• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dara iz Jasenovca

Started by Aco Popara Zver, 20-02-2021, 21:04:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Onaj stari Sendmen

zosko otprilike kao dr. Kišprdilov, na koju god temu da započne, to završi u slatkoznoj komi sa kalucinacijama i bambinom negrom obučenim kao njegova mama... :D

https://www.youtube.com/watch?v=FSkOsqe2LsM
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Aleksa Topuzić

Ne da se čoveku da upozna nekog svog Iliju Stanića, pa šta će, mora da truni ovuda.
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.

Aco Popara Zver

malo si skreno s pravog traga - zosko jeste Ilija Stanić!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aleksa Topuzić

Quote from: Labudan on 21-02-2021, 20:10:11
malo si skreno s pravog traga - zosko jeste Ilija Stanić!

E to bi bio plot-tvist!
Inače, bojim se da je film ostvario svoju funkciju - na internetu svi guslaju pohvale, gušili su se u suzama i sl. do ludila ponavljaju budalaštinu kako se o Jasenovcu "ništa nije znalo 75. godina", pomislio bi čovek da je Tito Jugoslaviju stvarao  sa Stepincem i Luburićem. Jedva čekam film o Oluji istog autora, pa da gledamo izbegličku kolonu od dva traktora i jednog raštimanog bicikla.

Aco Popara Zver

Ljudi su poblesavili stvarno, jedan rođak mi je kad sam mu reko da je ovo slab film odgovorio kako mogu da pričam protiv svojih predaka (koji su stradali u Jasenovcu jelte). A ljudi ne kontaju da bre Antonijević treba da vrati pare koje je uzeo. Sad čitam da je Lordanu Filmski centar dao oko 300.000 eura a Antonijeviću deset puta više, pa koji prelom mozga jbt.

Pritom oni nisu ništa radikalniji od mene u ovome, samo se pale na lošnjikav film i još lošiju politiku. Ja da se pitam snimio bih nešto o jurenju ustaša, neki spilbergijanski Munich, kako služba juri ustaše, lomi Kruna Draganovića četrdeset dana i slomi ga, traži i puca na Pavelića, smrska Luburiću glavu maljem, ustaše odgovaraju atentatom na Rolovića, bombom u pozorištu, paljenjem šuma, pokušajem atentata na Tita... ali naravno da glavni lik prolazi kroz Munich fazu i pita se da li se i sam pretvara u ono protiv čega se bori i shvata svoje greške.

Imamo motiv, slojevitost, zaplet, kulminaciju, katarzu, kontemplaciju, posrnuće, pokajanje, čistilište, sve bre. A ne ovo sadističko a monotono orgijanje bez smisla i napujdavanje srpskih zoskova.

Onaj stari Sendmen

Odgledah teškom mukom. Jako mučan film, treba izdržati tolika klanja.

Možda ovo nije film o Jasenovcu kakvog smo želeli, ali svakako jeste film o Jasenovcu kakvog smo zaslužili (uključiv i komšije).

Samo s ovakvim prostim ispunjavanjem očekivanja masa na račun svega drugog (likova, fabule, režije) i možemo početi da se pomeramo sa mrtve tačke, pošto očigledno drugačije nikako neće ići.

džin tonik

Gaga Antonijević: "Posle Dare u planu snimanje serije o akciji Oluja"

QuoteRežiser Predrag Gaga Antonijević govoreći o svom filmu "Dara iz Jasenovca" istakao je da je film izašao tek sada jer mnogi nisu želeli da se bave tom temom. 

Antonijević je dodao da još puno filmova zaslužuje da bude snimljeno o ovom logoru i sličnim zločinima u kojima je stradao srpski narod.

"Od filma ćemo napraviti i seriju, a planiramo projekat o akciji "Oluja" jer je Jasenovac uslovio to što se kasnije dešavalo", zaključio je Antonijević.

ovo je samo genijalno, srpsko (=satanisticko) pitanje ide intravenezno na pogibeljomaniju. krscanstvo je zakazalo (posebno ruska pravoslavna crkva i rkc), islam je zakazao, ali siguran sam da je izraelitima konacno kliknulo sta je srpsko pitanje u sustini.

Aco Popara Zver

džin tonik

ustaski rezim je pogrijesio sto prihvatio borbu, kao i austrougarska i mnogi. u biti ih je satanizam inficirao cim pristali na borbu. srpski problem bit ce rijesen kad velike svjetske religije izopce svetosavlje (=satanizam), doslovne izopce.

realno se tu ne radi ni toliko o ekspanziji, ni o prostoj pljacki i kolonizaciji susjeda, beograd najociglednije radi na tome da zemlju formalno okupa u krvi. ne moze to rijesiti ni politika, ni ekonomija, ni oruzana borba, tek se inficirati tko god dotakne, rijesiti moze samo prepoznavanje i izopcenje. materijalizam ne prepoznaje taj obrazac, tako i vjecni hr-problem sa jugoidealistima, pitanje je definitivno metafizicko.

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 21-02-2021, 15:37:48

zosko, nisam ti hteo reći ranije, ali ta vaša tumačenja da jevreji otvaraju oči i da su šokirani navodnim srpskim lažima mogu se tumačiti i drugačije, da su šokirani koliko vi želite da izmenite istoriju i osporite genocid.

Npr, to se lepo vidi i iz novijih ispada tog istog Ognjena Krausa:

https://net.hr/danas/hrvatska/komemoracija-u-jasenovcu-kraus-porucio-opet-smo-ovdje-vec-cetvrti-put-sami-mi-potomci-zrtava-zlocinacke-ndh/

džin tonik

kraus je jugokomunista, materijalista, kao i vecina istaknutih toboznjih zziova koji uspjeli opstati za bivse yu (inace ne bi opstao). on se predstavlja zzidovom, dok to realno nije. zadatak mu je ocuvati mitove, nije to za sto se izdaje. ni izraeliti nisu homogena pojava.
inace je iz obitelji koja montirala optuzbe protiv stepinca, pa ima i osobni motiv cuvati mitove.

Onaj stari Sendmen

Ti si ovde kačio Krausa kao primer jevreja koji otvaraju oči, a ne ja. Šta se sad praviš blesav.

džin tonik

a ma ne, to si ucitao. kraus nije zzidov, kao ni goldstein, to je sve gluma. danon nije laznjak.

Onaj stari Sendmen

Jesam li učitao i da nam ovde pretiš jevrejima? Mora biti da jesam, pošto bi to bilo van svake pameti...

džin tonik

sta znaci prijetim?! to vam je priroda stvari, zapisano u bibliji.

Aco Popara Zver

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 22-02-2021, 10:17:05
sta znaci prijetim?! to vam je priroda stvari, zapisano u bibliji.

Nema to što ti pišeš, druže, blage veze s Biblijom.

Ali ima jako veze s načinom na koji klasičan zlostavljač, umesto da prihvati sopstvenu odgovornost, okrivljuje žrtvu za ekces koji je sam napravio. I sve to još uvija u nedvosmislene pretnje novim ekcesima i daljim zlostavljanjem.

Npr:

Quote from: džin tonik on 22-02-2021, 09:49:09
ustaski rezim je pogrijesio sto prihvatio borbu, kao i austrougarska i mnogi. u biti ih je satanizam inficirao cim pristali na borbu. srpski problem bit ce rijesen kad velike svjetske religije izopce svetosavlje (=satanizam), doslovne izopce.

džin tonik

a cuj, to je tvoj dozivljaj. nije da ne razumijem, zzivis u epicentru manifestiranog satanizma, tek rijetki su imuni.

Onaj stari Sendmen

A ti si ovde kao šta, anđeo pomiritelj?  :?:

Onaj stari Sendmen

Ovde zbilja zvučiš kao anđeo!  :?

