• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 61 - januar 2019 - ZADATAK

Started by Boban, 10-01-2019, 02:17:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Boban

Tema: POSLEDNJI ZANATLIJA
Pre svega, zadata tema je samo okvir, kulisa za priču koju treba smisliti. Uvek je bilo tako, ali danas imam potrebu da to naglasim da se pisci u pokušaju ne bi držali postavke ko pijan plota svodeći svoje uratke na prosto nabrajanje elemenata koje misle da treba uvrstiti.
Ovoga puta, vaša pažnja usmerena je na umiruće zanate, poslednje izdanke istih... zanate treba shvatiti u najširem mogućem obliku... da li će to biti nosilac kremena pre 20000 godina ili potkivar u zemlji u kojoj više nema konja ili krotitelj lavova koji sahranjuje poslednjeg lava na planeti ili učitelj plivanja gde se ljudima genetski ugrađuje umeće plivanja... dakle, priča o osobi ili oko osobe koja ume nešto što niko drugi više ne ume i što niko posle nje više neće imati potrebu da radi.

Treba da bude neki oblik fantastike jer smo mi ovde SF&F okruženje; 6000 karaktera; meni na PP ili na mejl znaksagite@yahoo.com
Rok 27. januar 2019. do ponoći.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Kimura

Evo, kome nije dosadilo može opet isto.

Junak je poslednji pisac na svetu, čovek koji se bavi prevaziđenim zanatom, pošto književna dela stvaraju razne antropomorfne Vasilise.

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Kimura

Taman! Ne diram tuđe, iako ću reći da ti je ime za AI sjajno odabrano i da bih ga sigurno koristila u nekoj dužoj priči da je meni palo na pamet.

Krsta Klatić Klaja

meni ovo sve promašeno, al zato što je vjerovatnije da ćemo vidjeti posljednjeg programera maca, pošto će se četvrti svecki rat voditi motkama, to jest vraćamo se u kameno doba, biće i zanat kremendžija i kamendžije povraćen

tako da jedino da ispadne da će programeri izumrijeti u budućnosti
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

dark horse

Quote from: Kimura on 10-01-2019, 11:40:05
Taman! Ne diram tuđe, iako ću reći da ti je ime za AI sjajno odabrano i da bih ga sigurno koristila u nekoj dužoj priči da je meni palo na pamet.

Možda da ipak bude antropomorfna Ilinka, skraćeno AI.  :lol:

Krsta Klatić Klaja

Alexdelarge

odumire najstariji zanat na svetu pošto su ulogu prijateljica noći preuzeli sex roboti.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Boban

mogućnosti su doslovno beskrajne, ali zapazite da nije fora smisliti šta odumire, nego od toga stvoriti dopadljivu priču u kojoj je primarno KAKO je to opisano.
Nema trivijalne teme, samo ima pisaca koji zapravo to nisu i nikada neće biti, već pišu jer je danas moderno biti pisac.
Izgovori da je nešto već obrađeno su potpuno besmisleni, linija najmanjeg otpora, odbrana kilavaca...

ALEKSIJE D.

Da  samo pitam, pošto se može biti prevarim i nešto  napišem. Je l do 6000 karaktera ili mora baš ta brojka? Može li kraće?

Boban

kraće može, duže nekoliko bajta...

Krsta Klatić Klaja

Boban

tjah... dve priče su već stigle.
Nisi najbrži al ćeš verovatno biti najgori...

D.

Stvarno? Meni je 27. kratak rok...

Nego, zašto više ne postavljaš priče onako - jedna priča jedan link? Jel cimanje?

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Boban on 12-01-2019, 16:51:56
tjah... dve priče su već stigle.
Nisi najbrži al ćeš verovatno biti najgori...

ha, kažem ha!

D.

E, setila sam se.

Još par priča i imam zbirku.

dark horse

Krsta Klatić Klaja

posljednji dan za sve koji žele gutat prašinu za Batom

D.

Boban

D.

Probaću nešto večeras da nažvrljam, ako Boban ne objavi priče pre toga...

ALEKSIJE D.

Može da okači kada hoće, uzalud je.
Bata se već zapljuvao.

dark horse

Da li je Bata ikad pobedio, ili će ovo da mu bude prvi put? Kol'ko sam gledao, uvek je bio zadnji il' predzadnji, mada je moguće da mi je nešto promaklo...

ALEKSIJE D.

Njegovo učešće bilo je takvo da ga nikad nisam primetio. Ali, ko će ga znati... Možda u njemu čuči genije i ... nešto stvara.

Mica Milovanovic

Ma, to je kao i kod fentazija... Nema ni teorijske sanse...  xrofl
Mica

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

čekaj bre, kakav je ovo nepotizam, mito i korupcija, jel završen rok ili nije

imam osnovane sumnje da će takmičenje biti namješteno!

Mića vođa organizovane zavjere i na fenteziju i na radionici! 8-)

Mica Milovanovic

Samo se igraj. Nateraćeš me da pročitam priču, pa onda ćeš da kukaš...
Kao kad ti igrače počnu da udaraju u kolena, pa ne mogu da igraju... Aleksandar Arnold, Kalum Wilson...
Mica

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Mica Milovanovic on 29-01-2019, 16:24:30
Samo se igraj. Nateraćeš me da pročitam priču, pa onda ćeš da kukaš...

misliš da ću ja više kukati od onoga ko bude čitao, pa ti si, kako se ono zvaše, optimista!

dark horse

Pre dve godine niko nije kukao više od Bate... za propalim Tru Detektivom, a sad ga mrzi i da podgleda krnju (za sad) treću sezonu, kamoli nešto da bekne... Linkin wins set and match :|

dark horse

Quote from: Ksenija Atanasijević on 29-01-2019, 09:20:41
Probaću nešto večeras da nažvrljam, ako Boban ne objavi priče pre toga...

Krsta Klatić Klaja

šta sad ovaj T2 opet nije popio terapiju?

kaće priče, dokle ćemo da čekamo

saturnica

Pobogu, može li novi zadatak dok čekamo da pokrene stari zadatak. 😳

D.

Ta, čini mi se da je Boban stavio 27. januar da bi sebi dao fore do 1. februara da sredi i objavi priče. :)

Mica Milovanovic

Nemoguće. To bi značilo da Boban nešto planira... :)
Mica

dark horse

Verovatno je samo zaboravio da januar ima 31 dan, a ne 27, slično kao što je prošli put zaboravio da 30 decembar nije zadnji dan u mesecu.  8-)

Biki

mac

dark horse

Taj se jedino računa... prošli krug (pakla) đavolovi, ovaj krug prostitutke...  :|

Krsta Klatić Klaja

Bobane, daj bre bar naslove, jadan ne bio!

D.

Ha, ne znate basic stvari o Bobanu. Što ga više pritiskate, više će da odoleva, pomalo i sadistički. :)

saturnica

Quote from: Ksenija Atanasijević on 31-01-2019, 08:00:02
Ha, ne znate basic stvari o Bobanu. Što ga više pritiskate, više će da odoleva, pomalo i sadistički. :)
To je ta metoda koja se primjenjuje na dronjave kilavce.

dark horse

Ajd sad ozbiljno: čovek je vrlo verovatno stavio 27mi zato što je znao da će posle toga biti zauzet. Njega uopšte trenutno i nema na sajtu, koliko mi se čini.

Pola ljudi koje poznajem su u nekim životno odlučujućim obazema krajem januara, skockalo se da je svako živi stavio kraj januara za neki deadline.

Nije stigao da pozavršava oko 27mog pa ćemo, po svoj prilici, čekati da to bude tek iza prvog. Naoružajte se strpljenjem.

pokojni Steva

Šta se ložite na Bobanove besne gliste, taj bre ima na papiru i overeno gde treba da je po prirodi sadista. Ludi naučnik koji najbolje voli opite uživo. Ako zaživi ovo čudo od radioničarskog uskrsnuća, tek će da vidite šta je sve spremio. Kao ser Lorens Olivije, kad razmota svoju torbicu, okrene se i nasmeši  xrofl
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Kimura

Blah! Iako sam napola Bosanka i čedo Saturnovo, nisam dovoljno tvrdoglava za takvu igru, pa nisam htela da šaljem priču.

dark horse

Realno, veći problem je što Boban nije dovoljno veliki mazohista da brzo kači priče.

Verovatno on sve to usput iz radoznalosti obdareno prelista, mada o tome nerado priča. Ko zna šta je čoveku ovaj put stiglo, pa dok se i ako se ikad pribere i povrati od šoka... tako da, možda od usrksnuća radionice nema ništa...

Kimura

Linkine, ljudski je  osetiti stid  i pokajati se (za ono brisanje Bobana) i to je, uopšte uzev, lepo i pohvalno, ali ti ga baš pretera. Beli ti se kosa od posipanja pepelom! xrofl