• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Glumci sa najvecim mudima .

Started by eric cartman, 30-09-2004, 16:55:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Val? Cenim da tog naduvenog smrdljivka i seka-Personu može da voli samo neko njemu sličan.

Kilavmer je svojom zloglasnom naduvenošću i umišljenošću i ja-sam-veliko-mudo-i-Tačka-atitudom uništio karijeru najtalentovanijeg i najperspektivnijeg režisera HORORA koji je debitovao u 90-im (mislim na Richarda Stanleya, čiji je ISLAND OF DR MOREAU isključivo zahvaljujući Mudo-Personi Kilmerovoj od potencijalno revolucionarnog, inteligentnog sf-horror-epika prepravljen u gomilu negledljivog đubreta nakon što je Stanley oteran sa snimanja a scenario izmenjen do neprepoznatljivosti. Istorija horora u 90-im, i danas, izgledala bi sasvim drugačije da je Stanley progurao svoju viziju tada, tim filmom; avaj, imao je nesreću da naleti na Big-Shot-'Zvezdu' čije je ime na špici producentima više značilo od nepoznatog expendable režisera.)

Svako ko ima bar minimum uvida u istoriju nastanka DR MOROA, a istovremeno voli horor, mora da u Kilmeru vidi svog ličnog neprijatelja br. 1, pa sve i da se njegova sumnjiva filmografija nakiti sa još 200 'Tačaka', 'nuff-saidova i ostalih nadobudno-samopodrazumevajućih, gromoglasno-ispraznih floskula.

Kilmer je osrednji glumac i jako loš čovek, i UNIŠTITELJ HORORA AS IT COULD/SHOULD HAVE BEEN!
https://ljudska_splacina.com/

Spider Jerusalem

Kako sam znao da ćeš da potegneš tu priču. Ujedno i jedinu priču koju imaš za Kilmera.

Hm. Hajde da gledamo to ovako. Imaš jedan solidan SF film - Hardware - i jedan zaista odličan whatever film - Dust Devil - imaš jedan lepo napisan dnevnik, i imaš neki konsepšn o tome Šta Je Moglo Da Bude, jer Da Je Samo Bilo, Bilo Bi Do Muda. Kao kad Dimitrije priča kako bi lepo bilo da je Barton snimao Ketvumen po scenariju Denijela Votersa, ili kako bi sigurno do jaja bio Spajdermen da ga je radio Džimbo Kameron.

...uzdah...

Onda je kao neki argument da je, zamisli, Val Kilmer LOŠA OSOBA.

E.

Stvarno.

Ono.

Daj, bre.

Maltene svi ljudi koji su ikad (bili) upleteni u snimanje filmova  bili su LOŠE OSOBE. Jebe mi se. Kome se jebe za to? Jebe se i tebi, ali pošto si tip džangrizala koji voli da drži gradž, pošto si tako principijelan as to never set a double- or tripple-standard or a double-whopper with cheese, i pošto si prone to razvijanju nezdrave fiksacije prema neostvarenim umetnicima, prekinutim u, ne-mož'-biti-drugačije, prajmu svoje karijere, sad je moj Valić bed faking gaj zato što ne smemo zaboraviti da je odjeb'o Stenlija, štagod se zapravo tu desilo.

A, mis'im, samo tvoj umišljeni kredibilitet - iako često zaraza umišljotinom koja se širi i na neke druge toliko da misle da ako o nečemu znaš nešto znači da o svemu znaš sve - jeste taj koji ti dozvoljava da skačeš u prekogovske, umišljene 'zaključke' kako *svičuje naglasak na niškobanjski i priča kroz nos* "bi horor istorija devedesetih potpuno drugačije izgledala da nije bilo gadoful primadone Vala Fakin Kilmera da odjebe jadnog umjetnika", poput hejtera sa turetovim sindromom. Nikada ne bi uvideo koliko to pompezno zvuči, da nema nikakve kašike tu (sem tvoje zarđale kojim 'oćeš valjanom glumcu da vadiš oči), te da nema ni filma, i da, ako se već sve dešava sa razlogom u tragičnom kosmosu ili whatever, mora da postoji i valjan, logičan razlog zašto prešs moroa nije ni bilo.

Jebote, da li nekom ovo SPC-style anatemisanje deluje kao da je odraz nekakvog integriteta do groba ili samo prosto jebeno detinjasto ponašanje? Mislim, nešto tu nije u redu, zar ne? Mislim, jako smo mrzeli Denzela kad je izašao John Q, ali to nas nije sprečilo da kažemo "Vid' kaki je Denzel kod novog Tonija Skota, jebote, all sins forgiven", rajt? Štaviše, kod ljudi pre nalazim tendenciju da opraštaju gluposti glumcima, režiserima, whatever, nego da se pozivaju na istu (umišljenu??) mrlju na njihovoj karijeri svaki put kad se brat ili sestra pokažu da su bek on trek i time se iskupe? Ja znam ljude koji su mrzeli ono derište Van Der Bika ili kako se već zove, ali su onda videli Rulles of Attraction i rekli: "Mali mi i dalje ide na kitu, ali ovo mu nije bio loš potez, znači nije da nema mozga." Čak i Džon Riter dobija absolušn nakon omanje ulogice u Bad Santa. Kad izađe Black Dahlia, i ako se pokaže kao valjan film sa dobrom glumom, mnogima će se pop up hidden link između Markija Marka - pušača Satanine kare - i Marka Volberga - i ne baš najodvratnije lošeg glumca na planeti, izgubiti, jer će zrelost doneti oprost i zaborav u vidu antivirusa za sinapse. Naravno, znaćemo da je to jednom bio Marki Mark, avaj, uvek, ali nećemo više hteti da ubijemo čoveka koji ga je igrao kad je bio malac.

Zar nije to način kako se odrasli, zreli, zdravi ljudi ponašaju? Neko napravi jedno sranje i onda ode i napravi deset dobrih stvari. I onda ljudi vagaju i obično pretegne ovo drugo.

Nije bilo doktora Moroa. What a tragedy.

A ja sam horor-hejter.
Jer da nije bio Salton Sea, ne bi bilo mog omiljenog filma, i najboljeg noar filma dvehiljaditih, i da nije bilo najboljeg vesterna svih vremena u kom Val nema šta da glumi jer JESTE Dok Holidej, ne bi bilo mog drugog omiljenog filma, i da nije bilo Heat u kom je on neverovatan, ne bi bilo najboljeg pandurskog filma devedesetih and so on and so on and so on.

Tako da, ono, nije da Val Kilmer treba da bude zakonski neprijatelj svakoga ko iole voli horor, već prijatelj svakoga ko voli dobar noar, dobar kap-muvi, jebački vestern, a nesnimljeno biserje će, zbog ljudi koji vole da od drkačke fantazije naprave najbolji umišljeni seks svoga života, uvek biti primamljivije od svega ikada snimljenog - baš zato što nije snimljeno, odnosno ZATO ŠTO JE TO FANTAZIJA, a drkačke fantazije su uvek lepe i u njima je sve savršeno.

I mora da se iznađe neki razlog, to posebno volim. Kao ja kad sam histerično trubio kako bi izgledao Trumanov Šou da ga je režirao baja koji ga je pisao, sa Gerijem Oldmanom u glavnoj ulozi, dok se nisam smučio čak i sebi i bogu ocu.

Takve stvari većina ljudi prepozna kao ono što jeste, i odraste.

I onda, bez predrasuda, odgleda neki film gde igra Val Kilmer i može da kaže:

"HEY, THIS GUY'S NOT ONLY A FUCKING A ACTOR BUT MAN HAS HE GOT SOME BAAAAAALLS!"

P.S. A i ono, ako ništa drugo, ne može neki tamo bezmudi ortak da odradi tako zajebanu adžendu kakva je uništavanje hororske kinematografije od devedesetih pa preko ripl-efekta do kraja vremena. To se zove logika, i tu je da ti pomogne.

PTY

opabato! ovo bi odbranilo i Li Osvalda!  
samo hocu da kazem kako nista ja od svega ovoga nisam znala, mislim to za moroa, tako da ne ispadne da sam ja tu nesto...eh.

nego pamtim Vala iz At First Sight pa kao, kazem sebi: cuj dobar glumac! cuj muda! bah!  :roll:
sem toga, Val je bebi-faca a opste je poznato da takvima muda i ne trebaju, bas kao sto ni plavusama ne treba mozak.
ali da ne bude sad vredjanja, sve je to meni kul. mislim za vala.

ps. ghoule bejbi, jel ti mene stalkiras?  :lol:

Plavi Skaut

Gdje da zaboravim Saterlanda :(
Zaboravila sam da dodam Jeff Bridges, specijalno kao The Dude, ali  nazalost sto je stariji smanjuju mu se muda :(

evo i jedan kvizic

http://www.alansmind.com/lebowskiquiz.php

Ja sam ispala THE DUDE :mrgreen:

<center>According to the <a href="http://www.alansmind.com/lebowskiquiz.php">"Which Big Lebowski character are you?"</a> quiz:<p>
http://www.alansmind.com/dude.jpg">

<font size="2"><a href="http://www.alansmind.com/lebowskiquiz.php">Why don't you check it out?  Or we cut of your Johnson!</a></font></center>
The Four Winds

Ghoul

OK, preskočiću deo gde me malac podučava kako da se ponašam kao odrastao samo jedan post ispod svog fan-boy love-letter-gushinga Valu fakin Kilmeru (napisanog jezikom odraslih i zrelih filmofila, dakako :wink: ).

Preskočiću i njegovu fascinaciju mojim rodnim mestom i gomilu kenjaže koja nema veze sa ovom temom, i skočiću pravo na činjenice, kojima Gavrilix iz RumunTauruma ni ovde ne barata, već se (po običaju) bavi naklapanjima i galamom.

Evo šta je napravio taj njegov 'mudonja' na zlosrećnom snimanju filma koji je mogao da izmeni istoriju horora (ne samo niškobanjskog već i mnogo šire):

According to Stanley, the problems with The Island of Dr. Moreau were evident long before even a single frame of film had been shot. Just weeks before shooting was scheduled to begin in Queensland, Australia, Stanley was suddenly informed that Kilmer, who had just been served with divorce papers by wife Joanne Whalley-Kilmer, wanted his commitment to the project - and therefore his role, the film's lead - reduced by forty per cent. "He really put me in an impossible situation," Stanley recalls bitterly. "You spend years loving a book and then somebody says 'Well, chop [these scenes].' I said 'You're crazy, I can't do it, I'm not going to lose them.' And that all helped to push me down the plank towards the point where they shoved me off."
Faced with having to reduce his leading man's screen time by an impossible degree or lose his star altogether, Stanley hit upon the idea of switching Kilmer's role with Morrow, who had been cast as Montgomery, Moreau's assistant on the island, a part not only some forty per cent smaller than that of Prendick but arguably more suited to Kilmer's personality. In his place, Rob Morrow would be moved into the role of Prendick. "It was a vain triage suggestion that didn't save me," Stanley explains, "based on the presumption that if Kilmer walked out, it would be perceived as my fault. Essentially, I had to find a way of keeping Val on board. I couldn't have him walk, because if he did, he would have probably collapsed the project. And that would have been the end of me anyway." Kilmer agreed to the compromise, but the famously difficult actor - who had previously clashed with Tombstone director George P. Cosmatos and whom Batman Forever director Joel Schumacher called "childish and impossible" - was still not satisfied and he resolutely refused to give his time to even the most perfunctory rehearsal. "His line was always just, 'Be there for me and I'll give you the moment'," Stanley says, "but a lot of the other cast members need to rehearse to know what they're doing."
Worse still, Kilmer himself failed to materialise at all for the first two days of shooting, a stunt apparently so typical of the actor that an agent at Creative Artists Agency, which represents both Kilmer and Stanley, allegedly told the director that "every Kilmer project loses the first two days". On the third day, when Kilmer did finally show, it was clear that not only did he not know his lines, he did not even appear to know which scene he was supposed to be in. Although one actor on the set recalls that Kilmer recited "lines written for other characters, in other scenes," Stanley remembers it differently: "He'd do [the lines], but he'd throw it all away."
"So there you are," says Stanley, recalling those first, shipbound scenes, "tossing around in the sea; nobody else in the cast knows what's coming and everyone's trapped in this situation where the best you can do is stick multiple cameras on it - which are all kind of static - and see what happens. Of course," he continues, "the moment you roll, it [becomes] rushes, [but it's] the equivalent of raw, unrehearsed material, with everyone stumbling into each other and Val saying anything. No one knows how to respond to it and everyone's confused. And this fairly miserable material filters back to Los Angeles, [where] everyone watches it and says, 'What's going on here? They're not doing the script!'" As a result, Stanley received a message on the fourth day of shooting saying that he was officially "relieved of his duties." The project he had spent four years of his life perfecting had been taken away from him, a victim of the very talent his script had attracted in the first place. "That doesn't matter," says Stanley. "The script is just a lure. They don't actually want or need a script to shoot the movie, they need it to draw the talent. Once the talent's on board, the script gets thrown over your shoulder and it's time to do something completely different."
Did Stanley get the feeling that Kilmer was deliberately trying to sabotage the shoot? "Possibly. I think maybe Val does it the whole time, that [he] might always automatically throw his weight around the first few days. I've heard very few reports from Heat or The Doors - I'm not sure how he responded to Michael Mann or Oliver Stone - but I understand it was much the same with Tombstone and [others]." Stanley suggests, however, that if Val had behaved in a similar fashion with a more prominent or powerful director, things would probably have been different. "I mean, I'm not sure anyone would have fired Oliver Stone after three days, so I can't help feeling it's more the company's fault than Val's. I feel that I would have been able to contain Val had I had the support of the company behind me. I'm not convinced that New Line ever really understood the script, and I'm not sure anyone ever really tried."

