Odgovor je vrlo kompleksan.
Postoji knjižara ZNAK SAGITE koja nije samo za SF&F već za sve, knjige, stripove, pa i filmove i muziku.
Redistrovano je udruženje građanja ZNAK SAGITE za promociju svih vrsti umetnosti i žanrova.
Dakle, ovo udruženje se bavi uslugama pripreme i proizvodnje knjiga i to mu je glavni izvor prihoda. Prodaja knjiga je manji deo svega.
Ljudi većinom traže određeni segment proizvodnje knjige, ali ima i onih koji hoće da daju pare i dobiju sve na gotovo. Većina njih bira da to što su uradili bude samizdat ili neki drugi oblik izdavanja, a onima kojima treba regularan izdavač, mogu dobiti i to. Neki prodaju knjige sami, neki deo plasiraju sami, a deo daju meni. Maltene je svaka knjiga različit dogovor u odnosu na ostale.
Ja najviše volim kada neko odabere da sve plati sam i da uzme ceo tiraž, a knjigu odradi kao samizdat. Posebno kada su u pitanju dela koja nemaju nikakve veze s fantastikom.
Evo, recimo, ovaj projekat je bio 20000 evra vredan:
http://www.znaksagite.com/knjizara/index.php?id_product=318&controller=productI onda ti se pojavi kokoška D da mi priča da sam se ja konačno prodao, a ja živim bre od ovakvih projekata. SF i ovaj sajt su mi hobi...