• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PlayStation 1, 2, 3, 4, Vita, itd.

Started by ridiculus, 24-07-2016, 22:27:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ridiculus

Tema za igre na Sonijevim konzolama i eventualna pitanja ili probleme sa hardverom.

Nisam vlasnik dotičnih, ali gledao sam striming jedne igre sa poslednje generacije konzole, Odin Sphere: Leifthrasir, i oduševljen sam kako igra izgleda. To je, u stvari, uglavnom - uz još neke dodatke - modernizovana HD verzija originalne Odinove sfere, izašle za PS2 pre desetak godina. Umetnički dizajn je besprekoran sa svojim grandioznim gradjevinama i strukturama u pozadini i spomenicima i reljefima napred i fantastičnim, često i zlokobnim, kontrastom boja. Likovi umeju da budu groteskni, iako ne koliko u onoj drugoj igri istog studija, Dragon's Crown. Da ne bude zabune, mehanički ova igra je 2D, skroluje se levo-desno, ali igrač ima osećaj da mu pogled doseže do horizonta, a ovaj je ispunjen dosežnim čudesima.

http://youtu.be/X7xgU_TL8Cc
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Da, ja je čekam da malo popusti sa cenom, trenutno je skoro 40 funti na Baseu a s obzirom da sam upravo kupio Dying Light za 18 i Guilty Gear Xrd Sign Revelator za 27, ne osećam da je etički da ovo platim ovoliko. Iz nekog razloga Vanillawareove igre izlaze skupe i ostaju dugo skupe - Dragon's Crown sam čekao više od godinu dana i na kraju ga dobio na PS+ besplatno, jer cena nikako nije htela da ode dole. Plus, naravno, igrao sam originalni Odin Sphere pa mi ovo nije sasvim "novo". Ali vele da je pored grafike dosta toga promenjeno i u samom dizajnu igre i da je ovo u neku ruku prava realizacija ideja od pre jedne decenije.

neomedjeni

A sa Gamescoma stiže i svež gameplay video Inxileovog novog konzolnog hita:

http://youtu.be/KcezUgQaiUQ

Meho Krljic

Nego, ako još niste kupili Playstation 4, strpite se još malo jer sedmog Septembra treba da čujemo detalje o Playstation 4 NEO konzoli (koja će načelno biti ista ali uz podršku za 4K video i bolju podršku za VR). A najavljen je i slim model, koji bi trebalo da bude i malo jeftiniji:

http://www.eurogamer.net/articles/2016-08-22-ps4-slim-leaks-online-first-pictures

Ja, naravno imam slim modele i PS3 i PS2 jer su boljeg kvaliteta od originalnih debelih konzola, ali za sada me originalni PS4 solidno služi pa trenutno ne razmišljam o zameni...

lilit

U svakom slučaju, kao što si lepo rekao, ovo je revizija za one koji još nisu kupili PS4, a tzv. :lol: PS4 Neo će biti za one koji imaju 4K televizore.

Sledeća stvar koja mi ulazi u kuću je PlayStation VR, hopefully u oktobru.
A onda će da se čeka nova Nintendo konzola.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Odlično, imaćemo živ primer žrtve VR hajpa na Sagiti  :-| :-| :-| :-| A ako bude dobro, možda i nas ubediš da se upustimo u nesigurne brzake virtualne stvarnosti.

Meho Krljic

Taj Xbox, koji je to model Playstationa?

ridiculus

PlayStation Ignored!

Mislim, za neomeđenog...  :lol:

Meho Krljic

Sony Is About to Turn PCs Into PlayStations 

A decade after its launch in November 2006, Sony's PlayStation 3 is coming to Windows.
Sony says a PC-compatible version of its PlayStation Now cloud gaming service, which at the moment boasts a catalogue of more than 400 PlayStation 3 games, is imminent in the U.K., and the U.S. and Canada "shortly thereafter." All you need are a PC, a sufficiently fast broadband connection and a PS Now subscription.
PS Now is Sony's way of reaching backward to touch its generationally fragmented ecosystem of PlayStation games. Unlike Microsoft's Xbox One, which supports hundreds of Xbox 360 games natively through emulation, the PlayStation 4 only plays PlayStation 4 games (and a small clutch of PlayStation 2 games, though the rollout's been plodding). If players want continued access to earlier PlayStation games, that's meant holding onto older models and in many cases physical copies of games. PS Now, which launched in May 2015, mitigates some of this by letting you play scads of PlayStation 3 games on select smart TVs and the PlayStation 3, 4 or Vita for $19.99 a month.
And now PCs. Sony says you'll need a Windows 7 (SP1) or greater PC, at least a 3.5 GHz Intel Core i3 or 3.8 GHz AMD A10 processor, 300 MB or more of disk space and 2 GB or more of system memory, a sound card and USB port, and a minimum 5Mbps connection (a speed standard for the service to date; the company recommends a wired over wireless connection for an "optimal experience"). What you don't need is any kind of PlayStation console. The new PC app will be downloadable from www.psnow.com.
What about the gamepad? You'll need Sony's DualShock 4. If you don't have one, they retail new for $59.99 (though you can find it for less if you shop around). If you'd rather not plug a USB cable into your PC to connect the gamepad, Sony says it'll offer a DualShock 4 USB Wireless Adaptor, available in "early September," for $24.99. The adapter works with both PCs and Macs, and though PS Now isn't (yet?) supported on a Mac, Sony says it'll work with Remote Play, an existing app that lets PlayStation TV, Xperia smartphones and tablets as well as PC or Mac owners stream content direct from their PlayStations 4s.
So what's really going on here? Nothing non-obvious. As Sony SVP and PlayStation Network honcho Eric Lempel told me: "I think it shows great potential to expand the audience to people who haven't owned a PlayStation, but have heard a lot about these titles that are critically acclaimed and can now jump in." That may be true of exclusives like God of War III, The Last of Us and Uncharted 3: Drake's Deception, though when it comes to multi-platform titles, PC gamers would, without hesitation, explain why the native PC versions reign supreme. But you have to pay for those PC games discretely, whereas Sony's peddling all-you-can-eat flat rate library access.
How long until Sony expands the service beyond PlayStation 3 games? "I think you've seen over the years that we continue to evolve our services, and add interesting functionality and content over time," says Lempel. "So today, it's a PlayStation 3 proposition, but we'll continue to explore other options in the future. Alternative devices, alternative content, all of that is possible."

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 23-08-2016, 18:29:51
Taj Xbox, koji je to model Playstationa?

Pa Torment izlazi i za PS4, računao sam da je važno da se vidi kako igra izgleda na konzolama, svi ti konzolni portovi će ionako suštinski biti isti.  :evil:

Meho Krljic

Drug Neomeđeni u još jednoj demonstraciji nerazumevanja konzola i jedne od njihovih najizdržljivijih kulturnih karakteristika: konzolnih ratova. No dobro. Naši smo.

Večeras saznajemo, bar tako svi mislimo, detalje o Playstation 4 Neo. Oko 9 po našem, jelte, vremenu. Evo šta znamo do sada:

http://www.eurogamer.net/articles/2016-09-06-ps4-neo-reveal-games-specs-release-date-price-everything-we-know

Meho Krljic

Pa da počnemo sa raspakivanjem sinoćnjeg Sonyjevog Playstation Meetinga na kome su zvanično najavljene stvari koje smo unapred nezvanično znali već bar pola godine...

Dakle, da, nova, slim verzija normalnog Playstation 4 uskoro ulazi u prodaju. O specifikacijama sve znamo već desetak dana otkad je jedna britanska radnja prekršila dedlajn i prodala komad osobi koja je posle kontaktirana od strane Ričarda Ledbetera itd. Sad znamo da Playstation 4 Slim ulazi u prodaju 15. Septembra, znamo i cene u normalnim zemljama, a znamo i da će SVE verzije PS4 uskoro novim firmware apdejtom dobiti podršku za HDR. Što je zapravo zanimljivo iznenađujuća vest...

PS4 Slim Replacing Old Models, Out September 15

Pošto sam svestan da je HDR reč koja se unaokolo bacaka poslednjih nekoliko meseci a malo kome je jasno šta je to zaista, evo brzog objašnjenja:
What is HDR for TVs, and why should you care?

Onda, Sony je i zvanično najavio svoj mid-gen apdejt konzole, konzolu koju smo do sada zvali Playstation 4 Neo a sada znamo da je oficijalno ime Playstation 4 Pro. Opet, unazad smo mesecima manje-više znali specifikacije pa je ovo samo potvrda. Juče sam kačio članak koji sumira specifikacije i ambicije konzole, ali ima ih i na donjem linku. Opet, sažeto rečeno, ovo je konzola koja je nabildovani Playstation 4, potpuno je kompatibilan sa normalnim PS4 softverom i (Sony tvrdi) neće biti igara koje su ekskluziva za PS4PRO, ali koja tera 4K sadržaj u HDR varijanti i, potencijalno višim frejmrejtovima. Developeri su dobrodošli da stare igre pečuju da dobiju 4K rezolucije (mada nije uvjet) ali su OBAVEZNI da nove igre naprave da rade sa istim performansama na običnom PS4 i PRO verziji osim što će PRO imati 4K rezoluciju. Slutim da će se ovaj plan raspasti posle manje od dve godine kada će Sony najaviti da kreću prve PRO ekskluzive, ali to je donekle i očekivano i normalno...

Ono što je značajno je da je otkada se čulo da se sprema ta 4K verzija Playstation 4, Microsoft agresivno krenuo sa najavama svog Xbox One Scorpio modela koji je isto to - dakle Xbox One na steroidima - ali još jače, sa jačim hardverom, podrškom za 4K BluRay diskove itd. Ima to smisla jer je veliki deo prednosti koju je Sony do sada ostvario u ovoj generacije na ime jačeg harvdera u PS4 naspram Xbox One pa je sada Majkrosoft rešio da okrene proverbijalne, jelte, stolove i izađe na tržište sa najjačom savremenom mašinom, ali...

...ali Scorpio izlazi tek o IDUĆEM božiću, dakle, na zimu 2017. godine a Playstation 4 PRO dolazi u radnje 10. Novembra ove godine. Nije da se radujem Majkrosoftovoj propasti ili išta slično ali mislim da ih je Sony ovim zbrisao.

Sony Announces The PlayStation 4 Pro

Meho Krljic

Internet reakcije na PS4PRO najavu:

The Internet Reacts To The PS4 Pro

Predvidivo mlake - ljudi nemaju 4K televizore itd. Pogotovo treba imati na umu da PS4PRo NEĆE puštati 4K BluRay diskove (Xbox One S i Scorpio hoće), dakle, 4K podrška je prevashodno za igre (i strimovan video). (Takođe, 4K na ovoj konzoli, kao, skoro sigurno, ni na Xbox One Scorpio neće biti "pravi" 4K nego apskejlovan normalni HD što, eto, nije loše imati na umu.)

Opet, give it some time. Ja već merkam 4K televizore od 600 evra a slutim da će uskoro da ih bude i za 500 dakle... budućnos' nije predaleko.

Stephen Totilo diskutuje o reprerkusijama svega ovoga:

The PS4 Pro Will Help Launch A New, More Complicated Era Of Console Gaming

milan

A i, koliko shvatam, sledece nedelje dolazi neki firmware upgrade koji ce i obicnim PS4 konzolama omoguciti strimovanje u 4K.

Meho Krljic

Hmm, možda strimovanje netfliksa i sličnih video sadržaja u 4K, ali igre će i dalje biti u običnom HD ali uz HDR podršku ako to televizor omogućava.

Mene mnogo više zanima šta će tačno podrazumevati šuškanje o tome da taj apdejt 4.0 daje i podršku za PS1 i PS2 igre. Ako je to samo mogućnost da se igre povuku kroz PS NOW, to će me razočarati (a i zašto bi to zahtevalo apdejt?). Ako SLUČAJNO, bude moguće odjednom igrati PS1 i PS2 igre koje sam digitalno kupio na PSN-u (ili, gulp, sa diskova), onesvestiću se.

Meho Krljic

Ričard Ledbeter je pravi čovek na pravom mestu, pa ovo vredi pročitati:

Digital Foundry: Three hours with PlayStation 4 Pro

Petronije

Nekako mi je logično da ovde linkujem, u gornjim temama će brzo nestati a može biti korisno. Kako koristiti PsNow servis iz Srbije.

https://forum.xboxrepublika.com/t/tutorijal-kako-aktivirati-ps-now-iz-srbije/11428
Arm the Homeless

bob_011

Kao neko ko nikada nije imao ni jednu konzolu, a "prosao" put od ZX Spectrum, Commodore 64, Amiga, te PC/Apple modela iz danasnjih dana, moje pitanje je sledece : da li se isplati sacekati novembar i PS 4 Pro zbog 4K ili ne ?
Igram WoW od njegovog nastanka, RPG i klasicne avanture.
Napomena - imam Panasonic 50" TV sa mogucnoscu 4K ( na zalost nisam probao obzirom da kablovski operater nema jos uvek tu mogucnost ).

Meho Krljic

Pa, to zavisi od MNOGO faktora.

Prvo tehnički: Imaj na umu da 4K koji tera Playstation 4 Pro nije "pravi" odnosno nije "nativni" 4K već da se igre renderuju u nižoj rezoluciji a onda GPU u konzoli apsempluje sliku na 4K rezoluciju. Sad, koriste se tu sigurno neki pametni algoritmi da se pikseli dupliraju a da to izgleda lepo ali nekakav puritanac kome je stalo do PRAVOG 4K ugođaja ovde nema šta da traži. Uostalom, GPUovi za PC koji teraju pravi 4K u prihvatljivim frejmrejtima koštaju više od celog Playstation 4 Pro. Dakle, ova konzola je nekakvo socijalno rešenje kojim Sony ne žele da sebe mnogo bace u dubiozu a da opet ljudima daju razlog da kupe hardver.

Drugo, možda i bitnije od rezolucije, od firmwarea 4.0 pa na više sve Playstation 4 konzole (dakle, vanila, slim i Pro) imaju podršku za HDR osvetljenje. Gore sam linkovao objašnjenje šta je HDR i zašto je to bitno, ali ono što treba imati na umu je da HDR tehnologija poskupljuje televizore i da se na našem tržištu prodaje dosta relativno niskobudžetnih 4K televizora koji nemaju HDR mogućnosti. Ako tvoj nema HDR, veliko je pitanje isplati li se uzimati konzolu koja će samo da poveća broj piksela.

(Uzgred, mnogi domaći prodavci tvrde da prodaju televizore koji su 4K rezolucije, a kad pogledate specifikacije vidite da su samo stavili 4K u ime modela i da je u pitanju obična 1080 definicija)

A sa druge strane: ako igraš WoW, RPG i klasične avanture, veoma pažljivo treba da istražiš da li ti je Playstation 4 ponuda softvera po ukusu. Na ovoj konzoli ima i igara kao što su Wasteland 2 ili Divinity Original Sin ali većina RPGova koji se tu dadu kupiti su japanske proizvodnje (a ni njih nema MNOGO). Naravno, ako kad kažeš "RPG" misliš na nešto poput Witchera 3, Dragon Age Inquisition ili Deus Ex: Mankind Divided onda je ovo solidno rešenje. Avantura ima u tragovima, ali to su ili remasteri Grim Fandango i Day of the Tentacle ili vrlo probrani savremeni naslovi (novi King's Quest ili Broken Age). Inače konzola nudi Telltaleove igre koje nisu baš avanture više, kao i mali ali solidan izbor vizuelnih novela...

Dakle, moj prvi impuls je da ti kažem da ne kupuješ PS4PRO i da je možda pametnije da isti novac potrošiš na dobru novu grafičku kartu za PC i dobar HDMI kabl kojim ćeš je spojiti sa televizorom. No, naravno, moj drugi impuls je da pogeldaš šta sve od igara nudi Playstation 4 katalog pa ako vidiš više od deset naslova koji ti se dopadaju, da to onda ima smisla. Igre koje će STVARNO pokazati 4K/ HDR moć će se pojaviti tek na proleće pa imaš vremena da razmišljaš.

bob_011

Meho,
hvala ti na brzom i detaljnom odgovoru.

Citajuci specifikacije za Panasonic TV koji imam, nema stavke za HDR10, tako da je situacija jasnija.
Sto se tice PS4 konzole, koristila bi je 95% kcerka, student FDU (predmet - Dramaturgija video igara ).
Od svih raspolozivih konzola smo se "na keca " dogovorili da to bude Sony.  8-)
Ja bih se povremeno "ogrebao" za neki "krug" na konzoli ( iscitavam ovde na forumu o DS2, tako da . . . :) )
PS4 Pro necemo cekati.

Meho Krljic

O, pa ako je za ćerku onda puna podrška za kupovinu!!!!!! Dramaturgija video igara je nešto što se na PS4 svakako može ispitivati na raznim nivoima, a što je donekle nedostupno na igrama za mobilne platforme tako da je ovo ljudska i opravdidva investicija  :lol:

Perin

Dužnost mi nalaže da prijavim kako sam...kupio Playstation 4, uz dvije igre: The Last of Us Remastered i The Witcher 3:Wild Hunt. Mogao sam da biram između tih igara i Shadow of Mordor, Far Cry 4, GTA 5, Assassins Creed:Syndicate. GTA ne ljubim, FC 3 nisam prešao a kamoli da igram četvorku, AC me ne interesuje previše, SoM imam već. Izbor se sam nametnuo, mada bih menjao Vičera za Bloodborne GOTY, pa ako neko ima zainteresovan a da je iz Banja Luke...

Nisam još upalio ništa, TLOU ću igrati  čim prije. Dosta pozitivnih stvari mi se danas rešilo...a da,PS sam dobio za 250e. :)

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Meho Krljic

E, pa nek je sa srećom, domaćine  :|

Perin

Hvala hvala. Ako imaš neki sajt gde mogu da pazarim pojeftinije PS4 igre (a da nije zavvi ili base) javi.

Danas sam i na poslu utefteren za stalno, pa će biti duplo slavlje...ali i trošak [emoji38]

Meho Krljic

O, pa duple čestitke onda.  :lol:

Apropo sajta, vredi pratiti polovne igre na Gamesovom sajtu.

neomedjeni

Sve čestitke, Perine, naročito za posao!!!!  xcheers

Petronije

Čestitke Perine, prvenstveno za posao, a posle i za mašinu. I ja bi u petak trebao poći tvojim stopama, posle 6 i kusur godina rada pod ugovorom.
Arm the Homeless

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

ridiculus

Moje čestitke, Perine! Nadam se da je to početak lepog prijateljstva. :)

Perin

Quote from: ridiculus on 10-10-2016, 23:17:25
Moje čestitke, Perine! Nadam se da je to početak lepog prijateljstva. :)
Davno je to prijateljstvo počelo, ali evo, napokon je ozvaničeno. Uglavnom, hvala ljudi. Sad sam kao i kreditno sposoban. Omatorio sam, imam osećaj. A Petroniju svu sreću želim, Tantalove su to muke....

Apropo teme, čini mi se da su na Base cene igara jeftinije nego na zavviju. Barem što se Bloodborne tiče.

Meho Krljic

Base i Zavvi su obično tu negde, mada ima slučajeva kad je razlika dovoljno velika da se odlučim za jedno umesto za drugo. Kod Basea cena je izražena bez poštarine ali je, kad dođeš do konačnog zbira obično manja nego na naslovnoj strani tako da se u stvari izjednači sa cenom na Zavviju gde poštarine nominalno nema.

U poslednje vreme ja češće naručujem sa Basea nego sa Zavvija jer od njih brže stiže - nedelju dana u odnosu na Zavvijeve tri ili četiri. To mu je glavna prednost.

ridiculus

Reus je izašao za PlayStation pre neki dan (kao i za XBox One.) To je igra holandskog studija Abbey Games, onog koji je napravio Renowned Explorers. Reus je bio pre RE, i spada u žanr simulacija boga, poput Populusa.

http://youtu.be/sSJikJzElwo

Svakako jedna od originalnijih izvedbi u ovom podžanru. Da li je uprošćena prilagodjavanjem konzolskim kontrolama (ili čak mentalitetu, rekli bi neki, koje nećemo imenovati ovde  :lol:  )? Ne znam, ali konverziju su radili BlitWorks, pa to je što je.

Perin

Ljudi...stigao mi upravo BLOODBORNE GOTY EDITION!!!! :)

Perin

Otprilike. Dođoh do Cleric Beast relativno lako, ali nisam mogao levelovati lika iako sam skupio 3500 poena...sad pročitah da sam morao stići do zveri da bi lutka oživela i nudila mi opciju za level...

mirkiekishka

Jes. Pa pošto ću i ja do kraja novembra uzeti pro verovatno, možemo otvoriti i poseban tred za bloodborne :-D

Meho Krljic

Vidim da ga Games nudi za oko 60 hiljada dinara, što je malo jača cena nego napolju, ali... jebiga.... Srbija.

Perin

Dobar je. Ne stigoh slistiti Cleric beast, ali samo sam dva puta probao. Prioritet mi je levelovanje, tako da ubijam protivnike i levelujem lika, skupljam blood echoes i molotovljeve koktele.

Elem, vodim se nekim likom sto je predlozio sledeci sistem za levelovanje:

Od oruzja threaded cane i puskica.

18 sam digao zdravlje, 12 snagu, sad ulazem u staminu do 16 pa cu skill na 20 da dizem. Dakle, skill based lik...

mirkiekishka

Nem pojma, ja sam našla za oko 400e, mislim da je to ok.

Meho Krljic

Jeste, 400 Evra je okej.

Perine, srećno. Threaded Cane jeste oružje koje se lepo skalira sa skillom, ali opet, to je malo... advanced build. Nije to lako oružje za korišćenje. No, nema ni razloga da se kolebaš, ići će ti to od ruke uz malo vežbe. U Dark Soulsu ova statistika bi bila Dex, tako da, to se i uklapa uz Bloodborne brzinu  :-|

Uzgred, Cleric Beast samo izgleda opasno, u stvari je dosta laka za savladavanje, ja sam je pobedio iz prve, mada više na sreću nego na veštinu, tako da, svakako je ubij što pre i gledaj da se dovučeš do Forbidden Woodsa jer se tamo najlepše farmaju blood echoes.

Perin

Hvala. Meni nešto i ne ide dobro, šesti put pokušavam da je savladam. I am a slow learner izgleda. Drugi put mi je malo trebalo, a evo upravo sad bukvalno mi je nedostajao JEDAN udarac, nisam imao više napitaka niti molotovljevih koktela, pa sam morao da rizikujem i da šamaram kako san stajao ispred zveri, nisam smeo ni da pokušam da joj priđem iza leđa... nadajući se najboljem. I bukvalno, zamalo, jebeni jedan udarac mi je nedostajao.

Kad naučiš napade, nije toliko strašno, ali toloko sam se izbio, ostavio sam džojstik i ugasio sony sada, ruke mi se tresu..

Perin

Hvala. Meni nešto i ne ide dobro, šesti put pokušavam da je savladam. I am a slow learner izgleda. Drugi put mi je malo trebalo, a evo upravo sad bukvalno mi je nedostajao JEDAN udarac, nisam imao više napitaka niti molotovljevih koktela, pa sam morao da rizikujem i da šamaram kako sam stajao ispred zveri, nisam smeo ni da pokušam da joj priđem iza leđa... nadajući se najboljem. I bukvalno, zamalo, jebeni jedan udarac mi je nedostajao.

Kad naučiš napade, nije toliko strašno, ali toloko sam se izbio, ostavio sam džojstik i ugasio sony sada, ruke mi se tresu..

Meho Krljic

Uobičajeno stanje za igrače From Softwareovih igara  :lol:

Kad već koristiš molotovljeve koktele, svestan si da možeš da im pojača dejstvo tako što ćeš metu prvo politi uljem? Onda vatra nanosi više štete.

No, to na stranu, Cleric Beast nema mnogo napada, a zgodno je da možeš, kada ih naučiš, da joj uradiš charge napad u glavu posle čega imaš hitstun i priliku da uradiš visceral attack. Pa, možeš to da probaš.

Ali generalno, pleši oko nje, budi joj mahom iza leđa, dva udarca, pa natrag, pa dva udarca, pa natrag, i pašće dovoljno brzo. Ples je najbitniji u Bloodborneu.

Perin

Da, ulje sam zaboravio. Probacu ponovo kad se utakmica zavrsi.

Meho Krljic

Odvalićeš je gore nego mi Velšane onomad, a vidi ih sad  :| :|

Perin

Da. Čim sam skupio dovoljno napitaka, obreo sam se ponovo kod zveri i naravno, bez većih problema istu savladao. Pre toga sam pazario Hunter odeću.

Inače, ovako mi junak stoji:

Zdravlje 18
Stamina 16
Snaga 12
Veština 12

Sad ću da ulažem samo u veštinu dok je ne nabudžim do 20. Nakon toga, zdravlje i veština uporedo, uz poneki poen na staminu.

A već mi za lvl treba 3400 poena.

Prošao sam i kroz kanalizaciju te otvorio prečicu (drugu). Sad dosta, ima i sutra dana.