QuoteVjekoslava "Maksa" Luburića ubio je agent Udbe  :D Ilija Stanić, inače sin jednog ustaše. Luburić je posle rata pobegao u Španiju, gde je uživao zaštitu fašističkog generala Franka, a Ilija Stanić bio je jedina osoba u koju je Luburić imao poverenja.

Jedne večeri, Stanić je Luburića drogirao praškom za spavanje u njegovoj vili u Španiji 20. aprila 1969, da bi mu potom maljem razbio glavu i ubio ga iz povike:

"Majku ti j***m ustašku! Ovako si ti maljem ubijao decu u Jasenovcu!"  :|

Aco Popara Zver

Onaj stari Sendmen

Zanimljivo viđenje filma:

QuoteO filmu je imao šta i da kaže hrvatski teolog i istoričar Goran Šarić, koji je istakao da je "Dara iz Jasenovca" pokazala je da Srbi ne razumeju ustaško zlo.

"Flm nije objasnio ko je i zašto pobio stotine hiljade Srba, Jevreja, Roma i Hrvata u desetinama logora i u nebrojnim stratištima po selima NDH. Nije objasnio genezu zla, ističe hrvatski teolog i istoričar Goran Šarić.

"Dara iz Jasenovca' ili kako Srbi ne razumeju ustaško zlo? Trebalo je proći više od sedam decenija da se u Srbiji snimi film o jednom od najmonstruoznijih genocida koje je čovečanstvo zapamtilo (ako ga uopšte pamti), a istorija ljudskog roda je istorija genocida, zločina, greha i pobune ljudi protiv Boga. Nikad neću zaboraviti suze Hrvata, bivšeg jasenovačkog logoraša, koji je tada već kao sedi starac prepričavao događaj kojem je svedočio u logoru", naveo je šarić na svom Fejsbuk profilu te dodao:

"Pedeset godina je jako puno vremena, pa ipak, plakao je kao dete dok je opisivao kako je izvesna ustašica Marija ubijala bebu udaranjem glave o zid. Ljudski um ne može začeti rezmeru tog zla. Jasenovac nije bio neka izolovana kuća strave, nego je čitava NDH natopljena krvlju nevinih žrtava. Četiri godine pakla na Zemlji", naveo je Šarić.

Istoričar je dodao da nije moguće ni u jednoj knjizi, niti na jednom filmu prikazati ono što se tada događalo, ali da je "pohvalno što je neko pokušao to da ekranizuje".

"Problem filma nisu ni patetika ni crno-beli prikaz karaktera. Svaki hrvatski ratni film ili svaki film o Srebrenici ima sto puta više patetike. I može li među ustaškim čuvarima u dečjim logorima iko biti ne beo, nego i tamno-svi? Problem je što film, ako je rađen za međunarodnu publiku, nije objasnio ko je i zašto pobio stotine hiljade Srba, Židova, Roma i Hrvata u desetinama logora i u nebrojnim stratištima po selima NDH. Nije objasnio genezu zla. Nije ga potpisao, imenom i prezimenom", navodi Šarić.

Kaže i da su režiser i scenarista pokazali su potpuno "nerazumevanje istorije, duha onog vremena, duha ustaškog klero-fašizma".

"Ne, ustaše su bile hladni i mirni sadisti, zlobni i pakosni, ljigavi, ali staloženi. Da sam ja snimao film, za uloge ustaša koristio bih današnje negiratelje ustaškog genocida", poručio je Šarić.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=02&dd=22&nav_id=1815871

džin tonik

jos i sarica si prenijeo, sarica?! pa moze li gluplje. vi kao da niste na sagiti, vec nekom dara bubamara forumu. recite da se samo zezate.

ako se odlucite uzdici od krezubih, tu vam je stvarnost. znam, znam, treba malo citati, a nema ni mnogo slika:
Kozara 1942. — sudbina zarobljenika, civila i djece

inace je aktualna sotonisticka predstava jasna, mozda bi jedino jos bilo zanimljivo razmotriti kako sad spojiti beograd i jugokomuniste iz okruzenja da se nadju u istoj zajednici, malo druze, a da normalni ostanu po strani. bila bi to visestruka korist: vi bi dobili zrtve koje redovno trazi taj vas svetosavski "bog", "posvetili" zemlju novim masakrima, a hrvati bi se rijesili (dvostruke) napasti.

Onaj stari Sendmen

Šarić je nivo za ove tvoje izvore "ništa ne postoji, sve ste deco sanjali, bubamaro let let" masnog negiranja ustaškog genocida i uloge Diane Budisavljević.

To nek čitaju vaši krezubi.

džin tonik

svaki fizikalni radnik sa osmoljetkom doktor je znanosti za sarica, odgovorno tvrdim. pa ovaj bi prosio po ulici da nije atraktivan medijima zbog gluposti koje prosipa, ni za baba seru nije. sutra ce ga zamijeniti majmun ako to bude znacilo dva klika vise.

Onaj stari Sendmen

Onaj stari Sendmen

Evo kako vas je Šarić demaskirao.

https://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/2980831-ucili-su-me-da-mrzim-srbe-oni-su-anti-krst-a-ja-sam-ih-sve-vise-voleo-emotivno-pismo-hrvata-koji-ne-slavi-oluju-stiglo-je-u-pravi-cas

Znači, ta tvoja priča o satanizmu je bukvalno ustaška priča od pamtiveka, i nema puno veze što si se uzrujao zbog Dare, već te je film o Jasenovcu samo potakao da iskreno kažeš sve ono što su te očigledno učili od malena.  xyxy

džin tonik

inace je opce poznato da na preglupoj propagandi pishe "dobar dan, ja sam preglupa propaganda". jer inace preglupu propagandu nije moguce prepoznati, bar medju nacitanim ljudima.
ops, pa ne pishe to sharicu na celu, odoh preispitati stavove...

Onaj stari Sendmen

Jeste, preglupa propaganda je stavila znak jednakosti izmeću srpskog i satanističkog u tvom postu gore, a ne ti sam... da, baš vaistinu oops... onako svetosavski...

džin tonik

nije ti to sa satanizmom puki umisljaj, nesto sto bi temeljilo u kakvom rigidnom crkvenom nauku.
kroz 20. stoljece je bezbroj osoba iz najrazlicitijih tabora i osnova, a koje dolazile u kontakt sa beogradom, na kraju zakljucilo da imaju posla sa satanizmom. od ljevicara, preko narodnjaka, do desnicara, vjernika i nevjernika, umjetnika, akademicara, intelektualaca, vojnika, novinara...

mestrovic, kljakovic, radica, hrvatski vojnik zarobljen u vukovaru, cizek (vidi opis tamnovanja koji naslovio "medju nakotom zloduha", objavljeno ublazeno: u raljama zloduha), stotine primjera.

moj zakljucak temelji na iskustvu, posebno na sveprisutnoj kulturi lazi. vrlo je karakteristicno da srpski modus operandi ne moze iskoraciti iz tog obrasca ni kad objektivno nema potrebe za laganjem, manipulacijom i podvalama (ako bi taj obrazac i prihvatili u nekim uvjetima kao moguc). aktualno, ww2 je bio dovoljno krvav, no ni suvremena srbija to ne moze obraditi objektivno i bez agende. vrlo je karakteristicno, kao i, u biti, ritualni masakri, te bijeg u pogibeljomaniju, i tako u krug.

sve realno nepotrebno cak i iz ekspanzionistickog ugla. ne vidim druge svrhe no neki perverzni uzitak u krvi, sto je ocigledna karektiristika satanizma koji prozima srbiju pod bilo kojom firmom.

Onaj stari Sendmen

Koliko kapiram, to ti je opet uglavnom onaj tvoj P. J. Cohen... nekako, čovek je generalno neobavešten da je to i uobičajen ustaški narativ... a eto, Šarić zna, mogao je Cohenu reći...

Kad Šarić i srbi primete, onda je to preglupa propaganda, a inače P. J. Cohen i zosko o tome tupe celi dan do podne, to je ništa... kalucinacija, crno dete...  xrofl

E da, još da nam objasniš kako nešto što je istinito i fakat može biti propaganda, pa još preglupa...

džin tonik

ne ocekujem ja da ti shvatis, u biti, 90% zitelja srbije vidim kao opsjednute, slijepce.

saric i dara su proizvod iste firme, bolje receno - identicni proizvod identicne firme, sve vrlo uvijeno, a jasnog smisla. nema razlike izmedju sarica i ovog filma. a bilo koji sustav moze kupiti 20 ekvivalenta saricu, hr bi mogla kupiti srpski pandan da gusla kontra. dobro je da to ne cini, aktualno solidno usmjerava satanizam koji se slijeva iz uvijek istog tabora: rastace ga u nista. sve drugo bi inficiralo.

Onaj stari Sendmen

Ali, ovaj film nije nikakav srpski iskorak, hrvati i bosanci ovakve iste filmove prave od devedesetih... pre bi se moglo reći da ste vi proširili na nas infekciju samosažaljenja koja traje već 30 godina bez prekida...

džin tonik

"U Jasenovcu su ubijali na 57 načina, mi smo prikazali tek neke... Ono što ljudi mogu da podnesu"

nikako ne mogu dokuciti gdje ce "opaliti prva puska ustanicka", zagreb, vukovar, ilok, dubrovnik, knin? bosna? ovo je 1989.

Aco Popara Zver

mac

Ili gde će prvo neko da udavi nekog po nacionalnoj osnovi...

džin tonik

zgodna metafora. :) kako god, poslije nekoliko godina vrlo intenzivnih (medijskih) priprema, opet je predjen rubikon.
ispratio sam genezu dare, distribuciju, plasirane poruke, psiholoske trigere, narativ, botove, obican narod, snimke nasrtaja na hr ambasadu, reakcije razne, od poznatih ludaka, sve do prividno racionalnih osoba i siguran sam da je netko opet uspjesno zapalio fitilj. nista za veselje, sve bez trunke logike, ni superman ne bi zaustavio razvoj. tipujem ove godine, najkasnije jesen, prva puska ustanicka ubosni.
previse je masovno i intenzivno da bi bila politicka igrica, izniveliralo se poslije kakvih izbora.

Onaj stari Sendmen

Mene ipak više brine da li je P. J. Cohen fiktivni ili stvarni lik.

Jel video njega neko uopšte ili je samo mašina za pisanje nebuloznih teorija negiranja?

Ako je Stjepan Gabrijel Meštrović unuk, stručnjak za pitanja ratnih zločina bio kao hrvatski vojnik zarobljen u Vukovaru, to bi objasnilo dosta tih priviđanja zloduha, antrihrista i drugih kalucinacija u slatkoznoj komi....

džin tonik

brinu te nebuloze jer si naucio slati svoje smece u susjeda i komentirati uz kavicu na kakvoj terasi. smece ti je vraceno i ocigledno vrlo zivahno, ja bih se na tvom mjestu zabrinuo oko ozbiljnijih stvari. mislim, samo kazem, mozda si ti i katodik iz nekog alan forda. :)

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 22-02-2021, 20:55:12
brinu te nebuloze

Upravo moja poenta.

Quote from: džin tonik on 22-02-2021, 20:35:10
tipujem ove godine, najkasnije jesen, prva puska ustanicka ubosni.

:x

Aco Popara Zver

svi smo mi katolici i satanisti

džin tonik

linkine, pet puta svratim na topik i pet puta editiras prilog svaki put do neprepoznatljivosti spram cega krenuo. opusteno, nisi na izlozbi, ne mora svaka biti "genijalna". vidi batu, vidi petronija koji ni ne cita. nema veze sto ja uglavnom vodim monolog.

