• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NEMANJIĆI – U IME OCA, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović

Started by Alexdelarge, 13-05-2016, 14:40:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aleksa Topuzić

Super ti je ceo taj primer sa spomenikom na Gazimestanu - tu se lepo vidi koliko nemaš pojma ni o čemu, ni šta su istorijski izvori, ni za čega taj spomenik (eventualno) može biti ist. izvor.
Nas dvojica ne možemo biti kolege ni u ludilu - nisi dipl. istoričar, nisi nikakav dipl. zvučiš kao nesvršeni srednjoškolac bez namere da se obrazuje dalje.
Rodoljubom te mogu smatrati jedino Zavetnici, dveraši, ljotićevci i slična nacističa i klero - fašistička gamad; a i sve fraze u postovima koje koristiš su iz njihovog rečnika. U super si društvu.
A za to tvoje konačno rešenje (što je fazon nivoa J. Radovanovića)...pa možete slobodno opet da pokušate, a ti piši mašincu Deretiću da ti objasni šta se desilo kad ste ranije pokušavali.

P. S. E, da ne zaboravim: ovo celo T2 nabrojano društvo (i on sa njima) u svim svojim neistomišljenicima vidi gejeve. Svuda. Svi su gej. Ljudi, izađite iz plakara, prekinite projektovati svoje fantazije na druge, nađite momke.
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.

mac

Završne solucije? Lele, još će da ispadne da je Hitler imao pravo za Lebensraum, nego je pogrešio što je napao Ruse pre nego što je završio s Englezima. I što se previše zadržavao u Staljingradu, umesto da obezbedi naftna polja na Kavkazu.

Aco Popara Zver

Па какав је то начин излазити с полуинформацијама, као питај Нетањахуа

Могу ли онда добити те српске ријечи санскрита, да видимо како то функционише
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Alexdelarge

Quote from: mac on 20-05-2016, 19:14:16

Ovo T2 izlaganje me mnogo podseća na Lonija i na nekog pre Lonija, koga se više i ne sećam.

мене подсећа на зстефа.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Аксентије Новаковић

Quote from: Slobodan on 22-05-2016, 20:52:29
Super ti je ceo taj primer sa spomenikom na Gazimestanu

Наравно да је пример еклатантан јер са са њиме показао да ти ниси ни прошао поред историје.  xrofl

Quote from: Slobodan on 22-05-2016, 20:52:29
Nas dvojica ne možemo biti kolege ni u ludilu - nisi dipl. istoričar, nisi nikakav dipl. zvučiš kao nesvršeni srednjoškolac bez namere da se obrazuje dalje.

Колега, слави ове дане кад смо се овде упознали јер ћу ти ја први притећи у помоћ, позајмити праву литературу и стручно ћу те преквалификовати и доквалификовати.  xrofl

Quote from: Slobodan on 22-05-2016, 20:52:29Rodoljubom te mogu smatrati jedino Zavetnici, dveraši, ljotićevci i slična nacističa i klero - fašistička gamad; a i sve fraze u postovima koje koristiš su iz njihovog rečnika. U super si društvu.

Ти као гејуропљанин имаш најмање права да причаш о родољубљу и родољубима.
Певај Оду радости са својим дечком и уживај док можеш под смрадићевским скутом.  xrofl

Quote from: Slobodan on 22-05-2016, 20:52:29A za to tvoje konačno rešenje (što je fazon nivoa J. Radovanovića)...pa možete slobodno opet da pokušate, a ti piši mašincu Deretiću da ti objasni šta se desilo kad ste ranije pokušavali.

Завршна Солуција се сама намеће, односно распад мултикулти утопије ће са собом, у последњем чину, донети и Завршну Солуцију.  xrofl
Да си мало живео на западу којег сањаш, знао би о чему причам.

Quote from: Slobodan on 22-05-2016, 20:52:29P. S. E, da ne zaboravim: ovo celo T2 nabrojano društvo (i on sa njima) u svim svojim neistomišljenicima vidi gejeve. Svuda. Svi su gej. Ljudi, izađite iz plakara, prekinite projektovati svoje fantazije na druge, nađite momke.

