• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Nagrade Ringo 2018.

Started by ridiculus, 02-10-2018, 14:08:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ridiculus

Ove nagrade su uvedene prošle godine, da bi popunile poziciju na Baltimorskoj konvenciji stripa, upražnjenu prelaskom nagrada Harvey na Njurošku konvenciju. Nazvane su po preminulom crtaču Mike-u Wieringu, dodeljuju se za prethodnu kalendarsku godinu, i za većinu kategorija je glasanje otvoreno - što znači, učestvuju i fanovi, ne samo profesionalci. Kategorija ima dosta, i možete ih sve videti ovde, ali administratori sajta nisu bili ažurni, pošto su pobednici već poznati i nagrade dodeljene i slave slavljene i strasti smirene. Na sajtu imate samo liste nominacija, a ja ću preneti nekoliko meni najinteresantnijih (a nadam se, i drugima), sa boldovanim pobednicima.

Best Series:
- Batman
- Lady Killer
- Mister Miracle
- Spencer & Locke
- Sunstone

Best Single Issue or Story:
- Batman Annual #2
- Batman/Elmer Fudd Special
- Doomsday Clock #1
- I Am Groot
- Mister Miracle #5

Best Writer:
- Jason Aaron
- Neil Gaiman
- Matt Kindt
- Tom King
- Jeff Lemire
- Aline Brosh McKenna
- David Pepose

Best Artist or Penciller:
- Gary Frank
- Mitch Gerads
- Chris Samnee
- Stjepan Šejić
- Lee Weeks

Dakle, godina Toma Kinga, u domenu nagrada, pošto je i Mister Miracle-a i Betmenov specijal on pisao. Lee Weeks je crtao regularni Betmenov serijal, kao što je Meho pokazao na drugoj temi. Stvar je, i prošle godine je King dobio nagradu za najboljeg pisca, a njegov Vision za najbolji serijal. Nešto mi govori da će i sledeće godine dobiti bar neku nagradu, s obzirom da su i Betmen i Mister Miracle aktuelniji no ikad.

Dok ima smrti, ima i nade.