• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mediji u Srbiji (danas)

Started by Dybuk, 23-07-2017, 17:52:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

ih, tako plaše i da bodibilding prebacuje krv u mišiće pa ne treba prećerivati s teretanom

mislim da je to neka zavjera! 8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

nisam uradio sklek ima dva meseca :(

al nisam pametniji.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Ne treba da trivijalizujemo ružne opaske na račun političkih neistomišljenika koje normalizuju seksualno nasilje.

Ali treba da se zapitamo da li je neko primio ške da ih iznese i tako da "municiju" raznim SNS-Jovanovima da u javnim debatama kao papagaji ponavljaju "Savez za vešanje i silovanje". Naravno, ne očekujem da debatne emisije izgledaju kao sastanak grupe za samopomoć, ali javni servis koji dopušta ovakav diskurs i ton u emisiji je odličan primer "zarobljene države".

Krsta Klatić Klaja

Quote from: tomat on 27-12-2018, 13:12:44
nisam uradio sklek ima dva meseca :(

al nisam pametniji.

skoro isto

najviše mi žao kardio što ne radim, tu struji krv svuda!!!

mac

Quote from: Pizzobatto on 27-12-2018, 13:02:15
ih, tako plaše i da bodibilding prebacuje krv u mišiće pa ne treba prećerivati s teretanom

mislim da je to neka zavjera! 8-)

https://www.theatlantic.com/science/archive/2018/04/males-penises-ostracods-extinction-sexual-selection/557756/

QuoteBy studying dozens of fossilized ostracods, Maria João Fernandes Martins from the Smithsonian Institution and her colleagues have found that species where males are disproportionately bigger than females—and so invest more heavily in sex, and have larger penises—disappear far more quickly. They say that it's not size that matters, but what you do with it; what ostracods do with it is go extinct.

Krsta Klatić Klaja

populizam klasični! 8-)

uostalom, to su krabe neke, nemaju one mišiće!

Krsta Klatić Klaja

nisam siguran ni da krv imaju

Dybuk

Quote from: Meho Krljic on 27-12-2018, 13:13:23
Ne treba da trivijalizujemo ružne opaske na račun političkih neistomišljenika koje normalizuju seksualno nasilje.

Ali treba da se zapitamo da li je neko primio ške da ih iznese i tako da "municiju" raznim SNS-Jovanovima da u javnim debatama kao papagaji ponavljaju "Savez za vešanje i silovanje". Naravno, ne očekujem da debatne emisije izgledaju kao sastanak grupe za samopomoć, ali javni servis koji dopušta ovakav diskurs i ton u emisiji je odličan primer "zarobljene države".

Apsolutno.
Pa ipak, gledajući nastupe Georgieva ili Škora u studiju sa naprednjačkim kadrovima (ok, kraća forma, druga televizija) mora se primetiti da Lutovac nije cut out for this. Ne da ijedan pristojan čovek treba i može da se meri sa tim bezobrazlukom i beščašćem, naravno.

Krsta Klatić Klaja

Dybuk

Meho Krljic

Quote from: Гражданка Шульц on 27-12-2018, 14:19:35
mora se primetiti da Lutovac nije cut out for this.

Nije, naravno. On je ono što je ostalo od Demokratske stranke, a nije ostalo mnogo.

Ugly MF

E, jesu li 'mediji u Srbiji', bilo koji, prikazali na TV-u neku Licnos' koja bi mogla zameniti trenutnog vladara?
Ja razumem kurte i murte, ali, imamo li murtu?
Nesto sam zauzet, ne pratim, a i imam svoje nepromenjljivo misljenje, pa me zanima vase....

Meho Krljic

Mislim da smo mi (mi ovde na forumu koji diskutujemo o ovim temama) više zainteresovani za zamenjivanje sistema u kome odlučuje jedan čovek nečim gde ipak postoje funkcionalne institucije i gde se uglavnom radi po propisima.

Ugly MF

Dobro,mozda jeste, ali ako dosad niste ukapirali da to ne postoji ovde ,niti ce ikada, i da jednostavno MORATE odabrati murtu, makar za 'pocetak' da vam ON dovede te ideale u stvarnos', imate li ga?
Posto sve to 'funkcionalne institucije i propisi' za neke vaze, za neke ne itd, da sad ne naglabamo preterano, prvo nam treba murta...
Ono i prethodni car je pap sas bager, i murtinu sliku,
nego problem stvarno sto su uvek i posle njih oni, tako daaaa...
Imate li murtu koji VAM odgovara?

Meho Krljic

Ne znam da li bi Danijela Pantić pristala da se kandiduje za predsednicu (kad je već Milka Canić preminula)...

mac

Anomander Rejk

ja se sećam još jednog upitnika,
poodavno je bio,
isto su gostovali neki iz opozicije.
bez ikakvog efekta, jer je bio i aleksandar martinović iz sns.
od njega bukvalno nije moglo da se progovori, voditeljka nije uspevala da se izbori s njim.
žargonski rečeno, zaista mislim da oni ( martinović, jovanov ) i drugi
dobijaju precizne zadatke da ,,nadlaju''.
nije važno šta se lupeta ni govori, bitno im je da spreče druge da govore.
svakako RTS snosi krivicu što tako nešto dozvoljava?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Meho Krljic on 28-12-2018, 09:17:04
Mislim da smo mi (mi ovde na forumu koji diskutujemo o ovim temama) više zainteresovani za zamenjivanje sistema u kome odlučuje jedan čovek nečim gde ipak postoje funkcionalne institucije i gde se uglavnom radi po propisima.

pričaj u svoje ime!!!

Agli hoće Murtu, Pešićka hoće Kurtu, ja hoću Trampa!

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Anomander Rejk on 28-12-2018, 11:50:47
ja se sećam još jednog upitnika,
poodavno je bio,
isto su gostovali neki iz opozicije.
bez ikakvog efekta, jer je bio i aleksandar martinović iz sns.
od njega bukvalno nije moglo da se progovori, voditeljka nije uspevala da se izbori s njim.
žargonski rečeno, zaista mislim da oni ( martinović, jovanov ) i drugi
dobijaju precizne zadatke da ,,nadlaju''.
nije važno šta se lupeta ni govori, bitno im je da spreče druge da govore.
svakako RTS snosi krivicu što tako nešto dozvoljava?

pa to je oduvijek bila takva vrsta emisije

RTS treba da promijeni format emisija a ne da se bavi disciplinovanjem gostiju

uostalom, ko je kriv Lutovcu, kad u Japanu se biju u skupštini mogu i u Srbiji

to su od početka populističke emisije u kojima upadaš u klinč, ko će kome da dobaci i koliko

RTS nema analitičke emisije za početak, i ne smije da opali ni po kome suvereno, pa ni po opoziciji

razlog je naravno što je lumpenproletarijat na vrhu društva, isto kao u Francuskoj u 19. stoljeću! 8-)

mac

Ako su na vrhu ne mogu više biti proleteri, čak i da su to bili pre nego što su došli na vrh. A da su lumpen- to je sasvim moguće. Svi koji su na vrhu su lumpen po prirodi stvari.

Krsta Klatić Klaja

ne po prirodi stvari, mladohegelovski mače, nego zbog kapitalizma!

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 28-12-2018, 12:19:38

RTS treba da promijeni format emisija a ne da se bavi disciplinovanjem gostiju

uostalom, ko je kriv Lutovcu, kad u Japanu se biju u skupštini mogu i u Srbiji

to su od početka populističke emisije u kojima upadaš u klinč, ko će kome da dobaci i koliko

Neoliberalizam!!!!!!!!!!!!!

Ugly MF

Pizzika, nece Agli murtu, Meho i ostali oce, ja sam unikat, ja sam monarhista :)

mac

Quote from: Pizzobatto on 28-12-2018, 12:29:37
ne po prirodi stvari, mladohegelovski mače, nego zbog kapitalizma!

Nema tog sistema u kome postoji "vrh", a da ljudi na tom vrhu nisu "lumpen". To ne može da postoji zbog ljudske prirode. To je priroda stvari. Možemo da maštamo o sistemu koji nema "vrh", ali to je pa sad potpuno druga priča.

Krsta Klatić Klaja

Fidel nije lumpen, mače mutivodo!

eto kako mac ubacuje upitničkoneoliberalne fazone, sad bacio kosku i treba se bavimo time šta je vrh i jel na svakom vrhu lumpen

pa ako je tako onda je i Radul lumpen ili bi teo da oće

i tako gubimo vrijeme umjesto da planiramo diktaturu proletarijata

Dybuk

RTS sinoć opet ugostio nekog iz opozicije, Mariniku Tepić, uz Maju Gojković i nekog poslanika iz SPS-a.
Bilo je kulturnije, pa opet je Maja uzela najviše vremena, iskukala, nalagala se, spinovala. Ne možeš da pobediš u toj igri :)

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Ugly MF on 28-12-2018, 13:20:25
Pizzika, nece Agli murtu, Meho i ostali oce, ja sam unikat, ja sam monarhista :)

Murta ti i jest monarh, što bi se reklo Murat!!!

A Kurta što kaže Pešićka neki Kurt austrijski

zato pokušavam da patentiram novi slogan

da sjaše kurta a uzjaše Tramp mjesto murta!

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Гражданка Шульц on 28-12-2018, 13:45:56
RTS sinoć opet ugostio nekog iz opozicije, Mariniku Tepić, uz Maju Gojković i nekog poslanika iz SPS-a.
Bilo je kulturnije, pa opet je Maja uzela najviše vremena, iskukala, nalagala se, spinovala. Ne možeš da pobediš u toj igri :)

zar nije uvijek bio neko iz opozicije u tom Upitniku, samo je uvijek jeo govna?

Ne pratim doduše...

bio bješe i Đilas ove godine?

mislim da generalno uopšte nije problem koliko se pojavljuju nego kad se pojave ne kažu ništa

jer i ne smiju. Pokreneš pitanje porijekla imovine padaju i oni.

Neoliberalne igre

Dybuk

Ovo je bila Da Možda Ne (nisam ni znala da ta emisija i dalje postoji)

ne verujem da se Đilas pojavljivao u režimskim medijima skorije :mrgreen: mada zaista ne pratim tv. Eto, baš ponekad kad vidim najavu, kao sinoć.

Krsta Klatić Klaja

ima tu još jedna stvar a to je da su neki poput Pavlovića iz DJB ili neki iz DS i bukvalno prije par godina govorili da su "stari mediji" prošlost, Twitter budućnost, oni će sve da srede preko društvenih mreža, kompletne kampanje i slične gluposti su drobili

onda ih Vučić pojeo preko TV ekrana, jer ekran jede 140 karaktera

isto i za Trampa griješe, i dalje lupetaju da je on tviteraš a ne bukvalno TV ludak iz američkog rvanja. A čovjeka još napadaju televizijske mreže!

tolko su zaostali što se kampanje tiče da se pitam da li su i toliko loši neoliberali

mac

Quote from: Pizzobatto on 28-12-2018, 13:43:30
Fidel nije lumpen, mače mutivodo!

Ali mu privodili svakog dana po dve nove Kubanke. Gde su meni dve Kubanke svakog dana? Fidel nije bio ni svestan kako je to kad nemaš dve Kubanke.

Krsta Klatić Klaja

Anomander Rejk

Krsta Klatić Klaja

tomat

Jebiga, ovako na preskok, i ja bi je otkazao.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Pošto je video blokiran (kopirajt strajk, naravno), evo za sada funkcionalnog Dailymotion videa:

https://www.dailymotion.com/video/x6zo446

(Ako je potrebno da napomenem: nisam gledao ni ovu niti ijednu epizodu ove emisije ikad)

Anomander Rejk

Krsta Klatić Klaja

jedino što mi je ostalo nejasno je to što je Ivanović implicirao da je njegova porodica trpila pritiske

tačnije, insinuirao

inače i nije neki komičar, preveliki je prvoloptaš, da je pametan rasturo bi decenijama

mogao je svaku vlast da preživi, prevesla, nadmudri, ali izabrao je ovo

Kimura

E, moju Bato, ubo si suštinu ko prstom u... znaš već. Tragedija je to što je i taj takav, neduhoviti i bezvezni Ivan Ivanović nekome previše. Dođe kao, što Lilit reče, neki disident. Spržiće nas grom iz vedra neba!

Ugly MF

Abre, Beogradjani, el' gledate na lajvstrim neke setnje ili demonstrirate po BG ...?
Čuo sam da je negde Dačić mlatnuo da treba ukinuti internet...
Biće on pre Kimdžonun nego ovaj....

Krsta Klatić Klaja

dobra haha

jesu to naprednjaci sad navalili i na lokalne tv

Petronije

Pančevo su odavno zaposeli.

lilit

ne sad da me lično potresa, ne živim više tu, al problem je što ne vidim (sa distance) da su funkcionalne institucije moguće u naredna dva veka. bar.
kriterijumi su trenutno takvi da je opozicija vuk jeremić ili boško obradović, bio je i saša janković ili đilas. bladi hel i horor.
na stranu što se namnožilo puno onih koji smatraju i smaraju stvarima koje su topla voda decenijama.
od ljudi bez mozga i ljudi sa potrebom da te ubeđuju da je samo njihovo mišljenje ispravno ne može da se živi.
kao ni od ljudi nesposobnih i za kakvu, pa i minimalnu, refleksiju. plus ljudi koji i danas misle da je 9. mart 1991. bio nenacionalistička borba za jugoslaviju.
nasilje legitimizovano. ratni zločini abolirani. pravosuđe, koje je i ranije bilo klimavo, ne postoji.
30 godina shita dolazi na naplatu: dođite, nećete se vratiti.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

mac

lilit

Quote from: mac on 30-12-2018, 13:22:35
Što ne spomenu DJB?

zato što (meni) DJB nikad nije bio opozicija već neka vrsta potpuno neprimenljivog neolib koncepta. na stranu što joj je predsednik (pre pravljenja stranke) procenio da može nešto da napravi ulaskom u vučićevu vladu. meni je to bio pokazatelj da se radi o čoveku čije procene su, u najmanju ruku, problematične. koketiranje sa boškom obradovićem je došlo kao logičan kraj.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ugly MF

Svi me podsećaju na onaj vic, kad Bosanac traži Burek i Jogurt, prodavac kaže nema Jogurta, a onda ovaj traži Kifle s Jogurtom, pa Pitu s Jogurtom.....

Krsta Klatić Klaja

taj 9. mart je gori od bilo kod bosanskog jogurta

tu ne samo da ima lobotomiziranih branitelja Jugoslavije nego ima i četnika koji se kunu u Đinđića

ne kontam, jel Sloba imao vodene topove i kojim hemikalijama ih je punio?

Anomander Rejk

9. mart je tek šizofrenija
vuk koji bi da seče ruke koje dižu zeleni barjak i šalje u tursku, diže se protiv rata
poštenjačina okružen giškom, belim, kneletom diže se protiv nepravde i kriminala

Truman

Quote from: lilit on 30-12-2018, 12:55:35

ne sad da me lično potresa, ne živim više tu, al problem je što ne vidim (sa distance) da su funkcionalne institucije moguće u naredna dva veka. bar.
kriterijumi su trenutno takvi da je opozicija vuk jeremić ili boško obradović, bio je i saša janković ili đilas. bladi hel i horor.
na stranu što se namnožilo puno onih koji smatraju i smaraju stvarima koje su topla voda decenijama.
od ljudi bez mozga i ljudi sa potrebom da te ubeđuju da je samo njihovo mišljenje ispravno ne može da se živi.
kao ni od ljudi nesposobnih i za kakvu, pa i minimalnu, refleksiju. plus ljudi koji i danas misle da je 9. mart 1991. bio nenacionalistička borba za jugoslaviju.
nasilje legitimizovano. ratni zločini abolirani. pravosuđe, koje je i ranije bilo klimavo, ne postoji.
30 godina shita dolazi na naplatu: dođite, nećete se vratiti.

Лепо речено. Поздрав за лилит!
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.