П.С. Са ким си такав си, свака птица своме јату лети, слично се у сличноме раствара.
Према томе, ако су родољуби = нацисти, онда ви модерни Српи нисте ни гејеви него педерчићи (пурци и брабоњци), па се стога извињавам гејевима што сам их упоредио са пурцима и брабоњцима, јер пурци и брабоњци су класа-две испод гејева.  xrofl

Quote from: Бата Животиња on 22-05-2016, 21:18:11
Па какав је то начин излазити с полуинформацијама, као питај Нетањахуа

Могу ли онда добити те српске ријечи санскрита, да видимо како то функционише

Које полуинформације?
И кога другог да питаш него Нетанијахуа?
Оно сад, јесте Вучић стојао тада са њим, али пошто то није изговорио Вучић већ Нетанијаху, онда ћеш за детаље који те занимају морати да питаш управо Нетанијахуа.
Рекао сам ти већ да Нетанијаху не прича напамет него прича оно што знају и јеврејски рабини, па можеш да питаш и њих, али обрати пажњу да то буду познаваоци Кабале, јер у супротном ћеш тешко добити задовољавајући одговор.
Можеш да се обратиш и Деретићу, јер он је о томе говорио малтене у прошлом веку, и колико је мени познато, након Нетанијахуове изјаве, је појаснио неке ствари, с тога се слободно можеш обрати и Деретићу. Само опуштено, човек не уједа.
У крајњем случају, питај доктора Стевана Томовића, јер се и он, колико ми се чини, бави тим темама.
Такође, имај и стрпљења, нису то тралалалалала теме са Сагитине Депоније, него је реч о озбиљним стварима које из темеља руше лажну историју која се учи, па сам сигуран да ће се у догледно време појавити и одговарајућа литература.
Иначе, кад би са оволиком страшћу доводио у питање и Порфирогенита (за кога је доктор Томовић доказао да је фалсификат) - где би ти онда био крај?

Постоји неколико издатих србско-санскритских речника, слободно их потражи.

Quote from: mac on 22-05-2016, 20:54:20
Završne solucije? Lele, još će da ispadne da je Hitler imao pravo za Lebensraum, nego je pogrešio što je napao Ruse pre nego što je završio s Englezima. I što se previše zadržavao u Staljingradu, umesto da obezbedi naftna polja na Kavkazu.

Види, да расчистимо једном за свагда.
Твоје шта би било кад би било конструкције ме не занимају.
Што се Хитлера тиче, човек је био језуит, СС је био устројен попут језуита, Хитлер је Химлера називао Игњацијем Лајолом НСПД-а, Хитлер се са Евом Браун венчао по хришћанском (католичком) обреду, а "Моју Борбу" му је дописивао и сређивао језуитски свештеник Стимфл, о чему је Ото Штрасер записао: "Добри отац Стимфл, свештеник великог знања, и уредник књига из Мисбаха, месецима је преправљао књигу "Моја борба" Из ње је избрисао наивне грешке и веома инфантилне и плиткоумне Хитлерове ставове."
Према томе, кад год будете помињали нацизам и нацисте, онда бар знајте ко је стојао иза нацизма и нациста.
Ватикан и језуити.
Такође, језуити су у 19. веку написали дело "Протоколи сионских мудраца" тако што су извршили плагијат дела "Дијалози у паклу између Макијавелија и Монтескјеа", француског књижевника Мориса Жолија, који у оригиналном делу уопште не спомиње јевреје, већ је дело у оригиналу политички памфлет против француског цара Наполеона Трећег.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Aco Popara Zver

побогу, зашто бих ја тражио Деретића кад ми ти ништа ниси доказао и ни у шта ниси увјерио? Ја теби не вјерујем не само зато што лажеш и себе већ што су ти аргументи шупљи и лоповски, крадеш туђе народе од Индијаца преко Грка и Илира до ко зна кога, и још не можеш апсолутно ништа конкретно да кажеш

Хајде ти читај Острогорског о Византији, вјеруј ми на ријеч

До тада, Срби и Јевреји нису имали пријатељске односе и српски није основа санскрита. Ако тврдиш супротно - докажи, или буди спреман да будеш проглашен тролом и глупандером.

Конкретне чињенице, који Пера и Жика су срели Јешуу и Ариела, шта су радили у Римској републици, гдје су живјели, шта су јели и пили, нагласак на ћевапима и ракији

Шта је санкритски за српско чељаде или енглеско чајлд, и како се доказује да је чељаде први међу њима

Хвала унапријед на детаљним одговорима!

Aleksa Topuzić

"гејуропљанин, својим дечком, ни гејеви него педерчићи..." ne vredi, tebe uhvatilo, pa te ne pušta.
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.

Aco Popara Zver

Ма лако ће мене Слободан да натакне кад ми Т2 просвијетли ум, вазељин спреман, чека се само доказ српско-јеврејског савеза у Риму, и мало тог српског санскрита

Аксентије Новаковић

Бато, ја сам ти показао, самим тим - немам ја теби шта да доказујем, нити сам дужан да ти било шта доказујем.
Дао сам мали милион линкова са цитатима страних историчара, па ако ти то није доказ и ако и даље верујеш у службене приче тј. масне лажи - то је твој проблем, а не мој.

Ко је украо Илире?
Ако сам их украо ја, онда су их украли пре мене аустријанци и даровали их Србима, па су Србску канцеларију називали Илирском.
Срби су Илири, Илири су Срби, Трибали су Срби, Срби су Трибали.
Маса страних историчара тврди то исто. Линкове сам приложио.
Информиши се Бато, не буди слепац код очију.

Наравно да је Србски језик не само основа санскрита , већ је Србски језик ЕСЕНЦИЈА санскрита!!!
Без Србског језика настанак санскрита не би био могућ, јер је цивилизовани Србски језик тада измешан са неартикулисаним и дивљачким бенгали дијалектима.

Желиш конкретно....Прочитај опет ово:
Алфред Мишјелс, француски историчар 19. века, о томе каква се историја учи:
,,Њена (аустријско-римска) историја је најмање позната од свих других: језуити, будући господари земље, на вјешт су је и дрзак начин фалсификовали. Хормаир, 25-годишњи директор бечке архиве, називље све књиге дотле штампане, у погледу томе, да нијесу ништа друго него радови по наруџбини и унапријед уговорене измишљотине. Лаж влада на обалама Дунава. Владари, који су управљали земљом, помоћу лукавства и помоћу силе, хоћаху још да преваре и будућа поколења. Они даваху да се штампају лажна дјела, да им послуже као илузије. Ниједном историчару није било могуће да дође до истинитих докумената: архива бијаше запечаћена као каква гробница."[/b]
[/quote]

Бато, Радивоје Радић је признао, и то у својој књизи, да ни он ни десетак његових колега немају појма ко је краљ Ђуро,  нити да имају појма о једном догађају из 1120. године у који је тај краљ Ђуро умешан.
Значи наши "стручњаци" за средњи век немају или не знају за одређене податке о дешавањима код нас у том истом средњем веку, а ти очекујеш да чујеш нешто што се дешава пре нове ере и да истог тренутка добијеш одговоре на  питање шта је ко јео и ко је где срао???
Лепо сам ти рекао да та тема није тралалајка са Депоније, и лепо сам ти показао коме да се обратиш за комплетније одговоре.

Колико датира старост енглеског језика? Кад је настао уоште енглески језик?

Quote from: Scordisk on 22-05-2016, 18:54:03
Da nije šajkača? :D

http://1.bp.blogspot.com/-ghzW_8eZB94/T3Cn39tn8FI/AAAAAAAAAPQ/VHVo6DEqKf4/s1600/sajkaca.jpg

Aco Popara Zver

Нажалост, тема јесте т2алалајка јер то су неповезане глупости

1120. године овим подручјем је владала династија Војислављевића, и само они су имали краљевску титулу

Да може бити само тако и никако другачије говори и факат да им је Стефан Немања био подређен, јер је, колико сам чуо, његова сестра удата у Војислављевиће, гејмотронс стајл

Е сад, ово ти је примјер конкретног аргумента а не тих твојих полусварених цитата

Немаш доказе ни за шта што тврдиш

Научи разлику између тврдње и доказа те тврдње

Аксентије Новаковић

Бато, не буди животиња већ буди човек и схвати да ово није тема за убеђивање и натезање како си то навикао по форуму да се цимаш око раличитих интерпретација филмова и сличних замајотина.
Твоје мишљење, као и моје, у овој причи није битно, већ су за историју битни докази.
Сабери се и схвати следеће: на страни аутохтониста су докази на десетине античких и средњовековних историчара који говоре да су Срби староседеоци Балкана и да није било досељавања, а на страни "званичне" историје је само један докуменат за који се испоставило да је фалсификат.
Запитај се шта је са свим тим страним историчарима и хроничарима из антике и средњег века, па све народе на Балкану и оне у данашњој Румунији проглашавају Србима?
Јесу ли можда такви страни историчари и хроничари из антике због тога ,,нацоши"?
На крају поста ћу објавити и цитате тих страних историчара и хроничара из антике и средњег века.
Аутохтонисти користе све историјске изворе и сваком историјском извору дају пажњу, а ви сте се уватили за један фалсификат и мељете ко чекетала мислећи да је фалсификат некакав оригинал, а све и да јесте оригинал (иако није), опет се налази у великој бројчаној мањини спрам доказа који говоре да није било досељавања.
Према томе, и математички и статистички су докази на страни аутохтониста, и због тога ја немам теби шта додатно  да доказујем кад доказа који говоре у прилог аутохтонистичкој историјској школи има  и превише, с тога ћу сада, дати одређене податке, и више се нећу осврати на твоје будалаштине јер ме будалштине поодавно не занимају,а у историји се не смеју секетивно прескакати докази само зато што такви докази једном сероњи (или већем броју сероња) звуче ултранационалистички и нису у складу са модерном политиком и данашњом међунационалном и међудржавном сарадњом (читај: новом гејуропом).
Историчаре треба да занима истина а не да ли ће објављивање исте да поремети односе две или више држава, јер управо скривање истине доводи до геноцида над Србима.
Зато не покушавај да учиш оца како се праве деца, јер мене не занимају твоји комплекси ниже вредности због којих предност дајеш једном фалсификованом документу наспрам десетине других на које се позивају аутохтонисти.
Овим постом ће моја дискусија на овој теми бити завршена, јер сматрам да сам саму тему о Немањићима обогатио подацима о Немањином пореклу које води до римског цара Ликинија Србина; сматрам да сам благовремено обавестио ауторе књиге да треба да поведу рачуна о томе како је заиста било име Немањиног оца и да самим тим требају да истраже  све изворе или да се, у крајњем случају, одлуче за компромисно решење попут Ћоровића; те сматрам да сам подсетио и на злочине ,,светог оца Симеона и светог сина Саве" над Србима које су ова двјица лажних светаца проглашавали јеретицима.

Буни те краљ Ђура (Георгије, Ђорђе, Јуре, Ђура).
Кажеш да је измишљен.
Тако је и Радић реаговао кад је први пут чуо за њега.
Касније се Радић захваљивао аутохтонистима на проширивању видика и релевантним подацима о којима ни он ни 10 његових колега, све стручњак до стручњака за средњи век, нису имали појма.
Па ако већ толико каскаш за аутохтонистима, немој бар да каскаш за Радићем.

Знаш ли да је управо захваљујући краљу Ђури Немањин деда Бела Урош постављен за великог жупана Рашке, јер га је краљ Георгије (краљ Ђорђе, Ђура, Јуре) са положаја жупана провинције Љубомир (чије је управљање наследио од свог оца Љубомира, по коме је у народу област око Трнова и прозвана Љубомир) поставио за великог жупана Рашке.
О томе говоре Мавро Орбини, Лукарић, Пејачевић, професор Новаковић.

А ко је био краљ Ђорђе, Георгије, Ђура, сведочи нам запис из ,,Летописа попа дукљанина":
,,После смрти краља Владимира, краљевство преузе Ђорђе, син краљице Јаквинте. Друге године свог владања, желио је тајно похватати Бранислављеве синове, али то није никако могао, јер им би стављена до знања нека таква намјера, па они оду у Драч код свог стрица Гојислава. Грубиша би једини ухваћен и стављен у затвор у Скадар. У оно вријеме војсковођа Кало Јован Куман, сакупивши јаку војску, нападне са Гојиславом и његовим нећацима краља Ђорђа. Пошто су заметнули битку, краљ Ђорђе би побијеђен, многи његови побијени, а веома многи заробљени. Краљ се с неколицином спаси и побјеже на Облик. Затим војсковођа и остали, наваљујући на град Скадар заузму га. Потом, кад су извукли Грубишу из затвора, по царевој наредби би прихваћен од народа за краља, а војсковођа, оставиши му војску, врати се у Драч. За вријеме Грубишине владавине, краљ Ђорђе побјегне у Рашку. А Ђорђева мајка би ухваћена код Котора и одведена у Цариград , гдје је умрела. Краљ Грубиша је владао седам година. Седме године његовог владања, навали на њега краљ Ђорђе са Рашанима. Грубиша му се борбом супротстави, али у истој погибе пред градом Баром. Би сахрањен како доликује у цркви светог Ђорђа, сједишту епископа овог града."

Код латина је краљ Ђорђе (Георгије, Ђура) записан као Јуре јер латини немају Ђ, а по неким другим подацима Ђура је називан  и царем, као што су сви Немањићи називани царевима, што наравно теби није познато (иако сам пре неки дан објавио овде да је Немањин далеки предак био римски цар Ликијан Србин, па да само мало укључиш мисаони апарат било би ти јасно да су због свог далеког предка, који је био цар, и сви Немањићи, његови потомци, називани царевима), али као што већ рекох, то није било ни Радићу познато јер се са тиме први пут упознао пре 15ак година.

Из података које сам ставио ће ти ваљда бити јасно зашто је краљ Ђорђе, након свог војног пораза и проглашења Грубише за краља, побегао у Рашку и након 7 година, са Рашанима, напао на Грубимира. Значи краљ Ђорђе (Георгије, Ђура, Јуре) је побегао у Рашку код великог жупана Рашке Беле Уроша (деде Немањиног), јер га је управо он лично, у време своје двогодишње владавине, и поставио на положај великог жупана Рашке.
Самим тим, краљ Ђура је веома битна историјска фигура, јер иако је владао само две године, да није било њега – Немањићи не би владали Рашком већ провинцијом Љубомир, територијом око Трнова и питање је да ли би се од обласних владара уздигли на ниво династије.

Друга ствар која те буни је Нетанијахуова изјава, и ти би сад да прескочиш толике векове о којима ни ти ни Радић немате појма и о којима и црква најрадије ћути (да парафразирам речи лажног свеца Николаја Велимировића – све пре ,,светог" Симеона и ,,светог" Саве је коров) и одмах би да сазнаш шта је ко јео и где је ко срао у времену пре нове ере.
Добро, капирам ја да тебе, као неког ко живи и храни се на Депонији, занимају фекалије, па те зато интересује ко је где срао, али је заиста поражавајуће да те од Немањиног царског порекла (далеки потомак римског цара Ликијана Србина) више интересују тотално неисторијске теме (шта је ко јео и ко је где срао).
Према томе, за сада на Нетанијахуову изјаву гледај као на изјаву човека који зна шта прича и који зна да Србска аутохтонистичка историјска школа (као и Србска забрањена археологија) има бројчану предност у доказима, и на изјаву гледај као на Нетанијахуов миг аутохтонистима да се времена мењају (доћи ће до ревизије историје врло брзо) а успомене остају (Јевреји имају податке о којима говоре и наши аутохтонисти).
Тако требаш да гледаш на Нетанијахуову изјаву и да будеш поносан што високи званичник једне утицајне земље и представник једног утицајног народа потврђује оно што говоре србски историчари-аутохтонисти.

Да би схватио било какве везе Срба и јевреја у антици, прво требаш да схватиш да није било никаквог досељавања Срба на Балкан, и да је је римски император Ликијан био Србин, како то изричито наводи и странац Грк Јован Зонара у ,,Светској хроници", коју допуњују други историјски извори (које сам већ наводио) који кажу да су два Ликијанова сина побегли у Захумље, одакле је био и Ликијанов отац.
Самим тим је јасно да су Срби живели на Балкану одувек, и да се нису доселили касније.
Документи даље кажу да је лоза Ликијанових синова дала Стефана Немању.
Један од Ликијанових синова се звао Бела Урош, као што се Бела Урош звао и Немањин деда (тог Немањиног деду Белу Уроша је поменути краљ Ђура ставио на положај великог жупана Рашке).
Значи, Немања води порекло од цара Ликијана који је био Србин, и та веза сама руши лажну историјску тезу о досељавању.

Кад расчистиш са лажном причом о досељавању, онда можеш да идеш још даље и дубље у прошлост, па ће ти бити јаснија и Винча и око Винче, а везано за Србе и јевреје ће ти бити јасно зашто наводно старосемитско феничанско писмо има 16 истоветних симбола као винчанско и 6 незнатно модификованих, тј. мало закривљених на једну или другу страну, па смим тим, та закривљеност представља једину ,,особеност" феничанског писма, иначе је у потпуности копија винчанског писма.
Значи старосемитско феничанско писмо је настало од винчанског, а потражи да видиш како изгледа представа најстаријег хебрејског писма, па га упореди са винчанским, па ће ти бити јасно да је било свакаквих веза између Срба и јевреја, као што је нпр. било веза између Грка и јевреја (грчка митологија говори да је Микену основао херој Персеј, а за самог Персеја се каже да је био син Дане, која је чукунунука Данаја тј. Дана из библије).

