• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Problem sa jednim .dll fajlom

Started by Truman, 01-04-2016, 22:51:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Pri instaliranju WAMP servera rečeno mi je da fali jedan dll fajl ( msvcr110.dll ). Skinuo sam ga upakovanog, raspakovao u wamp folderu, ali i dalje mi wamp kad ga uključim signalizira da nedostaje taj fajl. U čemu je fora?
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Meho Krljic

Pa, verovatno ne treba da se stavi u taj folder, pošto je to deo Majkrosoftovih  C++ ridistribjutabla. Evo, baci pogled:

http://stackoverflow.com/questions/14557245/wamp-shows-error-msvcr100-dll-is-missing-when-install

(Mislim, u ovom odgovoru je 100 umesto 110, ali princip je isti)

Petronije

U tome što 99% taj .dll treba da stoji negde u c:\\WINDOWS, možda u win32, i sl.
Arm the Homeless

Petronije

Eto Meho je guglao umesto tebe, treba ti neki c++ redist.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Ima na linku koji sam ostavio i koji da se instalira.

Truman

Ok, instalirao sam visual c++ 2012 redistributable. Šta sad?

Skalar

Ako si skinuo taj fajl, onda ga ubaci u folder Windows\system32. Ponekad ovo pomogne, pa vredi pokušati.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Meho Krljic

Pa probaj da obrišeš WAMP server pa da ga instaliraš ispočetka.

Truman

Quote from: Skalar on 01-04-2016, 23:13:07
Ako si skinuo taj fajl, onda ga ubaci u folder Windows\system32. Ponekad ovo pomogne, pa vredi pokušati.

Zanimljivo da mi se .dll fajl već nalazio u system32. Sada ću poslušati Mehin savet.

Truman

Nakon reinstaliranja sad kaze da fali vcruntime140.dll. Ovome nema kraju. Inace, prosle godine sam sasvim normalno instalirao wamp ali nakon sto sam lap-top odneo u servis javila se naravno potreba da ga opet instaliram i sad zajebava.

Truman

Nece da mi ukljuci server, tj. ostaje narandazsta ikonica nakon Start All Services

Meho Krljic

Bah, što se DLLova tiče svakako se to rešava instaliranjem najnovijih C++ ridistribjutablsa. Ali da li će to obaviti posao do kraja, ne znam.

Truman

Da, upravo sam instalirao 2015-icu. Sutra cu opet da probam da instaliram wamp. Aj laku noc i hvala na trudu.

Meho Krljic

Prijatne snove želimo, msje Trumane!!!!!!!!

Truman

Konačno radi! Zahvaljujem se svim dobrim ljudima i definitivno treba biše da koristim stackoverflow, a manje da davim na sagiti.

Meho Krljic

Sagita je tvoj pojas za spasavanje koji ti pomaže da stigneš u mirnu luku Stack Overflowa  :lol: :lol: :lol:

Truman

Verovao ili ne za naredni problem koji mi je iskrsao ni stack overflow odgovor koji sam našao na već postavljeno pitanje nije pomogao! Naime, nakon što sam uključio wamp, otvorio folder u okviru www i u njega ubacio .php fajl otišao sam na url localhost i pokušao da otvorim taj folder, tj. da aktiviram fajl. No, kaže mi "Firefox can't find the server at my-site." Ovo je za mene zaista X-Files misterija.

Cody

Truman

Zahvaljujem, no pokušao bih prvo da rešim problem na wamp-u koji sam već koristio za wordpress pa tek ako ne uspem nikako preći ću na XAMPP.

Truman

Quote from: Cody on 02-04-2016, 19:07:08

https://www.apachefriends.org/index.html

Fajlove ubacujes u htdocs folder.

Instaliram sad XAMPP Je l ok da u okviru hrdocs ( posto vidim da tu vec ima drugih podfoldera ) otvorim podfolder u koji cu da ubacujem fajlove vezane za sajt koji radim?

dopuna: upravo sam to i uradio i uspelo mi je...

Cody

Mozes praviti foldera koliko hoces i imenovati ih kako hoces. Za svaku WP instalaciju pravis poseban folder i imenujes ga npr. mojsajt, pozivas instalaciju localhost/mojsajt. Bitno je samo da u wp-config dodijelis odgovarajucu bazu.

Cody

Za ucenje Wordpress-a preporucujem ti tutorijal:

Lynda - WordPress Building Themes From Scratch With Underscores - Shortcut

Minimum PHP-a (cisto da prepoznas koje su funkcije, kako ukljucujes header, footer, sidebar i gdje ih mijenjas), uglavnom HTML/CSS, sto ti je blisko .
Tutorijal se  moze naci na kiosku, kod Rusa :)