• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ispovedaonica (samo za igrače!!!)

Started by ridiculus, 24-05-2017, 18:24:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ridiculus

Ako niste igrali nešto što smatrate esencijalnim ili klasičnim, ili ste, pak, igrali nešto za šta ste svesni da je loše, ali vam se iz nekog razloga svidja, sad recite (ili ćutite zauvek... [emoji38] )

Evo, ja ću prvi. Nikada nisam igrao The Secret of Monkey Island. Nijedan. [emoji15]
Dok ima smrti, ima i nade.

usputni_boem

Uf, odakle da pocnem... Recimo Baldur's Gate, koji bih vrlo rado igrao, ali nemam 400 sati na raspolaganju  :lol: Takodje System Shock, sto bi trebalo da ispravim u skorije vreme.

Plus sve igre koje ne postoje na PC-u.

Calavera

Quote from: ridiculus on 24-05-2017, 18:24:53Evo, ja ću prvi. Nikada nisam igrao The Secret of Monkey Island. Nijedan.

vidi se, s obzirom da je to ime samo prvog dela  :lol:

mislim da je meni najveci greh sto nisam igrao nijednu souls igru. nekako se malo i pribojavam tog iskustva, jer mi se po svim informacijama koje imam cini da se radi o gejmerskoj verziji zice, u smislu da ce svaka druga igra nakon toga delovati bezveze  :lol:  mislim da cu se ovih dana ipak naterati da krenem od pocetka, tj. demon's soulsa, pa cemo posle videti.

Meho Krljic

Ja kad bih krenuo da nabrajam ne bi nam bio dovoljan jedan forum.  :cry: :cry:

Tako da, zajebite me sa ispovedanjem, dovoljno mi je loša reputacija i ovako  :lol:

ridiculus

Dovoljno je da kažeš ono što te najviše tišti. [emoji38]  I ja sam mogao da nabrajam svoje propuste, ali nisam.

Calavera

meni je zapravo tesko da zamislim da ima necega sto meho nije igrao, mogli bi neku pogadjalicu da napravimo od toga jos  xjap

evo recimo, javlja mi se da ima odredjene rupe u znanju kad se radi o klasicnim lucasartsovim avanturama, npr. sam & max hit the road. tacno?

Meho Krljic

Ma ja avanture uopšte ne volim preterano tako da, mnogo toga nisam igrao iz tog žanra. Ovo jesam ali samo jednom, na kratko, plitko ga zavuko i pobego.

Paradoksalno, Telltaleove Sam & Maxove sam igrao mnogo više, valjda jer nisam morao da se zajebavam sa SCUMMom.

ridiculus

@Calavera

Možda, ali ja bih pre toga tipovao na strategije.

Što se tiče Dark Souls igara, uspeo sam da ih započnem na tudjem PS-u, pa ih formalno ne računam ovde. Ali, igrao sam igre From Software-a i mnogo, mnogo pre toga (i King's Field, i delimično Otogi na tudjem Xboxu, i Armored Core, i Rune) i njihova filozofija se nije mnogo izmenila - samo je dovedena u savršen oblik.

Ali nikad nisam igrao God of War, a to bi moglo da mi se svidi, nagadjam.

Calavera

god of war je zanimljiv slucaj. svojevremeno mi je borba s kolosom na pocetku drugog dela delovala kao pcelina kolena™, ali skoro sam pravio drustvo sedmogodisnjem klincu dok je prelazio isti deo i utisak je bio kudikamo losiji. verovatno se radi o tome da gow igre u sustini nemaju skoro nikakav replay value.

Quote from: Meho Krljic on 24-05-2017, 20:04:04
Ma ja avanture uopšte ne volim preterano tako da, mnogo toga nisam igrao iz tog žanra. Ovo jesam ali samo jednom, na kratko, plitko ga zavuko i pobego.

Paradoksalno, Telltaleove Sam & Maxove sam igrao mnogo više, valjda jer nisam morao da se zajebavam sa SCUMMom.

ja ne priznajem odigran hit the road nikome ko nije stigao bar do najveceg klupka na svetu, tako da...  :lol:  a meni je scumm uvek bio prilicno lak za koriscenje, samo ubacis igru, podesis graficki setting i cepas.

Meho Krljic

Quote from: Calavera on 24-05-2017, 20:19:46
podesis graficki setting

Ti ko da nisi svestan da pričaš sa najlenjijom osobom na svetu.

