• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Fudbal nam odlazi u kurac

Started by Paramecijum, 20-06-2004, 21:51:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Paramecijum

Sledece godinu u prvoj ligi jos tri beogradska prvoligasa... nisam brojao, ali mislim da ce ih biti bar 12, sto je prakticno Beogradska zona.
Jesu beogradski timovi najbolji, jeste 80% srpske love u krugu dvojke+Dedinje, ali dugoročno gledano, ovo je katastrofa.
Pogledajte primer iz NBA... Zapad je mnogo kvalitetniji od Istoka, ali oni ne dozvoljavaju da se u razigravanju ukrstaju Istok i Zapad do finalne utakmice i onda se Zapadni timovi satiru medjusobno, sve sa po sedam utakmica i kada dodje finale, nemaju snage da privedu stvari kraju.
S jedne strane to deluje neposteno, ali u osnovi je dobro u perspektivi.
Jeste da Beograd ima nekoliko stotina klubova i velike stadione, ali ne sme da se dozvoli da iz cele Srbije bez Beograda i Vojvodine igra jedan tim.
Potrebno je da jedna od cetiri druge lige bude beogradska zona i toliko, da postoje uvek DVA tima iz ostatka Srbije koji ulaze svake godine.

Zatim, trebalo bi ograniciti broj beogradskih timova na 6 npr. To se sada tesko moze uraditi jer su se nakotili, ali u perspektivi, mnogo bi bila bolja liga sa Radnickim iz Nisa, Napretkom, Borcem iz Cacka, Spartakom iz Subotice, Crvenkom, nego Cukaricki, Hajduk s Liona i Zvezdara.

Jednostavno, uveo bih da šest najboljih beogradskih timova ostaje u prvoj ligi, a ostali da moraju da razigravaju sa drugim i trecim iz one dve nebeogredske i necrnogorske druge lige, pa ako baš ostanu, neka ih, do sledece prilike, tj. sledece godine.
Time bi se Beogradski klubovi motivisali da se grcevitije bore za opstanak, a ne da po sistemu ja tebi ti meni nadogradjuju gomile bodova i izbacuju nebeogradjane iz lige i u kratkoj perspektivi, 5-6 sezona, u ligi ne bismo ni imali vise od tih 5-6 beogradskih timova sto zaista treba da bude plafon.

Znam da je cela ova prica uzaludna, ali mnogo sam se iznervirao videvsi da je gomila timova u sadasnjoj drugoj ligi, nekada bila druga beogradska liga; ne moze niko da me ubedi da su Srem iz Jakova ili Bežanija toliko uznapredovale za deset godina da se bore za ulazak u Prvu fudbalsku ligu.
Ili nam je fudbal zaista otisao u kurac.

Lurd

Ima li išta deplasiranije od teme da nam fudbal odlazi u kurac? A gde je bio do sada? Na krovu Evrope? Otišao nam je kurac u fudbal odavno, ali pravi problem nije u tome što si ti napisao, nego u kriminalu i nameštanju.

Katastrofa je šta se radi i kako se radi. Baš katastrofa.
My trees...They have withered and died just like me.

Mica Milovanovic

Ti očito nisi upoznat sa dostignućem Sartida protiv jedinog kluba iz Andore...
Mica

Boban

8:0
hm, ako je u pitanju jedini klub, u kojoj ligi igra, ako uopste igra?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mica Milovanovic

Ne znam. Pretpostavljam da je jedini pošto Andora ima teritoriju dovoljnu za jednu glavnu ulicu i dve bočne...
Mica

arya

obrati paznju na sastav i distribuciju klubova druge (jedinstvene) lige, bice mnogo interesantnije od "prve" lige.  

i samo da dodam jos jedan problem koji doprinosi trenutnom stanju u fudbalu: nasi ljudi nemaju kulturu gledanja fudbala.  mnogo je lakse sedeti kuci i gledati premijer ligu nego se prosetati do stadiona i platiti 100 dinara za utakmicu.

