Author Topic: Konkurs za ilustrovanje grafičkog romana "Spiridonova potera za neuhvatljivim"  (Read 9596 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

• 5
  • 3
Nedavno, u sklopu potpunog ignorisanja mojih radova, jedva se provukla informacija o mojoj priči SPIRIDONOVA POTERA ZA NEUHVATLJIVIM iz jednog od poslednjih brojeva SIRIUSa. Budući da je neki smatraju epskom i sve aktuelnijom u dogovoru sa Tardisom objavljujemo konkurs za ilustratora. Prijave sa CV, pokaznim radovima i vašim očekivanjima poslati na spiridonkonkurs2016@gmail.com.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Scordisk

• 3
Hm, možda ispadnem glup, ali jedno pitanje samo: koja je razlika između grafičkog romana i stripa? Koliko bi to ilustracija bilo? I u kojoj tehnici? Crno belo, kolor, olovkom, ili one ilustratorske džidža bidže što samo prosvećeni znaju da rade?

scallop

• 5
  • 3
Pitanje je na mestu. Ja ću biti krajnje primitivan: grafička novela je tačno nasred puta između pisanog dela i stripa. Preilustrovana priča ili previše tekstualan strip. Naravno, sva druga mišljenja mogu da pretenduju da su tačnija od moga. Jedino, ovde ću ja odlučivati. Sa druge strane, u stripu razlikujemo dva autora, a u grafičkoj noveli postoji dvojno autorstvo. Likovni prikazi delom zavise od para, a većim delom od kvaliteta ilustracija. Pogledaj malo kako su Fipa i Kordej radili svoju priču. Dva majstora se nadmeću.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Scordisk

• 3
wanderer, jel? Hah, ovde već vidim koricu i znam da je ovo ipak viša klasa :D

A jel ima negde piratizovana verzija te priče da se pročita?

scallop

• 5
  • 3
Imaš početak na Tardisovoj strani FB. Oni imaju i celi fajl.

tomat

• 4
  • 3
A jel ima negde piratizovana verzija te priče da se pročita?

SF Tim je digitalizovao Siriuse, pa potraži ovde

http://www.sftim.com/forum2/index.php?pid=3
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

• 5
  • 3

Scordisk

• 3
Au, svi siriusi! :D

scallop

• 5
  • 3
Nemoj da se iznenadiš kad nađeš da imam šest i po priča. Ne vole ovde o tome da govore.

Scordisk

• 3
Mene samo ovo "po" malo buni :D

scallop

• 5
  • 3
Imam jednu priču sa Aleksandrom Manićem aka Monjom.

Stipan

• 4
  • 3
Jaka stvar. Ja imam i više... Na žalost sve su u rubrici "Nije za...".

hidden

• 4
  • 3
Krećem da čitam!

hidden

• 4
  • 3
Napomena - projekat Rastko kaže da je Spiridonova potera napisana 1989, što je metodom otvaranja .doc fajlova dokazano kao netačno! U trag mu se ušlo u broju 144 – svibanj 1988.  Bila je to dobra godina, sećam se da su mi saopštili da rođendan slavim da bih postao veliki. U trenutku kada je ova priča objavljena, već mesec dana živeo sam u saznanju da četvrti rođendan sam po sebi nije dovoljan za to.

scallop

• 5
  • 3
Izgleda da su je prvo objavili, a da sam je posle napisao.

hidden

• 4
  • 3
Pročitao, sa uživanjem. Urednik Hrvoje Prćić rekao je da priča "kao da traži nastavak", a meni nekako rekla dovoljno. Mnogo sam umoran, pa me malo uplašila silna imena, namah naljutilo što Spiridona majka oslovljava po nadimku...pred kraj mi bi žao što sam to pomislio...

Veoma staloženo pripovedanje, vidi se da si sistematičan i prilično precizan (recimo, iako ne znam, da sm nakon ovoga siguran da se telo pri onoj brzini letenja sigurno kida, kao i da ga eksplozija ne raznosi na paramparčad već sagoreva). Malo mi je na početk bilo zamorno, ali to je problem do mene, priča me je posle uvukla i baš mi je drago što je pročitah...

Scordisk, mislim da bi ti ovo bilo više nego inspirativno!

scallop

• 5
  • 3
Najpre, zahvaljujem na čitanju. Lepo je kad neko i posle 28. godina misli da je zanimljivo. To sa previše imena smo vremenom savladali. Što se tiče uverljivosti, ne znate kad sam vas slagao. Recimo, trovanje je fejk. U stvarnosti je mnogo manje uzbudljivo. Pitanje je da li vizuelno može biti zanimljivije?

hidden

• 4
  • 3
Tu sam duduk, ali verujem da može. Ovo je dinamična priča, napeti smo do samog kraja (a i tu nema opuštanja u bogznakakvoj meri).

hidden

• 4
  • 3
Opet ja, malo sa off topic pitanjem...kako je u ono vreme funkcionisalo objavljivanje priča stranih autora sa autorskim pravima isl?

scallop

• 5
  • 3
Hajde pitaj nešto šta znam.

