• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Za koga da glasam?

Started by Petronije, 16-12-2023, 13:42:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

Quote from: Labudan on 18-12-2023, 10:24:53
Quote from: mac on 18-12-2023, 01:49:55
Kada se sve skupi pokrade se nekih 5% glasova. Ali ne kradeš ravnomerno, nego kradeš tako da neko ne pređe cenzus. Tako se napumpaju svi drugi koji su prešli. Zbog tog cenzusa Ubiješ dve muve jednim udarcem. Skloniš jednog aktera opozicije, i dodaš sebi glasove. Dodaš i drugima, ali isplati se.

mače, izgleda ti matematika nije jača strana

Evo priloga za matematičko pitanje.

https://www.tiktok.com/@n1_srbija/video/7313651307364044037

Meho Krljic

Ali da se razumemo, nije ovo bio fijasko opozicije. OK, neki su pobacili, Dveri pogotovo izgleda neće ni ući u parlament ali, mislim, to je valjda cena hvatanja u kolo sa Milicom Zavetnicom. SPN naprotiv, mislim, da može da bude zadovoljan sa praktično četvrtinom poslaničkih mandata u skupštini. Jasno je da su se nadali više, ali zašto? Ima tu dragih ljudi, ali proteste su hajdžekovali pa vodili potpuno bez plana i programa. Do Septembra vikali da ih izbori ni malo ne interesuju i da je jedino što hoće ostavka vlade i prelazna vlada. Onda pristali na izbore i držali kampanju u kojoj apsolutno ništra nisu pokazali. OK, jasno je da ne možeš da pariraš Vučićevim obećanjima kuda će sve da protera autoput i gde će da gradi bolnicu, ali ništa sem retorike o "normalnosti" nisu imali a to je već jedno 26-7 godina izlizano i na to se neće upecati mladi a među kojima je najviše apstinenata. Tako da to da posle svega imaju 60 poslanika je MAŠALA za njih i dobra osnova za dalji rad i lokalne izbore na proleće ako ništa drugo. Ako mogu da se actually održe na okupu i ne raspadnu na frakcije.

Novi DSS i POKS, dobro, slabi su ali realno to da rojalističko krilo uopšte ima poslanike u državi koja je republika, evo, osamdeset neprekinutih godina je već pravo malo čudo.

Meni je fijasko to da je SPS pao na nivo Nestorovića. Evo, Nestorović, koji je samo obrazovaniji Šećiroski, dakle, čovek koji nema problem da kaže bukvalno bilo šta, i bude jedan agent haosa u zemlji u kojoj hronično fali reda, koji je antivakser, koji je prošle godine pričao da se vakcinama za COVID prenosi HIV, dakle, on ima skoro isti broj glasova kao stranka koja postoji skoro 80 godina i od toga nije bila na vlasti dve - to je meni mnogo poraznije od rezultata opozicije koji nisu uopšte tako loši a bili bi i bolji da se Jovanovići, Obradovići i Jeremići nisu glupirali sa kratkoročnim vizijama.

mac

Možda Radulović ne doživljava Đilasa za pravu opoziciju. Traži vlast ofrlje, kao da ga novac interesuje više od vlasti. Ne grize.

Nestorović nije agent. To Radule i priča. Nestorović je satelit. Ako počne da se ponaša kao agent, kao neki faktor koji bi da se o nečemu pita, dobiće podsetnik na pravilnik o ponašanju. Dobiće spisak stvari o kojima može da priča u javnosti, i spisak o kojima ne može.

Dybuk

Meho,

Kad kažeš "poraznije" misliš zabavnije? Right?
Right? :lol:

Mala satisfakcija. I treba da padnu na nivo Šešelja, koji je čudom dobio čak 1.5%, u godinama koje dolaze.
One day...Vučić će biti Dačić i Antić od sinoć. And I'll be there for it.

Valjda to doživim, statistički bi trebalo.

dark horse

Meho, Nestorović je nebitan, na svakim izborima neki takav. Ostalo što si napisao stoji, opozicija je zapravo na većem dobitku nego Vučićevi bivši/potencijalni saveznici. Teren se čisti. Sve ovo treba gledati pozitivno.

