• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Trumptastic Voyage

Started by Aco Popara Zver, 03-12-2016, 12:59:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Truman

Omaklo mi se, dešava se svakom da napiše komentar u kvotaciji.  :!:
Mislim da su pojedinci utopljeni u tu kolektivnu svest na osnovu koje formiraju stavove još od mladih dana. Mislim da to ne može da se promeni. Većina se vodi za većinom.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

https://nova.rs/vesti/svet/ilon-mask-optuzuje-trampa-da-vodi-ameriku-u-duznicko-ropstvo/

Zanimljiv sukob, izgleda da je i Trumpova administracija poklekla potrošnji. Onda se postavlja pitanje, po čemu su to oni bolji od demsa.

Meho Krljic

Onda još malo eskalira:

QuoteThe situation further devolved through the afternoon. Trump threatened to "terminate Elon's Governmental Subsidies and Contracts," a move that could have devastating impacts on his businesses, and even major implications for the International Space Station.

Musk, in turn, announced without evidence that Trump "is in the Epstein files," and that is the "real reason" more records regarding the disgraced financier and pedophile have not been publicly released, without providing any explanation on where he would've seen files that have not been released to the public. CNN has reached out to the White House for a response. The inclusion of a person's name in files related to the case does not by itself indicate they have been accused of any wrongdoing.

A Trampu leđa čuva stari saveznik, Stiv Benon:

Bannon: Musk should be 'deported from the country immediately'

Quote"Elon Musk is illegal, and he's got to go," Bannon said. "He's illegal? Deport immediately."

"You're going to ship these other people home. Let's start with the South Africans, OK?" he added, alluding to the Trump administration's sweeping immigration crackdown.

Bil bi smešno kad bi se ovo desilo. Ali neće.

Meho Krljic

Onaj stari Sendmen

Ovaj Tramp je isto govno kao i Vučić, štiti bogate kriminalce, a narod i Državu ko jebe.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Truman

Sukob između Trumpa i Muska je sukob između dvojice narcisa. Mislim da je psiholozima koji izučavaju tu temu zanimljivo da posmatraju u kom smeru ide njihov odnos.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Tex Murphy

Брод назван по педофилу Харвију Милку више се не зове тако. И то усред мјесеца """поноса""". Овакав терор над ЛГХДТВ++ популацијом је незапамћен у цивилизованом свијету!!!1

https://www.youtube.com/watch?v=UsqODY620xI
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

Musk optižio Trumpa za druženje sa pedofilom Epsteinom. Ova Amerika je stvarno postala cirkus. xdrinka

Meho Krljic

Truman

A dobro, ko se svađa taj se voli. xwink2

Tex Murphy

Какав потпуни хаос... Био сам убијеђен да не постоје глупљи људи од лидера Демократске странке, али сад видим да им ови републиканци који подржавају Трампово блискоисточно махнитање озбиљно конкуришу. Какав ужасан двопартијски систем, шта је ово?
Genetski četnik

mac

Gerimandering, dvopartijski sistem, novac u politici, prikriveni rasizam, Batin neoliberalizam... Skupilo se.

Truman

Izrael i jevreji su ekstremno uticajni u Americi. Teško da će se pojaviti američki predsednik koji će im okrenuti leđa. Da je Kamala pobedila razlika bi bila u tome što bi se pristojnije ponašala (ne bi zagovarala izgradnju hotela u Gazi itd.) ali sumnjam da bi i ona smela da otera Izrael u tri lepe.

Aco Popara Zver

Quote from: Tex Murphy on 17-06-2025, 14:58:32Какав потпуни хаос... Био сам убијеђен да не постоје глупљи људи од лидера Демократске странке, али сад видим да им ови републиканци који подржавају Трампово блискоисточно махнитање озбиљно конкуришу. Какав ужасан двопартијски систем, шта је ово?

Neoliberalizam.

Tex Murphy

Quote from: Truman on 17-06-2025, 15:35:15Izrael i jevreji su ekstremno uticajni u Americi. Teško da će se pojaviti američki predsednik koji će im okrenuti leđa. Da je Kamala pobedila razlika bi bila u tome što bi se pristojnije ponašala (ne bi zagovarala izgradnju hotela u Gazi itd.) ali sumnjam da bi i ona smela da otera Izrael u tri lepe.

Да, то са Камалом (или неким другим демократским кандидатом) била би чисто козметичка разлика. Они нису баш толико махнити да отворено преко телевизије позивају на етничко чишћење, али кад је ријеч о конкретним поступцима, све је потпуно исто. Они јесу у неколико наврата љубазно замолили Бибија да, ако је икако могуће и ако му није превелика гњаважа, да мало улагани са геноцидом, али никад нису подузели конкретне кораке, нпр. обуставу испоруке оружја или слично. Колико је мени познато, једини у обје странке који је директно и нимало дискретно рекао да Израел чини ратне злочине и да са њима моментално треба прекинути сарадњу је Берни Сандерс.

Посљедњих дана сам доста активан на Твитеру због пљувања по ционистима, па имам прилику да читам шта пишу републиканци и неки њихови симпатизери и то је једноставно страшно. Ем су ратни хушкачи, ем су глупи ко точило. И онда се као практично једини глас разума покаже Марџори Тејлор Грин (!?). У чудним временима живимо...

Е сад, оно што је добра вијест је што овим ратнохушкачко крило републиканаца (које је изгледа по свој прилици доминантно) себи врло ефикасно пуца у кољено, слично као што су демократе урадиле у овом потпуно катастрофалном претходном циклусу. Ако је вјеровати Твитеру, велики број људи је врло незадовољан оваквим развојем догађаја јер су, је ли, гласали за завршавање тренутно текућих ратова а не за започињање нових. Од тих људи вјероватно нико неће гласати за Камалу или било ког демократу, али многи од њих кажу да неће уопште гласати. Моронско/ратнохушкачко крило им се подсмијева, у смислу "Хахахаха, па нас је много више, губитници!", али дотични очигледно нису свјесни у коликој мјери Трамп своју побједу дугује иницијално неутралнима, који су гласали за њега због обећања о завршетку ратова и због тога што су демократе помахнитале. Неће сви они окренути леђа републиканском кандидату на сљедећим изборима, али и не морају - довољно је да то уради неких 5 или 10% (лупам напамет бројеве, нисам радио никакву прецизну анализу) и оде све у три лијепе.

Биће врло занимљиви сљедећи мидтермс и избори 2028., имамо двије водеће партије које су, свака на свој начин, забраздиле у лудило, па би моооооожда могао да исплива и неки трећи кандидат.

Ако уопште дочекамо 2028.
Genetski četnik

Aco Popara Zver

Tex Murphy

Одличан је Миршајмер!
Genetski četnik

Truman

Od ranije je poznato da republikanci u proseku imaju niži iq od demokrata. :mrgreen:

Tex Murphy

Quote from: Truman on 18-06-2025, 03:04:29Od ranije je poznato da republikanci u proseku imaju niži iq od demokrata. :mrgreen:

Хех, најновија дешавања бар наизглед потврђују ту тезу, али чека се одговор демократа  :evil:
Genetski četnik

Meho Krljic

Dakle, zna se da nisam neki ljubitelj, jelte, Takera Karlsona, ali ovaj izvadak iz intervjua sa Tedom Kruzom je... za udžbenike. Kruz je, ko ne zna, senator (i to prvi latinoameričkog porekla) iz Teksasa, Republikanac, ozbiljan hardlajner kza koga se još za izbore 2016. šuškalo da bi mogao da bude i predsednik itd. Dakle, političar velikog iskustva i vrlo glasnih, jelte, stavova. Nekada Trampov hejter, danas saveznik. Enivej:

https://www.al.com/politics/2025/06/tucker-carlson-goes-after-ted-cruz-for-not-knowing-anything-about-iran-in-wild-interview.html

Quote"How many people are living in Iran, by the way?" Carlson asked.

"I don't know the population," Cruz answered.

"At all?" Carlson followed.

"No, I don't know the population," Cruz responded.

"You don't know the population of the country you seek to topple?" Carlson responded.

"How many people live in Iran?" Cruz finally asked.

"Ninety-two million," Carlson revealed.

Carlson then cut off Cruz, saying "How could you not know that?"

"I don't sit around memorizing population tables," Cruz replied.

"Well, it's kind of relevant because you're calling for the overthrow of the government," Carlson said.

"Why is it relevant, whether it's 90 million or 80 million or 100 million? Why is that relevant?" Cruz asked.

"Well, because if you don't know anything about the country," Carlson shot back.

"I him didn't say I don't know anything about the country," Cruz corrected."

"Ok, what's the ethnic mix of Iran?" Carlson asked.

"They are Persians and predominantly Shia...," Cruz said.

"What percent?" Carlson interrupted.

"Ok, this is cute," Cruz tried to interrupt back.

Here is the rest of the back and forth:

CARLSON: You don't know anything about Iran. So, actually, the country–

CRUZ: Ok, I am not the Tucker Carlson expert on Iran, who says–

CARLSON: You're a senator who's calling for the overthrow of the government and you don't know anything about the country!

CRUZ: No, you don't know anything about the country. You're the one who claims they're not trying to murder Donald Trump.

CARLSON: No, I'm not saying that.

CRUZ: You're one who can't figure out if it was a good idea to kill General Soleimani, and you said it was bad.

CARLSON: You don't believe they're trying to murder Trump–

CRUZ: Yes, I do!

CARLSON –because you're not calling for military strikes against them in retaliation. And if you really believe that–

CRUZ: We're carrying out military strikes today.

CARLSON: You said Israel was.

CRUZ: Right, with our help. I said "we." Israel is leading them, but we're supporting them.

CARLSON: Well this, you're breaking news here because the U.S. government last night denied – the National Security Council – spokesman Alex Pfeiffer denied on behalf of Trump that we were acting on Israel's behalf in any offensive capacity at all.

CRUZ: No, we're not bombing them. Israel's bombing them

CARLSON: You just said "we" were.

CRUZ: We are supporting Israel–

CARLSON: This is high stakes. You're a senator. If you're saying the United States government is at war with Iran right now, people are listening.

mac

Takođe, ovo je nothingburger od skandala. Senator ne zna broj stanovnika Irana, i kaže da Amerika podržava Izrael u bobardovanju Irana. Ništa novo nije izrečeno.

Meho Krljic

Prvi TEKSAŠKI senator hispanskoga porekla, izvinjavam se jer nisam jasno pisao.

I nije ovo veliki skandal, naravno, ali je superiorno dobar primer za kliše da Amerikance boli kurac da išta saznaju o ljudima koje žele da bombarduju.

Tex Murphy

Изашао је и комплетан интервју. Судећи по кратким исјечцима које сам видио, ово не изгледа добро по Теда Круза.

https://www.youtube.com/watch?v=smemFVe0l5E
Genetski četnik

Meho Krljic

Ne znam jel' se ovo računa u "počeo je rat", ali evo nek stoji ovde da znamo:

US steps into war between Israel and Iran, strikes 3 Iranian nuclear sites

QuoteTEL AVIV, Israel (AP) — The United States struck three sites in Iran early Sunday, inserting itself into Israel 's war aimed at destroying the country's nuclear program in a risky gambit to weaken a longtime foe despite fears of a wider regional conflict.

Addressing the nation from the White House, President Donald Trump asserted that Iran's key nuclear were "completely and fully obliterated." There was no independent damage assessment.

It was not clear whether the U.S. would continue attacking Iran alongside its ally Israel, which has been engaged in a nine-day war with Iran. Trump warned Iran that any reprisals against the U.S. would be met with additional strikes.

(...)

The decision to directly involve the U.S. in the war comes after more than a week of strikes by Israel on Iran that aimed to systematically eradicate the country's air defenses and offensive missile capabilities, while damaging its nuclear enrichment facilities. But U.S. and Israeli officials have said that American stealth bombers and the 30,000-pound (13,500-kilogram) bunker-buster bomb they alone can carry offered the best chance of destroying heavily fortified sites connected to the Iranian nuclear program buried deep underground.

"We have completed our very successful attack on the three Nuclear sites in Iran, including Fordow, Natanz, and Esfahan," Trump said in a post on social media. "All planes are now outside of Iran air space. A full payload of BOMBS was dropped on the primary site, Fordow. All planes are safely on their way home."

Tex Murphy

Једна од интересантних (ако се тако може назвати) ствари у цијелој овој ситуацији су опет Трампови твитови (односно постови на Трутх Социал или ђе већ), у којима се смјењује ликовање због успјешног напада на Иран и ламентовање како га упркос његовим МИРОЉУБИВИМ активностима широм свијета нико неће кандидовати за Нобелову награду за мир (!). У сваком случају, АИПАЦ је поново тријумфовао. Републиканци имају неколико нормалних људи (Мет Гејц, Марџори, Ренд Пол,...), али они су нажалост изгледа у потпуној мањини, иако сам био убијеђен да је неоконзервативцима одзвонило. Какав епски промашај.
Genetski četnik

Aco Popara Zver

Nije Tramp kriv! :mrgreen:

Nažalost, ovo sve više liči da su Amerikanci izabrali isto što i Britanci i Njemci pred prethodne svjetske ratove, a to je da silom pokušaju da spriječe uspon drugih prendenata na tron svjetskog hegemona, ili u ovom slučaju uspostavljanje neke multipolarnosti.

Formula ide: sadašnji hegemon opada a neće mirno da prepusti dolazak novog hegemona, te uspostavlja ratne saveze koji dovode do svjetskog sukoba, iz kojeg opet izađe novi hegemon, iako je nakon WWI Velika Britanija i dalje mislila da je na vrhu, zbog čega je trebao WWII da je razuvjeri.

Na kraju će ispasti da je Vučić u pravu oko vojnog saveza Hrvatske i Albanije, i da treba da se naoružava, jer ide krkljanac.

Tex Murphy

Genetski četnik

Tex Murphy

Genetski četnik

Truman

Quote from: Macola on 22-06-2025, 10:46:27Nije Tramp kriv! :mrgreen:

Nije Trump kriv, mi smo govna.  xrofl  Kad se setim koliko ljudi u mom okruženju ga je podržavalo zapitam se za neke stvari. I pritom su to moji prijatelji, po drugim kriterijumima kvalitetne osobe. Mislim da ova situacija i daje odgovor na pitanje zašto u Srbiji nikad neko normalan ne može da dođe na vlast.

Tex Murphy

Quote from: Truman on 22-06-2025, 17:07:50
Quote from: Macola on 22-06-2025, 10:46:27Nije Tramp kriv! :mrgreen:

Nije Trump kriv, mi smo govna.  xrofl  Kad se setim koliko ljudi u mom okruženju ga je podržavalo zapitam se za neke stvari. I pritom su to moji prijatelji, po drugim kriterijumima kvalitetne osobe. Mislim da ova situacija i daje odgovor na pitanje zašto u Srbiji nikad neko normalan ne može da dođe na vlast.

Па не може ни у Америци. Све ти је то исто.
Genetski četnik

Meho Krljic

Tex Murphy

Олга Корбут је апсолутна нула према акробацијама које праве неоконзервативци и већина републиканаца посљедњих неколико дана. Часни изузеци су одлични Томас Меси, Мет Гејц и Марџори Тејлор Грин.
Genetski četnik

Tex Murphy

Прича се о некаквом примирју, на које су наводно пристали и Израел и Иран, али нисам сигуран да ли је то (још) наступило.
Genetski četnik

Truman

Čitam "HOUSE OF TRUMP, HOUSE OF PUTIN", još sam pri početku i strahovito je zanimljivo. Trump je još od ranih 80-ih primao novac ruske mafije prodajući apartmane mafijašima bez kontrole porekla novca.

Tex Murphy

Зар ниси то почео да читаш прије неких два мјесеца?!
Genetski četnik

Truman

Ne, pre dva meseca sam rekao da planiram da je čitam. Sad je doista i čitam na mom vernom kindlu, negde 14% pređeno.

džin tonik

Tramp: Srbija se ove godine spremala za novi rat protiv Kosova, sprečili smo sukob

QuotePredsednik SAD Donald Tramp izjavio je da se Srbija ove godine spremala da krene u novi rat protiv Kosova, ali da je njegova administracija sprečila sukob, zapretivši Beogradu obustavom izgradnje hotela Tramp.

Na konferenciji za medije u Beloj kući, Tramp je kazao da su SAD u poslednjih nekoliko meseci zaustavile ili sprečile sukobe više strana, uključujući Srbiju i Kosovo.

"Imam prijatelja u Srbiji i on mi je rekao: 'Ponovo ćemo u rat'. Neću reći da je u pitanju Kosovo, ali jeste Kosovo. Trebalo je da imaju veliki rat, ali smo ga zaustavili zbog izgradnje hotela Tramp. Oni žele da grade hotel Tramp. Rekao sam im da mi ne gradimo hotele sa ljudima koji idu u rat", kazao je Tramp u Ovalnom kabinetu.

(...)

"Ovo je neverovatno postignuće. Za svega nekoliko meseci, postigli smo mir između Indije i Pakistana, Izraela i Irana, između Demokratske Republike Kongo i Ruande, i još nekoliko drugih. Znate, Srbija se spremala da krene u rat sa grupom. Neću to da pominjem jer se nije dogodilo, uspeli smo to da zaustavimo", naveo je Tramp.

mac

Šta radi Čak Noris u Trampovom kabinetu? Radi šta mu se kaže!

džin tonik

Trampov sin pokrenuo firmu za onlajn prodaju oružja: Doživeo fijasko

QuoteDonald bin Tramp al Džunior predstavio je novu kompaniju GrabAGun, onlajn platformu za prodaju vatrenog oružja koja se promoviše kao "Amazon za oružje", ali berzanski debi završio je fijaskom – deonice su samo za dva dana izgubile više od polovine vrednosti.

Meho Krljic

House committee votes to subpoena Justice Department for Jeffrey Epstein files

Bogami i tri republikanca su preletela da bi se ovo desilo. Ovo je Trampu do sada najveća kriza.

Tex Murphy

QuoteOvo je Trampu do sada najveća kriza.

Ма ово је само чери он топ, што кажу. Он и републиканци су се опростили оног тренутка кад је сопствене гласаче почео да назива идиотима и лажним патриотама.
Genetski četnik

Meho Krljic

Tramp laže, pa onda neki o tome vode evidenciju. I to koji neki: fabrika laži lično:

Analysis: Donald Trump's long history of fake history

Truba

Oni mogu da krse zakon
A on mora postovati zakon kad je u sukobu s onima koji ne postuju i ne suradjuju

Garant ce mu naci migranta u podrumu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Nekako si opisao ono kako država treba da radi: da poštuje zakon i da ga primenjuje bez odstupanja na one koji ga ne poštuju.

Druga tema: ovog čoveka sad već ZAJEBAVAJU:

US seeks to deport Kilmar Abrego Garcia to Uganda after he refused plea offer in his smuggling case