• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Walking dead

Started by Djole, 09-09-2004, 16:34:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Djole

Kad smo već kod novih izdanja, ne vidim da je neko spomenuo novo izdanje u našim knjižarama/strip-shopovima, Invincible/Walking dead, tj. Nepobedivi/Okružen mrtvima.

Čudno, pored tolikih ljubitelja horora... :wink:

Enivej, reč je o dva serijala Roberta Kirkmana, gde je Invincible old school character driven superherojština, a Walking dead je, možete pretpostaviti i sami, zombi horor! Ove stripove izdaje (no mystery here :lol: ) Lavirint, što je pet project dragog nam Dekare!

Ko nije kupio, sram ga bilo, ko je kupio, neka kupi još jedan! :twisted:
"THAT is why they call me The Decorator."

DušMan

Evo i naslovnjacha! :)
Strip je moguce kupiti u knjizarama Beopolis, Alan Ford i Darkwood. Cijen prava sitnica.

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

maccak

Do prije par dana moglo se narucciti i od Dekare, a sad ne znam...
Vojska je to  :P

DušMan

Zvao me je Dekara jutros. Al' sam ja spavao.  8) U svakom slucaju, zvao me je sa pozivnog 019 (gde je to?) verovatno da kaze da je zaglavio duze nego sto je planirao. Mozda ce drugi broj onda ipak kasniti? :cry:

Djole

Hahahaha, Dekara je u Zaječaru!

Kad se čujete, daj mu moj broj mobilnog, idući vikend sam tamo, a i da ga upoznam sa nekim ljudima.  8)

marlowe

da u zajecaru. a koliko sam ja svojevremeno cuo tamosnja kasarna je jedna od, khmm, recimo "tvrdjih" :P  :shock:  :?  :D
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Djole

Da, kaznena je.

Ajd videćemo dal možemo da mu malko olakšamo boravak tamo...

DušMan

Djole, perverznjaku!  :evil:  :?

DušMan

A stripovi, izlaze li izlaze... I to predivni stripovi. Dajte ljudi, dal' je neko citao ovo, pa da malo diskutujemo?
Vec je i treci broj izasao, a ovde nije propracen ni drugi. Za nadoknadu, naslovnice 2. i 3. broja:

Pavle

Meni su se oba jako svidela, narocito "Okruzen mrtvima". Covek bi rekao da vise nista nema da se kaze na temu zombija, ali ovaj strip nenametljivim pristupom temi i solidnim likovima uspeva da prevazidje taj problem. Takodje je i odlicno crtan strip, pomalo na tragu nekih epizoda Dilana Doga.
Nepobedivi ima isti problem, ali mi se cini da ga je malo neubedljivije resio. Da je fokus ostao samo na odrastanju i ranim jadima novog superheroja, bar nekoliko brojeva, mislim da bi mi bilo vise stalo za njega. Takođe, na momente crtez prelazi u karikaturu, a mnostvo likova ne pomaze razumevanju price. Ipak, i da lje je i ovo sjajan strip a zajedno su svakako nesto novo i osvezavajuce na domacem trzistu.
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

DušMan

Okruzen mrtvima - uvod u pricu poprilicno obecava, jedva cekam da se dogura do, recimo, 20e epizode. 28 dana kasnije, ispricano na inventivniji nacin je moja definicija ovog stripa. Cisto da ne bude posle zbune, strip nije cista kopija pomenutog filma.  :)

Nepobedivi - je nepravedno zapostavljen od strane domacih citalaca kojima je u 99,9% slucajeva OM "bolji" strip. Nesreca ovog naslova je sto ga valja citati u trejdovima, a nas narod nije navikao da cita stripove u svescicama i da mu se radnja rastegne na godinu dana, kad sve to moze da procita u Zagoru odjednom. Naravno, ne pokusavam da uporedim Nepobedivog sa Zagorom.
Elem, prica u Nepobedivom pocinje da se zahuktava i za, odprilike, dva broja pocinje prava stvar. Ovo do sad je sve bio smao uvod i temelji price.
Sto se tice tog "mnostva ilkova", obrati paznju na detalje, koje ce Kirkman da iskoristi u nadolazecim brojevima. Nista vise necu reci, jer bi to bio spoiler.  8)

maccak

Proccitao sam sva tri broja visse puta jer se stripovi bass brzo ccitaju. To im je jedina mana, kratko traju, ali takve su sapunice  :wink:
Sasvim je sigurno da je ovo Dekarino izdanje pravo osvjezzenje za nasse trzzisste, a za mene pogotovo jer nisam imao susreta sa ovakvim stripovima.
Crtezzi su dobri, zanatski odliccno uradjeni, ali za mene nisu nissta posebno da bih se sad zbog crtezza nalozzio na strip.
Sve u svemu, odliccna izdanja, odliccna oprema, kupite!

maccak

Halooo, ko je zadužen za najavu broja 4?! Dušmaneeeeeeee...

DušMan

Najavicu ga kad mi stigne u ruke.
Ja ne izlecem sa najavama za nesto dok konacni proizvod ne bue gotov.  :wink: Sorry, ali morao sam.  :D  :!:

maccak

JA kad najavim šestice, dobijem uvijek šest trojki  :?:

DušMan

Vidis, nekome je bolje to nego tri sestice.  :evil:  :)

Elem, da se malo ontopicuje:
NEPOBEDIVI i OKRUZEN MRTVIMA #4 su u javnoj prodaji i od danas se mogu kupiti na svim popularnim mestima u Beogradu.

Uzivajte u novim nastavcima nasih omiljenih junaka. Morao sam ovo da kazem.  8)

DušMan

Evo i naslovnica, da se sladite ako jos niste kupili stripove.

DušMan

Wow! Vec je izasao i peti broj! Kupujte!

KUPUJTEEEE...
Prvi broj je skoro pa rasprodan i moze se naci jos samo par brojeva kod samog izdavaca, pa ako jos niste krenuli da kupujete ovo izdanje - pokajte se!