I za svaki slučaj što pre emigirati.  xrofl
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Meho Krljic on 18-12-2023, 19:39:47
Ali da se razumemo, nije ovo bio fijasko opozicije.

Budući da je Nestorović veća opozicija od Đilasa, takoe, ovo nije bio fijasko opozicije! 8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Quote from: Dybuk on 18-12-2023, 19:48:24
Meho,

Kad kažeš "poraznije" misliš zabavnije? Right?
Right? :lol:

Eh, ne. Mene to poražava. ne samo da tako neko uđe u skupštinu - kako Sendmne kaže, ima uvek takav neki na izborima - već da ima isti broj glasača kao jedna ipak, UPRKOS SVEMU srazmerno ozbiljna, institucionalno iskusna stranka kao što je SPS. To je meni podsećanje na POTPUNU urušenost ideje izbora i uticaja građana na političku orijentaciju države. Inflacija izbora, kultura, jelte, non-stop spektakla i almost-ratnog stanja nas je dovela do ovoga. Nema konsolidacije političke scene, nema prirodnih koalicija i refleksije političkih orijentacija građana u izbornim ciklusima, doslovno SNS diriguje izborima kao alatkom formalne legitimacije svoje vladavine i držanja saveznka (čak i u svojoj stranci) u stalnom strahu.

Enivej. Marinika i Miki u štrajku glađu i mada je jasno da je bilo muljanja na lokalnim izborima, mislim da je ovo sada nažalost jedna očajnička kompenzacija za nedovoljno rada unapred da se poveća izlaznost u Beogradu i neutrališe ta vrsta muljanja.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 18-12-2023, 15:51:37
Quote from: Labudan on 18-12-2023, 10:24:53
Quote from: mac on 18-12-2023, 01:49:55
Kada se sve skupi pokrade se nekih 5% glasova. Ali ne kradeš ravnomerno, nego kradeš tako da neko ne pređe cenzus. Tako se napumpaju svi drugi koji su prešli. Zbog tog cenzusa Ubiješ dve muve jednim udarcem. Skloniš jednog aktera opozicije, i dodaš sebi glasove. Dodaš i drugima, ali isplati se.

mače, izgleda ti matematika nije jača strana

Evo priloga za matematičko pitanje.

https://www.tiktok.com/@n1_srbija/video/7313651307364044037

ne kontam ja i dalje tvoju matematiku gdje cenzus ima veze sa izbornim inženjeringom navodnog proturanja Nestorovića u parlament

dakle cenzus se odnosi na sveukupno izašle i kakve veze ima koliko je Nestorović dobio ili koliko je Čeda dobio ako se cenzus osvaja u odnosu na ukupno izašle? Kako je konkretno tih "5%" tvojih glasova odlučilo ko prelazi cenzus kada se cenzus određuje u odnosu na 100% izašlih birača?

prosto malo već tupiš, i ja ću morati malo da pritegnem: fašističko crtanje mete na 3 autobusa sa "bosančugama" postaje ne samo nepristojno nego i neprihvatljivo

da ne pričamo da je ono gore montaža, jer slika i zvuk nisu od iste trake nego nalijepljeni jedno na drugo,a  i dalje ne vidimo masu bosančuga da mijenjaju izbornu volju građana

vidimo Čedinu bombu konstantno i ništa više od toga

jer Đilas nije opozicija, možda to treba neprestano ponavljati

Meho Krljic

Quote from: mac on 18-12-2023, 19:44:37
Nestorović nije agent.

