• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

strip album: tomaz lavric: slepo sonce

Started by sigismundus, 30-08-2004, 23:12:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

ljudi moji, izlazi novi slovenacki strip album. remek djelo, stripoljubci.
najbolji slovenacki strip album je Skrivnost belega slona, ilustratora Bojana Šlegla. Ne poznajete, jel? Nije ni cudo. zaboravljen je taj album, ni strip istorija ga ne poznaje. jedini duplikat poklonio sam nekom ljubitelju iz beograda, al za svih trideset godina samo je jednom bio na prodaji u nekom antikvariatu. i zakasnio sam ga. al, da vam pokazem pasice, rekli bi, da je to raymond. davno je izasao, ali sada imamo nesto novo.
groteskni, senzibilni strip. devet epizoda, svaka za sebe remek djelo, slepo sonce.  dobro, moj ukus je moj ukus, ali kazem vam, takvo nesto nije izdato još od albuma zimonica. ako vam to nesto znaci. devet prica o propasti nase civlizacije, o ekoloskoj katastrofi, o ljudskim dramama, o samoci i nadanju. remek djelo, kazem vam. crtez je groteskan, crno bjeli, ali price, da ti stane dah. nijedan ljubitelj stripa ne bi smio sebe smatrati poznavaocem, a da to ne poznaje. i smatram, da samo ljubitelj znanstvene fantastike moze u potpunosti shvatiti dubinu tih prica.
album izlazi u oktobru, dotle se nadam, da cu srediti svoje osobne probleme, i da cu se vratiti ovde na redovnoj bazi. jer imam puno toga jos uraditi. tada cu se pobrinuti za sve, koji ce se odluciti, da bi zeleli imati taj album. nece vam biti zao.
a taj strip album izdaje mladina, na telefonu: 012306530, a cena je 1500 SIT. jeftino, ako me pitate.
budite mi dobro, prijatelji

sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

Pajke

Tomaz Lavric je uvek bio majstor i nema razloga da tako ne bude i ovog puta. Nisam cuo za taj strip, jesu li se objavljivale epizodice negde(da nije jedna epizoda mozda objavljena u CRTANI ROMANI SHOW katalogu..onako, crtez stilizovan na crno bele povrsine bez sencenja srafurom, likovi kao da ih je crtao Pikaso...to mi se svidelo...neverovatno kako taj covek moze menjati stilove)?

sigismundus

da, to je to. mada ne znam, da li je nesto izaslo u crtanim romanima show. poneke epizode objavljivane su u stripburgeru. zbilja, kao pikaso..

marlowe

moze li se doci do tog albuma, zigo? kakva je situacija s dijarejom? ima li toga?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

sigismundus

strip album slepo sunce izlazi 1. oktobra. dogovorio sam, da dobijem albume sa potpisom. dakle, primam narudjbe.
sto se tice diareje(one glomazne knjige u obliku cigle) rasprodata je. ali je jos uvek ima u nekim knjizarama.

marlowe

bio bih ti zahvalan ako mozes da mi nabavis jedan (potpisan!?) primerak. oko transporta/isporuke/placanja cemo se dogovoriti. mozda ti ja mogu nabaviti nesto ovde. moze li se nabaviti dijareja (cigla) i koja je cena? unapred zahvalan, marlowe.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Rommel

Quote from: "sigismundus"ljudi moji, izlazi novi slovenacki strip album. remek djelo, stripoljubci.
najbolji slovenacki strip album je Skrivnost belega slona, ilustratora Bojana Šlegla. Ne poznajete, jel? Nije ni cudo. zaboravljen je taj album, ni strip istorija ga ne poznaje. jedini duplikat poklonio sam nekom ljubitelju iz beograda, al za svih trideset godina samo je jednom bio na prodaji u nekom antikvariatu. i zakasnio sam ga. sigismundus
NEEEEEEEEEEEmoj mi reći da nemaš niti jedan drugi primjerak....za sirota besposlena feldmaršala???? :cry:  :cry:  :cry:

Rommel

Quote from: "marlowe"bio bih ti zahvalan ako mozes da mi nabavis jedan (potpisan!?) primerak. oko transporta/isporuke/placanja cemo se dogovoriti. mozda ti ja mogu nabaviti nesto ovde. moze li se nabaviti dijareja (cigla) i koja je cena? unapred zahvalan, marlowe.
ciglice je nudio macan i imao je više primjeraka...možeš ga kontaktirati na www.aukcije.biz (tako sam i ja došao do nje... :)  a

Strip.art.nica BUCH

znaika Sporočamo vam, da bo Tomaž Lavrič 01.10.04, ob 19.00 v Striparnici Buch podpisoval samo pri nas kupljen album Slepo sonce. Na zalogi je tudi še par izvodov Diareje.

Od ponedeljka 20.09.04 pa si lahko striparsko lakoto potešite Z Venecijo Corta Maltesea, Torpedom št.9 in novo večjo pošiljko rabljenih ZS in LMS.

Striparnica BUCH

Rommel

tako je vrijeme brzo prohujalo da mu nisam stigao reči ni hvala, a već je nestao u mraku na putu prema portorožu....no ovako te možda ipak uz put kad tad i dostigne...hvala mon ami na slepom suncu....