• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Doom 3 - prvi utisKi

Started by Tex Murphy, 04-09-2004, 04:57:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Prije izvjesnog vremena počeo sam da igram ovu zvijer od igre (naravno na najtežem nivou) i evo šta sam do sada otkrio:

- Izgleda da zvijer od igre zahtijeva još veću zvijer od mašine. Na mom Athlonu 2800, 1 GB RAM ide solidno ali ipak malo prikoči kad treba naglo da se okreneš (dakle, onda kad je najbitnije, tj. kad te monstrumi opkole).

- Nažalost, id Software se i dalje drži jedne od rijetkih mana koju je imao prvi Doom. Naime, kad naletite na paket prve pomoći, on će automatski da bude iskorišten ako vam zdravlje nije na vrhu. Ako jeste, onda ćete samo preći preko njega, tj. nema mogućnosti da pokupite taj prokleti paket i iskoristite ga kad vam treba. Za Doom 1 je to normalno, ipak je u pitanju pionir ovog žanra, ali sad stvarno nema opravdanja, sa tolikim igrama u kojima je ovo riješeno kako treba.

- Moram da priznam da sam se propisno isprepadao na početku. Naime, prije nego što krene akcija, imate priliku da pričate sa likovima, pa onda dobijete neki PDA uređaj na kojem možete da čitate nekakve mailove i gledate video diskove i slično, pa sam se pobojao da nisu naprasno odlučili da naprave nekakvu """inteligentnu""" pucačinu, što bi stvarno bilo svetogrđe posebne vrste. Srećom, ništa od toga. Razgovori sa likovima se najčešće sastoje od jedne ili dvije rečenice koje vam oni kažu, najčešće se to odnosi na to gdje dalje treba da idete. Iz mailova i audio logova na koje nailazite na PDA uređajima koje ljudi ostavljaju za sobom najčešće saznajete samo šifre za pretince sa municijom, oružjem i slično. Dakle, dobro je, Doom je i dalje čistokrvna pucačina, bez ikakvih RPG ili avanturističkih elemenata, a ovaj fazon sa PDA uređajima i sl. je prilično zgodan jer nekako "oživljava" okruženje, povećava interakciju sa neživom okolinom i sl.

- Još jedna mana, ali sitna: Nema mogućnosti raznošenja predmeta. Jedino što možete da pošaljete u vazduh su burad sa eksplozivom, dok će na ostalim predmetima jednostavno da se pojavi neka crna tačka tamo gdje metak kao pogodi. Dosta razočaravajuće, čak ni staklo ne možete da razbijete. A ja ih taman u prethodnom pasusu pohvalio za povećanje interakcije s okolinom.

- Još je rano da se donosi sud (tek sam na početku igre, prešao svega nekoliko nivoa), ali za sada je igra skroz klaustrofobična, sve se dešava u nekakvim uskim hodnicima, prolazima, liftovima i šta ti ja znam. Ja se iskreno nadam da nije čitava igra ovakva i da se kasnije pojavljuju i nivoi kao oni zbog kojih je prvi Doom onako legendarna igra.

