• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TromaFanovi

Started by WARLOCK, 22-08-2004, 16:54:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

WARLOCK

ljubitelji trome,koji su vam omiljeni troma filmovi,po meni ide sledece
TOXIC AVENGER 1 :P -nasmejao sam do suza,ostalo nisam gledao
CLASS OF NUK'EM HIGH  1
RABID GRANNIES -
TROMEO AND JULLIE- koja bolesna romantika
REDNEX ZOMBIE-
NIMPHOID BARBARIAN IN DINOSAUR HEll- koja glupost snimljena
Bloodsucking freaks trenutno nabavljam
voleo bi pogledati CANNIBAL the MUSICAL-cuo sam da je neko nabavio.

Ghoul

varloke, malo si pomešao filmove koje je troma pravila i one koje je troma distribuirala (što nije isto, jer po toj logici je i stendalov sindrom 'tromin' film!).

elem, rabid grannies je belgijska (!!!) svinjarija, jeftini splatter koji je beskrajno dosadan čak i u svom uncut obliku (gledao sam obe verzije), bez trunke duha, ružno, skroz nepismeno snimljen.

B.freaks je nastao PRE nego što je troma i postojala (dakle, ni to nije njihov film!), i vredi ga videti jednom, kao kuriozitet, za one koji vole nakaze, tj traffic-accident equivalents of moviemaking.

od toga što si naveo, toxic 1 se može pogledati, on je još i, hm, ajd da kažemo 'dobar', u smislu gledljiv, sa mestimičnim naznakama solidnog prljavog humora; toxic 2 je totalno negledljivo đubre nakon koga sam digao ruke od daljeg izlaganja toxičnim elementima.

terror firmer je bezvezarija koju sam nekako odgledao uz izdašno korišćenje fast-forwarda (bless them for this merciful control!).

tromeo je ok, jedan od boljih trominih (što znači, jedva-gledljivo po bilo čijim standardima), class of nukem je takođe prilično podnošljiv.

cannibal musical je by far najbolji u ovoj gomili upravo zato što to NIJE tromin film (oni su ga samo distribuirali!), već je kreativno čedo tvoraca south parka; istina, obožavaoci ove serije (u koje i sam spadam) biće razočarani sporim ritmom ovog filma, kao i priličnom razređenošću dobrih fazona (otprilike, jedan na svakih 10 minuta, u filmu koji traje nekih 100-ak a moža i celih 120 !)

da se razumemo- moja distanca, pa i gnušanje prema velikoj većini trominog outputa ne potiče iz nekog jalovog akademizma i snobovske pozicije koju bi mi neko na prvu loptu mogao pripisati (moram u startu da se branim, jer znam da je gwydion veliki tromofil!). ne, braćo. volim ja prljav humor, splatter, sise, parodije, b-movie klišee, low budget, low brow, low ovo ono – samo ove elemente više volim kad su upakovani u filmski pismen, dinamičan, nadahnut, DUHOVIT, tehnički kompetentan oblik. sve to što troma, kao, obećava, ali retko ikada stvarno isporučuje, nalazi se u ogromnim količinama u ranim filmovima raimija i jacksona, u svim filmovima brajana juzne, stjuarta gordona i gomile drugih imena iza kojih se, uz sav trash, ipak kriju filmofili i film-mejkeri, dakle pismeni ljudi koji VOLE to što rade i koji –pazi ovo- poštuju svoju publiku.

svi ovi momenti fale trominim filmovima.

ciljna grupa trome su nedotupavni američki tinejdžeri koji su suviše luzeri da bi se identifikovali sa john hughes-like teen komedijama i romansama, te sebe nalaze u bljuvanju i kenjanju po svemu onome što znači normalnost i pristojnost, ali bez prave subverzije tih vrednosti, već sa površnim stavom paćenika koga nisu primili na žurku a koji odvraća: e pa serem vam se ja na tu vašu žurku!
i onda on sere sat i po, i to bi kao trebalo da bude zabavno.

zato, kao što rekoh, preferiram kada se would-be ideali trome ovaploćuju u delima pametnijih, duhovitijih i talentovanijih schlockmeistera poput gorenavedenih ne-tromista. tromine tvorevine su, prosto, suviše banalne i dosadne za bilo koga starijeg od 18 godina.
https://ljudska_splacina.com/

WARLOCK

odlicno znaci gwadyan jedan od tromafila ,valjda ima jos drugih,mnogi cak nisu ni culi za tromu.Ghoule u pravu si pomesao sam naslove,kako to da nisam znao za stendalov sindrom a gledao sam nedavno na tromadvd- intervju argenta povodom njegovog filma,slabo mi stoji engleski damn! a zacudilo me da argento imao intervju.

WARLOCK

hej! koja sreca! nabavio sam cannibal musical :D  tako se stvorio odjednom :evil:

WARLOCK

intersantno! jos jedan novi Lioyd Kaumanof film
"Poultrygeist: Attack of the Chicken Zombies! " :D  

evo trejlera koji veoma ocekujem :lol:  
http://international.tromamovies.com/stream-qt.php?t=poultrygeist_teaser-hi

nedavno sam odgledao "terror firmer"najbolja troma posle toxica avengera
toliko sam se valjao i cepao od smeha nevidjen humor,cak se u oba filma pojavljuje Ron Jerremy.

WARLOCK

jos jedno da dodam, svi majstori specijalnih efekata su ucestvovali besplatno, Kaufman je dao oglas na svom sajtu.
Verovali ili ne!  trebao sam slati svoj rad dizajn zombie pilica.. :x
nisam se nadao da ce svi radovi ici u film :x tako da je u  filmu grad preplavljen mutant zombijima.