• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Nenad Ilić - I-Sky (Laguna, 2022)

Started by crippled_avenger, 19-01-2023, 04:27:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Pošto je posle Sedmogodišnje pandemije protutnjala Islamska kontroverza i završio se Veliki haos, strah od smrti prevaziđen je tokom poslednjih desetak godina JA-oblacima, skladištima kompletnog sećanja i svih osobina jedne ličnosti, koji i posle smrti pojedinca imaju mogućnost komunikacije sa živima, kao i sa ostalim postmortem oblacima.

Ali odjednom počinju da se pronose glasine o neobjašnjivom gašenju JA-oblaka. Širi se panični strah. Din, amsterdamski stručnjak za marketing, poreklom Srbin, izolovan od realnosti fizičkog sveta, dobija od korporacije u kojoj radi I-SKY zadatak da napravi kampanju za umirenje široke publike zbog širenja epidemije gašenja JA-oblaka.

Uznemireni Din, do tada udobno uljuljkan u svoju izolaciju, na jednom od retkih poslovnih sastanaka uživo, upoznaje Saru, mladu ženu koja ga privlači. Kako bi joj se približio, Din s mukom savlađuje prepreke sopstvene neurotičnosti. Ispostavlja se da Sara spada u radikalne protivnike JA-Neba...

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Legolas

Je l' neko ovo pročitao? Sećam se kroz maglu da je na FB u nekoj grupi bilo popljuvano već u najavi, počevši zbog tog JA tj. I. Ali posle ne naiđoh ni na kakve ocene i komentare (ako ne računamo jednu jedinu, 5.0 na Goodreads)
To što se nisam ulogovao na forum 12 godina ne znači da nisam svraćao.

crippled_avenger

Iskreno, krenuo da čitam, pa stao. Kao nastaviću, ali ne garantujem...

Boban

jel to onaj Đakon, tatko na BakaPrase?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Onaj stari Sendmen

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Boban

mda, znamo se 30 godina, sarađivali smo krajem prošlog veka,a nedavno me blokirao na fejsu zbog mojih stavova o crkvi... kao da je to bilo nešto novo.

Truba

Pa zar moras iznositi stavove???
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

Ne znam prosto šta da mislim na ovu temu. Pregrejava mi misaoni aparat kad pomislim na sveštena lica koja su svoju decu vaspitala da budu alava na pare i još blokiraju ljude koji loše govore o crkvi. Plus pišu naučnu fantastiku koju pljulju vlasnici ajfona (JA-fona?!?).

Inače, kad smo već na temi srpskog džet seta, pre neki dan čuo sam da ona dron leteća kola što je fol izmislio Željko Mitrović već uveko rade u Norveškoj, sve sa posebnim pistama i kontrolom leta.

Boban

Ja sam Baku Praseta prvi put video kada je imao godinu dana...

Onaj stari Sendmen

Sreo si novog Demijana i taj događaj te je promenio...

crippled_avenger

Ova knjiga, premda je još uvek nisam pročitao, ne obećava mnogo. No, zanimljivo je da se sveštenik opredelio za SF kao žanr u kom će preneti svoju poruku, ne zbog toga što se služi fikcijom, već zato što očigledno misli da postoji dovoljan broj čitalaca koji će prema tome biti receptivni. Gotovo sam siguran da on ima veoma velike ambicije sa ovim romanom - koje sva je prilika baš i nije ispunio jer nešto ne čujem da je ovo bestseler - pa i u tom pogledu izbor žanra deluje intrigantno.

Legolas

Hvala svima, dosta to bizarno deluje i bez romana. Baš me zanima da li na kraju ima verski tvist kojim se postiže spasenje. Zapravo, možda me i ne zanima :D

Truba

spašeni ste po difoltu po Hristosu stoga ne talambasaj
kupi ili nemoj kupiti
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Legolas

Onaj stari Sendmen