- E sad ono osnovno, donekle vezano za prethodnu tačku. Atmosfera u igri je jednostavno JEZIVA, u tolikoj mjeri da to prelazi granice obične pucačke igre i zalazi u domen survival horor igara. Ova igra više ne pravi konkurenciju Quakeu, FarCry-u i drugim FPS-ovima, već više napada Nocturne i slične igre. I ne samo da ih napada, nego ih bogme u priličnoj mjeri dostiže i prestiže.
Naime, stvar je sljedeća - tamo negdje 2145 godine UAC korporacija se bavi raznim istraživanjima na Marsu. E sad, ta istraživanja vodi neki ludi doktor i ljudi koji rade tamo isprepadani su raznim čudnim stvarima koje se dešavaju (čuju se misteriozni glasovi, ljudi neobjašnjivo ginu u seriji "nesrećnih" slučajeva, itd.). Priča počinje kad tip po imenu Eliot Swann dolazi da sprovede istragu o tome šta se kog vraga dešava. Negdje u isto vrijeme tu dolazi i grupa novih regruta, od kojih je jedan heroj igre, kojim i upravljamo. Naš heroj nakon kratkog tumaranja i pričanja s likovima dobija zadatak da pronađe nekog nestalog naučnika. E kad ga pronađe, počinje pakao. Naučnik je sav isprepadan, priča o nekakvom zlu i onda se odjedared dešava neka eksplozija, nekakvi demoni počnu da lete okolo, jedan zaposjedne naučnika koji krene da kokne našeg heroja, ovaj vadi pištolj, istresa šaržer u njega i od tada nema više ostavljanja oružja. Pri pokušaju povratka u bazu otkrivamo da je sve otišlo do đavola, svi su mrtvi, jedino je živ narednik Kelly, naš pretpostavljeni, sa izvjesnim Bravo timom. Sa Kellyjem naš heroj održava povremenu radio vezu i za sada njegov prvi cilj je da pronađe Bravo tim i da mu se pridruži. E to je lakše reći nego učiniti. Jer to izgleda otprilike ovako:
Kelly: Heroju igre, mi smo na mjestu A, dolazi odmah!
Vi dođete na mjesto A, kad tamo samo gomila leševa.
Kelly: Heroju, mi smo na mjestu B, dolazi odmah!
Nakon još gomile pobijenih kreatura dolazite na mjesto B, kad tamo opet nikoga.
Kelly: Heroju, evo nas na mjestu C...
I tako u nedogled. Još uvijek nisam uspio da nađem narednika Kelija i prokleti Bravo tim a došao sam već do Alpha Sectora 4, ako je neko igrao igru da zna da se ravna.
Elem, počeo sam da pričam o atmosferi. Dakle, dotična je jeziva, možda čak i previše. Prvi Doom je bio dosta napet, nikad niste znali kakva grozna kreatura vas čeka iza sljedećeg ćoška, ali ova trica je prevršila svaku mjeru. Prvo sa čim se srećete su zombiji, grozni, nekima fali glava, nekima ruka, nekima ovo, nekima ono, ali svi se jednako jezivo kreću. Lako ih je ubiti, jedan metak iz sačmare je dovoljan, ali zato vam jednostavno srce silazi u pete kad recimo stojite u mrklom mraku a svuda oko sebe čujete ono jezivo "Aaaaaaaa...". Kao da ste u Romerovom filmu. I to bukvalno U FILMU. Zatim, to su impovi poznati iz prvog dijela, oni što bacaju vatrene kugle, ovde su naravno mnogo jeziviji, pa neka dvoglava odvratna čudovišta, pa onda neki grbavac kojeg ne znam ni da opišem (mislim da se i on pojavljuje u prvom dijelu) itd. Nijedno od ovih čudovišta nije nepobjedivo (mada su ovi "grbavci" prilično gadni), ali imaju ružan običaj da vam se nacrtaju iza leđa i sataru vas prije nego što skontate šta se dešava ili da iskoče pred vas i tako vas istrzaju da vam skrate životni vijek za bar 10 godina. A da i ne spominjem evidentan horor element u čitavoj priči - recimo jezivi glas koji vas zove, pa onda krvlju ispisano "Death is coming" na nekom prozoru, pa neki krvavi pentagrami, unakažena tijela i slično. Daklem, Doom 3 je prava čistokrvna horor igra koja će da vas "rasturi" ako je budete igrali po noći. A po danu svakako ne možete da je igrate jer ništa nećete vidjeti  :lol: U svakom slučaju, jedva čekam da vidim šta će se dalje dešavati, kojim bolesnim kreaturama će poslije da nas bombarduju i da li ima izlaza iz ovih prokletih hodnika.

- Kratka informacija o težini. Na najtežem nivou (za sada veteran, postoji još i nightmare, ali on ne može da se selektuje, valjda treba nekako da se otključa) morate jedan prst da držite na lijevom dugmetu miša (pucanje) a drugi na F5 (quicksave). Čim roknete nekog monstruma a ne izgubite nimalo energije, momentalno spašavajte. Takođe, bitan je bukvalno svaki metak, pa štedite municiju. Preporučljivo je da koristite sačmaru, većinu neprijatelja ubijate jednim metkom, ali naravno samo ako ste im jako blizu. Ovo sa konstantnim spašavanjem pozicije jeste malo kukavički, ali to je jedini način na veteran nivou. Usput, moram da priznam da su prilično izdašni sa energijom, dosta često se pojavljuju stanice za prvu pomoć i neki medicinski paketi, tako da igra iako prilično teška nije neprelazna.

