• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Za-Gor Te-Nej

Started by Tex Murphy, 12-09-2004, 01:34:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Zašto se Zagor preziva Tenej? Zato što kad drekne "Aaaaaaaaaa!" ima deset slova A, hence the name TEN-EJ  :evil: Bwahaha! Nakon ovog urnebesno smiješnog vica, prelazimo na ozbiljne stvari.
Naime, imam sve Zagorove stripove iz ZS i LMS skenirane i krenuo sam da ih čitam po redu, no čini mi se da oni kod nas baš nisu objavljivani po redu. Npr. prvi objavljen u LMS je Blago Crvene planine, u kome se pojavljuje Jednooki Džek, a roman pod nazivom Jednooki Džek ide tek poslije. Itd. Dal' bi neko mogao da navede spisak redoslijeda epizoda kako su objavljivane u Italiji (ili da mi da neki link) i još bi bilo super da znam ko je pisao odnosno crtao koje stripove. Skontao sam da je ubjedljivo najbolji serijal, onaj od Demona ludila do Divova dobra i zla pisao Ticijano Sklavi, autor Dilana Doga. Koje poznatije epizode je radio sam Boneli? Itd. Ako je ovo već obrađeno na forumu, nek' neko izbriše ovaj topic da se ne brukam.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

DušMan

Imas na stripovi.com verovatno. Tamo ima sve moguce concerning Zagora. Idi na home page, pa ne pretrazivanje ili tako nesto.  :!:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

daniel dravot

samo totalni slepac ili neznalica sa nekim ultrabizarnim poimanjem horora

Tex Murphy

Nakon ovoga mogu samo da ponovim istorijske riječi  Iana Andersona nakon fenomenalno izvedene pjesme Dharma For One u Carnegie Hallu, tamo negdje početkom sedamdesetih:

"THANKS A LOT!"

:lol:
Genetski četnik

Djole

Divovi dobra i zla su, što bi rekao Macan, darknajtizacija Zagora - njegova poslednja velika bitka, ali na Sclavijev način.

Lično, to je jedina epizoda Zagora koju još uvek mogu da čitam, i spada mi u top 20 najbolljih stripova svih vremena...
"THAT is why they call me The Decorator."

biberce

Odrasli ljudi koji vole i citaju Zagora?

taurus-jor

Ovo je forum za odrasle koji ne odbijaju da i dalje budu deca.
A šta ti voliš da čitaš, o "odrasli" čoveče?
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Tex Murphy

Naravno. Zagor kicks ass, osim u pojedinim trenucima rasizma i pojedinim trenucima patetike i pojedinim trenucima naivnosti, kojih srećom nema previše.

Sad tek primijetih dvosmislenost ove rečenice. Naime, Zagor kicks ass POGOTOVO u pojedinim trenucima naivnosti (kad ih razbija po desetoricu).
Genetski četnik

Boban

Nemoj da me pogresno shvatis, ali sad mi je jasno zasto ne volis, tj. ne shvatas "Mi nismo anđeli".
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Tex Murphy

Zato što volim Zagora?
Genetski četnik

Boban

aha.
Volis Zagora, dakle, svidja ti se.
Odrasli ljudi kojima se svidja Zagor... zaista ne znam sta da ti kazem.
To je štivo maximum za petnaestogodišnjake; pretpostavljam da ti imaš bar duplo...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Tex Murphy

Not quite. Imam "samo" 25.
But anyway, zar se za dokazivanje moje djetinjastosti nije lakše pozvati na moje voršipovanje Mikijevog almanaha ili filma Kung Pow: Enter The Fist ili nešto slično?

EDIT: Zamalo da zaboravim da spomenem stare pjesme Đ. Balaševića, koje su jedino što slušam od domaće muzike - Menuet, Vasa Ladački, Mirka, Marina, Lepa protina kći, Neki novi klinci, Odlazi cirkus, Pile moje, pače moje malo...
Can you get more childish than that?  :lol:
Genetski četnik