• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Eight Legged Freaks

Started by godclone, 10-12-2002, 03:18:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

godclone

taurus-jor

OK prijatelju. Posto sam odgledao film, mogu da kazem koju rec.

Eight Legged Freaks, u SRJ preveden kao Napad pauka, klasican je film sa cudovistima. Tacnije, radi se o filmovima sa velikim bubama (big-bug).

Ovom filmu se moze skinuti kapa za nepretencioznost. Tema nije shvacena preterano ozbiljno, pa se uz pop-korn dijaloge i odgovarajuchu glumu dobija dobro odmerena kombinacija lude zajebancije, uzbudjenja i katastroficnih prizora. Idealno za bioskop, ako se ja pitam.

Rasplet je, cini mi se, preterano jednostavan kada se uzmu razmere onoga sto vidimo na ekranu - najezde mutiranih pauka - ali u konacnom zbiru ne smeta.

Ko je voleo Gremline, dobice pravu poslasticu.

Pauci su urnebesno smesni, posebno kad jure momka koji od njih bezi na motociklu. A scena sa nojevima toliko je stripovska da je neodoljiva.

Dejvid Arkit (Vrisak 1,2,3) je ovde jos jednom dokazao da mu uloge  smetenih stidljivaca najbolje leze. A tesko ga je i zamisliti u necem karakternijem.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Tex Murphy

Jako mi se svidio ovaj film. Čak i Skarlet Johanson nije bila antipatična (postala je antipatična kad se ispostavilo da glumi u SVAKOM PROKLETOM FILMU).
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!