• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igre koje su upravo izašle

Started by Calavera, 02-06-2022, 12:13:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 10-10-2023, 14:28:36
nekako nemam nikakvog apetita da ugram nove Ubisoftove open world igre

E, da, kad si pomenuo, i ovo je zapravo open world igra, mada su najavljivali da će AC Valhalla biti poslednji open world AC, i da se vraćaju u režim manjih mapa/nivoa, nalik na Hitman 3 ili ranije AC. Ništa od toga, opet world, ali vrlo vrlo majušan. I dalje možeš raditi besmislene stvari potpune nerelevantne za tvoje misije, npr, otimati čamce ili konje.

Quote from: Meho Krljic on 10-10-2023, 14:28:36
zadnji AC koji sam probao bio je četvrti, zadnji Far Cry isto... I stao sam...

Probaj bar AC:Odyssey, to je meni i dalje lokacijama najatraktivniji AC.

Baš sam slao pre neki dan kolegi:

https://www.youtube.com/watch?v=4568sfXFU0Y

Mada, ni AC: Valhalla nije loš:

https://www.youtube.com/watch?v=-zhN9zUJF4Q

Ovaj novi, pustinja i grad u istoj, još je dobro i ispao!

https://www.youtube.com/watch?v=pYAODHcfUbM
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Da, izgledaju fantastično, to je istina. Pre par dana sam video na tviteru snimak iz AC Mirage i bukvalno mislio da je u pitanju film.

dark horse

Da, ne izgleda to loše za igru koja je prvobitno zamišljena kao samo još jedan mod za AC: Valhallu.

Mada, i onaj zadnji roguelite mod za Valhallu (Forgotten Saga) bio mi je jednako impresivan. Pogotovo što je bio džaba, a puno bolji od moda koji se plaćao (Dawn of the Ragnarok).

dark horse

Inače, ako nekog zanima i ne smeta mu da potroši sat i 10 minuta svog života, evo celokupne hronologije AC serijala, uključiv i najnoviji AC Mirage:

The Complete ASSASSIN'S CREED Timeline Explained!

Meho Krljic

Marvel's Spider-man 2 izlazi tek u Petak ali danas su dropovali prikazi i igra, sa 119 ubeleženih prikaza ima skor od 91 na metakritiku. Mislim, ja sam BAŠ ljubitelj Spajdermena a MENI je to previsoko  :lol: :lol: :lol:  No, igraće se za vikend pa ćemo videti .

dark horse

Strašno. Ovako nas tizuju tim prikazima, a nisu dali early access za deluxe verziju. Ko će izdržati do petka? :cry:

Meho Krljic

Alan Wake 2 dobija prilično neumereno jake pohvale. Džek Septikaj ga je uporedio sa Resident Evil 2 Remake (što je u mojim očima BRUTALAN kompliment) a Tamur Husain (uednik gamespota) na Tviteru kaže da je to sada daleko najbolja Remeydyjeva igra i "remek delo survival horrora".

Gamespot prikaz se završava čistom desetkom: https://www.gamespot.com/reviews/alan-wake-2-review-a-miracle-illuminated/1900-6418143/

IGN (devetka): https://www.ign.com/articles/alan-wake-ii-review

Polygon ga je isto nahvalio: https://www.polygon.com/reviews/23932094/alan-wake-2-review-ps5-xbox-series-x-pc

Videćemo kad krenu prikazi na manjim, "nezavisnijim" platformama ali, jebem mu mater, ispašće da su ovi papani iz Majkrosofta imali u rukama dijamant ali nisu umeli da pomognu Remedyju da ga uglanca i sada kada sve rade sami, Remedy naprave remek-delo...

Evo jedan malo manje entuzijastičan prikaz, Rik Lejn (koga izuzetno štujem i verujem mu) u Gardijanu kaže da je ovo najbolja Remedyjeva priča, ali da ga je borba ostavila hladnim.  Što je konzistentno sa ovim serijalom...

dark horse

Moram da priznam da sam podbacio malo sa Spider-Man 2. Igra je odlična, definitivno najbolja u serijalu, ali ono što mene lično sprečava da joj se više posvetim jeste što je u suštini nadgradnja prve dve igre, što je logično, ali što je u te dve igre bio normalan i lak stil igre, ovde je napucano sa još deset dodanih gadgeta i specijalnih poteza, tako da krimosi nemaju nikakvu šansu, a spajdermeni za sobom bukvalno ostavljaju spaljenu zemlju.

Odigraću naravno u nekom trenutku, kao što sam i prve dve igre (keca i Majls Morales), ali za sad je druga sezona Diablo 4 prioritet!!  :|

Meho Krljic

Hm? Zaista? Koliko si igrao? Pošto je meni osećaj da su sukobi sa uličnim bandama vidno teži nakon što počnu da se pojavljuju likovi sa bacačima plamena koje je daleko teže izbeći izmicanjem. Oni se pojavljuju posle par završenih narativnih misija i dosta sam više borbi protv njih gubio nego i u jednom prethodnom Spajdermenu na otprilike sličnom stepenu razvoja gedžeta i moći.

dark horse

Došao sam do onog flashbacka sa mladim Piterom i Harijem Ozbornom.

Verovatno pre tog dela do kog si ti stigao. Dobro ja ako je posle teže. Sad si me malo motivisao da krenem dalje.  :lol:

Meho Krljic

Da, da, posle toga počinju da se pojavljuju ti sa vatrom, žigošu ljude po ulici, pale cisterne i među njima su likovi koji nose bacače plamena koji imaju baš širok area of effect. Mogu se izbeći ako si u vazduhu iznad njih ali njih ne možeš povući mrežom na gore pa je neophodno koristiti gedžete koji su na kuldaun tajmeru.

dark horse

Bogu hvala.

Nove generacije moraju da nauče da je posao superheroja težak i prepun izaziva, a ne genocid nad slabo naoružanim kriminalcima bez superherojskih moći!

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 28-10-2023, 20:01:13
Da, da, posle toga počinju da se pojavljuju ti sa vatrom, žigošu ljude po ulici, pale cisterne i među njima su likovi koji nose bacače plamena koji imaju baš širok area of effect. Mogu se izbeći ako si u vazduhu iznad njih ali njih ne možeš povući mrežom na gore pa je neophodno koristiti gedžete koji su na kuldaun tajmeru.

Sad sam na 22% cele igre ili 44% glavne misije i naleteo sam na njih ukupno dva puta.

Pošto su u opcionim crime misijama i relativno retki, ne bih rekao da nešto bitno menjaju ili utiču na težinu igre. Više je to izazov za potpune kompletiste.  :)

dark horse

Inače, ja uopšte ne koristim gadgete, niti sam ih koristio u 1 i 2. Ja sam old school, koristim uglavnom mrežu i focus bar/tj. finisher. Gadgeti mi deluju kao varanje.

Onog jedinog vatrenog sa bacačem plamena koga sam sredio, sredio sam ga finisherom.

Pa mi se čini da je dobra strategija za ove misije ostaviti ih za kasnije, a dotle poraditi na focus bar, tj. brižim i lašim finišerima. Pa će i one postati jednostavne, nakon što focus bar bude fully upgrejdovan.

Edit: upravo sam zavrišio jednu od tih misija. Bila sa dva sa bacačem plamena, jednog sam sredio finisherom, drugi je bio uz zid, pa sam ga "zalepio" mrežom". Ostao mi je debeli boss, koji isto ima neku vatru, ali nije toliko opasan kao ovi sa bacačem plamena, samo je žilav. Ali, poklekao je pod mojim konstantnim napadima.

Meho Krljic

Da, ja njih srećem uglavnom u opcionim misijama jer ih igram mnogo pošto završavam druge opcione stvari po gradu. Ne žurim se s pričom jer mi je Njujor za sada jako lep.

dark horse

Ja obično prvo završim priču, pa posle gulim opcione stvari. Puštam da se stvari prirodno završe, kako mi se šta otvori, ne kalkulišem previše jer bi to zahtevalo napor.

Sad sam već na 50% priče, a nešto manje od trećine overoll.

Stigao sam do misije sa Meri Džejn kod Krejvena.

dark horse

Prešao 100% priču /100% overall / 88% trofeji (sumnjam da ću im se vratiti  :cry:)

Info za Mehu:

1. Crime misije su definitivno opcione u najbukvalnijem mogućem smislu, dobih 5 nivoa preko limita zato što sam ih preterano često igrao.

2. Bacaci plamena postaju trivijalni nakon što se malo više razviješ, posebno kad dobiješ venom moći.

3. Meri Džejn Votson najteži boss u igri, očekivano.  :|

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 31-10-2023, 22:04:18

3. Meri Džejn Votson najteži boss u igri, očekivano.  :|

Aaaah, spojleri!!!!!!!!!!!!!

dark horse

Pa dobro, prećutao sam ti bossove Harija Ozborna i Pitera Parkera!!!  8-)

Meho Krljic

Samo da se stric Ben ne pojavi kao secret boss!

dark horse

Pa dobro. Ko se bije taj se voli. Sve je to ljubav. Da vidiš ta srceparajuća priznanja, dok lete šamari. "It's my fault MJ, I should have been better", "It's my fault Harry, should have been there for you"  :lol:

Meho Krljic

Ovo je izašlo pre oko mesec dana ali sad je dobilo prikaz na Jurogejmeru i, s obzirom da je u pitanju dekbilder kome su dali pet zvezdica, mislim da drug Calavera u najmanju ruku to treba da proveri:

https://www.eurogamer.net/cobalt-core-review-ingenious-little-deck-builder-that-reaches-the-stars

Calavera

slažem se u potpunosti, pa sam samo za tebe uskočio u vremeplov i podelio svoje utiske na odgovarajućoj temi  :lol: 

Meho Krljic

E, pitao sam se jesi li, pošto sam se sećao da si o nečemu pisao u Novembru, ali sećanje je krhko a na poslu sam i nisam stigao da proverim i ETO.

Meho Krljic

Da probamo ponovo: Against the Storm je izašao prošle nedelje i Eurogamer mu je dao fantastičan prikaz. Odavno nismo igrali neki novi city builder, a ovaj deluje sjajno. Plus je trenutno na popustu!

Calavera

mislim da su city builderi valjda jedini žanr koji mi je dovoljno repulzivan da ne bih overio roguelike verziju istog, čak i kad je ovako dobro prihvaćena. vidim da ga je đape stavio u wishlist na steamu, pa ćemo valjda jednog dana dočekati njegove utiske  :lol:  košta $13 na epicu, inače.

Meho Krljic

Ti si se pretvorio u poptuni Epic Shill.  :lol:
Enivej, ja nisam ni primetio da je roguelike, samo sam preleteo prikaz. Smatrajmo moje interesovanje za ovu igru temeljito povučenim.

Calavera

a ono, tim sweeney bukvalno baca pare u bunar u pokušaju da nam se umili, morao bih biti hejter da ne iskoristim takvu priliku  :lol:

Meho Krljic

Ja sam toliko nesiguran da će ta njihova radnja, jelte, opstati da nisam nikad ništa kupio kod Epika...

Calavera

to je i meni palo na pamet, ali to se po svoj prilici verovatno neće desiti još mnogo godina, a do tad će ovo što sam pazario kod njih moći da se nađe za sitniš na drugim mestima, ili ćemo, što je još verovatnije, svi biti na nekom subscription sistemu. a ako ćemo iskreno, ja generalno i ne igram igre više od jednom, tako da...

Meho Krljic

Da, moj strah da ću "ostati bez igara" je skroz iracionalan, naravno, nego je to kod mene najpre ideološka stvar da ne podržavam sisteme koji deluju propadljivo u smislu prezervacije igara. Mada je Epic zapravo tu možda i bolji od Steama, znam da je Sweeney pre neku godinu tvrdio da EGS nema nikakav DRM dodatno na sam DRM igara...

Meho Krljic

BTW u Petak izlaze i Tekken 8 i Like a Dragon: Infinite Wealth (to jest Yakuza 8 ) i obe igre dobijaju fantastične prikaze trenutno. Metaskor za obe igre je trenutno na devedeset (61 prikaz Tekkena i 70 prikaza LAD) i ovo me ne samo raduje onako intimno, kao ljubitelja oba serijala, nego i generalno jer sam i dalje pomalo ogorčen što su u drugoj polovini prve decenije ovog veka zluradi i neinformisani ljudi smatrali da je japanska gejming industrija izgubila ekspertizu i viziju i da inicijalno nesnalaženje u HD generaciji konzola predstavlja njen definitivni odlazak u drugu i treću ligu dok će svetom od tada pa zauvek drmati veliki zapadnjački naslovi. A jebote, oba ova serijala su starija od svega toga (Tekken je začet 1994. godine, LAD 2005.) i izbacila su u tom periodu i neke od svojih najvoljenijih igara nego to nije imao ko da vidi.

Uopšte, Japan - iako je tamo pomama za mobilnim i gacha igrama krenula i ranije i žešće nego na zapadu - poslednjih par sezona KIDA sa tim nekim mejnstrim igrama na koje mi ovde i mislimo kad kažemo "igre". Kad pomislim da smo u manje od poslednje dve godine dobili: Elden Ring, Street Fighter 6, Tears of the Kingdom, Armored Core VI, Super Mario Bros. Wonder, a koje su sve doslovno vrhunci svojih respektivnih serijala i žanrova, malo se presečem. Plus, a ovo je personalno zadovoljstvo, ja sam čak dve i po Yakuza igre u zaostatku, pa u mojoj neposrednoj budućnosti stoji ABNORMALNO mnogo prelepog Like A Dragon sadržaja.

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 16-10-2023, 22:59:56
Strašno. Ovako nas tizuju tim prikazima, a nisu dali early access za deluxe verziju. Ko će izdržati do petka? :cry:

Sad me ovo podsetilo, sve je češće slučaj da ako platite ekstra, možete igru da igrate nekoliko dana pre ostale raje. A što se u slučaju Suicide Squad: Kill the Justice League pokazalo kao solidan pucanj u sopstvenu nogu jer su igrači koji su platili za rani pristup juče otkrili da igra ima bag koji.... kako da kažem... čini da čim igru lansirate, ona se ponaša kao da ste već završili kampanju.

Rocksteady je, naravno, isključio servere, pronašao problem, pečovao ga i igra je sada "normalno" igriva za early access publiku, ali MAJ GAD kakav simbolizmom nabijen momenat u istoriji AAA igara gde vam igra sama govori da su priča i kampanja nebitne i da ste vi ovde da kupujete kozmetiku i grajndujete razne gluposti u post game sadržaju jer je tu za izdavača pravi keš...

Sve ovo uz činjenicu da Warner Bros. ni jednom sajtu nije poslao igru na pisanje prikaza pre lansiranja krajem ove nedelje kao da sugeriiše da izdavač baš nema poverenja u svoj proizvod. Mislim, naravno da je sada praksa da se igra daje influenserima, radije nego novinarima jer će oni nekritički da je hajpuju, ali imam utisak da će launch ove igra da izgleda kao sahrana.

Da ne pominjem da je prosto neverovatno da je igra prošla sve moguće sertifikacije koje vlasnici platformi zahtevaju kako bi igra bila deo kataloga te platforme, a koje doslovno služe da se vidi da li igra RADI i da li zadovoljava minimalne standarde kvaliteta...

dark horse

Nisam naleteo na pomenuti bag u Suicide Squad: Kill the Justice League kada sam ga pokrenuo jutros u 6 sati, ali nisam ni nešto igrao i moj glavni utisak nakon petneastek minuta igranja da definitivno imam više para nego pameti. :lol:

Valjda ću posle spuštenih očekivanja smoći snage ovih dana da, u pauzi igranja treće sezone Diablo 4 i tridesete sezone Diablo 3, isprobam igru još malo i zaključim da nije ovo ni toliko loše.

Meho Krljic

Ajde nek je sa srećom. Ja sam upravo sa žaljenjem utvrdio da em GameS nema u ponudi LAD: Infinite Wealth, em 365 Games više ne isporučuje igre u Srbiju pa ću ili da budem strpljiv ili da kupim daunloud. Ali realno nema šanse da igru za koju postoji norlmalno fizičko  izdanje kupim kao daunloud...

Calavera

persona 3 reload na solidnih 89 na opencriticu, ja ću ovo realno opet igrati jer sam sve pozaboravljao od prvog puta:

https://opencritic.com/game/16094/persona-3-reload

na rpsu recenziju potpisuje matt cox koji kanda nije skapirao poentu, simpatično štivo:

https://www.rockpapershotgun.com/persona-3-reload-review

dark horse

Već kad Calavera pominje, nabavio se Persona 5 Royal, kad je konačno došao na neko zdravorazumsko sniženje prenaduvane cene, pa će se i to igrati u nekom trenutku...

Calavera

dobro sad, persona 5 royal ipak u proseku traje 123 sata, vredi to i punih 60 dolaresa  :lol:  doduše, ja sam igrao pirata, no eto, u savršenom svetu itd.

Meho Krljic

Heh, ja sam pre par nedelja kupio i Persona 5 Tactica, pa sad i za to treba naći vremena...

Calavera

sramim se priznati, ali mene je tactica smorila posle nekih petnaestak sati  :(  nije to loše, ali daleko je od obavezne lektire...

Meho Krljic

SAD JE KASNO! Moram je igrati!

Calavera

ti mene nikad ne slušaš! verovatno si i onaj nesretni sea of stars poigrao do sad!

Meho Krljic

Nisam, pažnju mi odvukao Nobody Saves the World...

Meho Krljic

Džef Gerstman o utiscima posle igranja u Early Accessu Suicide Squad Kills the Justice League:

https://www.patreon.com/posts/97536964

Quote"Like Anthem" sure is a concept, isn't it? Yikes. Ya know, while we're on the subject, I'd probably say I enjoyed Anthem's combat more than this. This is maybe an Anthem-like. The more I think about it, the more the comparison starts to make sense? I will have to spend more time with this to see if the comparison holds. Anthem. Hmm. I should reinstall Anthem.
Joj, rođače, počinjem da shvatam zašto WB nije želeo da prikazi izađu pre izlaska igre.  :( :( :(

dark horse

Definitivno su nešto uprskali na releasu.

Ja sam zapravo odustao jer nisam nikako mogao da izvedem potez u tutorialu za King Sharka. Jedno dvadeset puta sam probao, bezuspešno.

A dva dana kasnije izveo sam iz prve. U takve slučajnosti je teško poverovati.

Npr, nedostajao je i glavni meni igre, morao sam nasilno da prekinem igru jer u samoj igri nije postojala opcija da se zaustavi. Baš veliki propusti. :(

Na drugo igranje igra mi je bolja, ali malo me razočarava da je ovo zapravo sezona 0 i da će se priča nastaviti u nedogled sa novim invazijama.

Bacio sam pogled na achivmente, većina je 0%, što je tragično za igru posle dva dana early accessa. Da se bar 0.1% ljudi ne naloži da osvoji sve to.

Meho Krljic

Ja sam i dalje fasciniran da je to prošlo Sonijevu sertifikaciju. Nekad si ovakve stvari mogao da očekuješ od igre na Steamu, jer, jebiga, PC je komplikovanija platforma plus Valve boli kurac da li ti igra actually radi. Ali Sony (ali i Microsoft jer igra ima iste probleme i kod njih) ovime ozbiljno kompromotuje svoju reputaciju, a zbog čega? Jer je neko iz Warnera obećao neki mito? Pa da ga jebem baš. Ako su mogli da lupe bananu CDPR-u, mogli su sada da s epokažu i kod Warnera i da im kažu da se jave kad igra bude actually radila...

Calavera

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 31-01-2024, 15:55:29
Ja sam i dalje fasciniran da je to prošlo Sonijevu sertifikaciju. Nekad si ovakve stvari mogao da očekuješ od igre na Steamu, jer, jebiga, PC je komplikovanija platforma plus Valve boli kurac da li ti igra actually radi. Ali Sony (ali i Microsoft jer igra ima iste probleme i kod njih) ovime ozbiljno kompromotuje svoju reputaciju, a zbog čega? Jer je neko iz Warnera obećao neki mito? Pa da ga jebem baš. Ako su mogli da lupe bananu CDPR-u, mogli su sada da s epokažu i kod Warnera i da im kažu da se jave kad igra bude actually radila...

Mislim da je do early accessa, tj. za njega nikakva kontrola ne postoji i svodi se na "hajde vi previše radoznali da dodatno platite da probate neku random developersku verziju prepunu bagova tri dana pred release".

Missim, nije da to nisam provalio i ranije, ali eto, ne da mi đavo mira...

Meho Krljic

Ali ne i TREBALO da je tako. Early access je doslovno 5-6 dana pre zvaničnog launcha i to bi morao da bude isti build igre kao i onaj koji će da igra sirotinja raja, dakle, da je prošao sve potrebne testove. Nego su to svinje korporativne i Sony se polakomio na ko zna kakav keš...