Деретић је објаснио Нетанијахуову изјаву, али ни он, а ни Нетанијаху нису рекли све што знају.
Оно што су они прећутали, јер је и сама изјава Нетанијахуа била шокантна за присутне (питам се шта су радили наводно професионални новинари који су били присутни, зашто нису тражили објашњење изјаве?), говоре езотерици, рабини, кабалисти...Иде се још даље у прошлост па нпр. Диодор из Сицилије прича о јеврејским робовима у Египту и каже  да је један део њих отишао са Мојсијем  у Израел, а други са Данајом (а већ сам поменуо Данаја који је погрчени Дан) и Кадмом у Грчку. Данај је јеврејски Дан, Кадмо је јеврејски Гад.
Даље тумачења говоре да је Кадмо/Гад је основао Тебу, а онда је Гадово племе отишло на север међу Србе, којима је наводно Гадов/Кадмов син Арилије дао име Илири, те је од тада, по Гадовом сину Арилију (Илирију, Илириусу) део Срба прозван Илирима.
Иде се и још даље од тога, али се тај повратак у далеку прошлост, након потопа, враћа на стару и општеприхваћену поделу на три групе народа: Семите, Јафетиде и Хамите, прозваних тако по Нојевим синовима, које савремена наука званично не признаје али ипак по њима назива три главне породице народа.
Јевреји спадају у Семите, а Срби у Јафетиде, међутим за Србе се тврди да су директни Јафетови потомци, и то преко једног од седморице Јафетових синова – Тираса, од кога римско-јеврејски историчар Јосиф Флавије каже да су се његови потомци називали Тирасени, док су их грчки писци називали Трачанима, а Трачани су код многих старих писаца  исто што и Илири, а Илири су Срби.
С тога збирно испада да су Срби потомци Јафетовог сина,  да су Срби повезани са Гадовим племеном, да су Срби повезани са Гадовим сином Арилијем (који је једном делу Срба наденуо име Илири), те да су у вези са племенима Дан и Венијамин.
И на крају , подсећа се и на завет да ће потомци Јафетови увек имати заштиту у Семовом шатору.
Неко је споменуо и књигу ,,Света Крв Свети Грал" и ја сам се према њој одредио јасно и недвосмислено наводећи да ме шпекулације не занимају, па зато сада не бих у обзир узимао и наводе одређених езотерика који, на основу свега што знају и са чиме су упознати, тврде да су Меровинзи у ствари Србска династија, чији је први предак, по историјском извору ,,Келнска краљевска хроника", на запад отишао са територије данашње Србије.

И тако Бато, мораћеш да се стрпиш док се цело питање не истражи довољно јер као што сам ти неколико пута напоменуо – та тема није тралалајка са депоније, већ је у питању озбиљна ствар, па ћеш се за сада моћи задовољити само Нетанијахуовом изјавом и Дертићевим објашњењем исте, за остало тек долази време , јер о тим стварима које помињу Нетанијаху, др. Деретић, др. Томовић, рабини, кабалисти, езотерици - званична историја ћути, не зато што Диодора са Сицилије сматра непоузданим, него зато што једноставно појма немају о томе јер су изворима приллазили селективно, баш као Радић (који није знао ни оно што му је посао да зна - ко је краљ Ђуро).

За крај ти остављам пар цитата историчара и хроничара из антике и средњег века.
И ти Бато, а и ти колега Слобо, пажљиво прочитајте цитате и пажљиво прочитајте имена ових античких и средњевековних историчара и хроничара од којих потичу цитати, и након пажљивог читања се наглас питајте:
шта је са свим тим страним историчарима и хроничарима из антике и средњег века, па све народе на Балкану и оне у данашњој Румунији проглашавају Србима?

-Херодот, 5. столеће старе ере, у делу Историја је записао да Венети живе на источној обали Јадрана и да су једно од Илирских племена.

-Емоан Флориакенски, 11. век, каже: ,,У земљи Словена које Венетима зову"

-Равенски Анонимус, писац Космографије, половином 7-ог века, каже:
,,Постојале су три Србије: једна до Грчке, друга у Дакији и трећа у Сарматији, до Сарматског мора."
Под првом Србијом, која се назива Јадранском, Равенски Анонимус територијално подразумева и стару Македонију. 
Друга Србије је, каже:"била отаџбина античких Дачана", а Трећа Србија је била ,,отаџбина Сармата".

На питање ,,ко су Сармати?" одговор нам дају и Прико де Сент-Мери, који у свом делу ,,Јужни Словени" сматра Сармате за претке јужних Словена, а Ф.Г. Бергман, у свом делу ,,Скити" каже: ,,Под Сарматима су обухваћени сви Словени"

-Птоломеј из Александрије, 2. столеће старе ере, о становницима Сарматије каже да су то Венети (а већ смо кроз претходне цитате видели да су Венети једно од Илирских племена, и да се Венетима називају Словени, у ствари Срби, те да су све то, попут Сармата, само синонимна имена за Србе).

-Описујући борбе Римљана и Сармата на Балкану, Еузебије Памфил (4. век) бележи да је Тиберије победио сарматске Далмате 9. године;
- То исто пише и у 11. веку Херман Контракт у својој ,,Хроници";
-Да су Далмати које је Тиберије победио у ствари Сармати, потврђује Екехард, 12. век, у својој ,,Хроници"

-Финална потврда да су Далмати у ствари Срби, стиже нам од Јована Кинамоса, 12. век, који каже:
,,Срби, који су као народ Далмати, изградили су тврђаву Рас".

И на самом крају, сви који и проед толико доказа мисле да су Илири једно а Срби нешто пето, ево цитата Лаоника Халкокондила, 15. век, који пише о цару Душану и каже да је Душан намеравао да створи ,,Европску империју народа илирског", а затим даље каже да народи који се зову:  ,,Мези, Илири и Сармати говоре истим језиком".

Е кад сте све то пажљиво ишчитали, поново се запитајте шта је са свим тим страним историчарима и хроничарима из антике и средњег века, па све народе на Балкану и оне у данашњој Румунији проглашавају Србима?
Да нису сви они одреда ,,нацоши"?

П.С.
Ево шта на све ово има да изјави један Зосков предак, католички свештеник из 18. века, Андрија Качић Миошић, који нам у својој књизи ,,Присвитли господине" сведочи о староседелаштву Срба на Балкану, као и да Срби (Словени) нису били неписмени, како то званичници САНУ и српских универзитета тврде, него су имали и своју државу, с престоницом у Скадру, у петом столећу – скоро 200 година пре ''досељавања'' Словена.
Качић наводи да је српска (словенска) држава успостављена 492, под влашћу краља Оштројила.
Спомиње и његове наследнике до Немање у 12. столећу: Свевлад, Селимир, Владан, Радимир, Светимир, Будимир, Светолик, Владислав, Томислав, Себеслав, Владимир Први, Царамир, Тврдослав, Толомир, Прибислав, Крепимир, Светорад, Радослав, Часлав, Павлимир, Тешимир, Прелимир, Бодин, Доброслав Други, Владимир Трећи, Ђуро (Јуре), Грубиша, Ђуро (други пут), Урош.

Aco Popara Zver

Начи ти си кретен. Тај Ђура или Ђорђе јесте Војислављевић, и то је то, тачка, свако жив зна за ту династију и не мијења много у српској историји

Иначе, пљуцкати по Порфирогениту а потурати Попа Дукљанина, значи да је Србин звао би се поп Србин, као оригинал, то може само будалетина

Дај име и презиме писца Љетописа, проучи то мало, видјећеш да је постоји само спис на латинском из 16. вијека, дакле 300 год након наводног, а у ствари непостојећег оригинала

Сви дебили на овим просторима хватају се за Љетопис, текст нађен негдје у далмацији, 300 година касније, на латинском, а притом све написано одговара Ватикану, и очигледан је фалсификат

Жив био, ове глупости подваљуј негдје другдје

Palmer

Quote from: посљедњи скретничар узаног колосијека on 23-05-2016, 22:00:29
Иначе, пљуцкати по Порфирогениту а потурати Попа Дукљанина, значи да је Србин звао би се поп Србин, као оригинал, то може само будалетина

Mnogo je lakše  ne čitati Ostrogorskog i maštati o tome da je zvanična istorijska bojanka obojena soroševskim akvarelom. A i ti Bato ne uključuješ mozak! Moraš drugačije da razmišljaš. Traži Deretićev broj...  xrofl

Aco Popara Zver

Деретићу, хљеб наш насушни дај дам данас, и опрости!

Ал морам признати, мозак фундаменталиста је толико селективан да створи неку малоумну систематичност, фасцинантно

Palmer

Pa da, ali u tom fanazitmu nastaje suženje svesti i saznanja i neshtavanje mnoštvenosti i individualnosti mišljenja i života što dalje rađa netrpeljivost. Tačno vidiš iz polemike koju treba da čini trpeljivost i tolerancija da je krasi ortodoks i netrpeljivost i neka podrugljivost. (bilo hrišćanska, marksistička, deretićevska...zajedinčki imenitelj je isti...)

trt-mrt

shvatam ja mnostvenost misljenja, samo sto u toj mnostvenosti misljenja cesto naidjem na misljenje koje mi sranje. mada je laz da postoji mnostvenost misljenja. postoje samo indivudalna razmisljanja, i svaki pokusaj stavljanja svih njih na gomilu je vestacki, nezgrapan, u najmanju ruku. ovo individualnost zivota je narocito ok, jer jos ne naidjoh na kolektivnost necijeg individualnog zivota. nisam, moram priznati, naisao ni na kolektivnost necijeg individualnog misljenja.obicno covek kad naidje na sranje postane netrpeljiv, a ja sam prema tebi i te kako trpeljiv, zar ne?

Aco Popara Zver

trt, izgleda da si promašio dupli nalog, budi pažljiviji ubuduće!

inače, što mi nisi odgovorio jesi li ti trte mrte na blogovima

trt-mrt

jok, pa vidis valjda da je taj trte mrte, to u mnogome menja stvar

trt-mrt

oko individualnosti misljenja, pa, kada neko nesto misli, to samo on misli, niko drugi u njegovo ime, vec samo on...i, jbg, shvatam ja tu individualnost citavog procesa, al ne moram nuzno i da je cenim

Palmer

Govno je ponekad klizavo, tako da pazi da ne padneš, a ljudi često zaborave gde su zakopali govanjca u lišću pa se okliznu, ili ih bude sramota kad nakon nekog vremena vide šta su izasrali i čude se svom izmetu.  Ja mislim da jednim merilom možeš da meriš slobodu, a to je trpeljivost, verska ili kakva god. To je retka pojava. I kad kažem trpeljivost ne mislim na indiferentni skeptizicam koji se često nazire. Sigurno si čuo za kolektivnost života, sabonost itd. Malo Berđajeva barem u tinejdž danima nije na odmet...Sa govna  sam prešao na slobodu, ali važno je da se o nečemu slobodno kenja.

Aco Popara Zver

trt-mrt

trt-mrt

vidi se odmah da si veliki poznavalac govana, veliko je to iskustvo. te klizavo, te lisce, te cudjenje svom izmetu. valjda zbog oblika. ne znam. valjda
vidi ovako, meri ti svoju slobodu trpeljivoscu, a ja cu svoju slobodu da merim netrpeljivoscu prema stvarima koje mi ne odgovaraju. netrpeljivoscu i pravom da glasno kazem da mi ne odgovaraju. prema tvojoj trpeljivosti postovanje, ona mi uopste ne smeta, niti me se iskreno tice
za kolektivnost zivota nisam cuo, ali sam cuo za sabonost, mada, kao da se nesto drugacije...
ja pak mislim da je malo berdjajeva u teen danima bas na odmet
nisi ti sa govna presao. ti si ostao (vise kao neka fiksacija, da ne bude zabune)

trt-mrt

iskreno, toliko razmetanje terminom sloboda, ukazuje na :)

Palmer

Šta god te uzbuđuje trtavi, ogledalce je đavolja stvarčica.

Palmer

lele saut park si ubacio, ako smo već sa deretića srozali temu na tvoja govanjca i prdeže od postova barem ostani bruk šilds do kraja. T2 vrati seee

https://www.youtube.com/watch?v=7jfDq8puQkQ

Truman

Na temi o knjizi se raspravlja o onom nesrećnom Deretiću. Pa ovo zaista može samo na sagiti. Dajte neki hakerski napad, neki elektronski potop da više ne moramo da slušamo kako su Srbi stariji od ameba. Odoh.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

trt-mrt

ma kojih ameba. spermatozoida, te ono 'kokoska ili jaje' samo zapravo znaci srbin ili ... :)

ALEKSIJE D.

Gde ovo ode.
Ljudi pravili nešto kao scenario jer se Bjelogrlić naložio na Igru prestola i hteo nešto slično da radi  - ima tu para ihahahaj! (vidi gostovanje D. Bjelogliča kod Ivana Ivanovića) razmišljao o tome da mu urade priču Kecmanović i Stojiljković, to otišlo u drugom smeru, momci nešto već piskarali, pa da ne propadne, ajde da naprave slikovnicu.
I sad, od slikovnice do Trpimira, Mutimira, Butimira, Franaka, Fruza i Avara.
Svašta.

Boban

Već sam pominjao, al ajd da ponovim; kada se pojavio film "Gospodar Prstenova"jedan moj poznanik, inače vlasnik produkcijske kuće u Londonu, rekao mi je da sam u zabludi što veruje da će GP izazvati poplavu ekranizacije epske fantastike, već istorijske.
Tako i ovde, napaljen na GoT Bjelogrlić hoće seriju o Nemanjicima.
Definitivno fantastika kod većine ljudi (onih koji nisu SF&F fanovi) budi sasvim drugačije porive...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.