• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

XIII, posto vidim da si online..

Started by SANdMAN, 06-12-2002, 16:51:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SANdMAN

...pronasao sam gomilu skenova TVOG STRIPA na francuskom, negde do 15-te epizode cini mi se. takodje bih ti preporucio za citanje Vertigov 100 bullets, strip vrlo slicnog senzibiliteta pa ako si zainteresovan kontaktiraj me...

XIII

Kako si video da sam on line
Uzgrad bas bih voleo da procitam moj strip od 16-1500 :cry:  :)
a za onih 100 metaka, upravo sam gledao onaj link sto si poslao

SANdMAN

pa pise kad je neko online...
..i ne 150 kako sam prvobitno napisao vec 15, sorry...  :?:

inace, imam ceo 100 bullets na disku i planiram da izbacim par tekstova na temu kad ljudi kod kojih kruze ti diskovi to procitaju i bude moguce da se razgovara bez previse spoilera...

XIII

Ma O.K.
Ja sam upao na forum direktno na dilan doga pa sam se posle setio
A za 100 bullets jesam zainteresovan
Poslao mi je mislim Ni_Fr sa comic scans-a ali se tada desilo ono sra*** sa streamloadom i nista mi nije ostalo. A i onako bi bilo tesko da sve to skinem modemom

SANdMAN

nema frke da ti se snimi.. shibni mi mail na sandman@net.yu

SANdMAN

nego imam radosnu vest za tebe... marketprint je resio da pocne da izdaje i XIII-cu u albumima, od prvog broja..

Anonymous

Da znam za to.
Cak je trebalo da se pojavi prvi broj krajem novembra ali jos uvek ga
nisam video.
Zao mi je sto ce biti crno beli jer definitivno je bolje u boji.
Najgora je bila ona varijanta po politikinim zabavnicima, dve strane u boji a zatim dve crno/bele.

No da te pitam koliko stripova Sanctuary postoji. Tj. koliko razlicitih Sanctuarya?

XIII

Quote from: "Anonymous"Da znam za to.
Cak je trebalo da se pojavi prvi broj krajem novembra ali jos uvek ga
nisam video.
Zao mi je sto ce biti crno beli jer definitivno je bolje u boji.
Najgora je bila ona varijanta po politikinim zabavnicima, dve strane u boji a zatim dve crno/bele.

No da te pitam koliko stripova Sanctuary postoji. Tj. koliko razlicitih Sanctuarya?
OUUUPS!!!
Zaboravio sam da se ulogujem.

A sto se tice ovog pitanja, sve je zapravo pocelo kada sam na ubcfumetti/u nasa neke informacije o "manga" stripu SANCTUARY. Po crtezu i po onome sto je pisalo o radnji u samom stripu delovalo je dosta interesantno.
Kako je u pitanju bila manga, a mangi ima najvise na netu, ponadao sam se da cu uspeti da pronadjem neke skenove ovog stripa ali sve je to bilo  :x jer sam trazio i trazio dok nisam poceo da  :cry: jer prilikom bilo kog ukucavanja u nekom prozoru za pretrazivanje Sanctuary uvek mi je
izbacivalo neku vrlo popularnu mangu sa istim imenom ali potpuno razlicitu koja mi je delovala nezrelo iako sam pogledao samo par strana.
A onda dok sam  :shock: i  :shock: po netu neke druge stvari pojavio mi se neki link da bi otkrio sledece:
Postoji jos jedan strip Sanctuary koji takodje prema onom napisanom moze da bude interesantan. U pitanju su Nozzle kao crtac i Dorison kao scenarista uostalom pogledaj i sam pa mi reci

http://216.239.39.120/translate_c?hl=en&u=http://www.bdparadisio.com/dossiers/sanctu/sanctu.htm&prev=/search%3Fq%3Dwww.bdxiii.com%26hl%3Den%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26oe%3DUTF-8%26sa%3DG

