• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Cool pricica za one sto vole pricice o ubijanju DECE

Started by eric cartman, 21-05-2004, 15:12:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

eric cartman

Slavica Glišić iz sela Prevešt priznala ubistvo četiri svoja novorođenčeta
Ubijala bebe u selu svi znali i ćutali
Slavica Glišić (39) iz Prevešta kod Rekovca, koja je u utorak uhapšena pod sumnjom da je ubila dva novorođena deteta priznala je istražnim organima da je ubila četvoro svoje novorođenčadi, saznaje ,,Blic". On je rekla da je troje novorođenčadi ubila od 1985. do 1990, dok se poslednje ubistvo dogodilo u maju ove godine, saznajemo od izvora bliskih istrazi.

Policija sumnja da su se ubistva dešavala i između 1990. i 2004. godine. Ona je prilikom uviđaja pokazala mesta u kući i oboru, gde je sakrila ostatke troje novorođenčadi. Telo poslednje ubijenog novorođenčeta pronađeno je u napuštenom delu kuće, dok su lobanje dve bebe i nekoliko kostiju pronađeni u vangli u ambaru. U šljivaru pored kuće ona je pokazala mesto gde je krajem osamdesetih godina njena majka sahranila njeno novorođenče, međutim na tom mestu nisu pronađeni posmrtni ostaci.

Žalila se na depresiju
- Ona je dolazila na lekarske preglede, ali ništa nije ukazivalo na ono što se događalo. Žalila se na glavobolju, depresiju i nervozu. Nisam primetio ništa značajno. Delovala mi je normalno. Sem invaliditeta, koji je urođen, ništa drugo nije moglo da se primeti. Psihofizički je sve bilo u redu - kaže direktor Doma zdravlja u Rekovcu dr Pavle Mijajlović.

Meštani Prevešta nisu bili iznenađeni kada je Slavica Glišić uhapšena. Mnogi od njih su potvrdili da su znali šta se događa, ali ne mogu da objasne zašto to nisu prijavili nadležnim organima. Zavera ćutanja odnela je živote novorođenčadi.

Selo kao da se zatvorilo i ljudi teško pričaju o ovoj tragediji. Ipak, poneko od njih hoće da progovori, ali samo da im se ime ne pominje. Kažu: ,,Ubila je Slavica šest ili sedam beba". Oni dodaju da su ubistva bila javna tajna, kao i to da je Slavica Glišić bila ,,lakog morala". Meštani kažu da su sa tom situacijom morali biti upoznati i zdravstveni radnici koji su radili u lokalnoj ambulanti jer se ona lečila kod njih.

- Primala je pomoć od Centra za socijalni rad, međutim mogla je da radi bez obzira na invaliditet i ograničene sposobnosti. Lakše joj je bilo na drugi način da zaradi novac. U selu su pretpostavljali šta se događa, ali mi smo takva sredina, šta smo mogli da uradimo i da smo je prijavili. To su bile priče - kaže predsednik MZ Prevešt Ljupko Milosavljević.

Starešina seoskog hrama Svetog Romana arhimandrit Georgije ne može da poveruje u priču o Slavici Glišić, međutim ističe detalj da nije bila kod kuće kada je on svetio vodu za Uskrs.

Nije htela krst u kuću
- Izbegla je da unesem krst u kuću, jednostavno nije bila u kući. Neke đavolske sile su u pitanju. Nije se dalo da svetim vodu i unesem krst u tu kuću. Zakaluđerio sam se pre nekoliko decenija i čuo sam da su žene u drugim krajevima, gde sam služio, tako nešto uradile, ali u trenucima očaja. Ne mogu da verujem u ovakvu seriju ubistava. Već dve godine sam starešina hrama u Preveštu i nisam od meštana čuo takve priče o njoj. Nemam komentar. Znam je i delovala mi je normalno. Ona je trebalo tu decu da čuva, a ne da ubija. Bog joj je podario mogućnost da rađa, a ne da ubija. Levač je zahvatila bela kuga. Nema više mladih ljudi. Sela se gase. Ovo je tragedija za Levač - objašnjava arhimandrit Georgije.

Istražni organi nastavljaju rad na terenu jer se sumnja da je ubijeno više od četvoro novorođenčeta. Patolozi iz Beograda su prikupili pronađene ostatke i deo zbog identifikacije odneli na proveru.

Z. K.
Davila ih u potoku

Lokalnim medijima meštanka Prevešta Gordana Jovanović izjavila je da je Slavica Glišić rodila sedmoro dece i da ih je posle rođenja ubijala u potoku. Ona je navela da su za to znali svi meštani sela, ali i zdravstveni radnici u seoskoj ambulanti.

Meštani su posumnjali da je ona ubila novorođenče kada su videli da više nije trudna, a da nema bebe. Prema njihovoj priči policiji, to se dogodilo oko 1. maja, što je i ona potvrdila.

Policija i patolozi na licu mesta
Policija je juče obezbeđivala Slavičinu kuću i mesto koje je od kuće udaljeno oko 150 metara, gde se pretpostavlja da je ona zakopala ubijene bebe. Za to vreme ekipa patologa pokušavala je da pronađe ostatke ubijenih beba. Policija juče, i pored intenzivne istrage, nije uspela da otkrije nove momente u slučaju Slavice Glišić.

Okretali glavu od užasa
Centar za socijalni rad je prvenstveni krivac za ovaj tragični slučaj jer, uprkos evidenciji o retardiranosti ove žene, koja je primala materijalnu pomoć kao osoba sa specijalnim potrebama, nije vodio računa o njoj i pratio njeno stanje - rekla je za ,,Blic" Vesna Stanojević iz beogradskog Savetovališta za borbu protiv nasilja u porodici.

- Otkazala je i sredina, odnosno selo u kome su se dešavale takve stravične stvari. Seljani su znali, a ćutali su. To je naš mentalitet, svi vide šta se dešava i ćute o svemu što je loše. Prosto je neverovatno da su svi okretali glavu od problema. U selima se sve zna i očigledno da je ovo bila njihova tajna. Meštani su bili upućeni u njen život, godinama su znali šta se dešava, a niko to nije prijavio, bar da bi joj se pomoglo - kaže Stanojevićeva.

Psihoterapeut Mira Simić kao ključni problem postavlja i pitanje korisnika seksualnih usluga ove žene.

- Muškarci koji su joj pravili decu nisu vanzemaljci nego ljudi iz tog sela. Radi se o zloupotrebi njene situacije i ko zna do kog nivoa je to išlo. Ko zna šta se sve u toj kući dešavalo? I kad ta žena progovori, biće njena reč protiv njihove. Ljudi koji su je seksualno iskorišćavali videli su njene trudnoće i znali su šta se dešava, ali nisu reagovali. Što je najtragičnije, nastavili su da je iskorišćavaju i to je trajalo godinama, a ona je bila prinuđena i da se posle ubistva sama pobrine da se reši tela svoje dece - kaže Simićeva.

T. M. S.
Screw you guys I'm goin' home

Ghoul

Quote from: "jackdaniels"Nisam primetio ništa značajno. Delovala mi je normalno. Meštani Prevešta nisu bili iznenađeni kada je Slavica Glišić uhapšena. Mnogi od njih su potvrdili da su znali šta se događa, U selu su pretpostavljali šta se događa, ali mi smo takva sredina, šta smo mogli da uradimo i da smo je prijavili :? . To su bile priče - kaže predsednik MZ Prevešt  :roll: Ljupko Milosavljević. Starešina seoskog hrama Svetog Romana arhimandrit Georgije ne može da poveruje u priču o Slavici Glišić, međutim ističe detalj da nije bila kod kuće kada je on svetio vodu za Uskrs.  Neke đavolske sile su u pitanju. već dve godine sam starešina hrama u Preveštu i nisam od meštana čuo takve priče o njoj. Nemam komentar. Znam je i delovala mi je normalno.
Seljani su znali, a ćutali su. To je naš mentalitet, svi vide šta se dešava i ćute o svemu što je loše. Prosto je neverovatno da su svi okretali glavu od problema. U selima se sve zna i očigledno da je ovo bila njihova tajna. Muškarci koji su joj pravili decu nisu vanzemaljci nego ljudi iz tog sela. Radi se o zloupotrebi njene situacije i ko zna do kog nivoa je to išlo.

nemam reci da iskazem gadjenje svim ovim, od jackovog imbecilnog naslova [ok, jack, shvatili smo ... , ne moras to vise dokazivati...], pa do sadrzine vesti; tipicna srpska prica, gde svi sve znaju i svi se prave blesavi; posebno mi se gadi taj pop, mamu mu jebem ako ga ne bih zadavio- djavolske sile, nije nego! 2 godine u selu i 'nije znao' - svi ostali znali, samo on nije!

this makes me m...m...mmmmaaad!
moram da popijem lek.
https://ljudska_splacina.com/

Pajke

eric cartman

Pajke , nemoj molim te da me tjeras da se objsanjavam,Ko zna znace ...
i vjeruj mi , neko to ipak voli

http://znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=1440&sid=78277018a12480f29a3b165f7ea90973

Pajke

Quote from: "jackdaniels"Pajke , nemoj molim te da me tjeras da se objsanjavam,Ko zna znace ...
i vjeruj mi , neko to ipak voli

http://znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=1440&sid=78277018a12480f29a3b165f7ea90973

Mrzi me da citam, ali bez obzira, stvarno zvuci odvratno.

Ghoul

citajuci ovu vest pitao sam se kakva vrsta ljudi moze da oplodjava retardiranu zenu.

jackova fascinacija ovim topikom mi medjutim ukazuje na jasan pravac; he's [at least] half there already... :wink:

eric cartman

Quote from: "Ghoul"citajuci ovu vest pitao sam se kakva vrsta ljudi moze da oplodjava retardiranu zenu.

jackova fascinacija ovim topikom mi medjutim ukazuje na jasan pravac; he's [at least] half there already... :wink:

Da ja sam taj koji je u portrazi za "zescim scenama" ubijanja djece.Gledam te samo kako se raspravljas sa Biljom , Mambom , itd...Evo ti sad pa zamisljaj scenu kao ta seocka retardirana kurvetina ubija novorodjencad , nadam se da je to dovoljno zestoko za tebe you sick ....

Ghoul

eric cartman

Shipa

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "jackdaniels"
Seljani su znali, a ćutali su. To je naš mentalitet, svi vide šta se dešava i ćute o svemu što je loše.

tipicna srpska prica, gde svi sve znaju i svi se prave blesavi; posebno mi se gadi taj pop, mamu mu jebem ako ga ne bih

sta tu ima "tipicno srpsko?" Polovina horor prica kao osnovnu ili pozadinsku temu ima malo misto u kome svi znaju nesto o prikrivenom zlu koje pohodi misto na ovaj ili onaj nacin, a niko nece da prica o tome, sto medju sobom, sto dosljacima... ovako napamet, Vreca kostiju, Americki bogovi, teksaski masakr itd itd.

drugacija

BLJAK ! Ja mislila da je zapad bolestan, al sad vidim i drugo :((
Lakse se praviti pametan nego lud

Tex Murphy

Zapad i jeste bolestan.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Spider Jerusalem

Pa kad ne ubijaju dovoljno dece.

A ni mi, ruku na srce.