• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

UPOMOĆ! Emitoru su potrebne ilustracije!

Started by Pavle, 08-05-2004, 13:04:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pavle

Uputiću vas u jednu malu tajnu.
Uredništvo Emitora (i još poneki nesrećnik kojeg nahvatamo da dođe na neki od naših sastanaka za pripremu Emitora) SATIMA bira prave ilustracije za svaki broj.
I to ne samo naslovnicu, za koje uvek dobijamo podeljene reakcije, ali nam niko ne kaže da je nekvalitetna. Ne bogamu, mi baš za svaku priču, tekst i kritiku tražimo onu savršenu ilustraciju koja kao da je baš crtana za taj prilog po narudžbini (nadamo se da ćemo i do toga doći uskoro...).

Dokoni smo? Zaludni? Možda, ali reakcija pisca kojem smo pronašli genijalnu ilustraciju za priču nam je dovoljna nadoknada za sav trud.

Ali, u poslednje vreme su nam se istanjile zalihe. Već nedeljam vrtimo iste slike koje ne možemo da upotrebimo nizašta i zato na trebate VI.

Siguran sam da mnogi posetioci ovog foruma imaju gigabajte raznoraznih slika fantastične sadržine na svojim hardovima.
Nema selekcije, sem da slike moraju da budu što veće, jer čak i kada slika u časopisu izlazi u veličini poštanske marke i za to treba da bude wallpaper da bi iole bila dobra.
Takođe, bacio bih akcenat na grafike, koje u fotokopiranju uvek ispadaju mnogo bolje nego slike ili ne daj bože fotografije.

Uglavnom, ako imate išta, Bojan i ja smo svakog ponedeljka u Lazi, a možemo se i dogovoriti na PM da se nađemo kad god kome odgovara da preuzmemo disk ili disketu sa ilustracijama.

I naravno, ako je IKO raspoložen da nam da svoju, autorsku ilustraciju ili da (da li smem da kažem) želi da ilustruje nešto u Emitoru, imaće apsolutno pravo prvensta.
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.