• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Proseravanje kao filozofski termin

Started by Ana, 15-12-2016, 00:02:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Odlično. Mi, ovde, smo pravo mesto.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

mislite sta god hocete, ali ne bih mijenjao fenomen za tri njuza.
ako dnevno ne preletim kroz galeriju slicnog, nesto mi nedostaje.
drustvene mreze najjaca su pozornica od doba antickih javnih urlatora i povratak istih na velika vrata.

https://twitter.com/plavizmajevi/with_replies
...

scallop

Ovde potrošiš, pa Jovo nanovo. Baš cakano.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ana

Meni je Fejs pravo mesto, više ljudi sam unfollow-ala po tom osnovu, nego svim ostalim zajedno. 8)

scallop

Sa'će neko da najavi početak ledenog doba. Veje prvi sneg u Beogradu.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

ridiculus

"The Net is dark and full of morons."

- Ancient proverb
Dok ima smrti, ima i nade.

Dybuk

Joj, bas mi je krivo sto smo se sneg i ja mimoisli! :cry: Don't get me wrong, imam ambivalentan odnos prema snegu, al ga je lepo videti. Na kratko.

Sto se teme tice, bar u kontekstu o kome govori linkovani tekst, ja to kad vidim, i ne citam :mrgreen:

džin tonik

ne razumijem vas. unfollow, preletanje... pa sta inace vrijedi na drustvenim mrezama? ako izuzmemo zabavne priloge, sta ostaje? dostupnost shirokom auditoriju? uzas.

Dybuk

Ne, ne zosko. Komentar sam ogranicila samo na vrstu proseravanja o kome govori tekst, kao sto pise taj Dupak Copra ili kako se vec zove. Besmislene recenice koje se sastoje od bombasticnih termina i ne znace nista. Jasnoca u izrazavanju je veoma vazna, pa i tekst kaze da inteligentni ljudi prepoznaju da li je neka recenica smislena, bez obzira na velike reci i "ucene" termine, pa je (recenicu) u skladu s tim odbacuju kao budalastinu.

Smisleno, duhovito proseravanje koje provocira zanimljivu diskusiju ili izmami osmeh je dobrodoslo, sto se mene tice.

scallop

Kažu da je mišljenje kao dupe, svako ga ima. Internet je dokaz. Pamet je sve manje prepoznatljiva u gomili gluposti.

mac

Kad u guglu potražiš "attention intention manifestation" dobićeš sijaset sajtova u kome se spominju sva tri termina. Čoprin iskaz nije došao iznebuha, nego iz kulture u kojoj se tačno zna na šta se misli pod svakim od ova tri pojma. Čopra je samo doveo ta tri pojma u vezu, u kontekstu iste te kulture.

Mi nismo deo te kulture, pa nama ta rečenica nema smisla, ali ako postoji bar jedan kontekst u kom rečenica ima smisla, onda je to jedna smislena rečenica.

U skladu s tim ni ona anketa koja daje upitanicima citirane i slučajne iskaze nema mnogo smisla. Upitanici nisu odabrani iz odgovarajuće kulture. Nemaju kontekst. Da ga imaju, lako bi odvojili citate od randoma.

džin tonik

@dy: ne znam, meni te besmislene recenice u kombinaciji cjelokupne auto-prezentacije naratora jedino vrijede. pracenje smislene diskusije nije me nikad nasmijalo do suza.
polazim od toga da ih narod ne proizvodi u parodiji, vec nesretno, a nesvjesno, kopira smislene izjave slicnog prizvuka, stila, istaknutih ljudi. i to je urnebesno.

scallop

Mac, spadaš mi u vrlo kratak spisak onih koji se ne proseravaju bez preke potreba. Vodi računa o tome.

Dybuk

Ali vidis mac, upravo su ucesnici ankete dali ocene obrnuto proporcionalne sopstvenom razumevanju datog iskaza. Recju, sto recenica komplikovanije zvuci, to je mudrija. :)

zosko, jea, ako govoris o nekoj vrsti raubovanja apsurda, to svakako zna da bude urnebesno.

Aco Popara Zver

Čopra je inače Trumanov guru, a vi ga povezujete s proseravanjem. Truki će biti ljut.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dybuk

Ama, nismo mi, nego tekst iz prvog posta!!

Truki, izvini :)

Aco Popara Zver

Truman sprema osvetu, Agota da čuva čakre!

džin tonik

@dy: raubovanje apsurda bila bi ili prosta, obicna, glupost ili dobra parodija. urnebesno mi je raubovanje stila smislenog, serioznog, vrijednog, gdje osoba uspijeva kopirati stil, a nema kapacitet za sadrzaj, tek kroz slicne izjave na prezentaciju sebe preslika dozivljaj koji iz sjene tiho ispoljava spram uzora.

lilit

ali kako to možemo znati kad ne znamo ljude? možda su samo u karikaturi? :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Truman

Slažem se za Dipaka da je serator, još davno ga je neko provalio kad je krenuo da se baca terminima iz kvantne mehanike i onda ga je neki fizičar raskrinkao da to što on priča veze nema s naukom. Međutim, koristim priliku da upozorim da nisu svi savremeni duhovni učitelji seratori. Recimo, Ekart Tol je esencija duhovnosti.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Dybuk

AHA!!!!

Bato, da klecis na kukuruzu zbog ovih dezinformacija!!!

Truman

Quote from: Pizzobatto on 15-12-2016, 14:36:21
Čopra je inače Trumanov guru, a vi ga povezujete s proseravanjem. Truki će biti ljut.

tek sad videh ovaj post, jer mi nije bilo jasno na šta dibučica replicira. Još jedna potvrda da je dobro što sam ovog lažova Batu stavio na ignore.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Aco Popara Zver

Pa to je najpoznatiji new age guru, kako možeš da furaš new age a kritikuješ Čopru?

Ana

Meni je New Age Bullshit Generator otkriće nedelje, možda i meseca. Sjajna zabava, kao kolačić sudbine  :-D