• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ekranizovao sam H.P.Lovecraft's The Dunwich horror:)

Started by West, 19-09-2004, 01:46:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

West

Stvarno, tokom leta i samo sam imao zelju da to podelim sa ovdasnjim obozavaocima Lovecraft-ovog dela:))

Ghoul

pa ako si već rešio da to podeliš sa nama – šta te sprečava?

PRIČAJ JEBOTE!

kako si zaboga i jebote i 100 mu gromova 'ekranizovao' DUNWICH HORROR kad ta priča zahteva desetine glumaca i spec. efekte daleko iznad bilo čijih mogućnosti u kućnoj radinosti.
kako- s lutkama? animacija? cgi?
mislim, sve sve, aj da si reko da si ekranizovao pikmana, ali... dunwich?

ajd ubedi me da si ozbiljan, pa ću da se potrudim da ti nađem RESURRECTED, znam mesto koje bi MOGLO to da ima.

inače, ne znam za koju verziju pikmana pitaš, budući da ta priča nije deo omnibusa NECRONOMICON. ja znam jedino za NIGHT GALLERY verziju (nisam gledo, voleo bih).

mda, 'čudovište' u pikmanovom modelu je GHOUL...
https://ljudska_splacina.com/

Ghoul

West, video sam neke slike iz tog vašeg filma.
Zašto ih ne okačite ovde? Ono uopšte nije loše. Ne znam, naravno, kako to funkcioniše u filmu, ali ovako... očekivao sam nešto slabije.

Da li je ona slika u dugačkom hodniku ('geg') takođe iz filma?
Ona sa kosturom je najslabija, plus – šta će vam, zaboga, ono heklano milje na krevetu iza? Totalno razara učinak!

'yog-sothoth' je sasvim ok.

takođe ona gnusoba koja izgleda kao spajderova pluća – čist lavkraft! dajte još toga!

WARLOCK

bice to kad dodje svecana premijera za lavkraftovce  :evil:

Ghoul

video sam nekih 15ak minuta ovoga.
tako je haotično izmontirano, sa najavnom (?) špicom USRED filma, da nisam siguran da li je ovo SVE, ali rekao bih da jeste.

priča:
3 babe idu u šupu. oblače mantile. jedna ima malo problema s tim, ali najzad uđe u isti. idu ka šumi. pale gomilu granja. varnice se dižu u nebo. babe dižu ruke. ćutke. sad tu mi zamišljamo da one nekoga/nešto prizivaju, u mislima.
onda jedna kaže: nismo uspele. a druga će, nema veze, uspeće drugi put.
istovremeno munja iz neba udari u vatru.
sutradan: u kućerak jedne od baba dolazi figura u mantilu i sa sombrerom (sic!). faca distorziranim glasom kaže: 'u ova tešškhaaahh vrrremennahh... tti nisii sammah hhhh...' ostavi joj neku debelu i iskrzanu knjigu iz narodne biblioteke i ode. cela scena je očito 'inspirisana' sličnom iz prve priče u filmskom omnibusu NECRONOMICON.
druge dve babe dođu kod ove. 'ubila sam ga', kaže im ona. vidimo neki leš sa sasušenim-oglodanim-smežuranim (?) nogama. :shock:
sledi špica: H.P. LOVECRAFT'S THE DUNWICH HORROR tokom koje vidimo imena tih baba, i slušamo neku domaću pop pjesmu.  :?
nakon toga, dve babe idu kod treće. tamo vide odeću onog stranca. baba se transformiše u neko glatko ružičasto kao-ljigavo čudo sa pipcima umesto ruku. zgrabi jednu dok druga beži. baba trči seoskim šorom. čudo juri za babom, sada u vidu neshvatljivo loše dizajniranog i u scenu uklopljenog gušterolikog (i dalje ružičastog) stvora. reči ne mogu opisati koliko je njegovo kretanje smešno. babino trčanje već možete da zamislite. baba tokom trčanja lista knjižicu (neku drugu, ne istu onu od ranije). deluje kao zbirka priča. ona nađe nešto u njoj, i okrene se. digne ruku u naci pozdrav. gledalac ovde treba da zamisli neku magijsku kletvu ili već nešto što ima smisla. munja s neba raznese guštera u vrlo lošem cgi efektu.
kraj filma.

mislio sam da ovo ispratim i kritikom, ali već i prepričavanje valjda daje dovoljno jasnu sliku.

ni daniča, ni užasa, a kamo li lavkrafta... :roll:

Mickey Mouse

Heh, video sam i ja taj filmić, tj dva dela istog.

Ima onaj uvodni kadar kada tri babe idu šumom u sumrak (ili je to bilo jutro?) koji izgleda jako dobro vizuelno. Ostalo je u principu vrlo haotično, blago rečeno.
Čak se vide i kola (stari mercedes? :P ) u dva-tri kadra, iza lika u mantilu kada ulazi kroz vrata, što je, verujem, glupa greška - značajno remeti kompoziciju i atmosferu.

Čak ni sesija kod vatre sa varnicama ne izgleda tako loše, ali je nejasno, kao što Ghoul reče, šta se tu dešava.

Nego, najzanimljivije je kako si naterao te babe da trče!?  :)
...

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

ne da imaju, nego je ova baba koja najgore glumi (što ne može da uđe u mantil) sve vreme u tesno pripijenoj odeći koja naglašeno ističe njene više no pozamašne hraniteljice...

go for it commie!