• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Interaktivna fikcija

Started by Aleksa Topuzić, 31-07-2017, 18:34:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aleksa Topuzić

After some time has passed, Varys got up and asked if you would like to play darts, which was his favorite bar game. You thought for a few seconds...Varys always won at darts, but at least it was challenging...

What should you do?

-play a game of darts
-play a drinking game
-don't play any games right now, instead stuff your face with as much free food as you can
-head home

Ove redove iznad prenosim iz igre ,,The Great tournament"  koju sam instalirao na tel.  i zbog nje ubrzo zaboravio ,,prave" igre, a i da bih bolje objasnio o čemu govorim u postu. Dakle imate stranu teksta koja opisuje situaciju u kojoj se lik našao, a zatim birate šta biste želeli da lik uradi tako što označite tu opciju. Pretpostavljam da su ovakve igre neki rođaci tekstualnih avantura, ali ovde nema pogađanja i kucanja komandi . Inače, the Great tournament ima i RPG elemente.

E, sad, pišem ovo da bih saznao dve stvari: ima li ovde ikog ko igra ovakve stvari, i da li bi taj iko (možda, nekada) igrao ovako nešto na srpskom?
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.

Scordisk

kako ne, bio je onaj serijal avanturističkih igara - avanture vuka samotnjaka, koje sam baš voleo kao klinac

ridiculus

Igrao sam i igraću.

Taj tip igara se zove "choose your own adventure" i nekoć su bile u formi knjiga, gde si okretao stranu i poglavlje u odnosu na izbore koje si načinio. Ima ih relativno dosta danas u digitalnom obliku, i neke kompanije se bave samo tim. Pisao sam već o nekima od njih. Fallen London je takav, na primer, ali ima mnogo različitih "podvrsta".
Dok ima smrti, ima i nade.

Calavera

od interaktivne fikcije u video igrama imamo i inkleove uratke (adaptacija jacksonovog sorceryja, 80 days). za njih sam i ja cuo, dakle, dovoljno su popularni  :lol:

Tex Murphy

Овај концепт доживио је свој врхунац у феноменалним причама са више завршетака (тм) у Микијевом алманаху.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Aleksa Topuzić

Dabome da se sećam tih priča sa više završetaka u Mikijevom almanahu, ali sam mislio da su te stvari pošle putem dinosaurusa :) Inkle igre su već ozbiljnije (ozbiljnije za pravljenje, koristi se i Unity) čeka me 80 days na Steamu, samo da završim sve ove tekstualne kojih na playstore-u ima milion.
Uglavnom, drago mi je što se zna za njih, i što bi se vredelo eventualno iscimati oko nekakve buduće igre koja bi igrača smestila na čelo male plemićke porodice Slobodanović, u doba neposredno posle smrti cara Dušana, na primer.
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.