• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igla ispod praga (2016) Ivan Marinovic

Started by Agota, 21-12-2016, 00:44:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Agota

Pogledala Iglu ispod praga i moram priznati da sam prijatno iznenadjena.
Ima film i svojih nedostataka al za prvi film jedno veliko bravo.
Lokacija je savrsena, super ekipa glumaca a pre svega scenarijo .
Scenarijo je tecan, lepo napisan, slikovito predstavlja jedno drustvo, njegove
ljude, mane, vrline, folklor... Najvise me je kupio humor u filmu. Scenarista nije
zatupeo scenarijo banalnostima da bi se dodvorio publici .Ni jednog trenutka
ne vredja inteligenciju gledalaca. Pa mislim da u poslednjih 10 godina
nisam gledala film koji bolje prikazuje obicnog coveka a da pritom od
njega ne pravi klovna za zabavljanje mase. Vulgarizacije 0 %. Ima nesto Markesovsko u celoj prici, jedan
mali Makondo na obali mora. Kraj filma u kombinaciji sa muzikom je tako upecatljiv, ali da ne kvarim...
Glumce da ne odvajam svi su nekako legli. Ali  da ne ispadne da je remek delo -nije,
mislim da je ritam filma diskutabilan. Tu najvise gubi.I mozda neke price ostaju nedorecene, mogle su se produbiti.
Ali sve u svemu jaka cetvorka , bilo ga je zadovoljstvo pogledati.

https://www.youtube.com/watch?v=_QusnOSuKZs

http://www.imdb.com/title/tt4768468/
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Dybuk

Fino.

Misanthropic priest zvuci obecavajuce. Moderni Zivko Nikolic, ili nesto priblizno?

Agota

Nista od navedenog. Najbolje da pogledas i sama procenis. Ustavari,  ako treba jedan domaci film pogledati u bioskopu, onda je to definitivno Igla. Najbolji!  Svi na Iglu... :)

*vise me podsetio na rumunski TALES FROM THE GOLDEN AGE negoli  Zivka Nikolica...
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...