itd itd.

koga ovo zanima u sitna crevca, može da ode ovde i obavesti se pre nego što opet počne da kenja:
http://www.everythingisundercontrol.org/nagtloper/iviews/lostsouls.html

takođe, mrzi me da nekome ko priča iz svog dupeta objašnjavam zašto je MOREAU mogao da bude remek delo čiji bi high-profile uspeh bitno uticao na razvojne trendove žanra u mid-90ies: evo, koga zanima, originalni scenario kome nije bilo suđeno da nastane zato što se sapleo o Kilmerova muda - može se naći ovde:
http://www.everythingisundercontrol.org/nagtloper/write/moreauscript.html

scenario nije savršen, ali je odlična polazna osnova za režisera Stenlijevog formata koji je i u prethodna 2 filma puno toga u zadnji čas menjao i popravljao u odnosu na scenario.

tako mu to stoji.

Tripp

I ja sam cuo da je Kilmer, ma koliko veliki glumac, i te kako problematican. Citao sam da je sa kosmarnog snimanja Moroa prinudno aterirao (umjesto Majkla Kitona) direktno na Hopkinsov set Duha i Tame, gdje je u startu ili maliciozno, namjerno, zaboravljao svoje dijaloge (pred hiljadama statista), ili mu su jednostavno nisu dopadali. Nesto u smislu, prolazio je kroz tezak period zivota. Zasto se onda nakratko nije penzionisao, pitam se. U svakom slucaju, Majkl Daglas (producent filma) vidio je sta radi Kilmer i odvukao ga na stranu i rekao mu nesto u smislu, "Vidi, prijatelju, 'oces karijeru Erika Robertsa ili Mikija Rorka?" (glumaca sa temperamentom nalik Kilmerovom) "E pa upravo ces to i dobiti na pladnju ako se ne uozbiljis."

Kako god bilo, Kilmer se najposlije iskreno izvinio Stenliju zbog vlastitog zajeba (ocito je Frankenhajmer ispao tezi zalogaj), medjutim, to nimalo nije pomoglo filmu, iako moja malenkost zbilja uziva u svakom njegovom - Kilmerovom - projektu. Ipak, vrijedi da naglasim da sam ja nekim cudom bio Stenli, ugazio bih toga crva, gazio bih ga dok rebra ne pocnu da mu proviruju svuda oko pluca.
'Hey now!'

Lurd

Meni je to "loš čovek" selektivno važno.  Ako ih ne volim, to je glavni argument koji ističem. Opet, ako ih volim, kažem da ništa od toga nije važno ako su filmovi dobri. Tako mi nije važno što je Džon Vejn tukao životinje, izbegao vojsku i upropastio Hjustonu film.

A Val mi je gotivan lik, ali nikako ne mislim da nešto ima muda samo zato što je šarao, jer je praktično slabo šta od toga riskantno.

Spajderu, Tumston je vestern otprilike taman koliko je riblja čorba rokenrol. Tu je maltene sve, ali to nije to. Mada, nije da nije zabavno, ali "jedan od najboljih..." jok. I odkle si pokupio izraz "valjano"?
My trees...They have withered and died just like me.

Tripp

Rece Lurd kome jedan od deset omiljenih filmova predstavlja Carobnjak iz Oza. Sjajno.
'Hey now!'

Lurd

Kakve veze Oz ima sa vesternima i komparacijom? E, da. I "najomiljeniji" nije podložno raspravi, "najbolji" jeste.

Tripp

'Hey now!'

Lurd

Quote from: "Tripp"Lurde, ja te volim.

Lepo, ali ja sam život posvetio Pravdi i Istini.

Moram da priznam da se ne snalazim baš najbolje. Kako si mi provalio slabu tačku?

johnson bronson

fcuk. ja sam se posvetio samo pravdi. istina ne postoji.

Mica Milovanovic

Mica

PTY

Momci, ja sad ovde nista ne razumem; mislim, ne razumem kako vi to zapravo definisete muda u glumca. Ovo sto ghoul kaze za kilmera je ok, ali on bi mogao i pored svega toga ipak da bude mudonja, zar ne? (dobro, ja licno mislim da nije) kako vi to procenite ko sara uokolo zbog muda a ko prosto zbog toga sto mora? Mislim, izgleda mi da recimo karuzo sara zato sto mora a travolta shara zato sto je blesav. Ko od njih dvojice ima veca muda?
I kako bi tu kod vas prosao Sean Penn? niko ga ne pominje sa tim merilima; covek radi sve i svasta, niceg se ne plasi, ne forsira image, rezira, pise, glumi kretene i ritarde i ljubavnike i kriminalce i narkomane i uvek je ubedljiv. a od glumica rempling, recimo. isto je niko ne pominje a zena rastura od muda. po mom misljenju, naravno.
kakva vi to zapravo imate pravila?

phuzzy

Quote from: "Spider Jerusalem"i da nije bilo najboljeg vesterna svih vremena u kom Val nema šta da glumi jer JESTE Dok Holidej

Hm.

Sve je to lepo, ali ja zaista ne pamtim film u kome sam čuo lošije i nategnutije simulirani južnjačko-verstern naglasak nego što je to Val Kilmer koji pokušava da bude Dok Holidej. Svima ostalima sam verovao u Tumstonu, samo njemu nisam.

Boban

Mislim da je ovde nekim ljudima izmakla nit.
Nije bitno koliko je uloga covek imao ako su sve iste, kao Dzon Vejn, npr. on je uvek glumio pozitivca koji pobedjuje, poginuo je samo u jednom filmu i to iz gotovo plemenitih razloga (odrastanje klinaca-kauboja). U tom smislu, mislim da ni Val Kilmer nije mnogo rizikovao. I ne zanima me sto je upropastio neki tamo nevazni horor film, umetnost nije prosek, umetnost nisu najslabija ostvarenja, umetnost su vrhunci necije karijere.
Tombstone jeste vestern i to verovatno najrealisticniji, Lurde, a to sto rusi tvoju Dzonvejenovsku viziju, samo je tvoj problem i nista vise.

Kod Bate nisam siguran da su u pitanju muda, vec naprosto zelja i moc da se uturi u svaki film. Mislim da njemu uopste nije bilo vazno koju ulogu igra, postao je ikona srpskog seljackog filma i bilo je dovoljno da se pojavi i opsuje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Lurd

Quote from: "Boban"Tombstone jeste vestern i to verovatno najrealisticniji, Lurde, a to sto rusi tvoju Dzonvejenovsku viziju, samo je tvoj problem i nista vise.

Jebi ga sad. Ako te zanima "realističnost", preporučujem ti Kostnerovo megasmaranje iz istog perioda.

Što se tiče spoja "realnosti" i vesterna, to je toliko kontradiktorno da me mrzi da pišem. Uglavnom, te dve stvari veze nemaju jedna sa drugim, a odnos vesterna prema realnosti je didaktičke prirode, itd.

Ima toliko priručnika i knjiga o žanrovima, pa tamo brsti, ljudi znaju da kažu šta treba a znaju i film.

Nego, juče je bio na TV-u El Dorado ("Trahe-a-what?"), pa je mogao da posluži kao lepa ilustracija teme.

A Vejn jeste u svakoj ulozi isti, a bio je i loš čovek, a čak i u Red Riveru na kraju postaje dobrica itd. Jedino se uloge iz Fordove "konjičke" trilogije mogu drugačije tumačiti u današnje vreme, ali ko jebe liberale.

E.T.

Slazem se sa tvrdjenjem da Tombstone nije western, vec realistican film.
Po istim arsinima Bredberi nije SF pisac. I mnogi drugi.
Najbolji zanrovski western je Silverado.

Spider Jerusalem

Quote from: "phuzzy"
Sve je to lepo, ali ja zaista ne pamtim film u kome sam čuo lošije i nategnutije simulirani južnjačko-verstern naglasak nego što je to Val Kilmer koji pokušava da bude Dok Holidej. Svima ostalima sam verovao u Tumstonu, samo njemu nisam.

Znači da bi mnogo više uživao u ovom savršenom filmu i Kilmerovoj savršenoj ulozi da si pre njega saznao par informacija o Doku Holideju.

Bummer.

phuzzy

Hoćeš da kažeš da je Dok Holidej u stvari bio lik koji je čitavog života neuspešno pokušavao da skine lokalni akcenat?

PTY

U principu se ne zna kakav je to naglasak Dok Holidej imao, zato sto je sirotan bolovao od tuberkuloze i stalno je kasljao. stalno. recenice jedne nije mogao da sastavi od kasljanja. plus, bio je zubar a u ono vreme medicinari su imali obicaj da zanat praktikuju na sebi, dok se ne usavrse.
tako je Dok Holidej samo kasljao i bezubo fufljao, te je danas nemoguce sa sigurnoscu ustanoviti akcenat.
svejedno, Dok je bio strava, bio je kockar i potez'o je pljucu brze od misli i dosao je tiho i usao u legendu.  :lol:

Boban

mda... sigurno je akcenat u Texasu pre 130 godina bio kao ovaj danas.
Sem toga, Amerika je tada vrvela od dosljaka, prakticno je 50% ljudi bilo prva generacija govora engleskog i tu je bilo svega i svacega, a najmanje danasnje raspodeljenosti akcenata.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

phuzzy

Quote from: "Boban"mda... sigurno je akcenat u Texasu pre 130 godina bio kao ovaj danas.

Ja htedoh reći da koji god da je akcenat pravi Dok Holidej koristio, to sigurno nije bio nasilno i loše imitirani western drawl kakav ima Kilmer.

Ghoul

da voskresnem ovaj davni, mudoviti topik...

cutter

Ghoul

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Ugly MF

Cak Noris!

...salim se, "glumacki " mudonja mi je onaj Adrijen Brodi...
Onakav zgoljav i nedopravljen se okurazio da stane tamo gde je nekad bio Svarceneger i glumi fajtera protiv Predatora....
..ja ne bi smeo...ni da pomislim njega u toj ulozi, nit boze daj....
Ali opravdo je glumacka "muda", odradio je i ne smeta....

Third Eye

I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Ghoul

ridiculus

Ja ne mogu uvek jasno da odredim šta su muda kod glumca/glumice, šta sujeta, šta splet okolnosti, pa ću se uzdržati od nabrajanja. Michael Shannon je jednom izjavio da ne odbija uloge, pošto smatra da se bavi uslužnom delatnošću.

Sećam se da sam jednom slušao podkast o filmovima u kome su sagovornici često opisivali izvedbu Michelle Williams u filmu Blue Valentine (a i šire) kao "fearless". Valjda su to ta "muda" o kojima pričate...
Dok ima smrti, ima i nade.

Ugly MF

Leonardo di Kaprio...
usred snimanja se poseces, krvaris i nastavis da glumis, to su muda!

Sarliz Teron,Mila Jovovic,Skarlet Johanson.
Usle su sa stavom da mere kite sa muskima po akcionim filmovima i, za divno cudo opstale.Rispekt.

usputni_boem

Quote from: ridiculus on 30-09-2015, 23:12:57
Sećam se da sam jednom slušao podkast o filmovima u kome su sagovornici često opisivali izvedbu Michelle Williams u filmu Blue Valentine (a i šire) kao "fearless". Valjda su to ta "muda" o kojima pričate...
Imas muda kad glumis u filmu jer si u njemu nasao neku umetnicku vrednost, a ne samo zbog para ili boostovanja karijere.

ridiculus

To objašnjenje mi zvuči potpuno nejasno. A onda, prvi i treći razlog nisu nužno isključivi. Svaki ozbiljniji glumac ili glumica prihvataju uloge u manjim filmovima koji im neće doneti pare jednom u godini, ili jednom u par godina, ili jednom u pet godina, nije bitno. Čak i neko kao Dženifer Lorens, koju su producenti odvukli u svet velikih para, može imati plodnu karijeru ako tu i tamo snimi neki film "za svoju dušu". Ili našu dušu, svejedno.  :lol:

Dakle, NE MOŽEŠ znati da li neko prihvata ulogu "zbog umetničke vrednosti" ili "zbog potpomaganja karijere", toliko su ta dva isprepletena. A čak i da nisu, opet bi mi gornje objašnjenje zvučalo nejasno. Gledao sam Blue Valentine, znam na šta su ljudi mislili kad su to rekli za "neustrašivost". Mišel Vilijams u tom filmu "ne glumi", ona se "razgolićuje". Ne mislim samo fizički - mada I fizički  :wink: - već emotivno. Ali, to su već stvari koje nije lako uočiti.

usputni_boem

Nisu nuzno iskljucivi, zato sam i napisao "a ne samo zbog para ili boostovanja karijere". Da, svi to povremeno rade, ali sto to cesce radis, to su ti muda veca. Ipak, ova definicija je u sustini nebitna, slazem se da ne mozemo da utvrdimo tacno zasto je neko prihvatio odredjenu ulogu.

Tvoja definicija koja poistovecuje mudovitost s neustrasivoscu ima mnogo vise smisla, ali mislim da vecina ljudi misli na onu prvu definiciju kad kazu da neko ima muda.

Truman

Kada sam pročitao naslov teme prvo sam pomislio na glumce koji rizikuju sopstvenu bezbednost na setu. Od takvih prvi mi na um pada Tom Kruz koji radi sve one opasne stuntove bez dublera. Čovek je ludak, takva zvezda s toliko para i on i dalje rizikuje svoj život iako ulazi u ozbiljnije godine.
Ako govorimo o glumcima koji su se iscrpljivali Kristijan Bejl i Metju Mekonahi. Sad vidim i da je di Kaprio svoj poslednji film snimao u jako teškim uslovima.
Ima i holivudskih glumaca koji su se odlučivali za sporedne uloge i nezavisne vode poput Bred Pita, ali ne vidim kakva je tu hrabrost potrebna. Takvim ulogama samo dižu sebi umetnički kredibilitet.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Dybuk

Quote from: eric cartmanDrugi glumac tog kalibra  je Antony Hopkins

Entoni Hopkins se kaje zbog Hanibala

QuoteBritanski glumac i oskarovac Entoni Hopkins izjavio je da žali što je tumačio lik Hanibala Lektora.
U intervjuu koji je dao sajtu The Wrap, 78-godišnji glumac je rekao da je prvi film u kom je glumio ovog opasnog sociopatu, "Kad jaganjci utihnu", za koji je nagrađen Oskarom, jedini za koji se može reći da je "okej".

Hopkins, međutim, duboko žali što je pristao da igra u nastavcima "Hanibal" i "Crveni zmaj", koji su premijerno prikazani 2001. odnosno 2002.

On smatra da je trebalo da se ugleda na Džodi Foster, koju je u tim filmovima zamenila Džulijan Mur, i prepusti nekom drugom ulogu Hanibala. Na pitanje novinara da li postoji mogućnost da ponovo igra monstruoznog ljudoždera, Hopkins je kratko odgovorio: "S tim sam zauvek završio".

Čuveni horor iz 1991. i njegovi nastavci, kojih je bilo ukupno tri sa "Hanibalovim odrastanjem", nisu loša uspomena samo za Entonija Hopkinsa, već i za bračni par iz Pensilvanije koji je pozajmio kuću za snimanje nekih od najjezivijih scena.

Skot i Barbara Lojd već mesecima bezuspešno pokušavaju da prodaju svoju kuću. Čak i nakon što su spustili cenu, nije im se javio nijedan ozbiljan kupac.

:(

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Dybuk

Mudro? :?

Vidi, u tekstu se ne precizira zbog cega se tacno kaje, dal sto smatra da su filmovi losi ili nesto drugo, ali meni je ovo zasmrdelo na stid zbog uloga u horor filmovima a to nije mudro. Osim toga, vec je '78 ostvario ulogu u hororu Magic gde je takodje glumio hmm...ludaka.

Albedo 0

možda je pogledo seriju i pomislio vothevajdan? 8-)

Dybuk

Hehe. Dobro, moze da se pohvali da u seriji nije glumio :lol:

Hajte molim vas, kultna uloga, a sto se ne kaje za Thor Dark World, Beowulf, Wolfman ili The Rite (koji je bio OK, mada meni nije tesko ugoditi kad su demoni i egzorcizmi u pitanju) 8-)

Truman

Quote from: Dybuk on 14-01-2016, 12:53:51
Mudro? :?

Vidi, u tekstu se ne precizira zbog cega se tacno kaje, dal sto smatra da su filmovi losi ili nesto drugo, ali meni je ovo zasmrdelo na stid zbog uloga u horor filmovima a to nije mudro. Osim toga, vec je '78 ostvario ulogu u hororu Magic gde je takodje glumio hmm...ludaka.

Čovek se kaje zbog nastavaka, ne zbog Kad jaganjci utihnu.

Dybuk

Rekao je da su Jaganjci "okej", a i sta fali nastavcima? Ja cu ti reci, to sto su mnogo jace zanrovski odredjeni nego Jaganjci.
Vec sam navela nekoliko filmova koji su gori od nastavaka i cisto otaljavanje, od necega se mora ziveti, jelte.

Truman

Nastavci su prosečni u najboljem slučaju, Džodi Foster je donela dobru odluku povlačenjem. A ne deluje mi da sir Hopkins ima bilo šta protiv horora.

Dybuk

Dobro, nisu ni primaci sjajnim Jaganjcima ali nisu najgora odluka u njegovoj karijeri, to pokusavam da potcrtam. Ja ne volim kad se glumci odricu svojih uloga a dale su im znatnu finansijsku infuziju u vreme kad su se za njih odlucili.
Ja inace bas volim Entonija, samo mi je ovo bzv.

Meho Krljic

Jaganjci su svakako okej. Ne bih sad išao toliko daleko da tvrdim kako je to nekakav vrhunac kinematografije ni po jednom osnovu. A Hopkins je posle igrao Odina u ne jednom nego dva Thor filma pa očekujem da za koju godinu dođe i kaže "Jebigabrate, jeo sam govna, šta očekujete da kažem?"

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 14-01-2016, 13:06:51
Hehe. Dobro, moze da se pohvali da u seriji nije glumio :lol:

Hajte molim vas, kultna uloga, a sto se ne kaje za Thor Dark World, Beowulf, Wolfman ili The Rite (koji je bio OK, mada meni nije tesko ugoditi kad su demoni i egzorcizmi u pitanju) 8)

dobro, ima tu sigurno keš inčrsta, radiće još torova i ko zna koji su producenti u pitanju, ali svakom glumcu bi dosadilo kad bi ga neki klinja na ulici gledao s mišlju ''eno ga Hanibal!''

to ti je kao da Dybuk ostane upamćena kao budomrziteljka, izlizalo bi se i smorilo poslije nekog vremena. Odatle je vjerovatno najviše smoren hanibalštinom, a čoek je glumio i u dosta drugih odličnih filmova

naravno, Hanibal je imaginarni lik, a dibučicin šovinistoliki odnos prema Crnogorcima i fašistoliki prema Arapima je zabrinjavajući 8)

Dybuk

xrofl U moju odbranu, ako ima "sovinizma" to je poluautosovinizam, jer mi je pola famelje odatle, jadan! U get mi maj nigga? 8-)

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 14-01-2016, 13:40:11U moju odbranu, ako ima "sovinizma" to je poluautosovinizam

naravno, i Hanibal je ljudožder 8-)

ridiculus

Nije dobro za glumce da ih poistovećuju sa likovima. Potpuno razumem Hopkinsa.

Uzgred, nije on bio jedini filmski Dr. Lektor.