"Agent haosa", to sam napisao. Dakle, zatočnik postistine, konspiratologije i bulažnjenja o rešavanju korupcije i dovođenju pravih ljudi na prava mesta po sistemu Trampovog isušivanja močvare. Videli smo kako je to kod Trampa bilo i videli smo koliko je zavodljivo. Nestorović je doslovno štetočina, opasnost po javno zdravlje i greota je da ima podršku toliko ljudi ali ili su Balkan Info i slične platforme usppešno potvrdile svoj uticaj na mejnstrim politiku, ili postoji mnogo jača Vučićeva kontrola nad izbornim procesom nego što bih ja zamišljao i u stanju je da glasače namenjene Dačiću peusmeri na Nestorovića da bi Dačića konačno sveo na udobnu meru i imao jednog ekscentrika koji će da pravi cirkus u skupštini i pravi, jelte, dimnu zavesu.

Dybuk

QuoteEh, ne. Mene to poražava.

Da kvotujem samu sebe

QuoteNestorović, poraz razuma i civilizacije,

Ali Ivicu i SPS mrzim više :) I debelo su zaslužili.
Nestorović će proći, kao što je i došao (bolje pre nego kasnije) a vala je i SPS/SRS više vakat.

Btw sad Vučić prebacuje celu odgovornost ponavljanja BG izbora, na nasmejanog doktora. Valjda će mu to na kratko maći taj idiotski kez sa lica.

dark horse

Hahaha, e svašta ponavljanje izbora u Beogradu zavisi od Nestorovića, a ne od toga što Vučić nema većinu, što je meni bilo jasno još juče, a pisao sam o tome jutros. :roll:

Quote from: dark horse on 18-12-2023, 10:56:41
Quote"Lista 'Srbija ne sme da stane' prva je u Beogradu sa 38,5%".

"Druga je 'Srbija protiv nasilja' sa 35 procenta, trećeplasirana NADA sa šest odsto, 5,4 SPS i 5,1 Nestorović", rekao je Vučić.

Vučić o beogradskim izborima: Siguran sam da će Šapić biti gradonačelnik
Vučić ističe da nije sigurno ko će formirati vlast u Beogradu, a to zavisi od Nestorovića (6 mandata) i od DVERI koje mogu da pređu cenzus (trenutno na 2,8%). On navodi da je uveren da će gradonačelnik biti Aleksandar Šapić.

Nije mi jasno kako Vučić sa ovim procentima sanja da će Šapić i dalje biti gradonačelnik. Po meni, gube Beograd.

mac

Quote from: Labudan on 18-12-2023, 21:57:33
prosto malo već tupiš, i ja ću morati malo da pritegnem: fašističko crtanje mete na 3 autobusa sa "bosančugama" postaje ne samo nepristojno nego i neprihvatljivo

Nije "bosančuge", nego onaj komad državljana druge države koji podržava samo jednu političku opciju u mojoj državi. Dokle god mi nismo ista država meni to ne deluje korektno. Ako je normalno da svi Bosanci glasaju u Srbiji, onda treba svim Bosancima dati srpski pasoš, pa da sve stranke idu u Bosnu i tamo takođe vode kampanju. Dakle, proglasimo to za normalno, UVEDIMO TO U ZAKONSKE OKVIRE, da svi Bosanci mogu da glasaju u Srbiji, i hajde onda neka bude izbora. Ove ispodžitne radnje nisu normalne u normalnoj državi. Navedi mi još jednu takvu državu gde je to normalno. 3000 autobusa, ne samo tri.

Gledaj to praktično. Ako vlast to radi, onda joj se to isplati. Ova vlast ne radi simboličke poteze. Ovi Bosanci se nisu sami organizovali, nego je organizacija potekla odavde. Ovdašnja vlast je to organizovala, ali tako da se to ne zna. Sabirni centar u Areni gde niko ne može da prođe od obezbeđenja. Druže, je li to normalno u normalnoj državi?

A da i ne pričamo da jo to plaćeno državnim parama. Dakle od mojih para je plaćeno da ljudi sa strane meni biraju skupštinu. Pa nemojmo.

Krsta Klatić Klaja

Kakvih 3.000 autobusa, jesi čitav mače? Bukvalno buncaš

To što pričaš da državljani Srbije dolaze iz Bosne da glasaju se dešava otkad ja znam za sebe i nikakve veze nema sa postojećim režimom. Apsolutno je u zakonskim okvirima jer se nalazi u prvom članu Ustava Srbije. Državljanstvo dobijali od Đinđića, Koštunice, Tadića više nego kasnije od Vučićevog režima.

I ko kaže da podržavaju samo jednu opciju? Gdje, odakle ti to? Pričaš za neke sa tog tvog virtuelnog snimka, gdje su ti podaci da su državljani Srbije na glasačkim mjestima u BiH glasali samo za SNS? Glasaju DECENIJAMA.

Slušaj, da ti ispričam jednu priču pa ti vidi kako ćeš shvatiti. Ovo je naravno istinita priča iako se ne sjećam imena kineskog cara, ali mogu i da pročačkam pa nađem. Dakle, suparnik kineskog cara IZMISLI da car nije legitimni sin svog prethodnika. Da je kopile neko. Potpuna neistina koja se ponavljala svuda po carstvu, više puta, na sve strane, dok većina Kineza nije u to povjerovala i svrgnula tu dinastiju i dovela suparnika na tron. Iliti, PONAVLJANJE LAŽI se isplati. Pogotovo gubitnicima na izborima koji traže opravdanje na pogrešnom mjestu.

Da li je Vučić prejaki manipulator? Apsolutno, neko je čak povjerovao da je izbore dobio u Areni, a ne na medijskoj dominaciji, klijentelizmu razvijenom do besvijesti, iskorištavanjem neznanja građana Srbije, izmotavanjem generalno malatimuđenjem u koje naivni vjeruju (mada su Đilasovci još veće ovce, ali nije to sad bitno)

Ne, ajde da nacrtamo metu bukvalno na jednoj etničkoj karakteristici i da žrtvenog jarca nataknemo na ražanj. Onog istog jarca koji je vjerovatno glasao Tadića prije 15 godina. Bilo bi smiješno da nije žalosno.

Krsta Klatić Klaja

jebote, bukvalno ih Vučić izvozao juče da jure po Areni neke bosančuge, našli 3 autobusa, danas štrajkuju glađu, kunem se Vučko 8 koraka uvijek ispred njih, Ocean's Eleven izbori jbt.

Truba

Kad nobelovci dolaze iz bosne i sportasi onda je sve super
A glasaci ne valjaju
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

Regularni glasači, ne znaju ni gde im je adresa gde su registrovani. Sve regularno.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 18-12-2023, 21:56:47
Eh, ne. Mene to poražava. ne samo da tako neko uđe u skupštinu - kako Sendmne kaže, ima uvek takav neki na izborima - već da ima isti broj glasača kao jedna ipak, UPRKOS SVEMU srazmerno ozbiljna, institucionalno iskusna stranka kao što je SPS. To je meni podsećanje na POTPUNU urušenost ideje izbora i uticaja građana na političku orijentaciju države.

Baš preteruješ.

Propast SPS-a ima mnogo više veze za Dačićem i njegovom opsesijom da bude premijer (čak je i listu nazvao Ivica Dačić premijer Srbije) nego sa Nestorovićem i građanima.

Debeli prasac je precenio svoju ulogu, smorio Vučića još na prošlim izborima i nastavio sa promašenom taktikom do svoje propasti.

Direktno je sam sveo SPS na kombi za svoje lične potrebe i ambicije.

džin tonik

bato se pravi francuska sobarica: em kao nije poznato da ce malo tko u bosni potegnuti i dva koraka zbog tamo nekih izbora u srbiji, znaci, to mora biti organizirano i pozlaceno, a organizira stranka kojoj je u interesu (i koja je u stanju podnijeti trosak prebacivanjem na drzavne institucije koje kontrolira), em kao nije poznato i da "vanjski" biraci i bez organizacije naginju spektru vuciceve klijentele. jer van matice je nacionalno pitanje uvijek krunsko, ne socijalno.

