• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika - izbori 2020

Started by mac, 01-06-2019, 15:31:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

Endru Jang kod Bena Šapira. Površno obaveštenom posmatraču bi bilo čudno da vidi kako se lepo slažu njih dvojica.

https://youtu.be/SjC1MgKz45E

Meho Krljic

Nakon ovog pičvajza u Ajovi, zgodno je da se podsetimo jedne istine:

https://xkcd.com/2030/

Meho Krljic

Ah, šuška se da će Majkl Blumberg da uzme Hilari za raning mejta. Kakvo bi to venčanje pakla i pakla bilo!!!!!!!!

Meho Krljic

Bernie Sanders Breaks With Alexandria Ocasio-Cortez On 'Medicare For All' Strategy 

"Breaks" u ovom slučaju znači da imaju uzajamno uvažavajuću razliku u mišljenjima o tome kako bi ovaj plan mogao da se ostvari.

Meho Krljic

Clint Eastwood on 2020 Election: 'Just Get Mike Bloomberg in There' 

Well, ako ništa drugo, Blumberg ima više para. I ipak nekog iskustva u javnoj upravi...

scallop

Š'o o'ma' ne predlože Bezosa? On ima najviše milijardi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Butiđiđ ispao. Ne vole ga crnci, pa odustao.

mac

Odustali su i senatorka Ejmi Klobučar i milijarder Tom Stejer. Ostali su Bajden, Sanders, multi-milijarder Blumberg, Elizabet Voren, i konresvumenka Talsi Gabard. Tim redom se daju kandidatima i šanse. To što čak i Blumberg ima bolje šanse od Vorenove je sramota i za njihov izborni sistem, i za njihove glasače. Ali onda gledam naše glasače, pa se pokrijem ušima.

Bacio sam pogled na te sajtove za klađenje i pade mi napamet nešto. Kad se kvote računaju ne uzima se u obzir samo verovatnoća da će neko da pobedi, nego i koliko je već uloženo para u opklade na tog kadidata. Što bi se reklo, ne kladi se na Englesku (jer se Englezi preterano klade na svoju reprezentaciju, pa obaraju kvotu, pa se ne isplati kladiti na istu). Elem, ako imaš mnogo para za bacanje, onda bi mogao da se kladiš na sebe, i tako ubediš ljude da mnogi veruju u tvoju pobedu. Pitam se sad, da li to ljudi zaista rade?

Meho Krljic

Trenutno Bajden lma solidnu prednost. Naravno, u foto-finišu sve može da se okrene, a i Tramp ima SCOTUS na svojoj strani ako zapne na legalnosti prebrojavanja rezultata no za sada deluje kao da su ankete pravilno ukazale na konačni rezultat izbora i da će se Džo dokopati Bele Kuće.

Meho Krljic

Bogami, ne da se Tramp. Florida se još jednom pokazuje kao fatalna država za Demokrate.

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

koliko vidim, u odnosu na prošle izbore izgubio je Arizonu, da li je to tas na vagi pokazaće se, inače je odnos glasova isti kao 2016.

Boban

Ja koliko se razumem u matematiku, ovo Tramp dobija, sem ako se neka čuda ne dese... Bajdenu trebaju pobede u tri države u kojima na 90% prebrojanih zaostaje nekoliko posto; da bi se to nadoknadilo trebalo bi da u 10% preostalih, tri četvrtine glasa za njega, što naprosto nije realan ishod.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

pa da, samo ovo "98 remaining" im je malo klimavo

Aco Popara Zver

inače, pogledaj tu gamad iz NY Timesa, ajde bar da koriste iste standarde, ali gomna jednostavno seru do kraja

viđu ovo recimo, u Kaliforniji 72% glasova prebrojano i ona već poplavljena za Bajdena

u Pensilvaniji 74%, u Mičigenu 76%, u Viskonsinu 84%, u Sjevernoj Karolini 95%, one su još nesigurne čak ni za prognozu

mahajde

ono Pensilvanija Tramp vodi 56:43% al čekaj da još prebrojimo, ono šanse da Bajden dobije Pensilvaniju su u promilima

muljanje neoliberala na svakom koraku

Aco Popara Zver

e da, Ilinois isto kao i Pensilvanija samo u korist Bajdena

a Bajden već dobio Ilinois a Tramp nije dobio Pensilvaniju

nerealno

ovi debili iz Demokratske partije ne znaju ni da pobijede kako treba i normalno

Truba

kakav je ovo cirkus
i onda oni nama govore o demokraciji
hahaha

još i AOC prošla

ovo je katastrofa

gdje li će izbiti novi rat???
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

kakva su ovo ludila, prije podne prebrojano 74% u Pensilvaniji, sada 64%

u Kaliforniji bilo 72%, sada manje

neki vučić-đilas se sprema

Aco Popara Zver

Marić reko da je Bajden pobijedio, neeeee

Truba

Iran pusi
Armenija
I hrvati u bih
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

Ladno cenzurišu Trampa na Tviteru hahaha

a jbt na šta liči sve ovo, na Bajdenovu Siriju otprilike

Truba

Na svaku njegovu objavu
Ja dobijem objasnjenje na tecnom hrvatskom

Gdje li ce sad prvo rat izbiti?

džin tonik

nisam vjerovao da realno moguce, no ocigledno postoje sanse za bidena. vrlo pozdravljam, iako hrvatska suverenisticka opcija podrzava trumpa, pri cemu zaboravlja da je trump obicni klaun uz kojeg beograd indirektno prisljamcio zenetine, da rh opstruirana pri nabavi borbenih zrakoplova, da us-ambasadori prisilili rh na sastanak predsjednika, konkretno cokolinde sa "europskim vucicem", donirali za obnovu srbokomunistickih spomenika u rh, ambasade drugacije tretiraju srb i rh, u srbiji se obracaju drustvenim medijima na srpskom, sve uz isticanje bliskosti, dok u rh dociraju sa visina i na engleskom, sve uz jugovnoslavenski stih.
da ne spominjemo mali shengen, t.j. pokusaje obnove velike srbije pod novom firmom, i aktualne ugovore, itd. nije to reagan, stari republikanci, vec najobicniji idiot. biden je daleko manje zlo za slobodnu hrvatsku.

Meho Krljic

Mislim da je sada već realno reći "puko je". Američki četvorogodišnji eksperiment kao da se završava...

Truba

Hrvatskoj mozda odgovara biden
Ali hrvatima u bih ne
Demokrate su za asimilaciju u bosance sviju
Mislim da ce i republika srpska imati posljedica
Ako nista pritisaka vise

Aco Popara Zver

Meho Krljic

Đubrad hoće da prebroji glasove do kraja umesto da su stali kad je Tramp rekao.

Aco Popara Zver

Najveća izlaznost ikada i 10% više nego 2016. godine sugeriše izmišljene glasače i glasove. Udbaška pobjeda.

mac

Prošli put Tramp je imao kampanju da obeshrabri glasače od glasanja. Ovo sad je kontra-kampanja. Liberalni lenjivci su toliko iziritirani Trampom da su udostojili izbore svojim glasovima.

Aco Popara Zver

naravno, samo eno Amfilohije umro u Crnoj Gori na litijama, pa nije uspio izlaznost da digne iznad referenduma iz 2006.

Tramp bitniji od Obame iz 2008. recimo, i Bajden dobije više od Obame, aha i onda se probudimo

mojne se zajebavamo, stigli džakovi s Kosova

mac

Republikanci imaju svoje kontrolore. Kako bilo kakva prevara može da im promakne?

scallop

Quote from: Labudan on 05-11-2020, 11:42:32
Najveća izlaznost ikada i 10% više nego 2016. godine sugeriše izmišljene glasače i glasove. Udbaška pobjeda.

Šta se čudiš? Vidiš da je sve NORMALNO.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Aco Popara Zver

kontrolore čega, oćeš da ideš od vrata do vrata da vidiš ko je glasao i kako?

ovo nisu glasanja na izbornom mjestu nego stiže pošta i to gle čuda stigne 128.000 pisama u Mičigenu i svih 128.000 glasa za Bajdena

Bukvalno nijedan za preostala tri kandidata, o čemu pričamo. I onda Tramp to stavi na Tviter i Tviter to obriše.

Pritom Bajden kao pospremi Trampa kao nikad u istoriji, a Demokrate popuše za Senat i Kongres, kakoto?

Aco Popara Zver

Quote from: scallop on 05-11-2020, 12:14:00
Šta se čudiš? Vidiš da je sve NORMALNO.

otprilike 10 puta normalnije nego ona Bušova pobjeda 2000. godine, za koju Demokrate do dana današnjeg govore da je čista krađa. A ono krađa u jednoj federalnoj državi a ovdje u 10 :lol:

Aco Popara Zver

https://theweek.com/articles/947824/left-just-got-crushed

nači kako, kako je ovo moguće

jedno je kad se to desi Klintonu koji nije 1994. dobio većinu glasova ili Obami 2010. kada mu je opala prvobitna popularnost

al ovaj osvoji više nego ikad i bukvalno nijedno mjesto u Senatu ne otme Republikancima

kakoto, pitamo se, kakoto

shizofrenija

mac

Tramp je mesecima unazad vodio kampanju protiv glasanja poštom. Njegovi glasači su primili poruku i nisu glasali poštom. Bajden i mediji su mesecima vodili kampanju da što više ljudi izađe na izbore, i da ako ne žele da čekaju 10 sati na biračkom mestu onda treba da glasaju poštom. Bajdenovi glasači su primili poruku, i oni koji nisu želeli da čekaju 10 sati su glasali poštom.

Šta nije jasno?

Možda nije jasno ovo čekanje od 10 sati na biračkom mestu. To je u Americi realnost. Oni su jedina država u svetu koja tako funkcioniše. Ne bira uman nego uporan. Osim ako biraš poštom. Onda bira i uman.

To da demokrate nisu dobile senat je zapravo dokaz da nema varanja. Da su demokrate varale onda bi uzele i senat. Šta bi ih sprečilo?

Aco Popara Zver

dokaz je da građanin koji je dovoljno "uman" zna da može da glasa poštom na svim nivoima, a građanin kojeg su pokupili udbaši, turili mu 50 dolara da ćuti, ne zna ni da popuni sve listiće jer u životu nije glasao, a sad odjednom zna glasati poštom al samo jedan listić

i da ne bude zabune, boli mene uvo, da je dobio Tramp ne bi mnogo različito bilo, i on je pao u ruke neoliberalima i zasrao mnoge stvari, ali da se zna: ko je 4 godine pričao o finim procedurama i čistoj demokratiji juče je pokazao svoje nakazno lice

sad imamo 4 godine talkshow gluparanja ali nakaznost se ne može izbrisati

mac

Kakav nakaznost, o čemu pričaš? Kakvi udbaši, pa za to bi se saznalo u roku od odmah. Živiš u Srbiji, pa misliš da je svuda kao u Srbiji. Nije, mali ti je uzorak. Ne može tako da se ekstrapolira.

Aco Popara Zver

i čekaj bre, jel s emi razumijemo, dakle precednik SAD napiše na Tviteru da je nešto sumnjivo u vezi izbora i da to treba ispitati sud, i to mu Tviter izbriše, i tebi je to normalno? Žao mi je, ali Tviter nije nikakva institucija koja odlučuje bilo šta na kugli zemaljskoj, već to sud odlučuje.

Cenzurisati precednika je nakaznost prvog reda, samo po sebi ultrasumnjivo prenošenje moći na nedemokratske institucije poput jedne grdne korporacije.

Čak i da je Tramp izgubio sve pošteno, a nije, zapušavati mu usta đe to ima, u Srbiji možda?

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 05-11-2020, 12:47:50
Kakav nakaznost, o čemu pričaš? Kakvi udbaši, pa za to bi se saznalo u roku od odmah. Živiš u Srbiji, pa misliš da je svuda kao u Srbiji. Nije, mali ti je uzorak. Ne može tako da se ekstrapolira.

mače bre, o čemu ti, jel ono bješe Spajk Li i Majkl Mur snimali dokumentarce ili šta već o pokradenim izborima 2000. godine? Pričaš kao da to nije moguće a već se desilo u Americi.

Dakle, da sazna se, Tramp napiše na Tviteru i onda se to obriše nedemokratskom procedurom

a tek će da se govori o ovome, realno su se Bajden i ostali grdno zajebali, jer čak i da su pošteno dobili obrukali su se cenzurom predsjednika, maltretiranjem protivnika a i tek ćemo vidjeti čime će se još obrukati i kakvi će se dokumentarci snimati i šta će se dešavati

scallop

Quote from: mac on 05-11-2020, 12:36:57

To da demokrate nisu dobile senat je zapravo dokaz da nema varanja. Da su demokrate varale onda bi uzele i senat. Šta bi ih sprečilo?

Znači da su glasači poštom glasali za Bajdena i republikanske senatore. Logično? Ili se za senatore nije glasalo poštom? Možda? Glasanje poštom je smišljeno za državljane izvan domicila: za vojsku (pod kontrolom), studente (malo) i turiste (nema). A pre izbora (i za vreme izbora) glasalo preko 80 miliona glasača. Da republikanci imaju Radula podneo bi 20 hiljada tužbi, da imaju Mariniku dokazala bi da toga nema u Deklaraciji o nezavisnosti.

Aco Popara Zver

mac

Set Mejers objašnjava onima koji imaju uši

https://youtu.be/s0xdjdcy5gE

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

prosta analitika

1. Late Night with Seth Meyers is an American late-night and news satire talk show hosted by Seth Meyers on NBC.

2. The National Broadcasting Company (NBC) is an American English-language commercial terrestrial radio and television network owned by NBCUniversal, a subsidiary of Comcast.

3. Comcast Key people   
Brian L. Roberts (Chairman & CEO)
David L. Cohen (EVP)

4. Roberts is considered a supporter of the Democratic Party and supported Hillary Clinton in the 2016 United States presidential election.

5. David L. Cohen was chief of staff for former Pennsylvania governor Ed Rendell (Democrat)

scallop

Samo vi izbegavajte. Ja mogu da pitam, jer su mi dve unuke na studijama izvan Oklahome. Sa druge strane, pošte u SAD praktično ne postoje. Ubaciš pismo u kontejner na parkingu i gotovo. Izem ti kontrolu glasanja.