• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Antifašizam

Started by Meho Krljic, 02-02-2017, 06:54:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 17-01-2018, 19:38:28
Za šta sad Sergeja da uhapse??? Zato što je upišan i usran?? Sad je najveći problem države stanje lične higijene jednog glumca?

Ценим покушај да будеш духовит, али сви добро знамо да се "упишан и усран" није односило на личну хигијену (мада ме ни то не би чудило јер Сергеј је наркоман-подчовек), већ на његова баљезгања о пишању и срању по гробовима.
Ако се у Мишу Вацића упире прст због помињања Јакобинске диктатуре, ако се људи сумњиче због графита за које се не зна ко их је писао (могла је и Мариника да ин напише, не би ме то чудило, јер су тако нпр. јевреји по синагогама цртали свастике, па онда сквичали о нацистима, па онда истрага докаже да су јевреји сами то радили и на крају се све заташка), онда би и Сергеј могао да буде макар приеден због упућених претњи.

Quote from: Ugly MF on 17-01-2018, 20:06:09
Aman, stvarno, pa covek je bre humanitarac!?!?

Агли, не наседај на ту пропаганду.
Шатро хуманитарац, па зашто онда та јајара наркоманска није уплатила цео свој хонорор добијен за рекламну чипс кампању???
С друге стране, наравно да је смс лечење недопустиво, али у земљи у којој је педерски лоби издејствовао да се промене пола умоболницима врше о трошку државе  - онда је јасно зашто нам се деца лече смс порукама.
Укинимо умоболницима промене пола из буџета, и нико се више неће лечити смс порукама.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Meho Krljic

Ali ko pominje Jakobinstvo u vezi M. Vacića? Čovek je uhapšen zbog planiranja i izvođenja fizičkog napada.

Аксентије Новаковић

То о чему ти сад причаш је стара прича, која нема везе са Мариником.
Мариника је подигла кривичну против Мише због тога што се осетила угроженом, јер је Миша Вацић споменуо Јакобинску диктатуру.
Имаш лепо слику, ставио сам слику контратужбе коју је Миша подигао против ње.

Иначе, ви комуњаре сте револуцијом дошли на власт 1944-45 године.
Револуцијом сте ви демократе дошли на власт и петог октобра 2000.
Тад вам физички напади и екстерминација политичких противника нису сметали?

За све вас је бре Хитлер највећи демократа - на чело Немачке је дошао путем избора, а не револуцијом.

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

Quote from: Pizzobatto on 18-01-2018, 18:24:47
Quote from: scallop on 18-01-2018, 18:04:12
Quote from: Ugly MF on 18-01-2018, 18:02:41
Quote from: scallop on 18-01-2018, 12:52:27
Pametniji popušta.

Magarci zavladaju.

Оф скроз.

Još kad bi znao šta si sad reko, pa da i ja mogu da odmorim malo :D

To se nešto domunđavam sa Uglijem.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

T2, da ti čitaš šta ja pišem valjda bi video o čemu ja to pričam i da za mene nije bitno što je to "stara priča" koja nema veze sa aktuelnim incidentima, već je ilustracija o kakvim profilima pričamo.

I dogovori se da li smo ti neki mitski "mi" komunisti ili demokrate jer ne možemo da budemo oboje. A možda smo nijedno, naravno. Ti neki "mi".

Naravno, svaki put kad pomeneš Hitlera u pozitivnom kontekstu, to se sjajno odražava na tvoju reputaciju.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: scallop on 18-01-2018, 18:37:24
Quote from: Pizzobatto on 18-01-2018, 18:24:47
Quote from: scallop on 18-01-2018, 18:04:12
Quote from: Ugly MF on 18-01-2018, 18:02:41
Quote from: scallop on 18-01-2018, 12:52:27
Pametniji popušta.

Magarci zavladaju.

Оф скроз.