Elem, mislim da sam odbaljezgao to što sam imao. Ako nisam bio dovoljno jasan, OBAVEZNO igrajte Doom 3, igra je opaka. Takođe, ako je neko igrao Doom 3 i System Shock 2, nek me informiše o sličnostima i razlikama, jer sam čuo da je SS2 jedna od najjezivijih igara koje su se pojavile.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

phuzzy

OK, ja ga (još) nisam pikao (shame on me, the FPS junkie), ali sam ga video/čuo komentare ortaka sa kojima se kapiram:

- Interaktivnost, šminteraktivnost.
- Selotejp rešava 90% problema.
- Replay value = negligible, a ne jedan čovek je odustao od igranja na pola, jer mu je dosadilo.

Što me navodi na ono što drvim već jako dugo: valja čekati Half Life 2, ili ako nas Gabe i kompanija zajebu, da vidimo kako to braća Rusi rade: S.T.A.L.K.E.R. (koji poseduje punu interaktivnost sa okolinom, pogledaj neki od demo movie-ja).

milant

Ja sam par dana pre odmora poceo da igram Doom 3 i dosao do pola.
Vratio sam se sa odmora pre 5 dana i nemam skoro nikakvu zelju da nastavim.
Doom 1 i 2 su daleko bolje igre. Sad sto je ovde grafika do jaja, nije dovoljno da igra bude dobra. Trebalo je jos malcice poraditi na nekim dogadjanjima a ne vestacki stvarati napetu atmosferu (stvaranje monstruma iza ledja i ona glupava baterija).Rudara vec sto godina imaju lampu na slemu, a ovaj iz 22 veka nema.

Lurd

Ja ne znam zašto toliko ljudima smeta lampa. Mislim, ima još toliko stvari koje se mogu strpati u fioku "nije realno", ali koga zabole. Oni drugi problemi koje svi ističu stoje. Novo igranje - nula, zanimljivost - skoro pa nula, atmosfera - odlična, ali negde od pola dosadi tako da je - pola nule.

Grafika - najlepša igra ikada izašla na PC-ju, a i šire. Mrzi me da pišem dalje, ali i ja sam ambivalentan.

Čekaju se Heroji 5.

Nego, kad smo već tu, odigrao sam juče ponovo Red Faction. Mislim da je to stvarno jedna od najbolje skrivanih igara FPS žanra. Znate li da mi preporučite još koju sličnu?
My trees...They have withered and died just like me.

Tex Murphy

Jao majko, kakva gomila JERETIKA ovde!
Ljudi, previše analizirate stvar. Prvo, napeta atmosfera, vještačka ili prirodna, nipošto nije obavezna, ali je svakako plus. Realnost? Da li sam to dobro čuo? REALNOST u FPS igri?
Jedino što je bitno za dobru pucačinu je koliko dobrog pucanja ima, a toga definitivno ne nedostaje u Doomu 3. Osim toga, baš sam danas došao do dijela kad igra konačno počinje da liči na prvi dio, na površini Marsa napadaju me neke leteće glave, a ja ih šicam plazmom. Milina jedna...
Genetski četnik

phuzzy

Hm, vidi ovako, jeste bitno koliko dobrog pucanja ima, ali ja sam zavrsio i Serious Sama i Half Life, i Sam je, po zavrshavanju, odleprshao u fijoku "never again", a Half Life bih rado jos koji put proshao. Pri tome mi je u Samu, takodjer, negde na pola dopizdilo da mi samo nalece sve vise istih zveri...

Lurd

Red Faction, Red FACTION, RED FACTION!

Odlična igra! Ima li šta slično? Lurd to ostali, Lurd to ostali:

Ima li šta slično Red Factionu a da nije SOF?

phuzzy

Eh, svi pravi mushkarci (tm) igraju Desert Combat chetvrtkom.

To je i bolje od Red Fekshna.

Lurd

Quote from: "phuzzy"Eh, svi pravi mushkarci (tm) igraju Desert Combat chetvrtkom.

To je i bolje od Red Fekshna.

Svi pravi muškarci četvrtkom prolivaju znoj i tabaju se, a eventualno posle toga šibaju MOHAA. I nose brkove.