johnson bronson

da, zato sto je do jaja da gledam obnovljeni chelsea sa murinjom, kako se cepa sa charlton athletic i bude 4:3 na kraju, nego da timpla 100 din da gledam dvaes' dva unikomorona kako plaze po travi dok se treneri deru na sudiju koji se znoji dok merka svecanu lozu u kojoj sede exfudbaleri/krimosi/gradski odbornici i mobilnim su u kontaktu sa kladionom. i sartid rula, a pritom su iz smedereva.

arya

eto, upravo ilustrujes moju poentu.  kakve ti imas veze sa celzijem?  99.5% ljudi nije nikad bila u londonu a od onih koji su bili tamo mozda je 5% otislo na stadion u londonu.  

bez obzira sto je kod nas kvalitet znatno losiji, i dalje moze da se gleda dobar fudbal.  

konacno, kod nas je mnogo lakse pristupiti ljudima iz kluba.  jako je lako upoznati igrace i trenera, sto u engleskoj nije moguce ni u ludilu...

prema tome, dok god ljudi razmisljaju kao ti, englezi ce da pune dzepove a nasi najbolji (npv. kezman-chelsea) ce igrati po engleskoj.

mislim da bi trebao da potrazis novi klub...onaj koji manje prodaje utakmice.

Gwydion

Ne samo da se bilo na stadionu u Londonu vec i u pritvoru posle utakmice. Jeste da stalno sija neko svetlo ali se dobiju svi obroci redovno, plus dezert posle. A i policajci su skroz ljubazni i nisu nikog tukli.

Quote from: "arya"eto, upravo ilustrujes moju poentu.  kakve ti imas veze sa celzijem?  99.5% ljudi nije nikad bila u londonu a od onih koji su bili tamo mozda je 5% otislo na stadion u londonu.  

S.

Ima li iko neko, iole blisko razumu, objasnjenje za 6:0?

Mica Milovanovic

Ima. Argentinci su mnogo bolji...
Mica

Tex Murphy

Quote from: "S."Ima li iko neko, iole blisko razumu, objasnjenje za 6:0?

Ima. Argentinci se opustili poslije ubjedljivog vodstva u prvom poluvremenu.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

Sto je najgore, mi cemo da prodjemo u drugi krug na Olimpijadi.
Sa Australijom nam je dovoljno mozda i nereseno i da dobijemo Tunis, ako Argentina pobedi Australiju.
Nikada se nije desilo na nekom prvenstvu da reprezentacija koja krene furiozno (kao Argentinci protiv nas) na kraju i osvoje prvenstvo. S druge strane, kada neko lako izgubi 6:0 neminovno se naredni protivnik opusti.
Uostalom, videcemo, evo, ja iz ove pat pozicije za SCG tvrdim da idemo u drugi krug, a prvaci ce da budu Italijani.
Mislim da je 1:5 sasvim dobar odnos opklade, ja placam jedno pice, a onaj ko prihvati ovakvu opkladu i izgubi placa meni pet.

arya

imam jedno pitanje posto ne razumem situaciju 100%: evo sad gledam argentina-tunis i provaljujem da za argentince igraju 3 coveka koji imaju po 30 godina (priblizno).  kvalifikacije nase repke su bile vezane za EP mladih, da li je moguce nakon kvalifikacija angazovati starije (kao sto su argentinci uradili)?

Boban

Pošto niko nije prihvatio opkladu, pri trenutnom rezultatu od 5:1 za Australiju koristim priliku da povucem ponudu.

iDemo

Zgodno, a???

0:6 protiv Argentine i ne mora da bude tako grozno ali 1:5 protiv Australije je katastrofa.
Australija (i to seniori) vec 30 godina ne moze da se plasira na SP (zadnji put su bili 1974-e, trener im bio, igrom slucaja lokalni Srb) a ovakvim rezultatima (opet seniori) pobedjuje jedino Tongu, Fidzi, Vanuatu i slicne (ako ste uopste culi za njih). Fakat je SCG reprezentacija bolja jer su ove druge (opet seniori) pobedjivali sa po 15:0 cak i 19:0 u predkvalifikacijama za SP. Onda bi uredno gubili i ispadali of Irana, Cilea (ako se dobro secam) i slicno... Dakle, Aus   :D
a SCG   :(
Vise srece kad nauce da igraju fudbal...
The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.

iNCUBUs

Quote from: "arya"imam jedno pitanje posto ne razumem situaciju 100%: evo sad gledam argentina-tunis i provaljujem da za argentince igraju 3 coveka koji imaju po 30 godina (priblizno).  kvalifikacije nase repke su bile vezane za EP mladih, da li je moguce nakon kvalifikacija angazovati starije (kao sto su argentinci uradili)?

da, na Olimpijadu mogu da se pozovu i tri starija fudbalera.

Što se tiče naših jadnika... ne mogu, nemam više snage...  :x
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Tex Murphy

Quote from: "Boban"Mislim da je 1:5 sasvim dobar odnos opklade

:evil:  :evil:  :evil:
Genetski četnik

iNCUBUs

Quote from: "Invisible_Man"
Quote from: "Boban"Mislim da je 1:5 sasvim dobar odnos opklade

:evil:  :evil:  :evil:

Bobane, ovaj, koji bi bio dobar odnos opklade protiv Tunisa?  :lol:  :wink:

Mica Milovanovic

Zasto ste cinicni. To je bila prekognicija, istina malo iskosena... (1:5)
Mica

taurus-jor

A kako ćemo oceniti onih šest pucanja istog penala?  :evil:  :evil:  :evil:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Mica Milovanovic

Na olimpijadi, kao što postoje raznorazne "Jegulje" (ili naši fudbaleri), tako postoje i raznorazne sudije...

Čovek (ako se tako može nazvati) verovatno je, strogo uzimajući u obzir pravila, bio u pravu, ali, u fudbalu ti je kao i vožnji, ako poštuješ pravila do mora ćeš verovatno ići 24 sata...

Uostalom, pošto nisam detaljno pratio prenos (ugašen ton), može li neko da prepozna države iz kojih su pomoćne sudije (pobednik ima piće u ponedeljak):

Referee: ARIIOTIMA Charles (TAH) Assistant Referee 1: MELTETAMAT Tony (VAN) Assistant Referee 2: MOUAURI Michael (COK)
Mica

peckerwood

Quote from: "Paramecijum"...fudbal nam odlazi u kurac...

...fudbal nam je odavno otisao u qrac... jos 1982...  :?

crippled_avenger

posle 5:0  sa PSVom, sada je vec nesumnjivo, da je 2004. godina naseg potpunog srozavanja. i moralnog i ljudskog.

sa PSVom smo pokazali, uprkos tome sto nas je sudija (po)krao, svirajuci najstroze kazne u situacijama kada je mogao, a nije morao, da ih svira, da je sport kod nas postao apsolutno rekreativna kategorija. zavrsili smo sa kompeticijom, sto je bilo bilo je. u buducnosti ce biti povremenih trzaja u kojima ce mozda neki oblici `kucne radinosti` (kosarka, vaterpolo) jos moci nesto da postignu, a sto se fudbala tice, plasim se da necemo moci da proizvedemo niti jednog fudbalera ozbiljnog kvaliteta.

naime, utakmica sa PSVom je paradigmaticna. da smo igrali sa Ajaxom, sledece poredjenje ne bi stajalo. PSV je klub koji se oslanja na skauting i dovodjenje igraca koji su se na neki nacin dokazali. u tom smislu, oni nisu tipican holandski tim poput Ajaxa. Ajax se bavi selektiranjem od malih nogu i stvaranjem igraca sposobnih da ispune odredjene zadatke.

