• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Koliko trouglova ima ovde?

Started by Boban, 22-08-2017, 02:57:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Neko nadmudrivanje je u pitanju.
Ja ne vidim da ih ima više od 28, a u rešenju se pominje 38... il mi IQ rapidno opada il je štamparska greška.

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

I ja vidim samo 28. Možda pored ove slike stoji druga slika, pa je trik u tome da treba da sabiraš brojeve trouglova s obe slike. Ili je zadatak postavljen na nekoj društvenoj mreži, pa se generisanjem "kontroverze" generišu prihodi (CNN strategija).

Boban

Nije, zadatak je iz praistorije, ovakav oblik čak ne može nigde da se nađe na internetu; ali osoba koja ga je "prepisivala" izgleda nije dobro videla rešenje ili je pogrešno otkucano ili samo hoće da nas zajebava.

Krsta Klatić Klaja

pogrešno precrtala

ovaj ima 76 i neko ga prepolovio i mislio biće 38

a čak i da mu se dodaju pravi uglovi na kraju došlo bi do 32, ostalo se dobija u kombinaciji sa donjom polovinom
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Men se čini da se slika pojavljuje na nekim ruskim sajtovima, ali ja tamo ne klikćem.

Boban

pa ne pojavljuje se, pokušao sam da je nađem. Daj link.
A ti, bato, zašto imaš potrebu da se javljaš čak i kada nemaš šta suvislo da kažeš?

Krsta Klatić Klaja

riješim ti problem i ti još ne vidiš, ccc

mac

Jbg, na kraju sam posetio ruski sajt da utvrdim, i zaista se ne pojavljuje. Prevario me Gugl.

Nego, ova slika nije baš savšena. Možda se sitni trouglići kriju tamo gde mislimo da su tačke.

Bato, polovina tvoje slike i dalje ne izgleda kao originalna slika. Ima višak linija.

mac

Ali zanimljivo, ako se na orginalnu sliku po sredini doda vertikalna linija onda ima 10 trouglova više. Možda je to grm u kome čuči zec.

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 22-08-2017, 13:32:26
Ali zanimljivo, ako se na orginalnu sliku po sredini doda vertikalna linija onda ima 10 trouglova više. Možda je to grm u kome čuči zec.

12 trouglova

edit
ipak 10, 2 stara uračunah

mac

Rekao bi da si prilikom brojanja novih ubrojao dva koja već postoje (gornji i donji u sredini).

Preteče me editom.

Krsta Klatić Klaja

možda loše brojim al sam bar maca inspiriso!!!

Boban

u originalnom zadatku to su besprekorne linije i trouglovi, nema nikakvih smaknuća pa da se tu pojavljuju nekakvi mini trouglovi, ali je slika u maloj rezoluciji i u boji pa kod konvertovanja na brzinu... dakle, ostadosmo na 28 definirtivno.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...