Nego, daj, bre, stari FPS vuče, (kao Crnjanski sa ovim zarezima) preporuči mi neki dobar FPS, osim Farcry koji sada nabavljam.

phuzzy

Strpi se. Sad će HL2. ;-)

Lurd

Quote from: "phuzzy"Strpi se. Sad će HL2. ;-)

BHUAHAHAHAHAHA!!!!!

Lepo je videti prave vernike! :wink:

Poslednje vesti kažu da je pomerena za prvi kvartal 2005. verujem da ćemo pre dočekati Stalkera. Ma, sve je to ok, evo saću i Farcry, ali nateralo me nešto da kopam.

RF je odlično zabavna igra, sa odličnom atmosferom i velikim šmekom i sjajnim gejmplejem, a nije se o njoj pričalo skoro nimalo, pa reko' mora da ima još takih.

milant

Quote from: "Lurd"Ma, sve je to ok, evo saću i Farcry, ali nateralo me nešto da kopam.

Farcry pati od Doom III sindroma. Sve je to lepo nacrtano i do jaja je fizika (100X bolja nego Doom, na pola puta do Painkillera), ali dosadi...Stalno ponavljanje, nema ritma, niti neceg da vas tera dalje, sem lepih slicica....

Tex Murphy

Svi znamo da je najbolja pucačina svih vremena Doom 1. Zašto to ne odigraš ponovo?
Genetski četnik

milant

Quote from: "Invisible_Man"Svi znamo da je najbolja pucačina svih vremena Doom 1. Zašto to ne odigraš ponovo?
Trenutno ipak pokusavam da zavrsim Doom III, i relaksiram se Quake II-om.
A imam jos bar 20 igara na listi cekanja. I s obzirom da mogu da izdvojim pola sata dnevno najvise za igranje, bice negde 2015....

phuzzy

Dakle, pomenuh već na PM, ali evo i ovde: svi preporučuju Painkiller. Nema mnogo mozga, ali je pucanje, navodno, do jaja. Nešto kao mnogo mračniji Serious Sam. Zasad sam čuo samo jedan negativan komentar, te planiram da overim čim sredim mašinu...

Tex Murphy

APDEJT ZA DOOM 3 (što je donekle i tema ovog topica):

Sad je već izvjesno - Doom 3 je HOROR igra, nije ono ajde-da-stavimo- da-bude-malo-napeto-da-se-pravimo-važni, nego su ljudi baš išli na to da naprave superjezivu horor igru. Moram da priznam da sam se naježio kad se pojaviše one leteće bebe, pa onda ona scena kad plačni ženski glas niotkuda govori "They took my baby!" a onda se odjednom pojave krvi tragovi na podu koji vode do nekih vrata itd.

Problem je u sljedećem: KOME TREBA JOŠ JEDNA PROKLETA HOROR IGRA? Ako 'oćeš da se isprepadaš, uzmeš Nocturne ili Blair Witch ili tako nešto. Sad već gubim nadu da će ovaj Doom početi da liči na onaj stari. Sve se dešava u užasno uskim mračnim hodnicima, stalno nestaje svjetlo i iza BUKVALNO SVAKOG ćoška čeka te neko prokleto čudovište! Sad je već prestalo da bude jezivo i počinje da biva dosadno. A i radnja im je u tri lijepe: Ej dođi tu i tu, mi smo tu, međutim kad ti dođeš tu-i-tu, svi su mrtvi, pa onda treba da dođeš na neko drugo mjesto, međutim i tamo se nalaze samo leševi i tako milijardu puta. Dokle više? Počinjem ozbiljno da se pitam da li su autori ove igre uopšte igrali prvi Doom. Jedino što liči na tu igra bila je fenomenalna borba sa trojicom Glavonja koji izbacuju rakete. Došao sam do Delta laboratorije, Sektor 3 i ako se sad odjednom igra završi i ispostavi se da je to to, onda ću Doom 3 smatrati veeeeelikim razočarenjem. There! Vidite kako je moje početno oduševljenje splasnulo.
Genetski četnik

morbius

Evo, igrah i ja malo Doom 3 i stvarno je strašno do bola!!! Prvi put sam se toliko uplašio da bukvalno nisam smeo da idem dalje.
A tek hardverska zahtevnost. To je pravi horor kad ni na mojoj relativno snažnoj mašini nisam u stanju da ostvarim rezoluciju veću od 640 x 480 i to uz malo seckanja. Odustajem.
Uski, mračni hodnici su napravljeni kao omaž prvom Doom-u. Inače ista firma (id softvare) je radila obe igre.
Ne znam, nije moj tip igre. Volim brate igru sa radnjom i većom interakcijom sa NPC likovima. Reče li neko Deus Ex 1?
Kao pucačina Doom 3 nije nešto, kao horor je ekstra, ali treba imati jake živce i stvarno biti mazohista da bi igrao ovako nesto. Ma Barkerov Undying je malo dete za Doom 3. Jezivo. :?
Why me?

Tex Murphy

Još jedan apdejt:

Daklem, došao sam do PAKLA (za sve one koji su igrali bilo koji dio Dooma ovo nije nikakav spoiler jer gdje je Doom tu su i nivoi u Paklu). Pakao je urađen FENOMENALNO - idete kroz neke jezive hodnike, oko sebe čujete plač, jecaje, nebo je crveno itd. Ne znam da li ova igra podržava one 3D naočale ili tako nešto, to bi bilo jednostavno neopisivo iskustvo. Ovaj dio pomalo liči na Quake i na jednu stariju pucačku igru koja se dešava baš u samom Paklu a kojoj sam zaboravio ime.

Srećom, ovaj dio nije tako jeziv. Tj. ne koriste one jeftine fore da vas isprepadaju. Lokacije nisu tako mračne, tako da ne morate sa zebnjom da prilazite svakom ćošku znajući da vas tu čeka neki zombi. Sve neprijatelje na vrijeme primijetite. Problem je što u Paklu krećete od nule s oružjem, tako da recimo na Glavonju za kojeg vam je na Marsu trebalo nekih desetak raketa da ga sredite ovde idete kao partizan samo sa sačmarom. U svakom slučaju, pojavljivanje Glavonja iz prvog dijela igre na samom početku Pakla obećava da ćemo u kasnijem toku imati priliku da vidimo još bizarnije neprijatelje. Njam njam.

Having said that, Doom 1 je i dalje bolji. Mislim da su otprilike iste dužine, a na ultra violence nivou težine Doom 1 jednostavno oduvava veteran nivo u Doomu 3. Naravno, osnovna prednost je meni lično ljepši dizajn nivoa u prvom Doomu. Naravno, to ne znači da trojka ne valja. U pitanju je opak horor i to je igra koja jednostavno mora da se odigra (naravno, ako imate "horor" konfiguraciju).
Genetski četnik

Lurd

Heh, meni se desila jedna poprilično blamantna stvar.

Naime na Bartonu 2500+, FX5500, 512 rama nisam mogao da igram 640 low.

Onda sam uradio najneverovatniju stvar na svetu - instalirao sam poslednje drajvere za grafičku. Sada igram 800 medium, jer me nervira seckanje na ultra high i povremeno seckanje na high. Da imam još rama i to bi pevalo.

milant

Quote from: "phuzzy"Dakle, pomenuh već na PM, ali evo i ovde: svi preporučuju Painkiller. Nema mnogo mozga, ali je pucanje, navodno, do jaja. Nešto kao mnogo mračniji Serious Sam. Zasad sam čuo samo jedan negativan komentar, te planiram da overim čim sredim mašinu...

Kad budes video fiziku u painkilleru.....
Svaki predmet koji nije kuca ili zid moze da se pomeri i upuca.
A kad nekoga prikucas glogovim kocem, taj ostaje da visi  i da se ljulja.

A prva poslastica je Necrogiant. Ali da ne spojlujemo...

morbius

Evo, instalirah novi Catalyst 4.9 drajver za koga ATI tvrdi da ga je žešće nabudžio upravo za Doom 3. Malo sam i overklokovao grafičku kartu i sada je kao igrivo u 800 x 600, medium detalji.
E definitivno su mnogo stvari ostavili kao uspomenu na Doom 1, moram reći da mi je to simpatično. Grafika je super, i to je otprilike to...Priča je 0, interaktivnost sa drugim likovima takođe 0. Ali ponavljam, to je uspomena na prvi doom koji se svodio na kasapljenje svega što se miče i potragu za vratima koja su predstavljala izlaz sa nivoa. Jedva čekam nove igrice zasnovane na ovom endžinu.
Half Life 2 će da roka, a biće i manje hardverski zahtevan. Nadam se...
Why me?