u tom smislu, PSV nikada nije imao besprekoran tim idealnih fizickih predispozicija, te kod njih ima i nizih, i ovakvih i onakvih, igraca. setimo se Kezmana... pa cak i takav PSV ima apsolutnu antropolosku dominaciju nad Zvezdom. njihovi igraci su naprosto visi i snazniji od nasih. i to vazi i za sve ostale `obicne` evropske klubove. da ne govorim o raznim Ajaxima i Juventusima koji genetski modifikuju svoje sticenike.

dakle, nas fudbal postaje igra `obicnih` ljudi koji ce povremeno imati priliku da se malo odmere sa `supermenima`, inace nosiocima fudbalskog standarda.

sve zemlje, pa cak i Grci, ili Cesi, ili Hrvati, su ipak uspeli da skupe neke ljude koji barem fizicki lice na fudbalere. i to su zemlje ciji je uspeh trenutan, ili barem relativno trenutan. mi takvih ljudi necemo imati 2008. ovo sto nam je ostalo fudbalerolikih ce otici da zimi igra po Rusiji i bice neupottebljivi za neki fudbalski mejnstrim a matorci ce se povuci. i to je to...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Eldridz

Zagonetka:
Zasto tim koji se zove -->Crvena zvezda<-- nosi plave dresove? Doduse, imali su nesto belog na dresovima, kanda im je kanulo nesto farbe/neceg sto lici na farbu/ negde na putu za tekmu.

Boban

Mislim da nas ceka sudbina Madjara u fudbalu, koji su od ne bas velesile, ali bitnog imena u evropskom fudbalu, usled osiromasenja zemlje i teske ekonomske situacije prakticno raskrcmili sve sto su imali i sada tavore na nekom dnu fudbalski irelevantnih nacija, gde im odskora i mi pravimo drustvo.

crippled_avenger

Slazem se sa Bobanom.

Mislim da se nama upravo desava madjarska sudbina, sa malom razlikom u tome sto ce Srbija brze potonuti posto savremeni fudbal brze napreduje.

Postojala je, ipak, mozda mala prilika za oporavak. Na ovogodisnjem evropskom prvenstvu smo se uverili da se fudbal fundamentalno transformisao i da se prakticno vec odustalo od ideje nacionalne selekcije. Zato su dve najjace reprezentacije na turniru i bile zemlje koje se jos uvek loze na nacionalno u reprezentativnom fudbalu-Grcka i Ceska. Na tom trzistu smo eventualno mogli imati sanse da nismo toliko prokleto zaostali.

Kad je rec o klubovima, oni su tokom devedesetih pravili sirovine za velike strane sastave.Sada, oni isporucuju poluproizvode klubovima iz bivseg SSSR. Tamosnja liga je neka vrsta perverzne NBA koja je izdvojena od Evrope, i slabija od Evrope.

No, tu se vec pojavljuju Hrvati, i oni ce nas istisnuti i odatle.

I na kraju ostajemo sami, sa po jednim igracem u nekoliko godina koji ce eventualno mozda moci da se nada da bude epizodista u nekom relativno pristojnom klubu. I to je to.

Boban

Našem ubrzanom propadanju doprinose treneri reprezentacije, bivši fudbaleri, imbecili, od Santrača naovamo... čovek koji može da izjavi da je nama svejedno da li cemo u narednom kolu ici na Holandiju i Nemacku ili na Mexiko i Rumuniju ne sme da bude ostavljen u zivotu, a kamoli da nastavi da vodi tim...
Ne kazem da bi nas bolji treneri spasli, ali bi bar nesto moglo da bude uradjeno.
Jebes ti drzavu u kojoj je Savo Milosevic deset godina standardni centarfor.

Tex Murphy

J***š ti državu u kojoj je Mateja Kežman standardni centarfor i u kojoj selektor kaže with straight face "Normalno je da Kežman ne postigne gol, njegov doprinos je veliki u drugim elementima igre." (??????????????)
Genetski četnik

iNCUBUs

Quote from: "Boban"Našem ubrzanom propadanju doprinose treneri reprezentacije, bivši fudbaleri, imbecili, od Santrača naovamo...

Sani boj je bio još i najbolji, odveo nas je i na SP i na EP.

crippled_avenger

Našem ubrzanom propadanju doprinose treneri reprezentacije, bivši fudbaleri, imbecili, od Santrača naovamo...

sjajna recenica-prvo me natera da zamislim trenere reprezentacije, kako treniraju reprezentaciju, zatim imbecile kako iskrivljeni slazu kocke u nekom domu... i onda mi nije jasno sta su imbecili krivi...

Paramecijum

Izgleda da ce sve doci na svoje mesto.
Od devet beogradskih prvoligasa, njih pet zauzimaju poslednjih pet mesta na tabeli.
Dobro, jos je rano, tek se pregurala cetvrtina utakmica, ali sumnjam da ce ove godine ispadati bilo ko osim Beogradjana.

iNCUBUs

... i to ex-šampion Obilić poslednji...

btw Derbi sve po starom: Zvezda bunker pa kontre, Partizan jalovi napadi...  :roll:

arya

F.K. Rad se vraca u prvu ligu.

johnson bronson

Lurd

Quote from: "johnson bronson"jel to dobro?

Heh....To je najbolja stvar koja se može desiti domaćem fudbalu.

johnson bronson

arya

u smislu da postoji bar jos jedan tim koji ima prave navijace.  vreme ja malo da se crveno/crno (beli) monopol razbije.  vreme je da ljudi imaju vise opcija.  

kad smo vec usli u kapitalizam...neka bude vise trzisne ekonomije a manje teledirigovanih dronova koji navijaju za komunisticke timove...

:)

Boban

Konačno sam našao sajt koji iz sata u sat ažurira podatke o rezultatima, tabele i sve u tom stilu:

Pazite kada Andora ima PRVU ligu:
http://www.uefa.com/FootballCentral/FixturesResults/Country=AND/League=1071/Standings.html

Shpirae-ae

SRAM VAS BILO! OVO JE FORUM ZA LJUDE NEISKVARENOG DUHA! OVO JE FORUM ZA LJUDE KOJI NISU STOKA! OVO JE FORUM ZA LJUBITELJE HORORA (PRVENSTVENO) I SF-A! KAKO MOZETE DA BULAZNITE O FUDBALU! ZABOGA JEDINOGA! PA LJUDI?! DAJTE, MOLIM VAS, NE BUDITE STOKA. FUDBAL VAM JE NISTA DRUGO DO OBOZAVANJE DRUGIH STOKA I MALOUMNIKA!  TO JE DEGRADIRANJE DUHA I NORMALNOG I ZDRAVOG STAVA! TO JE IMBECILIZAM!

GOMILA MALOUMNIH EVNUHA SA IZDEPILIRANIM NOGAMA JURI ZA LOPTOM?! I? NAVIJACI, DUH IGRE, KOLEKTIVNO NAVIJANJE?! DO KURCA! MOLIM VAS, RECITE MI, STA TO NALAZITE U FUDBALU. STA VAS TO PRIVLACI. JEDNOM, ALI ZAISTA SAMO JEDNOM U ZIVOTU SAM POKUSAO DA POGLEDAM FUDBALSKU UTAKMICU, I NISAM USPEO. PREKINUO SAM JE POSLE 3, 27 MINUTA.

NE BUDITE STOKA LJUDI, MOLIM VAS. TOLIKO LEPIH STVARI IMA NA OVOM SVETU KOJIMA SE COVEK TREBA OKRENUTI. SKOLOVANJE, DRUZENJE SA DEVOJKAMA, INTERESANTNA I EDUKATIVNA LITERATURA, PREDIVNA KINEMATOGRAFSKA OSTVARENJA, ZALAZAK SUNCA, SETNJA KALEMEGDANOM, ZEZANJE TELEFONOM, VODJENJE LJUBAVI, POTAJNO MASTANJE O HOMOSEKSUALNIM CINOVIMA, INCEST, PODVARAK I SARMA....SVE SU TO NORMALNE I LEPE STVARI KOJE SU MNOGO BOLJE I KORISNIJE OD FUDNALA. TE STVARI TREBA PRAKTIKOVATI, A NE IMBECILNI SPORT GDE UCESTVUJU MAJMUNI SA MAJMUNSKOM LOGIKOM! LJUDI, DA LI STE VIDELI, PA TE STOKE PLJUJU PO TERENU! SHLAJMARE! NEKI CAK I PADAJU I PODIZU DRES PREKO GLAVE! NEKI SE CAK I VALJAJU PO PODU! K A T A S T R O F A!  MAJMUNSKA POSLA!

DOBRO, TI DZUKCI (FUDBALERI) SU BAR PLACENI ZA TO. A NAVIJACI?! PA GDE TO NJIHOV ZIVOT IDE! SATI I SATI GLEDANJA I NAVIJANJA, A ONI SAMI SU U STVARI MRCINE KOJE NE MOGU NI METER DA PRETRCE! GROZNO! ZAGLUPLJIVANJE! TO SU MALI LJUDI KOJIMA JE SVAKI DAN ISTI: USTAJU, DRKAJU, JEDU, ODLAZE NA POSAO ILI U SKOLU, GDE NASTAVLJAJU ISTU PRICU O FUDBALU IZNOVA I INOVA SA ISTIM IMBECILIMA! SRACUNAJTE KOLIKO VAM JE VREMENA PROSLO NA FUDBAL I ZAPITAJTE SE STA STE ZAUZVRAT DOBILI! SHIPAK, ETO STA!

DERBI, MANCESTER JUNAJTED, PARTIZAN! WOW!  U KURAC WOW, STOKO JEDNA! OKRENITE SE STVARANJU PORODICE I PROZE, UCITE I OBRADUJTE SVOJE RODITELJE I LJUDE KOJI VAS VOLE I KOJI VERUJU U VAS! MOLIM VAS,  NE BUDITE STOKA!

MANITE FUDBAL, ZIVITE ZIVOT, NE TROSITE RECI NA TAJ NEBULOZNI FECES KOJI JE PROIZVOD MALOUMNE STOKE!

GLEDAJTE FILMOVE I ZIVITE PUNIM PLUCIMA! VERUJEM U VAS, I UBEDJEN SAM DA TO MOZETE!

Boban

A i u horor filmovima, nije to prava krv sto se vidi i niko nije rascerecen; to su samo specijalni efekti u nameri da opcine one koji zele da veruju i da placaju da budu obmanjivani.

Shpirae-ae

BOBANE, PRIJATELJU, TO NIJE ISTO. FILMOVI, BEZ OBZIRA KAKVOG SU KVALITETA, NE MOGU SE POREDITI SA FUDBALOM, JER JE FUDBAL, KAO STO REKOH TVOREVINA MALOUMNIKA. SVAKI IMBECIL MOZE DA TRCI ZA LOPTOM ILI DA SVE TO POSMATRA. ISKRENO, PITAM TE, NIJE LI TO STRASNO? NIJE LI TO ONO CEGA NAJVISE TREBA DA SE PLASIMO? BEZUMLJE KOJE NASTAJE USLED BACANJA VREMENA I ZAGLUPLJIVANJA GLEDAJUCI MAJMUNE KOJI TRCE ZA LOPTOM?

NARAVNO DA IMA LOSIH FILMOVA, KOJE SU NAPRAVILI NAZOVI MALOUMNICI, ALI ZATO NEMA FUDBALSKOG FANA KOJI IMA VECI INTELEKT OD MAJMUNA. UOSTALOM I MAJMUNI SU INTELIGENTNE ZIVOTINJE.

NISTA LICNO BOBANE, DRZI SE FILMOVA, CITANJA, KULTURE UOPSTE. MANI FUDBAL, TO JE ZA KLONOVE BEZ PERSPEKTIVE I SPOSOBNOSTI DA URADE NESTO KORISNO OD SVOJIH ZIVOTA.

arya

Shpirae-ae: Ko ti daje pravo za takav komentar?  Zasto sudis pre nego sto si pokusao da razumes situaciju ili fenomen.

U zivotu ima vremena za sve: familiju, SF, skolovanje, vodjenje ljubavi a naravno i za fudbal.  Takvim ispadom samo pokazujes da ti je mozak suvise ogranicen i da ne mozes da svatis kako ljudi imaju razlicite ukuse.  Ako te interesuje zasto ljudi vole fudbal, ima toliko knjiga koje se upravo bave tom temom...

Pristupi fudbalu i navijanju bez predrasuda i imaces prilike da vidis sasvim drugu sliku...naravno i fudbal nije za svakoga...prema tome mozes lepo da kazes to nije za tebe a ne da pljujes ono sto drugi vole.

Ja sada tebi mogu (ali necu) da objasnjavam zasto je fudbal vazna drustvena funkcija i koliko moze ljudima da znaci, ali ti si toliko zadrt da necu da gubim svoje vreme.

PTY

opabato!
Šta li bi mu tek rekla da hoćeš da gubiš vreme?  :lol:

taurus-jor

O, neeeee.
Još jedan forumaš odlučio da se otisne u alter-ego vode.

Batke, upotreba caps-locka je prevaziđena još od vremena Toma Od Finske a pseudo-nihilizam vrišti od originalnosti koliko i serijal Petak 13-ti.
A tek što si odabrao metu!!! Ne pljuješ po domaćem fudbalu, nego po fudbalu uopšte. Kao da su te u školi večito stavljali na gol, jer nisi umeo da šutneš loptu.

Surova su ta deca.

Better luck next time.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Shpirae-ae

PRVO, NEMAM POJMA DA SUTNEM LOPTU. A ZASTO? NIKADA ME NIJE INTERESOIVALO DA NAUCIM.

ARYA,  TI SI IMBECIL. I BAS ONO STO NORMALAN COVEK SA PROSECNIM INTELEKTOM NE TREBA DA BUDE. NECEMO DA SE SVADJAMO BEZVEZE. ARYA, TI SI PRVI LANSIRAO UVREDU. NAJBOLJE BI BILO DA JEDAN DRUGOME PRUZIMO MALI PRSTIC" AVA-AVA-AVA, SUDIJA JE KRAVA, KUPUS I PECENJE....SLATKO POMIRENJE"!

P.S ARYA LEGENDO, MOLIM TE, POSTO SI PISMEN, RECI MI STA JE TO POZITIVNO U FUDBALU?

PTY

Arya, er...sorry. Zamenih te sa nekim. Ili bolje rečeno, nekOm.   :oops:

arya

Kao sto rekoh, necu da gubim vreme u pokusaju da ti objasnim zasto stadion igra vaznu zivotnu funkciju mnogih ljudi.  Evo procitaj ovo osnovno stivo pa onda mozemo da diskutujemo:

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0140293442/qid=1102434849/sr=1-2/ref=sr_1_2/002-7356685-2507246?v=glance&s=books

Znam da je knjiga prevedena na srpski i moze da se procita u jednom danu.  Kad zavrsis domaci zadatak, javi se jer ces onda imati osnovne kvalifikacije da diskutujes ovu temu.

Lurd

Arya, nemoj, bre, da se uzbudjuješ. Ovo je neki zajebant, ali samo malo grubo koristi reči pa deluje jače nego što jeste.

A verovatno je i nečiji alter-ego, a potpis o silovanju sedmogodišnjeg brata navodi na pomisao o jednom zamalo ovde forumašu.

A taj potpis je krajnje neukusan, da se najblaže moguće izrazim.

Ghoul

na stranu ovo gore rečeno o fudbalu (s čim se slažem u načelu, mada ne i sa načinom na koji je izrečeno), ali ovaj baja pouzdano i 100%totno NIJE popivoda. niti je alter ego ikoga koga već znamo pod drugim nickom.
https://ljudska_splacina.com/