Evo, daću par naslova, čisto da budu očigledni ponori mog neznanja & neiskustva:

Nikada nisam igrao Wizardry igru.

Nikada nisam igrao Loom.

Nikada nisam igrao NetHack.

Nikada nisam igrao Tower of Duraga.

Nikada nisam igrao Age of Wonders.

Eto, to su neki fundamenti sramote.

Calavera

da me ne shvatis pogresno, ali sumnjam da bi te neko izvodio pred streljacki vod zbog neigranja ovih naslova  :lol:

Meho Krljic

Ma, mislim, sve je to razbibriga za dokone, naravno, ali ovo su fundamentalni naslovi koji su definisali čitave žanrove, tako da... Pucajte, ja neću da držim čas, ako ne treba  :lol:

ridiculus

Da, sve zavisi od žanra. Imamo i World of Warcraft i League of Legends medju igrama koji mnogi od nas na ovom forumu sigurno nisu igrali. Pa Gran Turismo & co... Pro Evolution Soccer. Virtua Tennis. Nije da nema naslova.

Edit: mada sam ja igrao Virtua Tennis na Dreamcastu... [emoji38] Ali ove druge nisam.

hidden

Petronije

Uz ozbiljan rizik da me drug  neomeđeni stavi na ignore : Baldur's gate, Planescape -  Tornment. BG sam upalio i kad sam video, ono što i Usputni, batalio. BajDVej, odlična tema Ridiculus, OD-LIČ-NA!
Arm the Homeless

Tex Murphy

Хм, списак класика које нисам играо је подужи - на примјер, једно вријеме сам се искључиво бавио П&Ц авантурама (Мехо, реагуј!!!) и сматрао да су рецимо РПГ игре (осим Драгон Њарс) потпуно губљење времена. Тек касније сам сконтао "Еј, па ово и није тако лоше!" и кренуо са Арканумом, Невервинтер Најтс и сл. играма, али у том департменту имам још мнооооооого тога да надокнадим.

Међутим, пошто сам ја у суштини ипак прво авантуриста па тек онда све остало, могу једино да се зацрвеним због пропуштених игара у том жанру, а ту би од већих играча спадали рецимо Грим Фанданго и Сиберија. Нисам играо ни све Кинг'с Квест и Спејс Квест игре, а од серијала Квест фор Глори ниједну.

Quoteili ste, pak, igrali nešto za šta ste svesni da je loše, ali vam se iz nekog razloga svidja

Cobra Mission и Knights of Xentar. Заправо, ја не сматрам уопште да су те игре лоше, напротив, мислим да су супер у сваком погледу, али мислим да их критичари сматрају за неозбиљна остварења која циљају искључиво на мушку бубуљичавотинејџерску популацију са намјером да их привуку гомилом голишавих сцена :oops:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Perin

Klasici...

Mislim, komp imam od 2000-te, a konzolu (pa ni fuš Segu sa pijace) nisam imao do pre 4 godine otprilike, kad sam uzeo XBOX 360 (koji sam prodao nakon godinu dana).

Hoću da kažem, broj klasika koje nisam odigrao je pozamašan. Gledajući samo svoju Steam biblioteku, nisam odigrao sijaset naslova...verujem doduše da su to super igre za vreme kada su se pojavile, ali grafički gledano, teško mi se sada naterati igrati nešto nedovoljno grafički ispeglano i nedovoljno lepo za oko.

Elem, spisak je sledeći (ono čega mogu da se setim):

FINAL FANTASY (pre možda mesec upalio VIII deo i ugasio brzo)

PORTAL (nijedan deo nisam odigrao)

HALF LIFE (nikad u životu odigrao nisam)

THIEF (nijedan)

PAINKILLER (nijedan)

PLANSCAPE (isto)

FALLOUT (nijedan, pokušao trojku ali nije radila na windows 7 ja msm)

SYSTEM SHOCK (realno, ni bioshock osim infinite nisam probao)

FEAR (nijedan)

LEFT4DEAD...isto.

Ima toga još, samo se ne mogu setiti.