Još kad bi znao šta si sad reko, pa da i ja mogu da odmorim malo :D

To se nešto domunđavam sa Uglijem.

Of skroz znači "potpuno si promašio"

Way off. :D

scallop

Veliko mi je zadovoljstvo što se tako detaljno predstavljaš.

Krsta Klatić Klaja

Samo prevodim šta izraz znači.

Naizgled šaljiva verzija of korz a u stvari znači "promašen skroz". Way off :D

scallop

Isto vredi i za neoliberalizam kad ti tumačiš.

Ugly MF

Quote from: Аксентије Новаковић on 18-01-2018, 18:09:03

Агли, не наседај на ту пропаганду.
Шатро хуманитарац, па зашто онда та јајара наркоманска није уплатила цео свој хонорор добијен за рекламну чипс кампању???
С друге стране, наравно да је смс лечење недопустиво, али у земљи у којој је педерски лоби издејствовао да се промене пола умоболницима врше о трошку државе  - онда је јасно зашто нам се деца лече смс порукама.
Укинимо умоболницима промене пола из буџета, и нико се више неће лечити смс порукама.

Gledaj,
nisam ja bas toliko upucen u Sergejove zivotne stranputice, prevare, mahinacije i kolicinu trosenja sapuna ili praska...
Ali On je ovo uradio.
A to je nesto.
Mislim da on covek iskreno radi nesto sa cime veruje da neki segment necega u Srbiji moze da uznapreduje.
Na bolje, pozitivnije ,korisnije, jelte...

Mislim cak da smo i Ti , Mexo, pa cak i ja u istom cabru.
Svi u sustini bi da kazemo, opomenemo, uradimo nesto za sta mi smatramo da tako treba.

Meho na svoj nacin ,covek postavlja ono i onako kako on smatra da...prosiruje svest o necemu.
I smatram da je autentican u tome i dostupan korekciji, apgrejdu.
Cak smo Mexo i ja radili na stripu ovdenegdepostavljenom o nekom Planiranju Porodice i Abortusima.
Pazi, autenticno, Ja sam protiv abortusa, Meho za, meni je planiranje porodice uber lazno predstavljanje likova sa najgorim pobudama,
a to su ukratko - pare!
Njima je tolko do para da ce u istu recenicu staviti i da su i za i protiv abortusa, samo da maknu pare.
Cak su i pored svih ugovora,promocija i ostalih picki materina uterali po Kurcinu i Mexi i meni, i nisu nam platili ni cvonjka.
Meni je veci bio gust da se iz zajebancije potpisem kao crtac koji je uspeo da nagovori Mexana da u CV stavi sebe cak i kao scenaristu stripova, ne samo citaoca,promotera,kriticara i blogera :)

Zalosno, ali hu kerz, mi nismo dobili, nadam se da je Sergej makar dobio za sapun.
Niko nije savrsen, pa ni mi, mozda svi gresimo, neko ce nam nekada svesti sve racune.

Ali makar u svemu tome, u svim razlicitim misljenjima i stavovima, ja ne vidim nigde neku iskonsku mrznju ili nedajboze nesto gore od toga.
Poenta je da extra dobro zivimo i sa razlicitim misljenjima, stavovima, radnjama.
A to ti je pravi antifasizam.

Krsta Klatić Klaja

Ništa ja ne tumačim, čito original

Ne kontam tolku bandoglavost, eno ga libgen sajt sa svim knjigama, skinu se, otvore se, sve lijepo piše

Čemu sve ovo u vezi nečega što može lako da se provjeri?

Jel ja čitam neke nedostupne knjige ili su drugi ljudi nesposobni da nađu knjige na libgenu

Dosta više s djetinjarijama.

Meho Krljic

Quote from: Ugly MF on 18-01-2018, 20:18:28
Poenta je da extra dobro zivimo i sa razlicitim misljenjima, stavovima, radnjama.
A to ti je pravi antifasizam.

Pa, naravno.

Ugly MF

Znate ko mi poceo mlogo cesto padati na pamet...
Ako ste ikad citali,prelistali,culi...
Dva lika iz Starog Zaveta.
Danijel i Josif.
Prvi je kao prorok i rob u Vavilonu radio kao seknd in komand kod nekoliko careva Vavilonskih i ostalih, pa je opet ostao veran svojoj veri i bio Bozji prorok,
drugi, Josif, takodje je bio u Misiru,Egiptu, covek odmah posle faraona, pa je opet bio Bozji covek i prorok itd...

Kakva god vlast da dodje, obojica su svojom verom i doslednoscu otklonili sve prepreke i prosli kroz iskusenja, ali nijedan nikad nije pokazao ni trunku sile, osude ili bilo cega negativisticnog....
a svi znamo da se Egipat i Vavilon kroz celu vecnost koriste kao sinonimi za Bozje neprijatelje....

scallop

Do pre deset godina beogradska ekonomska škola je smrdela po neoliberalizmu. Tada smo okapali sa Borisom. U međuvremenu si zablesavio u neke netačne knjige. Nemam ništa protiv, ali ti gušiš moje pravo da iznesem svoje stavove. To više nije borba mišljenja nego siledžijstvo. Nažalost, jedino je prema meni nasilje opravdano na ZS.

Ugly MF

Scallop milleniall :)

scallop

Quote from: Ugly MF on 18-01-2018, 20:33:17

Znaš šta meni uvek pada na pamet? Priča Ilije Bakića "Među dinama". Pisac piše ono šta izdavač plaća. Naravno, za one kojima neće biti jasno: ko pisao Stari Zavet taj ga je za potrebe nalogodavca i podesio.

akhnaton

Quote from: scallop on 18-01-2018, 20:45:49

Znaš šta meni uvek pada na pamet? Priča Ilije Bakića "Među dinama". Pisac piše ono šta izdavač plaća. Naravno, za one kojima neće biti jasno: ko pisao Stari Zavet taj ga je za potrebe nalogodavca i podesio.

Ili narodski rečeno: "Veži konja gde gazda kaže"...
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Krsta Klatić Klaja

Netačne knjige? Daj i nama ostalima brlju koju koristiš!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mont_Pelerin_Society

Prva registrovana neoliberalna organizacija. Vidjeti imena, vidjeti knjige, ćao zdravo bre.

Ugly MF

Quote from: scallop on 18-01-2018, 20:45:49

Upravo si posvedocio u verovanje 'narucitelja' starog zaveta.
Okej, svako na svoj nacin.
Pozdravljamo!

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 18-01-2018, 20:52:01
Netačne knjige? Daj i nama ostalima brlju koju koristiš!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mont_Pelerin_Society

Prva registrovana neoliberalna organizacija. Vidjeti imena, vidjeti knjige, ćao zdravo bre.

Si čuo možda za podešavanje podataka? Još su stari narodi to koristili. Uzmeš lepo spomenike, zgrade, tekstove napisane ko zna kada, i potpišeš sebe. Tako je i Ramo II potpisivo sebe na spomenicima Amenotepa III. A mož i obratno, uzmeš napišeš nešto, napraviš nešto i potpišeš nekog iz davnina. Opet primer iz Misira, pred kraj faraonskog perioda, izbije između dva hrama svađa oko nekoliko sela. Mic po mic svađa dođe i do faraona, i da bi svoju tvrdnju potvrdili, sveštenici jednog od ta dva hrama naprave dokument koji kao potvrđuje da su oni ti kojima ta sela pripadaju, darovao im je još Đoser, preko dve hiljade godina ranije. Ili, noviji primer, donatio Constantini...

Svašta, pa nijedan dokument nije danas siguran i nesumnjiv...

scallop

Quote from: Pizzobatto on 18-01-2018, 20:52:01

Domaća rakija iz Aleksandrovca. xdrinka

Trebalo im je 30 godina da zajebu svet? Zato i imamo probleme.

scallop

Quote from: Ugly MF on 18-01-2018, 20:57:44

Upravo si posvedocio u verovanje 'narucitelja' starog zaveta.
Okej, svako na svoj nacin.
Pozdravljamo!

Nemam ja problem sa verom. Ni sa Bogom. Imam problem što što ste Meho i ti, za pare, pravili strip za nalogodavca. Još vam nisu platili. :lol: Trebalo je i ja da sa Draganom Bosnićem radim strip Stari Zavet. Biće da mi nisu dovoljno ponudili pa sam zbrisao. Zato, drži se Starog Zaveta, sve je tačno. I nemoj negde na somovinu ili lignje. Nemaju krljušt.

Ugly MF

Nema veze.
To je i poenta.Ja sam za infidelse i jeretike uradio strip, Mexo zna kolki mi je bio gust da on pise, kratke slajfne, vise zezanja nego rada za mene ( im'o visak vremena, slucajno), super nam bilo.
Koja je poenta u neplacanju!?
Mexo, dal' je stvarno verovao u njihovo jevandjelje, manifest ili jeres, ne znam, njegova stvar, bila i ostace,
mozda je i promenio veru sprocu njih, mozda i nije, opet njegova stvar,
ALI,
sto se tice Bojana Vukica,
njemu je dokazano da su to sve najobicniji :
Diletanti,prevaranti,manipulanti,ugursuzi,secikese,sljam,smradovi,lazljivci,pokvarenjaci,fukare,bilmezi,decoubice,ljudozderi,vracevi,satanisti,okultisti,prevrtljivci,manijaci,jeretnici,krvopije,kibiceri,podlaci,polozare,protuhe,olosi,aspide,baksuzi,sandjame ,aleibauci.....
...i jos ponesto svasta, da ne nabrajam sve sad....

..Elem,poenta je,sve sto ja kazem u vezi svih tih prokletinja je merodavno i ziva istina,
a oni meni ne mogu nista,
fasisti jedni!
:lol:

Ugly MF

E, mani me lignji tamo gde sunete !
:)
A sto se Bosnica tice, vidijo sam neke njegove Biblijske stripove,
ne znam cime se sad bakce :)
Dal' je tacno, ifff, zavisi i od prevoda, al' mu je sustina Pravoslavna!
Eh, pa ne bi Taj tek tako svasta i bilo kome diktir'o!

scallop

E, ja sam odustao. Bilo mi preskupo za karakter.

Ugly MF

Ima Amerikanaca crtaju starozavetne stripove, al su ...nako...vise faktografski nego dramaturski obradjeni,
a mnoge knjige odatle su dale 90% danasnje knjizevnosti :)
To bi bili stripovi, ali uradjeni ono, iz jedne recenice izvuces deset strana texta i crteza ....

scallop

Pa, i ja sam želeo samo ono šta piše u Starom Zavetu. Čitao do detalja da shvatim i izvučem poente. Ali, nije im se svidelo ništa osim formalnog. Sve se svodi na pitanje imaš li identitet. Uvek sam imao problem zbog te svoje blesave naravi.

Аксентије Новаковић

МАРИНИКА ШИРИ ЛАЖНЕ ВЕСТИ: СРБИЈА ПРИПРЕМА ПАРАВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ, АЛИ У ИГРИЦИ!

Наиме, Мариника је шеровала текст шиптарске пропаганде у коме се тврди да Србија припрема паравојне формације за изазивање нереда на Косову. Институт који се помиње у тексту је измишљен, а фотографија која би требало да убеди читаоце у веродостојност вести је заправо скриншот видео-игре.

http://www.nacionalist.rs/2018/01/18/marinika-siri-lazne-vesti-srbija-priprema-paravojne-formacije-ali-u-igrici/

Scordisk

Ovi momci pate od zesceg stokholmskog sindroma. Valjda ih majka nije dovoljno dojila

Аксентије Новаковић

Екстремна десница не угрожава нормалне људе, већ само одроде и изроде...

Meho Krljic

Trebalo bi da je samorazumljivo da eskstremni deo populacije nije taj koga ima smisla pitati ko je normalan a ko nije.

Аксентије Новаковић

'Рани сина па шаљи у НАТО, Србија се умирити не може!!!

Аксентије Новаковић

Улепшавање издајничких вечних коначишта биће извршено методама џанки трифуновића...  xrofl

ТРЕСЕ СЕ ДРУГА СРБИЈА: ИСПЛИВАЛИ ШОКАНТНИ ДОКАЗИ САРАДЊЕ МАРИНИКЕ ТЕПИЋ СА...

http://www.nacionalist.rs/2018/01/31/trese-se-druga-srbija-isplivali-sokantni-dokazi-saradnje-marinike-tepic-sa/

Meho Krljic

xrofl xrofl xrofl xrofl

Nacionalist deluje kao da ga uređuje DJV u slobodno vreme. "Isplivali šokantni dokazi" u naslovu a onda u članku apsolutno ništa od toga. Plus, zaista, ako iko treba da bude na tapetu zbog saradnje sa NATO paktom, to bi trebalo da budu vladini službenici koji su organizovali silne naše saradnje sa njima u okviru PZM a pripremaju ovakve stvari za blisku budućnost. Ali on valjda nisu Druga Srbija, pa se to ne računa?

Scordisk

boga mu, mehane, zar smeš da poričeš autoritet čoveka koji se potpisuje kao "komandant suverenog vojnog viteškog reda zmaja"? :D

akhnaton

Quote from: Scordisk on 09-02-2018, 11:41:30
boga mu, mehane, zar smeš da poričeš autoritet čoveka koji se potpisuje kao "komandant suverenog vojnog viteškog reda zmaja"? :D

Kog reda? Ovog?
https://www.wikiwand.com/en/Order_of_the_Dragon

scallop

Redova ima kao da je nestašica. Sledbenika taman da budalaština ne nestane.

Dybuk

Quote from: Meho KrlicNacionalist deluje kao da ga uređuje DJV u slobodno vreme

DJV nikad nije završio u pritvoru zbog pretnji upućenih ljudima (da ja znam), za razliku od "urednika" ovog "glasila" pa eto bar jedan poen za DJV-a.

Scordisk

Quote from: akhnaton on 09-02-2018, 12:19:06

Kog reda? Ovog?

aaa da , to je taj, moj omiljeni vampirski :D

akhnaton

Quote from: Scordisk on 10-02-2018, 02:57:18
Quote from: akhnaton on 09-02-2018, 12:19:06

Kog reda? Ovog?

aaa da , to je taj, moj omiljeni vampirski :D

Pa taj red odavno ne postoji. Jedino ako ga Visehradska četvorka nije obnovila, mada sum(nj)ljam, teško će da dobiju blagoslov Františeka...

Quote from: Гражданка Шульц on 09-02-2018, 14:34:57
Quote from: Meho KrlicNacionalist deluje kao da ga uređuje DJV u slobodno vreme

DJV nikad nije završio u pritvoru zbog pretnji upućenih ljudima (da ja znam), za razliku od "urednika" ovog "glasila" pa eto bar jedan poen za DJV-a.

DJV je klasični lajavac UDB-E, OZN-E, DB-a, zato ga i ne kažnjavaju. Ovaj drugi, i on je sumnjiv da radi za Lekine naslednike, ali mora da popije koju kaznu, da se vlasi ne dosete

scallop

Lažni citat. Ovakvu izjavu ni budale ne daju.

Ugly MF

Ovako se kuju zavere u 4 oka, a ne na nekom javnom zasedanju, aman.
Nije da komunjare nisu sve to radili, ali da tolko sazeto isplaniraju i odrade, malko cvrc...
Stvarno breeee,,,
Aksentije, moras malko i ti da razgranicis sta je zajebancija.
50 % tvojih izlaganja su mi extra, kad proberem sta je okej, ali ova druga polovina :)
zaebavanje!

Аксентије Новаковић

Цитат је у оригиналу још дужи, ово је скраћена верзија.
Кога занима, нека оде у Архив, па нека потражи...

Видиш Агли, завера је на заседању говноја и кована.
Шта је револуција неко једна врста завере?

У међувремену, Дутерте Филипински се не шали...

Duterte komunističkim pobunjenicama: ,,Nećemo vas ubiti. Ustrijelit ćemo vas u vaginu"

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte naredio je vojnicima da pucaju u genitalije ženskim članicama komunističke gerilske skupine.

,,Recite vojnicima, 'Šef je izdao novu naredbu'," izjavio je Duterte u svom govoru, podsjećajući se na direktivu koju je izdao kao gradonačelnik grada Davao: ,,Nećemo vas ubiti. Samo ćemo vam pucati u vaginu."

Duterte je svoj govor održao pred bivšim pobunjenicima prošlog tjedna. Pritom je izrazio svoje ogorčenje da se neke žene pridružuju Novoj narodnoj armiji, komunističkoj pobunjeničkoj skupini koja je započela s gerilskim i terorističkim akcijama još davne 1969. Njihova uloga u skupini je – rađanje i odgoj djece.

Dakako, njegova izjava naišla je na oštre kritike aktivista za ,,ljudska prava". Carlos H. Conde, filipinski istraživač za Human Rights Watch (HRW), izjavio je da je to ,,samo posljednja u nizu ženomrzačkih, pogrdnih i ponižavajućih izjava koju je iznio o ženama."

,,To potiče državne snage da provode seksualno nasilje tijekom oružanog sukoba, što je kršenje međunarodnog humanitarnog zakona," navodi Conde.

Ovim činom Duterte je navodno dao vojnicima zeleno svijetlo za kršenje ženskih prava, tvrdi Emmi de Jesus iz Ženske stranke. ,,On se nastavlja prezentirati kao vrh ženomrsca i fašizma očajno stopljenog u jedno," rekla je.

http://tribun.hr/duterte-komunistickim-pobunjenicama-necemo-vas-ubiti-ustrijelit-cemo-vas-vaginu/

Аксентије Новаковић

Istraživanje: Desničari su više od ljevičara gadljivi prema smradu

Nedavno istraživanje pokazalo je da čim je osoba više osjetljiva na tjelesni smrad znoja i mokraće, tim je veća vjerojatnost da se radi o osobi desnih svjetonazora koja želi osigurati državne granice.

Istraživanje koje je provelo sveučilište u Stockholmu, otkrilo je da su ljevičari manje gadljivi prema lošoj osobnoj higijeni.

Psiholozi vjeruju da se radi o duboko ukorijenjenom ,,obrambenom mehanizmu" protiv zaraznih bolesti.

Autor istraživanja, dr. Jonas Olofsson rekao je da ,,postoji poveznica glede toga koliko je netko gadljiv prema smradu i njegovoj želji da pripada diktaturi koja će osigurati da različite skupine ostanu na svojim mjestima."

,,Takav oblik društva smanjuje vjerojatnost kontakta među različitim skupinama, te barem teoretski smanjuju vjerojatnost od širenja zaraze."

Rezultati su pokazali osobe koje žele uređen svijet obično imaju veću gadljivost prema zadahu, smrdljivim nogama, mokraći, izmetu, znoju i prdežu. Takve osobe izrazile su želju za ,,pravom vlasti" i ,,moćnom vođi".

http://tribun.hr/istrazivanje-desnicari-vise-ljevicara-gadljivi-prema-smradu/