• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gmail

Started by Alexdelarge, 15-07-2016, 19:48:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

kad god hoću da se ulogujem na gmail traži mi da promenim password zbog sumnjivih aktivnosti ili mi se ispiše neko sranje Verify it's you i traži mi da mi na mob pošalje verifikacioni kod. kako da zaobiđem ovo smaranje?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Harley Quinn

Sa kog browsera pristupaš gmail-u? Ako je sa TOR-a, to je zato što mu stalno pristupaš sa različitog IP-a. Takođe, ako imaš VPN ili na neki drugi način menjaš IP, Gmail će svaki IP da prepozna kao potencijalnog uljeza.

Alexdelarge

mozilla firefox.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Harley Quinn

Onda je najbolje da proveriš sa kojih IP-jeva je logovan tvoj account. Čisto da budeš siguran da te niko nije hakovao.  :lol:

Skroluješ skroz do dole, kada se uloguješ. U desnom donjem uglu videćeš "last account activity". Klinki na "details" ispod te rečenice. Otvoriće ti se tabela u kojoj možeš da vidiš sa koje IP adrese i geografske adrese i uređaja i u koje vreme je izvršen log na tvoj account. Pa ako je sve ok, onda i nije strašno.  :lol:

To sa verifikacionim kodom možeš da isključiš na neko vreme ako je sa logom sve ok, čisto da te ne bi smaralo dok se stvari ne razjasne.

Eh, da, ja bih i reinstalirala Mozillu i skenirala komp. Al to sam samo ja.  :lol: Ja uvek paranoišem da neki program pokušava da mi ukrade pass.

Drakus

Počisti komp od neidentifikovanih instaliranih programa, ubij ih, pobriši sve fajlove koji se odnose na njih i očisti registry. Počisti i spam/trash/junk na gmail-u. Neko te koristi kao rasadnik spama. Sam Firefox nije problematičan sam po sebi.

Petronije

Desila mi se potpuno ista stvar danas, ali na telefonu, jer gmail nisam na računaru koristio danima. Ali samo jednom sam promenio šifru, još pre podne, i sve je u redu.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Jesmo najebali mi yahoo mejlovci, šta znači ovo

https://policies.yahoo.com/us/en/yahoo/terms/utos/
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Palmer

Izgooglati trend guglanja ''yahoo'' u poslednjih pet godina dovoljno govori o budućnosti yahoo-a

https://trends.google.com/trends/explore?q=yahoo

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 21-05-2017, 23:27:50
Jesmo najebali mi yahoo mejlovci, šta znači ovo

https://policies.yahoo.com/us/en/yahoo/terms/utos/

kako šta znači, znači da je yahoo puko, i da mu je budućno tamnija od mrklog mraka crne rupe. Pokradene šifre, hakovani nalozi, sve to ide u prilog tome da pored sveprisutnog gmaila, koga, teo ne hteo moraš da imaš ako koristiš android telefone, yahoo nema šta da traži. 
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Palmer

nije samo gmail, već i google studio i google analitics, neverovatno šta su sve uradili u poslednje vreme, liči da će uskoro  i majkrosoft sa sve ofisom u večna lovišta..

akhnaton

Quote from: Palmer Eldrič on 22-05-2017, 01:22:22
nije samo gmail, već i google studio i google analitics, neverovatno šta su sve uradili u poslednje vreme, liči da će uskoro  i majkrosoft sa sve ofisom u večna lovišta..

Možda i hoće, ko zna. Mada ni jedan monopol nije dobar, pa ni ovaj guglov.  Ono što mnogi ne znaju, ili se prave da ne znaju, guglovi alati, ma koliko da su dobri zavise od Interneta, dok M$ i njegov ofis nisu u toj meri zavisni od toga da li je korisnik on line.  Previše se oslanjamo na mrežu svih mreža, a to nije baš dobro....Jer kako je krenulo očekujem da ni teleofn više ne obavlja tuz svoju funkciju ako nije povezan nba Internet.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Aco Popara Zver

Al šta im znači ova promjena u terms of service, ja je uopšte ne kontam...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala