• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Najbolji albumi 2019!

Started by Father Jape, 22-12-2019, 09:22:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Ovaj topik otvaram samo kako bih zamolio druga ridiculusa da, kao što je to učinio 2015. godine, okači svoju godišnju listu, koja mi se prilično dopala, a kačenje koje nije postalo redovna tradicija.  :lol:

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

ridiculus

Ha, ha  :) ... Hvala, ali nisam revnosno slušao ovogodišnje stvari. Uvek se može staviti nešto, naravno, ali ja se obično apdejtujem u ovakvim situacijama krajem godine, tako da ću videti posle praznika koja bi bila moja lista.
Dok ima smrti, ima i nade.

Father Jape

I ja!
Nema žurbe, i ja ću tokom januara sastaviti nešto. :3

Petronije

Zar nije besmisleno sastavljati top liste u godini u kojoj TooL izbaci novi album? [emoji39]

Father Jape

Ok, ja sam najzad preslušao šta sam imao iz 2018. pa evo neke liste, može i ona da stoji na ovoj temi  :lol:

Shopping - The Official BodyLolina - The SmokeSophie - Oil of Every Pearl's Un-InsidesKadhja Bonet - ChildqueenNeneh Cherry - Broken PoliticsTelemama & Pikolomini - Kratok album za dvajcaAmnesia Scanner - Another LifeYoung Echo - Young EchoChai - Pink
Ed Schrader's Music Beat - Riddles
Rico Nasty - Nasty
Cat Power - Wanderer
Yves Tumor - Safe in the Hands of Love
The Voidz - Virtue

ridiculus

Nisam zaboravio na temu, ali nisam ni znao šta da stavim (Petronijev odgovor je suviše lak, a ja sam komplikovan čovek). Ništa me nije baš posebno impresioniralo, i nije kao da sam čuo par stotina albuma, pa mogu da napravim selekciju. Čuo sam par desetina, tako da bi svaki izbor više ličio na "Pola onoga što sam čuo iz 2019." nego na "najbolje".  :lol:

Ali, mislim da mogu da stavim ovo:

TR/ST - Destroyer, u dva dela, oba objavljena prošle godine. Čuo sam dosta ovakve synth-pop muzike u životu, još od Alphavilla i Depeche Mode-a do Covenanta i VNV Nation, ali ovo je baš moderno i sasvim prijatno, čak i na više slušanja.

https://youtu.be/vZhoF5wEUHQ

https://youtu.be/qNV6cIaf9yQ
Dok ima smrti, ima i nade.

Father Jape

Moj pristup se sastoji od toga da prođem kroz tuđe top-liste i onda iz toga izvučem šta se meni dopada.  :mrgreen: Međutim, poslednjih godina sam spao samo na Pitchfork i Fridoma. :/  (maare je preminuo, ridiculus ne kači, milosh ovdašnji se ograničio na metal što se godišnjih lista tiče...)

No, evo šta sam napabirčio iz 2019. na kraju:

Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
Moodyman - Sinner
Anna Meredith - FIBS
Cate Le Bon - Reward
Teeth Of The Sea - Wraith
CHAI - Punk
TR/ST - Destroyer
Control Top ‎– Covert Contracts
RAP - Export
Fire-Toolz - Field Whispers