• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Serbian Gothic

Started by crippled_avenger, 19-05-2004, 14:35:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

crippled_avenger

Cim je Ghoul otisao, svanulo nam...

Novi filmski studiji
Kompanija ,,Pink Films International" (PFI) će biti koproducent pet fimova čije snimanje se planira za početak jeseni 2004, objavljeno je na pres-konferenciji u Kanu. PFI se sastoji od srpske najpopularnije TV kuće ,,Pink", kompanije ,,Grosvenor Park" iz Londona i firme ,,OCo. International" iz Vašingtona. Ove informacije su objavili osnivač i vlasnik ,,Pinka" Željko Mitrović, Donald Star, ispred firme ,,Grosvenor Park" i Greg Stivens iz ,,OCo. International".

Vrh PFI-ja je takođe najavio izgradnju filmskih studija u Beogradu ,,Pink Film Studios", nedaleko od aerodroma ,,Surčin", a izgradnja studija će koštati 20 miliona dolara.

Prvi projekat je snimanje pet filmova koji će zajedno nositi naziv ,,Midnight Mayhem", a inspiracija će im biti horor filmovi iz pedesetih i šezdesetih godina kakve je snimao Sem Arkof za kompaniju ,,American International Pictures".

Projekat ,,Midnight Mayhem" obuhvataće sledeće filmove, a određen je budžet od pet miliona dolara za svaki film: ,,Voodoo Women", ,,The Undead", ,,The She Creature", ,,Blood of Dracula" i ,,The Brain Eaters". Producent će biti ,,Grosvenor Park", kao i producenti kompanije ,,Midnight Mayhem Production" Kreg Baumgarten, Majk Markus, Badi Epštajn i Lu Arkof, sin Sema Arkofa.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

eric cartman

Samo sto je PINK insistirao da u filmovima glume Karleusa , Saban  i Brzi , kako bi se ustedilo na spec efektima i maskama.
Screw you guys I'm goin' home

Mica Milovanovic

Ghoule,
izgleda da više niko ne čita tvoje postove osim mene... :)
Mica

Milosh

...i mene [sta cu, zaludan sam  :lol: ].
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

ponekad se stvarno pitam cemu sve ovo: sav moj trud, sva moja dobrota, sve vreme koje sam stracio bacajuci biserje pred... :roll:

ehhhh... :(
https://ljudska_splacina.com/

Milosh

ne daj se ghoule!  :evil:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

Quote from: "Milosh"ne daj se ghoule!  :evil:

ma sta 'ne daj se'!

da sad imam alkohol uz sebe, napio bih se od muke.

stvarno dodje trenutak u zivotu svakog coveka kad se zapita: zasto ja sve ovo radim? za koga? i dokle vise?...
meni je dosao sada... :cry:
https://ljudska_splacina.com/

Lurd

Hm, evo i ja manje-više čitam ili se bar površno upoznam sa gholuvim postovima. Preskačem Strange i diskusije sa crippleom, a ostalo bar dijagonalno ili sve. Ako si ozbiljan, ghoule, nije pitanje šta radiš, nego kako predstavljaš to što radiš i u tome je problem. Ako te uopšte zanima.

Što se tiče originalne vesti, ja zaista ne mogu da se radujem. Pa taj Mitrović je čisto zlo, on i njegova imperija. Ne znam zaista. Nije mi jasno kako su ljudi mogli da navijaju za jebenog Joksimovića na fakin evroviziji, zar svi imaju pileće pamćenje?

Sa druge strane, ako ovo bude funkiconisalo kako treba, onda je to savršen način da se bar malo iskupi. Cripple, očekujem još detalja i inside informacija. U stvari, idem i sam da pojurim štogodj, a ako neko sazna, molim vas da javi.
My trees...They have withered and died just like me.

crippled_avenger

Ovaj topik je mogao biti informativan da nije zapravo neka vrsta Rorsahovog testa. Na osnovu iove vesti se tacno moze zakljuciti koji posetilac pati od kog poremecaja.

Prvo tu je Ghoul, horor aktivista, cija je prva reakcija da je on to sve ranije znao. Njegova glavna zelja je da pokazer kako prtati Horor.

Zatim tu je jack, koji zeli da nam pokaze koliko prati i poznaje Pink.

I konacno, tu je Lurd, koji se javlja da nam pokaze koliko poznaje Zivot, Moral i koliko ga zapravo ne zanima Ghoul.

Slatko!

Kad je rec o poslu, mogu reci sledece. Ja sam neke svoje projekte svojedobno pomisljao da ponudim Pinku, no od toga sam odustao zato sto su u tom trenutku oni dostigli svoj istorijski lowest low. Tada ih je napustio Nemecek. U tom trenutku naprosto nisu zeleli da pruzaju ruku nekome dole. Morali su da se uhvate za neku visu precku, i to je bio Dragojevic. Po poslednjim informacijama, Dragojevic radi MI NISMO ANDJELI 2 u koprodukciji Nikole Koja, Pinka i Tucka. Ulazak Tucka u ovaj film je masterstroke buduci da je Tuck dosta dugo izbegavao kako domace tako i strane ugovorne obaveze da ulaze u srpski film.

E sad, vratimo se na Pink. Situacija je sledeca. Koliko cujem njihov poverenik za neka organizaciona pitanja je Slobodan Pavicevic, old school filmadzija, aktuelan jos iz vremena Pro Filma, potonje Avaline low-budget kuce koja je podrzala debitantske filmove urbanih autora i ceske skole. Dakle, Pava je iskusan tip. Medjutim, s druge srane Pava sada upravo radi na jednom filmu i ne znam koliko je on bitan deo ovog deala.

Pink inace drzi nasu industriju by-the-balls time sto zakupljuje najvece i ajocuvanije studije u Kosutnjaku. Sa dogradjenim studijima u Surcinu, sky is the limit.

Tu dolazimo do prve kontroverze. osnovni problem beogradskog Filmskog grada je bio u tome sto se nalazi na koridoru za sletanje i/ili poletanje sa Surcina. Ako se pravi studio u Surcinu, pitanje je kako ce se resiti problem buke. Naime, studio uz svu izolaciju mora biti ipak na nekom udaljenom mestu gde nije buka.

E sad, scenograf Nemanja Petrovic je nedavno sazidao neki studio, isto tako na nekoj periferiji, Medjutim, i on ima problem sa bukom jer se nalazi pored neke drvare i ekipa rendise po ceo dan. Ipak, cini mi se da je taj studio u Makisu i da to nema veze sa ovim.

Zeljkovoj ozbiljnosti doprinosi i cinjenica da je kupio kameru za 35mm traku

Inace, u Australiji je stala industrija. Ameri su ih razjebali. A ovde se sad desavaju bitne stvari. Danas sam cuo info da ce nasa Vlada da plati kauciju za ulazak u Euroimages, sto je najveci evropski filmski fond.

Lurd

Naravno da je Mitrović ozbiljan, bilo bi glupo potceniti njegovu poslovnu veštinu ili umeće. Mene brinu kreativni proizvodi njegovog posla i njihov uticaj na populaciju, samo to. Cripple, nastavi da nas informišeš o zbivanjima na domaćoj filmskoj sceni, ali bilo bi bolje da daješ neke insajd informacije, ne ono iz novina ili sa sajtova.
My trees...They have withered and died just like me.

crippled_avenger

MERE VLADE ZA POVEĆANJE IZVOZA | 14:50 -> 16:02 | Izvor: B92

Beograd -- Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom predstavilo je mere kojima bi trebalo povećati izvoz.

Ministar Predrag Bubalo istakao je da najviše treba izvoziti u zemlje regiona sa kojima je potpisan sporazum o slobodnoj trgovini, ali i u Kinu i Rusiju. Zamenik ministra Ljubiša Jovanović kao novu izvoznu mogućnost Srbije vidi usluge za filmsku industriju.

Srpski ministar za ekonomske veze sa inostranstvom, Predrag Bubalo, izjavio je da će vlada podsticati proizvodnju robe namenjene izvozu i ubrzano raditi na zaštiti tržišta od prekomernog uvoza. Kao prioritet, koji može uticati na povećanje izvoza, navodi se promena strukture proizvoda namenjenih inostranom tržištu. Ali, poljoprivredni proizvodi i dalje ostaju veliki izvozni adut Srbije. "Kanadski ambasador doneo je iz Kanade i pokazao mi je pakovanje malina gde na prednjoj strani piše 'Naljbolje iz Evrope', a na zadnjoj strani piše 'Made in Serbia.' Neka je evropska zemlja uvezla maline iz Srbije, prepakovala ih je i ničim se nije sramotio da napiše 'Made in Serbia'", kaže Predrag Bubalo.

U usvojenim merama posebno mesto ima promovisanje izvoza usluga građevinskih i turističkih preduzeća, ali i domaće filmske industrije. Naime, istočnoevropske zemlje su pre desetak godina preuzele naše klijente iz inostranih filmskih kompanija u koprodukcijskim projektima. Ulaskom u Evropsku uniju, njihovi filmski studiji postali su preskupi i tako je Srbija dobila mogućnost da uposli sopstvene kapacitete, koji se godinama ne koriste. "To znači da vi prodajete jednu uslugu studija, da prodajete usluge ljudi koji su dobro obučeni za tu vrstu posla, prodajete restorane, renta-kar i vi imate jedan egzaktan podatak da ta delatnost Češkoj ostavlja 300 miliona dolara godišnje. To je, de fakto, izvoz, izvoz usluga", napominje Ljubiša Jaovanović, zamenik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom.

Prema predlogu  mera, naš izvoz treba da bude usmeren ka zemljama u okruženju sa kojima imamo ugovore o bescarinskoj trgovini, kao i ka Rusiji i Kini.