Sent from my Huawei P9

neomedjeni

Quote from: Petronije on 24-05-2017, 23:37:36
Uz ozbiljan rizik da me drug  neomeđeni stavi na ignore : Baldur's gate, Planescape -  Tornment. BG sam upalio i kad sam video, ono što i Usputni, batalio. BajDVej, odlična tema Ridiculus, OD-LIČ-NA!

http://youtu.be/X1tyybVuSBU

Father Jape

Da, da, i ja fejmsli nisam igrao Torment još. :lol:
A i Dark Souls sam samo malo video kod ortaka (i odigrao prvih 15-ak minuta na svom kompu, pa batalio pre svega jer je bila troma na toj konfiguraciji).
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

usputni_boem

Quote from: Petronije on 24-05-2017, 23:37:36
Uz ozbiljan rizik da me drug  neomeđeni stavi na ignore : Baldur's gate, Planescape -  Tornment. BG sam upalio i kad sam video, ono što i Usputni, batalio.

Torment nije toliko strasan po tom pitanju, koliko se secam, treba oko 50-60 sati da se zavrsi (mozda i manje ako brzo citas). Meni je to izvodljivo, a vredi jer je jedna od najboljih igara ikad.

дејан

шта све нисам играо...мајко моја...не знам одакле ни да почнем...јел се овде рачуна и оно што сам 'напустио'...онда је списак још много, много већи (као и срамота)...33 године играња видео игара* направи огроман списак :(

*рачунам од тренутка кад сам добио свој први компјутер (Ц64)..(иначе прва класична видео игра коју сам играо су били инвејдерси у хотелу орсан у оребићу (мислим да су већ 81. имали и феникса))!!!!

едит...уп'о мехо док сам едитово
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Quote from: дејан on 25-05-2017, 14:55:53
јел се овде рачуна и оно што сам 'напустио'...

Ne preterujmo, nisu igre knjige pa da ako ne znaš kraj onda se ne računa :lol:

дејан

чуј, још горе је него књиге...рецимо, дефендер оф д краун сам напустио зато што ми је умро трансформатор на комодору 64...тј истопио се...пошто нисам имао дискдрајв, него сам га позајмио само да бих играо дефендера, играо сам довољно дуго да се пластика деформише, па истопи, и дође до мањег курцшлуса у стану...срећом по мене, драјву се ништа није десило (а ни компјутеру)...а толико сам желео да завршим ту игру...
...barcode never lies
FLA

ratanok

Spisak neodigranih bi bio predugačak ali na vrhu te liste se ističe "The Last of Us", koji mi stoji na soniju evo već dve-tri godine i nikako da mu se nakanim.
A pored toga ostavio sam nenormalno mnogo vremena u Animal Crossing-u i Desktop Tower Defense-u (verzija za NDS). Više me nije sramota da to priznam :)

Meho Krljic

Ma, dobro, te igre se mogu igrati usput, The Last of Us zahteva posvećivanje a za to nema baš uvek vremena...

Quote from: дејан on 25-05-2017, 15:19:45
чуј, још горе је него књиге...рецимо, дефендер оф д краун сам напустио зато што ми је умро трансформатор на комодору 64...тј истопио се...пошто нисам имао дискдрајв, него сам га позајмио само да бих играо дефендера, играо сам довољно дуго да се пластика деформише, па истопи, и дође до мањег курцшлуса у стану...срећом по мене, драјву се ништа није десило (а ни компјутеру)...а толико сам желео да завршим ту игру...

Meni se te Cinemaware igre uopšte nisu dopadale, jesu bile prelepe (mislim, digitalizovana grafika i sve to) al su mehanički bile suviše sputavajuće za moj očigledno istančani ukus. Jesu tražile od tebe da radiš masu različitih stvari, kapirao sam ja to, ali mi je svaka od tih stvari bila banalna  :oops: :oops: :oops:

Al' eto, ti si spržio transformator uz DotC  :lol: :lol: :lol: Ja sam sličnim žarom igrao, recimo, Great Escape  :| :| :|

дејан

грејт ескејп сам завршио, и много ми се више допада него додк, али, пошто сам морао да вратим ддрајв, имао сам веома ограничено време да га одиграм...а упутсва принципијелно нисам читао!
...barcode never lies
FLA

ridiculus

Nisam igrao nijednog 3D Marija!

Meho, praštaj!

дејан

ни ја! ал за то ме није срамота! (а јел се ДС рачуна...ако се рачуна онда ништа)
...barcode never lies
FLA

ridiculus

Quote from: дејан on 25-05-2017, 16:38:07
ни ја!

Ali... ja sam igrao mnogo toga na konzolama i volim Nintendove igre (one koje nisu previše casual)! :cry: