• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SLEDGE HAMMER NA DVD-U

Started by Vasa, 02-08-2004, 09:06:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vasa

Prva sezona izasla! :D Konacno! Tvorac i producent Alan Spencer izborio se da se izbaci uvredljivi nasnimljeni smeh. I posle bezmalo 20 godina serija je fenomenalna, sveza i duhovita i covek mora da se upita zasto je dozivela samo dve sezone. Omiljene epizode: State of Sledge (parodija na Napad na pol. stanicu), Comrade Hammer (parodija na cold-war spijunske trilere) i Over My Dead Bodyguard (gde Sledge cuva kapetana Trunka od mafijaskih hitmena). Mogu misliti kakve bi tek danas epizode pravili i koje bi sve filmove i druge pop-kulturne landmarkove parodirali... Eh, samo jos jedan dokaz da u Americi nista preterano kavlitetno ne moze da opstane dugo (sveziji primer: Futurama otkazana posle 4 sezone). Dori Doro (Anne-Marie Martin) i dalje nosi snjur medju svim TV policajkama koje sam ikad video, bar sto se nogu tice...
Pored cuvenog: "Trust me, I know what I'm doing", valja upamtiti i sledecu mudrost iz serije: "A gun can't solve the world's problems, but give it a shot, anyway." I jos jedan omiljeni trenutak, iz Pilota (epizoda Under the Gun), kad gradonacelnik poveri Sledgeu zadatak da mu vrati otetu kcerku: "Don't worry, sir, I'll bring your daughter back in no time, dead or alive."
Koga zanimaju detalji, neka skoci na //www.sledgehammeronline.com

Ghoul

Sledge Hammer je jedan od retkih TV produkata vrednih gledanja (i višestrukog proučavanja), i ujedno spada u krajnje uzak krug stvari koje su uspevale da mi izmame GLASAN smeh.

Jedan od hajlajtova:
''Women! Can't live with'em, can't live... with'em!''

Kuriozitet: onaj android iz BLEJD RANERA koji prvi zagine imao je (najmanje) dve epizodne pojave u seriji.
https://ljudska_splacina.com/

Milosh

Quote from: "Ghoul"''Women! Can't live with'em, can't live... with'em!''

a znaci odatle si pokupio svoj zivotni moto.  :lol:

nego, salu na stranu, Sledge Hammer je i meni jedna od omiljenih tv serija, i jedva cekam da se toga dokopam na divxu.  :D
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Boban

Ovih dana pocinje da se prikazuje na Pinku, posle Čari... moguce je da ce ici sve epizode, 24 ima?
Kod nas su prikazane 23, jedna nije zbog zajebavanja komunizma valjda.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Lurd

Quote from: "Ghoul"Kuriozitet: onaj android iz BLEJD RANERA koji prvi zagine imao je (najmanje) dve epizodne pojave u seriji.

"Onaj android" se zove Brajon Džejms i čovek je legenda B filma, bio je producent, a saradjivao je sa još jednom legendom B filma, Vingsom Hauzerom. Ne samo što je legenda, nego je i institucija, i uz Klensija Brauna jedan od mojih omiljenih glumaca.

U Hameru glumi feminiziranog fotografa.

Sramno, Ghoule. Moraću i ja da se umešam i dnevne razbirgie Milosha i Trippa.

Pokoj mu duši.

My trees...They have withered and died just like me.

Boban

Ali zato je svaki izdrkani italijanski amater filmska velicina.

Šta da se radi, čovek (stvor ghoul?) je morao da organizuje sopstveni univerzum u kome ce po sopstvenim vrednosnim sudovima dospeti na vrh lanca ishrane.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

johnson bronson

ne kvari topik, Lovejoy!

Goran Skrobonja

Epizoda valjda ima ukupno 42. Prva sezona zavrsava se cuvenom atomskom eksplozijom i Trunkovim glasom koji nad rusevinama urla: "HAMMERRRRRRRR!" Alan Spenser nije znao hoce li biti druge sezone (a ispostavilo se da je bilo, ukljucujuci i epizodu koja je direktna parodija Robocop-a i jednu koja je posveta Beli Lugosiju), a problem razresenja cliffhangera resen je vrlo elegantno: na spici prve epizode 2. sezone stoji: "5 years before the nuclear blast - Sledge Hammer, the early years". Eto odakle inspiracija danasnjim filmadzijama za prequele.

Par omiljenih citata:
"What are you doing? Sleeping on the job is for the air traffic control, not for cops!"
...
(Sledge) "I've never lived with another human being in my life."
(Doreau): "Hammer, you've been MARRIED!"
(Sledge): "That's what I'm saying all along."
...

Reizdanje HAMMER-a na DVD-u je zaista razlog za slavlje. :!:
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Ghoul

sramno, indeed! :(

trebalo je da pred auditorijum koji jedva prepozna neke od najklasicnijih filmskih naslova izgovorim magicno ime Brajon Dzejms, i da odem ka zalasku sunca u savrsenom uverenju da ce svi znati o kome govorim;

priznajem, stidim se. :oops:

PS: I'm being sarcastic.
https://ljudska_splacina.com/

Lurd

Ma jebeš najklasičnije filmske naslove! Pa nismo mi ovde neki znalci ili tako nešto. Brajon Džejms, Vings Hauzer, Klensi Braun, Džejms Rimar su imena koja su dala smisao mojoj mladosti i starosti.

Dakle, ja ne želim da budem znalac, ja sam ljubitelj i zato mi je nejasno kako neko ne voli Džejmsa.
My trees...They have withered and died just like me.

Tex Murphy

A čovjek je uz to glumio i u najboljem filmu onog Holanđanina - Fleš End Blad. Jej!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

Quote from: "Boban"Kod nas su prikazane 23, jedna nije zbog zajebavanja komunizma valjda.

tako sam i ja valjda bio paranoidan u osmom razredu kada sam skontao da je Slobodna Dalmacija preskočila 2 ili 3 epizode Nathana Nevera stripa čija se radnja dešava oko 100 godina u budućnosti.

Pitao sam se zašto mlada demokracija kakva je Hrvatska preskače stripove u kojima se radi o budućnosti...da Nathan možda ne pljuje po Tuđmanu ili Hrvatskoj...da ne veličaju komunizam...možda se spominje Jugoslavija....

na kraju kada je Ludens objavio preskočene epizode
shvatio sam da je riječ o birokratskoj pogreški...neki je seljak pogriješio i nije htio ispravtiti grešku: ma kto je** Nathan Nevera to ionako čitaju samo djeca...ništa ona neće shvatiti...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

taurus-jor

Jedva cekam poslednju epizodu.
Da vidim ONAJ kraj. :lol:  :lol:  :lol:
A za DVD izdanje - mi pleshemo, yo yo yo yo, cijeli dan i noch!!!
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com