Aco Popara Zver

zoskati ili ne zoskati, pitanje je sad

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 22-02-2021, 21:53:55
linkine, pet puta svratim na topik i pet puta editiras prilog svaki put do neprepoznatljivosti spram cega krenuo. opusteno, nisi na izlozbi, ne mora svaka biti "genijalna". vidi batu, vidi petronija koji ni ne cita. nema veze sto ja uglavnom vodim monolog.

Ma, ne jurim za genijalnošću, već se kratim kad vidim da neko ne kapira. Plus mu detektor za ironiju i podjebanciju u otkazu.  :?:

Aleksa Topuzić

Quote from: Labudan on 21-02-2021, 23:18:50
Ja da se pitam snimio bih nešto o jurenju ustaša, neki spilbergijanski Munich, kako služba juri ustaše, lomi Kruna Draganovića četrdeset dana i slomi ga, traži i puca na Pavelića, smrska Luburiću glavu maljem, ustaše odgovaraju atentatom na Rolovića, bombom u pozorištu, paljenjem šuma, pokušajem atentata na Tita... ali naravno da glavni lik prolazi kroz Munich fazu i pita se da li se i sam pretvara u ono protiv čega se bori...
...ali posle kraće krize kaže sam sebi "Ma jok" i shvata da mora da nastavi još žešće. I da bude mini-serija. To bih crowdfundovao odmah.

No plašim se da nemamo ništa nalik Spilbergu, a osim toga, previše je energije potrošeno da se partizani oblate, a četnici rehabilituju, tako da mnogo veće šanse za snimanje ima nešto kao: Blagoje Jovović zaludan životari u Čikagu sve dok mu se na nebu ne ukaže Nikolaj Velimirović i uputi ga u planine u okolini Čikaga, na kojima se nešto sjaji. Šta se ono na planini sjaji? Đujićev nindža-dođo (na travi)! I onda ga sensei Đujić šalje da vija kokošku, baca mu kokosove orahe sa palme na trbuh, sve ne bi li ga spremio da ubije Pavelića, koji je ustaša; a zna se da Đujić takve nije mogao ni očima da vidi, a kamo li da vojno sarađuje sa njima. Žan-Klod Rokiju Jovoviću su za petama agenti Udbe, koji Pavelića štite jer je bio Titov dečko tokom rata, i ostao mu rana neprebolna. Dorćol glumi Čikago, Fruška gora te čikaške planine, likove domaći recitatori, a sve to je spakovano u 85 epizoda od čega je najmanje jedna u celosti iskorišćena na molitvu pred atentat. Cijena? Prava sitnica: Sveti Georgije + Seobe, pa puta dva.

džin tonik

Quote from: Linʞᴉn on 22-02-2021, 21:58:07
Ma, ne jurim za genijalnošću, već se kratim kad vidim da neko ne kapira. Plus mu detektor za ironiju i podjebanciju u otkazu.  :?:

a, mozda meni tu bas ne funkcionira logika, uz tu daru nacitao sam toliko nevjerojatnih stvari od prividno racionalnih ljudi, da vjerujem da ni kao defektolog ne bih usao u taj (kolektivni) um. ovo je gore od doba kad titanik bio u modi, pa svaki potepuh imao nekog sa titanika. to su neki defekti koje se (aktualno) moze opisati balasevicom, kao covjekom koji po pjesmama nije mogao biti los, a kad pade vukovar osjetise zov prirode, okomio se na prvu casnu sestru, ustase, zaklicase "osloboditeljima". mislim, po strani satanizam, u biti ni satanizam ne objasnjava te rupetine u percepciji. to je nesto predkrscansko, kao jurassic park, pojma nemam. tu nista ne funkcionira, ne podlijeze zakonima fizike. vidis i batu, svaki dan ima dvije zrtve vise, ma nema veze ni jesu li rodjene, ali to je u modi.

Aco Popara Zver

Eo srpske verzije zoska koja je izgmizala nakon filma

džin tonik

"jedna? jedna?! ja? meni jednu?! daj pet!"

Aco Popara Zver