godinama su beogradske agenture u hr guslale protiv starog izbornog prava raseljene i bih hrvatske, sve dok nisu kvazi obespravile iste i nametnule nacionalne manjine kao odlucujuci faktor pri odrzavanju yu-kriminalnih organizacija na vlasti u rh. srpsko nacisticko vijece i derivate. sa uzitkom pratim vasu raspravu gdje isti akteri u pogledu srbije grcevito brane postojece pravo (i manipulaciju) te zauzimaju dijametralno suprotne stavove kad se radi o srbiji. primijenite isti recept, posebna lista za raseljene (i bih) sa max. 3 mandata.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 18-12-2023, 23:21:12
Regularni glasači, ne znaju ni gde im je adresa gde su registrovani. Sve regularno.

bukvalno mače, svoj stav temeljiš na čudno montiranom snimku na kojem se vidi manje osoba nego što ja imam prstiju na jednoj ruci. Kažem ti da je nerealno da neko protjera hiljade autobusa, ma ni stotine, jbt svako može da otvori sajt autobuske stanice i vidi koliko buseva dolazi izbosne, ni hiljadu ljudi dnevno ne cirkuliše kroz Beograd, dakle sve što pričaš bukvalno je bulažnjenje, ne znam šta da ti kažem, jedino ako su svi ti bosanci u tvom dupetu inače đe su

sve ostalo besmisleno, Vučić je dobio izbore jer su Srbijanci glasali za njega

edit
zvuči mi kao da nikad nisi putovao niđe busom jer si visoka klasa pa ne kontaš da pričaš besmislice

mac

Quote from: Labudan on 18-12-2023, 23:38:53
kao da nikad nisi putovao niđe busom jer si visoka klasa pa ne kontaš da pričaš besmislice

Išao sam do Pariza i do Kušadasija autobusom. I do nekog sela kod Larise. Kakve sad nebulozne klase potežemo ovde? No dobro, valjda će bar neko iz opozicije da sastavi neki izveštaj o tim autobusima. pa ćemo onda videti je li tri ili tri hiljade, i čijim parama je to plaćeno.

Palmer

Plaćeno je djilasovim suzama..

Krsta Klatić Klaja

mače, jesi išo sa sto autobusa u Pariz? kad ne kontaš ne kontaš, ne znam šta da ti kažem, gledaj Đilasa i popij mu suze krokodilske

Krsta Klatić Klaja

QuotePolitička legenda, a bogami i matematika, kaže da je Boris Tadić u drugom krugu predsjedničkih izbora 2012. izgubio jer je Dragan Đilas dao nalog dijelu partijske infrastrukure, koju je kontrolisao u Beogradu, da minira partijskog šefa.

https://www.vijesti.me/kolumne/35790/sta-ako-milo-izgubi

iliti
Dragan Đilas nije opozicija

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 17-12-2023, 16:24:44
Quote from: mac on 17-12-2023, 16:12:56
Šta kaže zakon, može li neko da glasa u državi, a da ne plaća poreze toj državi?

Porez nije uslov.

I ja bih se osećao neprijatno da je porez uslov jer bi time diskvalifikovali ljude koji ne privređuju a žive ovde.

zasto porez ne bi bio validan uslov? ti si (pri trolovanju pod stare dane?) porez sveo na kvazi-nebitnu stavku poreza na prihode (iz ovisnog radnog odnosa)? to je zanemarivo. bitna stavka i ono od cega drzava "uglavnom zivi" je pdv koji placaju rezidenti, produktivni i neproduktivni. neizbjezno. dok bato i ja na granici dobijemo povrat.

znaci, plati mi neka partija izlet u srbiju ili potezanje do konzulata da joj dam glas koji mene ne dotice, plati po instituciji koju kontrolira ili iz koje izvukla pare, crnih fondova, pa macu povisi pdv na 30% kad tako pobijedi. i ti tu ne vidis problem, elegantno manipuliras pojmom poreza cak.

Dybuk

Te jedno te isto botovanje. ba. Ista meta isto odstojanje, ajde barem zosko uviđa kako stvari stoje.

*zev*

Krsta Klatić Klaja

Ljudi ja ću da se ugušim

dark horse

Dođe mi da povučem glas za Đilasa.