SANdMAN

za dorisona sam jedino cuo, posto mangu ne pratim. to je njegov treci, najnoviji serijal pored prophet i troisième testament (sto inace znaci "treci zavet" a ne "trece jevandjelje" kako sam bio rekao). sanctuaire je prica o americkoj podmornici uss nebraska koju na izvidjackoj misiji u vodama sirije sonar odvede u jedan ogroman podvodni procep u koju nadju ostatke potopljenog ruskog broda odmah ispod vazdusne komore. nakon sto grupica odabranih krene u ispitivanje clanovi koji su ostali na podmornici pocinju da lude jedan po jedan...
nazalost, ni to nisam nasao na netu, francuzi su mnogo spori u skeniranju :(

nego, upravo sam skinuo 15-ti album trinaestice pa da vide ljudi ko si ti ustvari...  :lol:

taurus-jor

XIII mi je sjajan do otkrivanja indentiteta broja jedan. Posle je krenuo da se razvodnjava. Finalni salto mortale u poslednjoj, kod nas piratski objavljenoj epizodi idealan je bio za kraj. Ali vidim da nije. Steta.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

SANdMAN

ja sam se upravo prenerazio kad sam video da je u gigantu objavljeno samo prvih sest epizoda. znam da mi je i to delovalo do zla boga nategnuto ali prve epizode su super...

kad su izasli ti pirati?

SANdMAN

inace, to je sad u francuskoj najpopularniji strip-serijal, uz largo vinc, tesko da ce ga zavrsiti u bilo kom smislenom trenutku...

markos

Quote from: "SANdMAN"inace, to je sad u francuskoj najpopularniji strip-serijal, uz largo vinc, tesko da ce ga zavrsiti u bilo kom smislenom trenutku...

Sad sam sebi uskaces u usta :lol:  :lol:  :lol:

SANdMAN

zasto mislis? i xiii i largo vinc idu uz onu pricu o francuskim mega popularnim stripovima koji se prodaju u milionskim tirazima i ko nisu ni po cemu narocito inventivni, ni po prici, niti po crtezu...

Spiderman

Quote from: "SANdMAN"
nego, upravo sam skinuo 15-ti album trinaestice pa da vide ljudi ko si ti ustvari...  :lol:

Preko cega skidas stripove?

Spiderman

http://www.paucina.com/

sigismundus

informacija:
svom prijatelju iz Rijeke sam predao prvih 12 albuma trinaestice. Ves su skanirani i vjerujem, da ce jih skoro staviti na streamload, na stripovi.com

sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

DušMan

jos jedna informacija:
nemojte nista kaciti na streamload, jer valjda od 4. januara (tj. sutra) ukidaju sa tzv. "freeloader accounts", sto ce reci koliko para - tol'ko i muzike! Bilo je lepo dok je trajalo... Smrc. :cry:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

djnd

Zdravo sigismundus!
Da li postoji mogucnost da se ti skenovi dobiju na CD-u?

sigismundus

Zdravo, djnd!

Pa albume sam dao skanirati zato, da ljudi dobiju taj strip, tako da to ne bi smio biti problem. Ali ja skenova nemam, pa se moras obratiti rommelu.  Njegov e-mail sigurno znas.
Ako bude bilokakvih problema, samo se obrati na mene.

pozdrav
sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

XIII

Nadam se da su ti albumi koji se skeniraju u boji
a za jezik vec nije problem jer ionako imamo
(za sada) te albume na nasem jeziku ili bolje reci na
jeziku koji svi razumemo

Rommel

nisu jos svih 12 dosli kod mene ali u dogledno vrijeme ce biti sve gotovo i da morati ce ici na cd posto streamload vise ne funkcionira - jedino drugo rjesenje je ako netko od vas zainteresiranih ima veci prostor na serveru pa da mi da pristup i da vam gore ostavim kako sto imam spremno a da si vi onda sami razdilate dalje.....i da, albumi su u boji i na francuskom

džimi

i ja sam zainteresovan za to ako bi stavljao na cd
mogao bi nam poslati ovamo, pa di mi to narezemo medjusobno (djnd, ja, pretpostavljam da se ni Dusman ne bi bunio...)

ps. Pozdrav svima, i prekor, sto ne javljate da ima i ovaj forum, na kom se prica izmedju ostalog i o stripu

XIII

Quote from: "dzimi gitara"sto ne javljate da ima i ovaj forum, na kom se prica izmedju ostalog i o stripu

Pa bilo je reci samo tebe dugo nije bilo
onda, dobro dosao

DušMan

Ne bih se ja bunio nikad kad se radi o stripovima, pa makar i skeniranim... :D
A stvarno Dzimi, bilo je reci o ovom forumu na stripovi.com CCC... Ne pratis pazljivo! :lol:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

džimi

pa moram priznati da sam malo proredio izlaske, ali najvise zbog pada dinamike
a i zbog slabe konekcije :?