• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OI Rio 2016

Started by Petronije, 02-08-2016, 21:41:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dybuk

Nisam gledala tekmu, ali me je ujutru docekala lepa vest  :mrgreen: sad me interesuje mozemo li da pobedimo Ozije....koji su mi (od stranaca) najsimpa ekipa.

bilo bi genijalno, obavezno ce se gledati sutra vece...a i Spanjolska Ju es ov Ej pre toga, pomalo.

Anomander Rejk

Quote from: Pizzobatto on 18-08-2016, 13:40:22
Мени није изгледало наивно, уосталом, смањили са 14 на 1 разлике на крају, и крљање с фауловима задњих 30 секунди

Треба ли подсјећати да нас је Ђорђевић вадио тројком 1997. у сличној ситуацији

Уопште није добро што не можемо да се снађемо у завршницама, и то у више мечева на олимпијади
Pa to su najslađe pobede, kad ih pobediš tesno ili sa košem, dva razlike u zadnjim sekundama. Tako se i nabijaju kompleksi. Takvi porazi bole više nego da izgube 15 razlike.
Činjenica da ih mi uvek dobijamo u takvim tesnim završnicama nešto govori.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Mica Milovanovic

Ma, ljudi. Šta god da više urade, čist ćar. Pustimo ih da se igraju...
Možda od ova četiri tima i dođe neka medalja.
Ako i ne dođe, svaka im čast na ovome što su do sada uradili.

Mica

Petronije

^ Uz dužno poštovanje prema prvoplasiranom na tabeli, ne slažem se [emoji57]
Hrvatska košarkaška reprezentacija je u odnosu na Srbiju druga liga poslednjih 20 godina sigurno. Praktično otkad postoje, osim onih prvih par godina, posle Atine otišli smo različitim putevima. Ako pobedimo Australiju, a ja sam siguran da možemo, dokazujemo da pripadamo najvišoj klasi svetske košarke. Realno je 1. USA, 2. Španija, i onda se koljemo sa Litvanijom i Francuskom. Čak i ako ne pobedimo, opet smo u 4 ekipe ušli. Hrvatska, Italija, Slovenija, Grčka, to su trenutno sve ekipe koje nemaju šta da traže sa gorespomenutim. Malo sam odlutao, poenta je da nismo igrali u nokautu ni sa jednom od te 4 ekipe još uvek, tako da je meni sve osim finala malo. Mada jaka je Hrvatska, rekoh da skoro nisu bili jači. Što kaže Bata, ona trojka Đorđevića, pa penal završnica na SP kada je Rašić rešavao, tada smo već bili ispred njih daleko a opet smo se mučili.

Krsta Klatić Klaja

Аустралија је страшна споља, ја бих то пребио неком почетном поставом калина симон јовић, да утрну деламедовине подлактице, па  онда диграмо

Мора на почетку да би отекло до 3. четвртине 8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Kimura

Danas sve lepe vesti!
Nego, možda će i u vaterpolu biti srpsko-hrvatski obračun. Verujem da su ostatku sveta pomalo dasadni ti obračuni bivših Jugoslovena.

Dybuk

Koga briga za ostatak sveta :mrgreen:

btw vaterpolo nikad nisam mogla da gledam, znam da smo vrh i sve, ali nije sport po mom ukusu..

Krsta Klatić Klaja

Кошаркашице баш лоше, ваљда ће ухватити бронзу

Ал све остало доминација, добили жабаре с пола снаге

Anomander Rejk

Pa već šest medalja u džepu...košarkašice će imati još jednu utakmicu za medalju, čekamo košarkaše...možda i još neko iznenadi pojedinačno.
Koliko se kukalo, na kraju, osvojićemo fino medalja.

Dybuk

Reklo bi se da igramo s Amerima u finalu... :) dobro, i srebro je sjajan uspeh! nice!

Petronije

Kakvo objašnjavanje košarke.

tomat

Što bi reko Đuro, ako derete kengura krenite od repa.

Sve je radilo, ozbiljna odbrana, i to je to. Španci namučili amere, izmorili ih, samo tvrdo i sa puno trčanja pa šta bude.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

Јадан Богут, два пута губи од Србије

Petronije

Quote from: Pizzobatto on 20-08-2016, 03:08:31
Јадан Богут, два пута губи од Србије
[emoji1] [emoji1] [emoji38] [emoji38]

Bogut i Džo Šimunić drugari.

Palmer

Štimčeve bale vrede više od Novakovih suza

Anomander Rejk

I žene uzeše medalju u košarci danas  :) xcheers

tomat

svaka čast!

za malo Đilasova cura da pred kraj uprska stvar, ali iščupaše se.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ultras

Екипа Србије освојила златну медаљу у ватерполу
Свака част, делфини - јес леп осећај, мајку му  :-|

Anomander Rejk

Kako su postala dosadna ova finala s Hrvatima..rasturamo ih  :) :!:

Krsta Klatić Klaja

Пробушљени!

Son of Man

Kladio sam se na 11:8...prodale me ujke  :(

Palmer

a na jutanjem, naslov: Srbija pobedila ali mi ipak i dalje bolji po broju medalja...

bila je prilično rutinska pobeda, što se i očekivalo.

Petronije

Da je selektor poveo Bobija ubili bi ove Amere, Bobi bi ih nadskočio. Ćelavi pojma nema.

[emoji12]

Dybuk

Nisam ni mogla da gledam kad sam videla koliko je sati. poraz je bio realan, ali su nas rastavili.

mislim da je ovih 8 (?) medalja puna kapa za drzavu koja i inace ne ulaze u sport a ocekuje ne znam sta. bravo svima koji su licnim zalaganjem ucinili mnogo...

Petronije

Iskreno, baš sam popizdeo. Smučlili su mi se drogirani NBA crnci za koje garantuje američka antidoping asocijacija, jebale ih OI, neka se takmiče sami sa sobom pa će imati najviše medalja onda, i ovako se sve oni pitaju. Ne možeš bre da igraš košarku k'o čovek od skotova, ni jedan kontakt nisu svirali, samo na Teodosiću, ostali kao da ne postoje. Utakmica nikad ne bi ni ušla u neizvesnu završnicu jer bi nas sudije unakazile. Neću bre ni da gledam više NBA, ne mogu da ih smislim više.

tomat

Nije li ta stvar sa garantovanjem demantovana od strane FIBA?

Dybuk

znam jos nekoga ko je popizdeo...mahom na nase igrace :lol:

mislim, svaka cast momcima za uspeh, ali su se tamo svezali, pogubili, nula samopouzdanja. sad, kazem, nisam bas ispratila, ali tako mi je delovalo.

i mene nervira ta dominacija, cini se nemoguce da bas niko ne moze da ih pobedi. sta su, nadljudi?

mac

Jači, masivniji, brži, spretniji, precizniji, izdržljiviji... Da, "nadljudi" lepo to sumira.

Petronije

Uslovi u kojima se oni razvijaju kao igrači, ne mogu da se porede sa anarhijom koja vlada u našoj košarci decenijama, nije bilo uporedivo ni u zlatno vreme. A to da se ne drogiraju, FIBA može da demantuje čitaocima blica. Plus suđenje gde ne smeš da ih pipneš dok se njihova "čvrsta odbrana", to jest šamaranje po rukama, toleriše, kao i konstantni koraci.

tomat

pa nije blic, konkretno sam našao članak na ESPN-u. e sad, ako oni lažu lažem i ja, ali voleo bih da vidim i neke konkretnije dokaze da ne podležu doping kontroli, odnosno da za njih garantuje ko već.

scallop

Quote from: Petronije on 22-08-2016, 14:24:22
Uslovi u kojima se oni razvijaju kao igrači, ne mogu da se porede sa anarhijom koja vlada u našoj košarci decenijama, nije bilo uporedivo ni u zlatno vreme. A to da se ne drogiraju, FIBA može da demantuje čitaocima blica. Plus suđenje gde ne smeš da ih pipneš dok se njihova "čvrsta odbrana", to jest šamaranje po rukama, toleriše, kao i konstantni koraci.

Da ne dodajem Petroniju. Naročito o suđenju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Bilo bi lepo kad bi neko izmontirao sve slučajeve gde su oni (i mi) dobili poštedu od sudija. Ima li ko zaludan?

tomat

scallop

Quote from: mac on 22-08-2016, 14:44:27
Bilo bi lepo kad bi neko izmontirao sve slučajeve gde su oni (i mi) dobili poštedu od sudija. Ima li ko zaludan?

Nema. Možeš li ti da nisu?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Mogu li ja šta, da montiram? Nemam ja za to vremena, a ni sportske ekspertize. A i utakmicu sam pratio samo uzgredno. U skladu s tim, ja nemam nikakav iskaz niti tvrdnju niti stav o utakmici, nego bih voleo da vidim konkretno (i ukratko) potvrdu tuđih tvrdnji.

Krsta Klatić Klaja

Богдан промашио осам тројки, није допинг проблем

Свима њима треба јача лига, радуља је био коњ прије сезоне у нба

Ипа амера има 40 пута више од срба, то значи да потенцијално имају 40 теодосића

Мене не чуди ни њихова брзина ни снага, снажни су и европски амери, али зашто су се овима стисле гузице то ми није јасно

У једном нападу богдан три пута не смије да шутира, шта чека, да му се склоне

За то није допинг крив

Ал то није ништа ново, амери су одувијек класа изнад, то само ми умишљамо да смо бољи но што јесмо, а у 70 година олимпијске кошарке имамо једно злато

tomat

Eto, what Bata said. Dobar deo šutera nam je imao procenat šuta ispod 20%. Ako se pogleda statistika, razliku u poenima su napravile njihove trojke i to je to.

mac

Uzgred, kad se gleda broj medalja po broju stanovnika Srbija je na 15. mestu. Slovenija i Hrvatska su još bolji. Nije ni čudo što su se otcepili, kvarimo im prosek.

http://www.medalspercapita.com/

Krsta Klatić Klaja

Ми смо одлични у односу на улагања, у праву су да фудбал буквално ждере милионе, који би нахранили одбојку, кошарку, рукомет и ватерполо заједно, ал јбг, фудбал највише воле, иако је класично менаџерско ругло постао

Petronije

Ali fudbal vraća pare kroz prodaju talentovane dece i muljanja sa kladionicama.

Petronije

Što se tiče njihove nadmoći, niko me ne može ubediti da nisu dopingovani. Nisu se oni specijalno za olimpijadu nadrogirali, drogiraju se tokom cele sezone, kao i u Američkom Fudbalu na primer. A nisu nas dobili trojkama već dominacijom u reketu i odbranom koja se u evropi nigde ne toleriše. Pa imali su po 2-3 skoka u napadu za redom posle svojih promašaja, i tako skoro svaki put. Jedva smo Karmela uspeli da iskontrolišemo, Kazins i Džordan su sve pokupili. Isto važi i na drugoj strani, jednu akciju za Raduljicu, sve ostalo su bekovi bili primorani da rade, centre nismo imali. Pogledajte ponovo kako smo bušili kengure u reketu. Kad ne možeš da daš koš iz reketa celu utakmicu, izgubio si. Bekovi su pod pritiskom jer je sve na njima i to kad tad mora da pukne. Naravno, njima se otvaraju kontre i dovoljno je da samo jedan od šutera proradi. Njihova košarka nema veze sa košarkom, sve se svodi na odbranu, kontre i dominaciju u skoku, igru 1 na 1. Zato su mi se smučili. Žao mi je naših momaka, već dva takmičenja nas ubijaju u pojam ovako.

tomat

Pa onda je i Jokić drogiran, australijanci, španci, francuzi, ...

Krsta Klatić Klaja

Не само то већ и универзитетска кошарка, ко је икад гледао зна да и тамо овако играју, нису ваљда сви допинговани

Џордан, Робинсон и екипа 1984. нису ни били професионалци, него као студенти освојили олимпијаду

Можемо ми свашта о допингу да нагађамо али чак и Даниловић, Бодирога и компанија су физички јачи од садашње репрезентације

Даниловић је ближи Дуранту него било ком српском играчу, ено 1997. на  Ф4 нас је урнисао у Киндеру исто као Дурант синоћ

Неко је једном лијепо примијетио да се европска кошарка побољшала повећавањем димензија терена, тројке, новим рекетом, и да треба терен потпуно довести на нба ниво

Ми би вољели да је широк 15 а што не 17 или 18? Сасвим се мијењају и одбрана и напад

ridiculus

Quote from: mac on 22-08-2016, 13:46:07
Jači, masivniji, brži, spretniji, precizniji, izdržljiviji... Da, "nadljudi" lepo to sumira.
Jedino se ne bih složio da su nužno precizniji. Ostalo stoji.
Dok ima smrti, ima i nade.

Petronije

Možda tebi to tako deluje jer se zaigraju i uzimaju mnogo nerezonskih šuteva, ali itekako su precizni kad se uozbilje. Seti se samo kako je Kajri Irving šutirao prošlo SP. Pa i sada je KD pogodio sve kad su nas lomili, tek kasnije se malo opustio. Nema reprezentacije koja ima toliko vrhunskih šutera u rotaciji.

tomat

^ upravo, kada im se ostavi iole slobodan šut ne maše.

Krsta Klatić Klaja

Наши бре не вјежбају тројке, то ми је једино објашњење

Бре, ја сам као клинац на кошарци морао да шутирам медицинком сваки тренинг, понекад смо и играли с медицинком, а не да гледам богдана како једва избацује обичну лопту, мислио сам да ће да се искилави кад је једном пробао са осам метара

Теретана мало, бицепс, трицепс, или медицинком сваки дан, док не постане лако ко перце, зато Амери и погађају

Стално имам тај проблем с домаћим играчима, као да им је свима претешка лопта, муче се при шуту

Не можеш да будеш прецизан кад те снага издаје, стално неке полудистанце и још и то промаше...

mac

Da im to treba tamo gde trenutno igraju verovatno bi to navežbali, ali pošto im to treba samo za finale olimpijskih igara i svetskog kupa, pod uslovom da te pozovu, onda je možda skuplja dara nego mera.