Ono kad na dan izbora nemaš za koga da glasaš, ipak se prelomiš i dva dana posle izbora ti dođe da povučeš glas zbog susramlja i transfera blama.

Krsta Klatić Klaja

Palmer, bacaš suvo zlato ovih dana, kao da si Nestorović.

Palmer

Mim mu dođe ko kratka priča. Pa kad već radionica RIPnula...

dark horse

Najjači mi ovi indirektni Vučićevi glasači, čak mu i sliku strastveno kače. Ljubav.

"MORAM DA RAZOČARAM PALMERA PREDSEDNIKA" Nestorović najavio: Biće novih izbora verovatno brzo

Suzica gorka, prvosrbijanska.  :( :cry:

Meho Krljic

Pa, mislim, ako ste skloni scenariju da je Nestorović Vučićev, jelte, trojanski konj, kao i da je Vučić išao na to da se ponište beogradski izbori da bi se ponavljali 31. decembra kad će, jelte, drugosrbijanci da idu da se zezaju a pošten narod da glasa za SNS, onda je ovo sve logično. Ne kažem da je tako, naravno, ali politička stranka koja izađe na izbore a onda eksplicitno kaže da ne želi da uđe u vladajuću koaliciju je, jelte, sumnjiv konstrukt.

dark horse

Mislim da se Vučić preračunao, nije računao da će Đilas i Marinika sedeti na stiroporu i plakati. To sad sve menja. :cry:

Krsta Klatić Klaja

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 19-12-2023, 09:58:40
Ne kažem da je tako, naravno, ali politička stranka koja izađe na izbore a onda eksplicitno kaže da ne želi da uđe u vladajuću koaliciju je, jelte, sumnjiv konstrukt.

Sve je vrlo logično i nimalo sumnjivo:

A šta ako Nestorović stvarno neće ni sa kim?

Quote,,Nemamo koalicioni potencijal i 99 odsto nećemo ulaziti ni u kakve koalicije", dodao je Nestorović.

Da će buduća vlast u Beogradu zavisiti od toga sa kim će Branimir Nestorović želeti da formira koaliciju, izjavio je i predsednik države Aleksandar Vučić.

,,Mislim da bi koalicija bila smrtonosna za nas, to bi nas ubilo na samom početku, pre nego što smo počeli, jer bi bilo evo istrgovali su, dobro su prošli odmah su se prodali", poručio je Nestorović.

Nestorović je prevelika budala i nerealno je očekivati da odustane od toga čim je ostvario prvi izborni uspeh tim izigravanjem budale. Ja sam odmah znao da taj neće hteti ni sa kim i pre nego što je bilo šta rekao.

Možemo, naravno, praviti svakakve zavere oko toga, ali da li je zavera što ovom narodu odgovaraju budale poput Vučića, i što, kao direktna posledica, budalama iz SNS odgovaraju svakakve nove random budale? Šapić se sad umiljava Nestoroviću, zove ga uglednim pedijatrom/pulmologom koji je imao pravo u vezi korone, ne bi li im se pridružio, ali džabe...

Meho Krljic

Enivej, CRTA:

https://crta.rs/preliminarna-ocena-izbornog-dana/

QuoteNa pet procenata biračkih mesta za parlamentarne izbore i na devet procenata biračkih mesta za beogradske izbore zabeležene su nepravilnosti koje su neposredno kompromitovale izborne rezultate na tim biračkim mestima. U popodnevnim i večernjim časovima izbornog dana postojao je jasan trend izrazitog rasta broja slučajeva unapred popunjenih glasačkih listića i nezakonitog prisustva trećih lica na biračkim mestima, posebno u Beogradu. Takođe, u Beogradu se do kraja dana utrostručio broj mesta na kojima su zabeleženi slučajevi da se neko potpisao u izvod iz biračkog spiska umesto birača, u poređenju sa prvom polovinom dana. Biračka mesta su zatvorena u okolnostima zabrinjavajućeg porasta broja slučajeva vođenja paralelne evidencije unutar i izvan biračkog mesta, organizovanog dovođenja birača, sumnjivog kruženja automobila oko biračkih mesta... Izborni dan je bio takođe obeležen povredama tajnosti glasanja i neproveravanjem identiteta birača.

Palmer

Quote from: dark horse on 19-12-2023, 09:44:48
Najjači mi ovi indirektni Vučićevi glasači, čak mu i sliku strastveno kače. Ljubav.

"MORAM DA RAZOČARAM PALMERA PREDSEDNIKA" Nestorović najavio: Biće novih izbora verovatno brzo

Ono u šta gledaš vidi i ono tebe kako gledaš u njega. U tome je problem sa zerkalom.

Palmer

Palmer

Negujmo doktori plaća ih i Vlast i opozicija za reklame

dark horse

Quote from: Palmer on 19-12-2023, 11:10:37
Quote from: dark horse on 19-12-2023, 09:44:48

Ono u šta gledaš vidi i ono tebe kako gledaš u njega. U tome je problem sa zerkalom.

Ako dugo gledaš u ponor, reče Niče.

dark horse

Ili u doktora Haosa.  :roll:

dark horse

St. Protić o rezultatima izbora: Vi ne udarate na političkog protivnika, nego na zid koji je neoboriv

QuotePrema njegovim rečima, 30 odsto osvojenih glasova na izborima je maksimum koji, u ovakvim uslovima u kakvim živimo, može da se ostvari.

,,Sve je u njihovim rukama i to nije od juče, to je godinama, a vi goloruki treba tome da se suprotstavite. Recimo, uzmete 30 odsto to je maksimum koji, u ovakvim uslovima u kakvim živimo, može da se ostvari, jer ne udarate vi na političkog protivnika, nego udarate na jedan zid, a taj zid je u ovom trenutku neoboriv", ocenio je Protić.

On ističe da ,,protiv takvog režima se ide ulicom".

,,Mi smo protiv Miloševićevog režim išli mnogo više ulicom nego što smo išli izborima i na kraju smo pobedu ostvarili na ulici. Sve manje verujemo u demokratiju", navodi Protić.

Kako, je naveo ,,na ovim izborima izgledalo kao da roboti idu da glasaju, da je njima svest već formirana i da oni idu samo da zaokruže šta im je rečeno".

,,Hoću da kažem da onda kada vlast ne prihvati demokratiju, kada ne prihvati svojevoljno i dobrovoljno pravila igre, već na protiv koristi sve da demokratiju obesmisli i da zadrži samo jednu praznu ljušturu koju smo juče doživeli, onda tu nema prostora za pobedu nekog drugog", ukazao je.

On ističe da je opozicija na izborima ,,ostvarila zaista maksimum".

,,Ti mehanizmi zloupotrebe se unapređuju iz dana u dan i kada uspete u tome da kontrolišete sve, kako tome da se suprotstavite – oni mogu sve i mogu da rade bestidno. Da li je to uticalo na rezultate izbora u Beogradu je irelevantno, bitno je da oni takve stvari rade i ko zna koje sve, koje ni vi ni ja ne znamo. Na to su se oni spremali deset godina. Sistematski to rade i samo to ih interesuje, jedini problem koji imaju je ovaj međunarodni pritisak", istakao je Protić.

Prema njegovorm mišljenju, pobeda Branimira Nestorovića je ,,najveći znak pitanja, ako jedan takav čovek i grupacija mogu da uzmu 5 odsto onda te izbore okačite mački o rep".

Na pitanje da li će Ivica Dačić da ode u istoriju, Protić navodi da je Dačić poput ,,političke jegulje, koja će naći način da opstane.

,,Uprkos svemu i svom ispiranju mozga u Srbiji ima 30 odsto, odnosno 1/3 ljudi koji misle svojim mozgom, to znači da smo još živi i da nas još ima", zaključio je Protić.

Meho Krljic

Strašno mi da vidim da Protić i ja pričamo isto AL IDE TO VALJDA S GODINAMA.  :lol: :lol: :lol: