• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Broj Argus Books Online Magazine o ženskoj moći

Started by MDj, 02-06-2016, 16:44:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Quote from: scallop on 28-12-2016, 16:13:47
Nema strašno. Znamo mi da ste ti, Boban, Lazar Janić i T2 tim. Sve ostalo je pirat marketing.

Zaboravio si da pomeneš D.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

džin tonik

bas ruzno.
casopis za koji nitko nije ni cuo dok ga nova urednica nije predano reklamirala, izgradila, dala mu zivot, pa se onda ti, stipane, u tom mizogino-patrijarhalnom drustvu, gdje se ne broji predanost i rad, nametnes, dodjes na gotovo, izguras i postanes novi urednik.
bar ne bi morao likovati, pa tako i otvoriti svoj topic za reklamu...

Stipan

Mda... Zloupotrebio sam žensku moć zahvaljujući mizogino-patrijarhalnom multiverzumu... Jes rajt...

Boban

pa, jeste, stpane, zbog takvih dronjavih izdanaka muškog roda jake žene mogu samo da se dodatno frustriraju... kada vide šta one dobijaju u odnosu na vas.

Stipan

Dronjavih? E Bobane, iznenađuje me tvoj smisao za samokritiku...

Layanich

Želim da se zahvalim uredniku D. za ABOM #15 - ŽENSKA MOĆ. Želim da se zahvalim i uredniku Stipanu za ABOM #16 - MULTIVERZUM. Želim da se zahvalim i uredniku Aksentiju Novakoviću narednog broja ABOM #17. Intencija je da za svaki naredni broj magazina bude novi gost urednik. Možda nije srećno rešenje što se u ovom topiku pominju naredni brojevi, možda bih trebao zamoliti admistratora da se postovi podele na više topika... Ja nisam otvorio ni ovaj, neću ni naredne, to je stvar budućih urednika.
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

džin tonik

Quote from: Stipan on 29-12-2016, 12:14:14
Mda... Zloupotrebio sam žensku moć zahvaljujući mizogino-patrijarhalnom multiverzumu... Jes rajt...

izvinjavam se, sad razumijem da to samizdato. platis, pa uredjujes. pogresno shvatio.

Stipan

Ti si Zosko pogubljen ko prase u svemiru...

džin tonik

ma jok, stipane, malo sam stara skola, pa me pregazilo vrijeme. navikao da casopis ima placenog, strucnog, urednika, na kojeg se oslanjam, a u ovim novim vremenima, koliko vidim, narod zeljan urednistva placa da to radi. perspektiva, samoreklama, sta li je.
inace su se tako nekad prodavali lonci, svaki urednik doveo par baba iz svoje ulice, pa novi, gdje bih pomislio da uhvatilo maha u izdavastvu...
a i izvinio sam ti se zbog pomisli da izgurao za popularizaciju vrijednog urednika. platis i klatis, posteno.

Stipan

Hahhah... Dobar si... Jel to nekakva teorija zavere?

Layanich

Gosti urednici ABOM ne dobijaju novčanu nadoknadu od izdavača, rade pro bono... Ako se po tom pitanju ubuduće nešto promeni, rado ću o tome obavestiti zoska  :wink:
EPILOG

džin tonik

moze, javi, ja radim za novac, za pro bono obavijesti stipana, pa neka trci okolo i nekom ozbiljnom autoru nudi pro bono u tvoje ime.
nisam poludio.
urednici, pa da umres od smijeha, jos tu citam vasu reklamu.

Layanich

Upućujem poziv svima koji žele da budu novi urednik novog broja Argus Books Online Magazine sa novom temom. Novi urednik će odabrati temu (u dogovoru sa izdavačem). Za sve informacije kod izdavača može da se obrati na PM ili na mejl argusbooksmagazines@gmail.com
EPILOG

D.

Zbog promovisanja svakojakih slučajnih prolaznika, koji reč SF priče u životu nisu napisali i nemaju nikakve profesionalne veze sa naučnom fantastikom, za "urednike" svojih izdanja, te zbog guranja naučne fantastike u blato ispodproseka i zafrkancije, ogradiću se i pokajaću se zbog svoje saradnje sa Argus Books Online Magazinom i njegovim vlasnikom i izdavačem. Ne želim da se moja saradnja sa njim vidi kao doprinos tabloidizaciji, SNS-idizaciji i muljoidizaciji srpske naučne fantastike. Da sam znala da će se događaji razviti ovako, žensko SF izdanje radije nikada ne bi videlo svetlo dana, nego izašlo u režiji Argus Books Online Magazina.

Na ovom mestu ističem da jesam bila urednica jednog broja pomenutog magazina, bez pretenzija da se proglašavam SF urednicom i redovno "uređujem" izdanja (stoga me više i niste videli u toj ulozi). Ne smatram se urednicom, već gošćom-urednicom jednog izdanja/broja magazina. Razlika postoji jer nemam ni obrazovanje ni iskustvo za uređivanje, niti sam za tu ulogu dovoljno pismena.

Kako je (SNS) ološijada (makar i samo u preuzetom sistemu ne-vrednosti) svoje kolo zaigrala i u ovoj situaciji (gde se svakojaki random virtuelni likovi (o čijoj pismenosti ovog puta nećemo) agresivno i neutemeljeno promovišu kao nekakvi "urednici"), odlučno se, ponavljam, ograđujem od saradnje sa vlasnikom i izdavačem Argus Books Online Magazina i zbog iste se neizmerno kajem i izvinjavam srpskom SF auditorijumu. Ako ga je ostalo.

Pozdrav,
Dragana

Stipan

saturnica

Quote from: Stipan on 30-12-2017, 12:07:25
Treba to jebati. Možda se opameti.

A znaš što tebi treba? Staviti brnjicu na tu prljavu gubicu. Ovaj ti forum ovom izjavom stvarno tolerira preko svake mjere.

scallop

Nisam mislio da ću još jednom braniti Draganu. Stipane, ti si prostak bez granica.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

hidden

Quote from: Stipan on 30-12-2017, 12:07:25
Treba to jebati. Možda se opameti.

Ne vidim iz gore napisanog da joj fali pameti...

Stipančino prostačino...

Meho Krljic

Ebre, Stipane, nije da sad ja treba da domećem na ovaj topik, ali stvarno ponekad treba više da razmisliš pre nego što postuješ... Ovo je užasno ružno.

scallop

Eto, Meho, svinjariju nazoveš svinjarijom bez obzira da li ti se uklapa u stav. To nam je obaveza.

Boban

Zamislite sad da imate jedan raskošan ručak za petsto ljudi na nekoj proslavi i onda jedna osoba puže po podu, povraća i smrdi pa se posle hvali da je svi primećuju i da je najzapaženija bila. E, to je Stipan...

Boban

Što? Nek se vidi kakvih sve kretena ima.
Stipan mi inače upravo preti privatnim porukama?
Očigledno njegova ekipa oće i da bije...

scallop

Volim kad postane surovo. Ja ću da te branim ako treba. Siledžije treba staviti na njihovo mesto.

Boban

ma to su samo Stipanova lupetanja i ultimatumi... ja uopšte nisam pogodan za bilo kakva uslovljavanja.

Nešto razmišljam, da po kosmičkoj pravdi uvek mora da bude neka budaletina na forumu; i kad se rešiš jednog, duh ludila pređe u nekog drugog.
Sad kad nema više Stipana, pravo je pitanje: ko je sledeći?

scallop

Aco Popara Zver

Quote from: Boban on 30-12-2017, 23:53:38Nešto razmišljam, da po kosmičkoj pravdi uvek mora da bude neka budaletina na forumu; i kad se rešiš jednog, duh ludila pređe u nekog drugog.

Šta god zasijemo rđavo izraste... Možda je zemlja kriva!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Scordisk

a ja kad posle kažem da je stipan brabonjak, na mene se obruše da sam nepristojan

inače, sada iščitavam ovo, i moram da kažem: bobane, ograničenje postova za t2 bubašvabu je prava stvar, idealan pogodak. Nivo imbecilnih postova je znatno redukovan (ne skroz, ali dobro, ništa nije savršeno, pa ni ovaj forum) i odmah je lepše. jedna imbecilnost dnevno, eventualno dve, ma koliko glupe - kao što se i sada lupa o nacistima, je l' - to se još i može podneti, odnosno, ignorisati. bravou!

Layanich

Što se tiče SNS-ološijade tiče, setih se Ane Brnabić kako se žali što njeni ministri idu solo u medije i napadaju jedni druge. Jer, vlast nije na premijerskom mestu, nego negde drugde. Ja nisam premijer, samo sam izdavač, imam saradnike u poslu u kojem sam posvećen. Moji saradnici su svi svoji ljudi, ne treba ja da im solim pamet i govorim šta će raditi.

Ja hoću ovde najpre da se izvinim svim autorima objavljenim u magazinu, koji, ni krivi ni dužni osećaju gorak ukus kad se njihova dela nipoštavaju. Hoću da se izvinim i čitaocima.

Neprijatelji neka seire, prijatelji će imati razumevanja.

Želim svima sve najbolje u Novoj 2018. godini!
EPILOG

D.

Vi, Lajaniću, treba da se izvinite što ste dali ogroman doprinos srozavanju naučne fantastike na nivo sprdnje. Dosad je bila smatrana neozbiljnom, a posle vaših izdanja smatraju je i sprdnjim, isto kao što su sprdnja i vaši agresivni i fašistoidni, nekulturni "saradnici". Autori koje pominjete su u broju koji sam ja uređivala zbog mene, a ne zbog vas. Za vaš časopis niko nije ni čuo dok ga nisam ispromovisala ovde, tako da autorima mogu da se izvinim samo ja zato što sam ih dovela u situaciju da njihova dela budu uvod u sprdnju koju ste napravili vi, Stipan i ovaj treći "urednik".

Truba

imq li ista bitno u cemu niste sudjelovali
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

D.

Ima. I odjebite sa mizoginijom.

Svi biste sve da budete, bez truda, rada, obrazovanja, godina. Kompetentnost je ovde odavno izgubila svaki smisao.

I zato ne može izdavač da se izvinjava autorima koji nisu tu zbog njega. Dosta je tih kompleksa veličine prosečnih i ispodprosečnoh. Ako hoćete da budete veliki, priznati, hvaljeni, birajte kompetentne i kvalitetne saradnike. Ulažite u kvalitet, tražite kvalitet, podignite standarde, obrazujte sebe. Glumiti da si mudo nije isto što i biti mudo. To vam neće reći idol Vučić, naravno. On vas je ubedio da možete da budete urednici i da se bavite izdavaštvom zato što vam se prohte. E, pa, ne možete.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

D.

Šta je ovde hvala? Nisam rekla da sam dobro uradila posao. Rekla sam da sam ga uradila. Iznela sam činjenice. Kupi mozak negde pre nego što odlučiš da postuješ, po pravilu, u temama koje te se uopšte ne tiču, alapačo.

Truba

mac

Ovakve replike su recimo manje bezobrazne nego Stipanova, ali su zato štetnije po društvo.

D.

Nahraniću ih kad ti izgubiš nevinost, labude.

Boban

Nikad ne bih pogodio da će Truba biti taj koga će duh ludila ZS foruma odabrati posle odlaska Stipana.

Truba

nevinost se ne gubi nevinost se dokazuje

mrnjau