Stipan

• 4
  • 3
U stvari, Spiidon je bila sjajna priča i ostavila je dubok trag u meni... Može Scallop da se buni kolko oće, ali ta priča se i dalje ponekad vraća... U mojim pričama...

hidden

• 4
  • 3
Na redu je Zatvor za smrtne...

scallop

• 5
  • 3
Dok se mi majemo prozom, na drugom mestu stigle prijave dva vrlo intrigantna autora. Autori sa Znaka Sagite su ovde gvirnuli i zbrisali. Mora da imaju posla preko glave.

džin tonik

• 4
  • 3
svaka cast tardisu, ali najbolja adresa za guranje domaceg rada, kad pishemo o stripu, na shiru scenu, bi trebao biti darkwood. pa tako i dovoljno atraktivne kondicije za cestitog crtaca.

EUROPE comics

Europe Comics began as an idea of Franco-Belgian comics agent Mediatoon Licensing. Three years (and a lot of work) later, it evolved into a 13-partner pan-European alliance, supported by the European Commission and held together by the desire to spread the European graphic novel heritage around the world.

...

Once the targets have been set, the only thing left is to achieve them. So here is the Europe Comics Partnership, which hopes to welcome new members on the way.

...

Serbian publisher Darkwood specializes in publishing comics penned by authors from across the globe, as well as supporting works by domestic artists. Its mission is the popularization of quality comic books among a wide audience of readers, regardless of age, gender or genre-preference. On that mission, Darkwood is driven by three main principles: selecting comic books of the highest quality in terms of artistic, narrative and aesthetic value; publishing the selected works at highest technical standards and affordable prices and attracting new generations of readers by conveying thought-provoking messages of comics masterpieces.

Through it all, Darkwood keeps in perspective the necessity to nourish the works of up-and-coming Serbian authors, as well as prevent the classics from the period of ex-Yugoslavia from being forgotten. In the years to come, we will be striving towards increasingly supporting local artists.
...

scallop

• 5
  • 3
Zosko, ja sam u stripu od ranih šezdesetih kad sam sarađivao sa Helcom. Zidovi moje dnevne sobe krase ilustracije većine naših najboljih crtača. Nikome od njih nisam ostao dužan. Znam ih kao zlu paru. Kad pozivam na saradnju onda tražim voljnog, a ne željnog. O "atraktivnim kondicijama" kad meni izbor bude pogodovao. Mislio sam da i ovom forumu treba dati priliku, jer mu je dobar deo posvećen stripu. Javio se cirka - niko. Osim Aglija koji ima bolji posao za strance, pa nas sad podjebava sa sa Flat Earth.

džin tonik

• 4
  • 3
sve stoji, no to domace izdavastvo tipa tardis i ovo sto sam linkovao su dvije sasvim razlicite lige. polazim od sebe, ja da sam poput aglija svjetski poznati, afirmirani autor, koji upravo crta(o) vilenjake, ne bi mi trebala prilika, vec odgovarajuca liga. ako ne bih bio bas jako dokon.

scallop

• 5
  • 3
Svako u svoju ligu. Moja je mala i nikakva, pa neka tako i ostane.

džin tonik

• 4
  • 3
ne mislim da je tvojim pricama mjesto u maloj i nikakvoj ligi, vec da bi odlicne isle u europe-comics projektu, gn na engleskom, uz fokus na shiru publiku.

scallop

• 5
  • 3
Sasvim je svejedno gde je kome mesto. Ili imamo ili nemamo ljude koji znaju da pišu. Ili imamo ili nemamo one koji znaju da crtaju. Tvrdim da imamo i jedno i drugo. Problem je što su oni koji pišu nevidljivi bez prevoda. Džabe ja tvrdim da bolje pišemo od stranaca, kad ne mogu da dobijem crtača ni kad napišem da ću ga platiti.

Ugly MF

• 4
  • 3
  • Natural born FlatEarther!!!
    • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
Francuski strip je Alexandar The Great koji bira svoje generale, a Srpski strip je scenarista Don Kihot koji traži svog crtača Sanča Pansu.

scallop

• 5
  • 3
Onoga trenutka kad si počeo da lupetaš o ravnoj Zemlji, ja sam te izbrisao. Sa takvima ne sarađujem.

Ugly MF

• 4
  • 3
  • Natural born FlatEarther!!!
    • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
:)
Ništa fridm of spič?
eeeee, izem te hjumn rajts i dimokrasi itd....
....da sam musliman i da je Alllah rekao da je zemlja ravna, bilo bi sve okej?

Ali nema veze, ja sam ionako stvarno zauzet sa obavezama, bez sveg zaebavanja.

scallop

• 5
  • 3
Uživaj. Snaći ćemo se mi već nekako.

scallop

• 5
  • 3
Tardis me je obavestio da u ponedeljak, 5 decembra, zaključuje prijave i pristupa razgovorima o realizaciji projekta.