• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Potreban info

Started by hidden, 19-04-2016, 21:32:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hidden

Draga Sagito,

Imam jedno pitanje, a računam da u ovom moru svestranosti neko možda i može da mi da smernice.

Dobar drugar mora da ide na transplantaciju bubrega. Svi nalazi urađeni, stavljen na listu čekanja, e sad...traži čovek klinike u inostranstvu. Ono u šta smo se uverili guglajući je da baš i nije tako lako doći do podataka, u svom onom moru informacija, sajtova, baza isl.

E sad, zna li neko dobre ustanove u evropi gde je moguće našim ljudima da odu i obave ovo. Bio bih vam zahvalan za svaki info, linkove i smernice...

Živi bili!

džin tonik

na sljedecem linku prikazani su centri u nj koji rade transplantaciju bubrega (desno odabrati "niere").
mozda od kakve koristi kao info.
http://www.transplantation-verstehen.de/service/zentren-und-gruppen/

ne znam na kojoj je listi cekanja (organa) tvoj drugar, koliko procitao, eurotransplant u nizozemskoj vodi zajednicku listu pacijenata na cekanju iz nizozemske, belgije, luksemburga, austrije, slovenije, hrvatske, madjarske i njemacke.
u nj trenutacno 8k na spisku.

inace je oko svih sustinskih pitanja uglavnom najkompetentniji 

bundesverband niere e.v.
essenheimer str. 126
55128 mainz

tel. 0049-6131-85152
http://www.bundesverband-niere.de/index.php?id=1

koji koordinira vecinu udruga koje se bave problematikom, kao sto i suradjuje sa centrima, strucnjacima iz oblasti.

hidden

Zosko ljudino, hvala ti puno!

Aco Popara Zver

Можда је глупо и сувише радознало питати зашто не може трансплантација у Србији, па то се већ 40 година ради сасвим нормално

Због листе чекања?

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

nema na cemu, ovo kao neki uopceni info, nisam razumio trazi li se (samo) dobra klinika (uz postojecu mogucnost prebacivanja u istu; ne znam kakvo zdravstveno u pitanju, sta pokriveno, kakvi ugovori/koje mogucnosti izmedju srpskog i nj/inozemnog) ili razmisljanje kako to ispitati.

hidden

Quote from: Бата Животиња on 19-04-2016, 23:00:26
Можда је глупо и сувише радознало питати зашто не може трансплантација у Србији, па то се већ 40 година ради сасвим нормално

Због листе чекања?

Samo je cekanje u pitanju Bato...