• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Za koga da glasam?

Started by Petronije, 16-12-2023, 13:42:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

lilit

Quote from: Labudan on 17-12-2023, 17:46:04
Quote from: lilit on 17-12-2023, 17:39:15

šta motiviše bosance koji ne žive u srbiji da glasaju u srbiji na lokalnim izborima? i da li imaju problem s tim?

Žive im djeca u Srbiji. Kod njih im je i prebivalište u Srbiji.

Može li Austrijanac koji ima austrijsko državljanstvo a ne živi u Austriji da glasa na izborima?

na federalnim naravno. na lokalnim ni u ludilu. (na lokalnim mogu da glasaju i ljudi koji nisu državljani a imaju boravak)

tako da je glasanje (na lokalnim izborima) ljudi čija deca žive u srbiji, a oni žive uBosni, potpuna blasfemija ako mene pitaš. al to nam je naša demokratska stranka dala
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

mac

Quote from: Labudan on 17-12-2023, 17:48:11
đe je sto autobusa?
Možda dolaze kolima, pa se teško uočava. Ono što smo videli je da su fantomski ljudi prijavljeni na stvarne adrese, gde ih niko ne zna, pa stvarnim ljudima dolaze stvarne pozivnice za glasanje za te fantomske ljude. Vlast ne radi nešto tako bez potrebe.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: lilit on 17-12-2023, 17:56:09

na federalnim naravno. na lokalnim ni u ludilu. (na lokalnim mogu da glasaju i ljudi koji nisu državljani a imaju boravak)

tako da je glasanje (na lokalnim izborima) ljudi čija deca žive u srbiji, a oni žive uBosni, potpuna blasfemija ako mene pitaš. al to nam je naša demokratska stranka dala

pa evo mogu i da se složim, mada ovo su parlamentarni izbori i lokalni

nisam ja uređivao ustave i političke sisteme na ovim prostorima, ali itekako je jasno da odluke države Srbije pogađaju Srbe u Bosni, pa što se onda oni kao državljani ne bi pitali kakve će to odluke biti. Lokal nažalost trpi na ovim prostorima koalicije sa vrha.

problem sa krađom glasova se ovdje možda i sa zlom namjerom pripisuje tamo nekima izbosne, ako je neko kriv za krađu i malverzacije i ima apsolutne koristi od manipulacija na izborima to su sami ljudi iz Srbije

prosto matematički je tako, mizeran broj Srba van Srbije glasa a neko pumpa da su presudni na izborima.

dođe mac i počne o automobilima, pa treba autoputem automobilima da dođe šta - 50.000 automobila? Toliko ne može da prođe autoputem za jedan dan a da ne bude neki saobraćajni kuršlus, i da još uđu u Beograd a da se ne osjeti. U Crnoj Gori pričali da muslimani iz Luksemburga dolaze da glasaju avionima, pa koliko tih aviona dolazi za Podgoricu jbt. I onda šire etničku netrpeljivost ili ovom slučaju neku geografsku i kulturalnu, tamo neka bosna radi Đilasu o glavi

šta god da danas budu rezultati izbora to su glasali ljudi u Srbiji, macove komšije. Kako, zašto, koji im je interes, to su prava pitanja.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Quote from: Labudan on 17-12-2023, 18:09:34
nisam ja uređivao ustave i političke sisteme na ovim prostorima, ali itekako je jasno da odluke države Srbije pogađaju Srbe u Bosni, pa što se onda oni kao državljani ne bi pitali kakve će to odluke biti.

Može i tako, ali onda svi Bosanci da glasaju, a ne samo oni kojima ova vlast dozvoli. I da imamo zajedničku politiku, zajedničke institucije, zajednički novac, i tako to. Može, što da ne.

lilit

@bata

sve fajn, al zbog toga je neophodno regulisati proces. da, izbori jesu i parlamentarni i lokalni al listići nisu isti, već imaš jedan listić za lokalne a drugi za federalne. svi koji nemaju prebivalište u srbiji, treba da dobiju samo listić za federalne izbore. vrlo je to lako regulisati kad bi neko hteo da reguliše.
zašto bosanski srbi dozvoljavaju sebi da učestvuju u ovim mahinacijama, e vidiš, stvarno mi nije jasno. pa čak i da se radi o besplatnom turizmu na dan, premda meni to sve deluje ko teško mučenje.

Krsta Klatić Klaja

mače o čemu pričaš, glasa onaj ko želi. Isto kao što je državljanstvo dobio onaj ko je tražio. Ako neko izbosne oće da glasa opoziciju može da glasa.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: lilit on 17-12-2023, 18:18:30
zašto bosanski srbi dozvoljavaju sebi da učestvuju u ovim mahinacijama, e vidiš, stvarno mi nije jasno. pa čak i da se radi o besplatnom turizmu na dan, premda meni to sve deluje ko teško mučenje.

ali ono gore je 5 ljudi, ne 5.000 ljudi

meni je kompletan snimak besmislen, mislim jel bi ti ljude dovozila u Arenu, da nađu štand sa svojim imenom, da tamo pročitaju gdje im je biračko mjesto, u kojoj bg opštini i da ih onda neko odveze tamo?

Pa bre 2+2 je 4 i svi mogu te podatke dobiti ne preko štanda u Areni nego sms-om, upale navigaciju i nađu se tamo. Jedino ako je SNS neka partija sa organizacijom iz kamenog doba.

Kad bi to radili valjda bi tako radili. A pritom i dalje ponavljam da glasovi iz Bosne nisu ni masovni ni presudni.

mac

Nijedan vid izborne krađe nije presudan sam po sebi, ali kad se svi vidovi saberu onda to može da utiče. Što više odbornika imaš to ti je lakše da kradeš državu, a tim parama onda i sledeće izbore.

Krsta Klatić Klaja

mače, pratiš li šta pišem...

Quote from: Labudan on 17-12-2023, 18:09:34
problem sa krađom glasova se ovdje možda i sa zlom namjerom pripisuje tamo nekima izbosne, ako je neko kriv za krađu i malverzacije i ima apsolutne koristi od manipulacija na izborima to su sami ljudi iz Srbije

...

šta god da danas budu rezultati izbora to su glasali ljudi u Srbiji, macove komšije. Kako, zašto, koji im je interes, to su prava pitanja.

lilit

Quote from: Labudan on 17-12-2023, 18:23:05
Quote from: lilit on 17-12-2023, 18:18:30

ali ono gore je 5 ljudi, ne 5.000 ljudi

meni je kompletan snimak besmislen, mislim jel bi ti ljude dovozila u Arenu, da nađu štand sa svojim imenom, da tamo pročitaju gdje im je biračko mjesto, u kojoj bg opštini i da ih onda neko odveze tamo?

Pa bre 2+2 je 4 i svi mogu te podatke dobiti ne preko štanda u Areni nego sms-om, upale navigaciju i nađu se tamo. Jedino ako je SNS neka partija sa organizacijom iz kamenog doba.

Kad bi to radili valjda bi tako radili. A pritom i dalje ponavljam da glasovi iz Bosne nisu ni masovni ni presudni.

ma slažem se s tobom u načelu, podrazumeva se da nisu ni presudni, ni masovni. vučića i dačića će srbija izglasati. ja pričam in general da bilo kome ko nema osnovno prebivalište u srbiji treba ZABRANITI da glasa na lokalnim izborima.

mac

Slažem se. Ne znam što to ponavljaš. Najviše koristi imaju ljudi koji žive ovde, a neku sitnu korist imaju i oni koji ne žive, ali su plaćeni za jednodnevni izlet. A ako vole Vučuća onda su spojili i lepo s korisnim. Ko bi tome odoleo...

Krsta Klatić Klaja

ma jasno je to, nego je to problem broj 55, a ima prethodna 54 politička problema...

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 17-12-2023, 18:34:45
Slažem se. Ne znam što to ponavljaš. Najviše koristi imaju ljudi koji žive ovde, a neku sitnu korist imaju i oni koji ne žive, ali su plaćeni za jednodnevni izlet. A ako vole Vučuća onda su spojili i lepo s korisnim. Ko bi tome odoleo...

pa pričamo ponajviše o par turista na kompletnom topiku, umjesto da pričamo o milion glasača koji će stvarno dodrade posao za Vučića

a na njima možeš da gledaš benefite 365 dana u godini a ne jedan piknik i sendvič

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Petronije

Video sam ovo, ali mi je bilo mrsko da delim. Iskreno, meni je ovde jednako uznemirujuć Gangula koji se ponaša kao da je ovo nešto lepo i normalno, a zapravo je horor.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

Imao sam skoro bliski susret sa Gangulom, u nekom rešenju na žalbu, gde je samo prekopirao prethodnu odluku sa opštine bez da je i čitao. Skoro takvu gomilu budalaština nisam čitao, razmišljao sam se da odem sa tim i u medije za ove izbore.

Degenerik teški korumpirani koji je umislio da je nesmenjiv, isto kao i SNS.

mac

Quote from: Labudan on 17-12-2023, 18:36:50
pa pričamo ponajviše o par turista na kompletnom topiku, umjesto da pričamo o milion glasača koji će stvarno dodrade posao za Vučića

Ti pričaš o par turista. Ja pričam o tome da ova kriminalna vlast ima mnog mehanizme krađe izbora, a da su ovi turisti samo jedan od mehanizama. Takođe, ako nema bar 2000 tih turista, evo ovde me seci...

Krsta Klatić Klaja

seci i mene ako razumijem šta pričaš

izašlo 3 miliona na izbore do sada

ko zna, možda je i Komi u nekom autobusu izbosne haha

mac

Boban sa Fejsbuka nudi malo statistike.

"Po poslednjem popisu krajem prošle godine, Beograd ima 1685563 stanovnika, a danas glasa 1613369, dakle u Beogradu ima samo 72000 maloletnika."

Bato, šta ti kažeš na ove brojke? Je li sve tu u redu? Ova dva milionska broja se mogu izguglati, to su zaista ti brojevi. Nije naravno sve krađa. Mnogo ima ljudi koji su se odselili u inostranstvo. Ne verujem baš da su se odselili u Bosnu, ali ko zna...

mac

Broj maloletnih građana u bilo kojoj populaciji u Srbiji bi trebalo da bude negde oko 18%. Ovo gore je oko 4%. To ne može biti normalno, čisto na statističkom nivou.

Krsta Klatić Klaja

Glasači su oni sa državljanstvom i prebivalištem u Beogradu.

Popisuju se oni koji su bili prisutni u stambenim prostorijama na teritoriji beogradskih opština u trenutku kada je popisivač došao.

Mene je npr popisivač Srbije popisao kad sam bio student u Beogradu, i to mi je jedini put da sam u životu popisan. Tako ispada da nikad nisam bio popisan tamo gdje sam se rodio, odrastao ili tamo odakle sam porijeklom, ali u Beogradu sam nekada davno popisan.

Možda su sada i Rusi i Ukrajinci popisani.

Sve u svemu, jasno je da svi gastosi i dalje imaju prebivalište u Beogradu, kao i Srbi izvan Srbije, i svi imaju pravo glasa.

Nije mi i dalje jasno na šta ciljaš jer u Republici Srpskoj izlaznost je još slabija nego u Srbiji, tako da nije baš da hrle u Srbiju nakon što su izglasali Dodika, jer i u RS imaš problem sa iseljenim stanovništvom i Dodik dobija toliko glasova koliko će možda DSS Jovanović da dobije, ali Dodiku to obezbjedi vlast a Jovanoviću nešto iznad cenzusa.

Jednostavno, cijepaš dlaku a u detaljima ne nalaziš ništa.

Ako opozicija misli da izborni poraz prebaci na nekakve bosanske fantome to ne treba više nazivati ni neozbiljnim amaterizmom nego ozbiljnim psyopom, sa ciljem nekih krupnih sukoba na ovim prostorima. Mislim da je tako dizati tenzije prilično neodgovorno a možda prosto namjerno.

Krsta Klatić Klaja

ne znam zašto se usijaju glave pred svake izbore, čak i lilit ono upadne, umjesto da mi sredi neke droge koje dižu iz mrtvih i daju vječni život, ali ne, svi o politici

До 18 часова у Београду је на изборе изашло 51,17 одсто бирача, речено је из Градске изборне комисије

Dakle, do 18h izašlo 800.000 ljudi u Beogradu ali Bobana ne zanimaju te brojke, prema kojima brat bratu bar pola miliona Beograđana ladi muda i ne glasa.

mac

Ili su to sve pečalbari, sa adresom registrovanom u Beogradu, ali istovremeno i u Belgiji, ili gde god.

Krsta Klatić Klaja

nisu svi uzorni građani kao mac!

Krsta Klatić Klaja

dark horse

Brnabićka kaže da Vučićeva lista na obrađenih 50% uzorka ima 47%.

Krsta Klatić Klaja

Nestorović prešo cenzus LOL

mac

Znači napravio dil. Ako imaš načina da kontrolišeš ko će da pređe cenzus a ko ne, onda napraviš dilove pre nego se proglase rezultati i kada još imaš priliku da našteluješ glasove.

Krsta Klatić Klaja

Mače, tebi Vučić ko Palmer Eldrič

Ja bi glaso za nestorovića!

Ne znam šta je zastupao ali Nestoroviću bi pozavidela i grupa TNT!

dark horse

Sve su to preliminarni rezultati, neznatno variraju u zavisnosti ko je izvor, SNS, RIK i prilično su slični kao predizborna istraživanja javnog mnjenja.

Tako da ne znam koliko tu ima mesta za teorije zavere o krađama i štelovanjima, em ništa nije konačno, em vrlo malo odstupa od prognoza.  :)

Dybuk

Jao pa kako se to toliko piše o politici na dan izbora uh oh, štam vam jeeem...  :roll:

Ovako, bojala sam se da će SNS proći bolje nego prošli put. I bi tako.

Nestorović, poraz razuma i civilizacije, čak imajući u vidu i gornju rečenicu.

Bolje vesti, značajan pad SPS i Zveri/Avetnici out.
Ajde bar nešto pozitivno, mada slaba uteha.

dark horse

Nisam siguran da je SNS bolje prošao ovaj put, s obzirom da je prva opoziciona opcija porasla sa 13.67% na 23%, al dobro.

Tiha voda breg roni!!

Krsta Klatić Klaja

Nestorović odlučuje ko dobija vlast u Beogradu!

mac

Do juče skoro da nije bilo prave opozicije. Skoro sve je bila lažna opozicija. Nisu sami ni skupljali potpise.

dark horse

dark horse

Quote from: mac on 18-12-2023, 00:09:22
Do juče skoro da nije bilo prave opozicije. Skoro sve je bila lažna opozicija. Nisu sami ni skupljali potpise.

Savo Manojlović ih kritikuje napušava:

Savo Manojlović: Nedopustivo je da opozicija opet ne objavljuje izborne rezultate

Truman

Da bacim i ja koju...

Prvo me je iznenadio ovako dobar rezultat SNS-a na republičkom nivou. Vukadinović je debelo promašio nažalost. Pitam se koliko se ta razlika može objasniti krađom?
Na beogradskom nivou imaju manje od 40% što je i očekivano. Presudiće izgleda Nestorović, a on kaže da neće da ulazi u vlast. Onda slede novi beogradski izbori. Tepićka ne priznaje rezultate na gradskim izborima.

I ne mislim da je opozicija toliko loša kako neko gore napisa. Srbija protiv nasilja je solidna lista. Problem su građani...sa obe strane Drine.

U svakom slučaju, malo sam razočaran. Morao sam da odem do teretane da se istresem frustracije. Izgleda da ove ipak niko ne može da skine.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

mac

Kada se sve skupi pokrade se nekih 5% glasova. Ali ne kradeš ravnomerno, nego kradeš tako da neko ne pređe cenzus. Tako se napumpaju svi drugi koji su prešli. Zbog tog cenzusa Ubiješ dve muve jednim udarcem. Skloniš jednog aktera opozicije, i dodaš sebi glasove. Dodaš i drugima, ali isplati se.

dark horse

Palmer

Pustio sam mušku suzu, onu najtežu..

Truba

Pobijedio je festival demokracije
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 18-12-2023, 01:49:55
Kada se sve skupi pokrade se nekih 5% glasova. Ali ne kradeš ravnomerno, nego kradeš tako da neko ne pređe cenzus. Tako se napumpaju svi drugi koji su prešli. Zbog tog cenzusa Ubiješ dve muve jednim udarcem. Skloniš jednog aktera opozicije, i dodaš sebi glasove. Dodaš i drugima, ali isplati se.

mače, izgleda ti matematika nije jača strana

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Palmer on 18-12-2023, 02:57:09

kažu jutro jje pametnije od večeri, ali i dalje volim Nestorovića!

dark horse

Quote"Lista 'Srbija ne sme da stane' prva je u Beogradu sa 38,5%".

"Druga je 'Srbija protiv nasilja' sa 35 procenta, trećeplasirana NADA sa šest odsto, 5,4 SPS i 5,1 Nestorović", rekao je Vučić.

Vučić o beogradskim izborima: Siguran sam da će Šapić biti gradonačelnik
Vučić ističe da nije sigurno ko će formirati vlast u Beogradu, a to zavisi od Nestorovića (6 mandata) i od DVERI koje mogu da pređu cenzus (trenutno na 2,8%). On navodi da je uveren da će gradonačelnik biti Aleksandar Šapić.

Nije mi jasno kako Vučić sa ovim procentima sanja da će Šapić i dalje biti gradonačelnik. Po meni, gube Beograd.

,,Srbija protiv nasilja" traži poništavanje izbora u Beogradu i poziva građane na protest

QuoteNa osnovu 81 procenta prebrojanih glasova u Beogradu, lista SNS ima 21 hiljadu glasova više od naše liste Srbija protiv nasilja, saopštila je noćas koalicija "Srbija protiv nasilja".

S obzirom na to da je više od 40 hiljada ljudi bez legalnog prebivališta u Beogradu organizovano dovedeno radi podrške SNS listi, čime je drastično promenjena izborna volja Beograđana, kako dodaju, zahtevaju poništavanje izbora u gradu Beogradu i ponavljanje glasanja za Skupštinu grada.

,,Prethodno, zahtevamo čišćenje biračkog spiska. Pozivamo građane Beograda na proteste zbog krađe izborne volje isped Gradske Skupštine (Starog dvora) u 18h, odakle ćemo se uputiti ka sedištu Republičke izborne komisije u ulici Kralja Milana", navodi se u saopštenju.

Palmer

Quote from: Labudan on 18-12-2023, 10:25:32
Quote from: Palmer on 18-12-2023, 02:57:09

kažu jutro jje pametnije od večeri, ali i dalje volim Nestorovića!

Ma samo se naslađujem predinfarktnim stanjem drugosrba ništa više ništa manje. Mada u ovom ludilu skroz je moguće da je i ova jutjub ekipica SNS trojanac. To je pričao i Milan sinoć. Ipak nisu silazili sa Hepija. No videćemo. I ja gotovim Nestora ali isto tako znam da je radio za onu farm. kuću koja ga više plati i samim tim hvalio tog konja izvesno vreme...

Ali zapadu treba i SNS i Srbija protiv nasilja u parlamentu tako da je ovo realno win win za njih. Mislim ja ne vidim razliku osim da Vučić ima deblja usta od "nenasilnika" iz kruga II.

Truba

za one koji nisu usli u parlament i ostalo
te sve one koji su bacili svoj glas

važno je sudjelovati
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dark horse

Quote from: Truba on 18-12-2023, 12:40:40
za one koji nisu usli u parlament i ostalo
te sve one koji su bacili svoj glas

važno je sudjelovati

Pa, evo Tadic jedno pete izbore izlazi i ne prolazi cenzus, samo krade glasove drugima na istu tužnu priču koju slušamo decenijama.

Vučićev čovek 1000%.

Krsta Klatić Klaja

Nestorović je bar sir Oliver među džeparošima, dingospo!

dark horse

Nestorović heroj.

Sjebao Dačića, Boška i Milicu Zavetnicu. Kao hrabri krojač, tri jednim udarcem!!  :| xuzi