• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Started by Truba, 23-08-2004, 10:10:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truba

:lol:  sjajno... sinoć sam gledao film na specijalnoj noćnoj projekciji
kraj je malo izdužen  8)  taman kada pomisliš da je završen film...ekran se zatamni kada ono ...novi momenat  :lol:

Joel (Jim Carrey) is stunned to discover that his girlfriend Clementine (Kate Winslet) has had her memories of their tumultuous relationship erased. Out of desperation, he contracts the inventor of the process, Dr. Howard Mierzwaik (Tom Wilkinson), to have Clementine removed from his own memory. But as Joel's memories progressively disappear, he begins to rediscover their earlier passion. From deep within the recesses of his brain, Joel attempts to escape the procedure. As Dr. Mierzwiak and his crew (Kristen Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood) chase him through the maze of his memories, it's clear that Joel just can't get her out of his head.

preporučujem 10/10
:lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

faye

i ja sam danas bila na specijalnoj podnevnoj projekciji.

odlican film, posebno mi se svidja sto, za razliku od mnogih filmova, u ovome, svaka scena, svaki dijalog i bas sve, sve ima svoje znacenje i uticaj na film.

takodje preporucujem. :)

otaku

ej, nisam videla da ste stavili topik za ovaj film. bas vam zavidim sto ste ga gledali u bioskopu, ja ga jos uvek imam na nekoj piratskoj kaseti. film je odlican. pre neki dan sam gledala Code 46 koji je isto neka SF romansa i ima slican fazon, dvoje se zaljube pa njoj obrisu secanje na njega, ali je daleko slabiji i uopste vrlo dosadan film. sve prsti od fatalizma i tuge i usamljenosti junaka u velikom gradu, pa lutaju metroima, pa njoj ubace virus da se njega gadi, ali ona hoce posto poto da vodi ljubav s njim pa je on veze za kauc u nekoj buvari od motela u trecem svetu da mogu to da obave. nesto kao Lost in Translation samo ima sexa.
Proooobaj da u glavi budes sam

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Bilja

Mozda zato sto sam film gledala na piratskoj, prilicno losoj kopiji, meni je film bio malo dosadan i naporan. A ni Kate Winslet ni Dzim Keri mi nekako nisu odgovarajuci za te uloge.
Ideja je dobra, i lepo je izrezirano, ali meni je sve to kasnije redjanje scena iz proslosti i paralelni prikaz stvarnosti i uopste ceo taj tok brisanja memorije koji traje valjda ceo sat od filma, bio pomalo naporan i razvucen.
Istina, vrlo, vrlo je moguce da je moje misljenje vecim delom posledica lose kopije filma, kao i usput cinjenice da mi glumci nisu "legli" u ovim ulogama, niti medju njima ima i trunke hemije.
Bilja
----------------------------------------@