Tex Murphy

HORROR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Desilo mi se nešto užasno, jezivo, zastrašujuće (dovedite Lovecrafta da dopuni ovu rečenicu s još nekoliko sinonima)! Naime, prešao sam Pakao (ispostavilo se da je taj dio igre prilično kratak, mada na njegovom kraju dolazi prilično težak Glavonja), vratio se na Mars i tu mi igra IZLIJEĆE U WINDOWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Što će reći da imam neispravnu verziju ili tako nešto  :cry:  :cry:  :cry:  :cry: Sad moram da čekam da kupim ispravne diskove  :cry: Kakva šteta...
Genetski četnik

milant

Quote from: "Invisible_Man"HORROR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Desilo mi se nešto užasno, jezivo, zastrašujuće (dovedite Lovecrafta da dopuni ovu rečenicu s još nekoliko sinonima)! Naime, prešao sam Pakao (ispostavilo se da je taj dio igre prilično kratak, mada na njegovom kraju dolazi prilično težak Glavonja), vratio se na Mars i tu mi igra IZLIJEĆE U WINDOWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Što će reći da imam neispravnu verziju ili tako nešto  :cry:  :cry:  :cry:  :cry: Sad moram da čekam da kupim ispravne diskove  :cry: Kakva šteta...

Samo bez panike...sacuvaj sve sejvove. I probaj opet. Moj ortak je imao problem kad je prvi put igrao, nisu htele uopste da se ucitaju Alpha labs, nego je kroz konzolu direktno ucitao tek posle njih deo. A kad je igrao drugi put, sve je bilo ok....Pa probaj da se vratis i opet odigras, ili probaj da reinstaliras doom i podmetnes sejvove....A ako ne pomogne, da ti ja nekako dobacim moju kopiju...

Tex Murphy

Nažalost, ostao sam bez instalacionih diskova (koji ionako nisu bili moji nego sam ih posudio od druga). Tako da ću sad morati da skrkam 12 maraka ili tako nešto  :( Nadam se da će to da riješi problem i da nije stvar u neslaganju nekih drajvera ili tako neke hardverske gluposti.
Genetski četnik

Boban

Ja i dalje igram Doom2 i uzivam.
Imam skinuto nekoliko hiljada WADova koje su pravili raznorazni i pojedini su zaista izuzetni.
Ostao sam na Doomu u neko staro doba zbog toga to mi je jedino njegova tacka gledista odgovarala, DUke, Quake... sve to me je iritiralo i ubijalo utisak da sam ucesnik.

A to sto je grafika jadna uopste mi ne smeta, pa imamo valjda maste ili ne?

Uzgred, gde ima da se nabavi Doom3, tj. da li su kopije koje se nude po pijacama i unaoko kompletne?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Tex Murphy

Heh, pa naravno. Doom 1 i 2 su najbolje FPS igre svih vremena. Quake, Duke i ostale možda imaju bolju grafiku, ali što se atmosfere tiče ne mogu ni da prismrde. Ja sam nedavno pokušao da igram Doom 2 ponovo, ali imam nekih problema sa zvukom pa će to morati da sačeka neko vrijeme.

Te kopije Dooma 3 koje kruže unaokolo bi trebalo da su kompletne. Nažalost, ja nemam pravo da pričam o tome, jer moj primjerak izlijeće u Windows na jednom mjestu.
Genetski četnik

Mica Milovanovic

QuoteImam skinuto nekoliko hiljada WADova koje su pravili raznorazni i pojedini su zaista izuzetni.

Nadam se da vam je jasno zašto knjige kasne... :evil:
Kakvi crni kuhari...
Mica

milant

Kopija koja se nalazi okolo bar meni radi. Sem incidenta koji se desio mom drugaru, nije bilo nikakvih problema...Jedino sto je grozomorno zahtevna. I sto ce se Boban verovatno razocarati. Osecaj Dooma 1 i 2 ne postoji. Igra mora da bude podobna....Nema vise ludila, nema vise nivoa kao sto je Circle of destruction...dzabe grafika...

Tex Murphy

Naravno, taj osjećaj ne postoji. Doom 3 treba posmatrati kao skroz posebnu igru, iako je priča zapravo rimejk prvog dijela. Ali atmosfera je potpuno drukčija.
Genetski četnik