• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

UPRAVO SAM ODGLEDAO I (NE)PREPORUCUJEM:

Started by Mark, 06-11-2004, 11:53:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Jake Chambers

Pazi, otisao sam da gledam film, jer mi je koleginica koja je zavrsila kineski rekla da ne zna koliko ima glumica u filmu. I ajde da vidim, a taj dan nesto i nisam bio raspolozen, ali kao sto ti rece - kao u buducsnosti je (ili pise o njoj) a ne znamo ni sta je sa onom zenom sa pocetka, a onda se ona pojavi kasnije opet...jedino mi je ostala u glavi ona sto joj je placao. I nje mi je bilo zao. A vjerovatno sam je zapamtio jer glumicu vec znam  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Black Mamba

mmm, nikako da overim taj 2046...

elem, kad smo vec tu negde... upravo pogledah Tasogare Seibei [The Twilight Samurai], film je extra!... total and utter recommended!!  xjap

Tex Murphy

Kad smo već kod Japanaca, šta kažete na Angel's Egg?

Inače, kao što sam već napisao na nekom drugom topiku, pogledao sam Full Frontal i NE preporučujem ga jer je gori film od njega teško naći.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Jake Chambers

Well, JESMO na topicu "Sta ne preporucujem" ali ipak pogleaj 2046 i stvori svoju sliku o ljubavi u 2046  :lol:

Truba

jooooj otkad mi se cvari taj film 2046 na Hard disku ima možda i više
kako znam 2046 je inače posljednja godina do koje se Kina obvezala da neće ništa mijenjati u Hong Kongu  :lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Bilja

Da li valja nesto Cabin Fever?
Sve mi se cini da bi bilo bolje da bolest koja se spominje u filmu realno ne postoji, jer hocu da gledam horor iz zabave, a ne da posle brinem hocu li jednom stvarno zakaciti to cudo. KOliko znam, u filmu je rec o stvarnoj bolesti Flesh eating bacteria, tj ako sam dobro napisala.
Bilja
----------------------------------------@

Morticia

Biljo, ima cela dva topika o tom... tom... aaaaah... filmu (hajde da upotrebim taj izraz, kažu mi da bi trebalo).

A i filmu 2046 nije mesto na ovom spisku preporučujem/nepreporučujem jer on nije horor.
You're dead, son. Get yourself buried.

Tex Murphy

Mislim da je Cabin Fever vrijedan gledanja. Ne u smislu "toliko loše da je dobro", već više kao... "toliko blesavo da je interesantno". Ima i jednu ili dvije prilično krvave scene.
Genetski četnik

Bilja

E jebi ga! Pogledam stare topice i odmah naletim na spojler u prvoj recenici. Zar ovde neki ne znaju osnovna pravila ponasanja na ovakvom tipu foruma! Koji ce mi sad da gledam film kad znam kraj!
I ne samo sto znam kraj, nego u topicu pise lepo u detalje o cemu se radi. Tako se ne pisu recenzije, vi ste takoreci opisali scenario.
CIni mi se da bi moglo biti interesantno, onako mracnjak sa puno klishea i to, mada bas i nisam neki ljubitelj filmova o bolestima, jer sam hipohondar. Narocito zato sto ova bolest stvarno postoji.
JOs uvek nisam uspela da odgledam May. DvD-a nema nigde, a za pirate na ulici sam baksuz. Cim se pojavim, odnekud stigne policija.
Bilja

Bilja

Evo jednog zanimljivog komentara na CF. Slican stil opisivanja filma kao moj (bar mislim):
Please, nobody rent this.
I think Mr. Roth forgot that horror movies, like all other forms of entertainment, should be ENTERTAINING. This gave me about as much giddy amusement as a root canal with no anaesthesia. Part of the fun of GOOD horror movies is that they have some hidden social or political allegory underneath all the kickass zombies, mad scientists and splattery gore. But if you just directly make a movie about some violent social ill, you don't have a horror movie; you have the six o'clock news, and you can watch that for free.

***Mild Spoilers***
Yes, Ebola is very scary, but is it entertaining? HELL NO, especially since incurable disease doesn't exactly provide loads of dramatic tension on its own. There was nobody to root for, since it became clear early on that every single character was going to die in gross-out agony. This also eliminated any possible suspense and made all of the characters' subsequent actions seem pointless. If you've just seen your friend die slowly from a flesh-eating disease, you're sick yourself and there is no means of transportation left, why would you run away from a pack of angry hillbillies? Wouldn't you just turn around and let them shoot you, choosing a more merciful death? The hillbillies themselves were jarring and unnecessary; you could almost see Roth throwing them in for suspense after he realized his movie was going NOWHERE. Another cheap ploy he used was to make all of the main characters offensive and unlikeable, presumably so that the audience will be rooting for their demise. But this too falls flat; their intended karmic payback is so bizarre, random and horrifically disproportionate to their actions that you just find yourself cringing with discomfort the whole way through. In fact, the supposed obnoxiousness of the main characters is the only element that really works. They avoid the horror-movie cliche of sticking together to battle the threat and act with brutal self-interest in every situation, much like I'd imagine people would act in real life. Why protect your friends when any one of them could be carrying a disease that will kill you? But again, even though it works for the film, it doesn't make it any more enjoyable to watch. They're just unfortunate victims, and there's nothing compelling or exciting about that.

Altogether an utterly pointless, depressing and annoying waste of time. If you have any sort of social conscience, you'll find it exploitative. If you're a horror/thriller fan, you'll find it boring. If you're a gore fiend, there's plenty of gore but no fun to go with it, so you're likely to find the explosive scenes of bloody vomit more unpleasant than thrilling. If you enjoy the metaphor of disease in horror film, watch something by Cronenberg or Romero; they're both skilled craftsmen at balancing the primal horror of bodily revolt with all-out guns-blazing entertainment. If you're a nihilistic sociopath who enjoys watching pointless, endless human suffering, it's right up your alley; but like I said, you'd STILL be better off watching the six o'clock news and saving yourself the rental fee. Personally, I wondered how such a film would play in say, Zaire.
Just avoid it.
Bilja

WARLOCK

Ako zelite da videte da vidite Eli Rotha,pogledajte u "Tales from the Craper"Trome produkcije sa puno krvi i tresha,golotinje..
Komi! za tebe ja savrsen film! :evil:

Truba

NE PREPORUCUJEM
Rape of the Vampire, The

NI ZA ŽIVU GLAVU

film od dva dijela od kojih je drugi snimljen samo da bi se moglo prikazivati kao cjelovečernji film  8)
prvi dio 30 minuta  8)  sam jedva pogledao a drugi negdje do pola... i ovo je jedan od dva filma koje nisam pogledao do kraja (Emanuela sa silvijom je drugi)

8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Pogledao Visible Secret, slabo, praktično jedina scena vrijedna spomena je na početku kad obezglavljeni leš mrtav 'ladan (no pun intended) ustaje i šeta, a usput se pojavljuje i Entoni Vong, legendarni Kai iz filma Ebola Syndrome.

Godsend, horor sa Rebekom Stamos. Need I say more?
Genetski četnik

Truba

dobra rebeka ko kruf što se jede  8)

:!:  :!:

Black Mamba

pogledah Dark Water

pa ne znam, nije me bas toliko dojmio koliko sam ocekivala, a ocekivala sam verovatno samo zbog Connellyjeve... otprilike citava glumacka ekipa je prilicno dobra.. mala Ariel Gade je briljantna, ne kapiram gde pronalaze sve ove klince i klinceze koji onako dobro glume.... ali film... tja, ne znam... nije los...... fale scene koje sam videla na trejleru pre nekoliko meseci koje su me navukle da ovako iscekujem film a kojih na filmu zapravo nema.... fali jos sto sta, podseca na Ring.... i tako to.... nije lose, ali nista posebno

Jake Chambers

Quote from: "Black Mamba"pogledah Dark Water

fale scene koje sam videla na trejleru pre nekoliko meseci koje su me navukle da ovako iscekujem film a kojih na filmu zapravo nema

Hahahahahhaa, pederi to uvijek urade...hahahahha. Za mene je to prevara. Kao da ideš na Madonin koncert, a onda zatvore kapije i ne daju nikome da izađe, a na scenu izađe Ceca. Aye. 8)

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

sandman

U Novom Sadu,
U Novom Sadu Eee...

Tex Murphy

Quote from: "Jake Chambers"
Hahahahahhaa, pederi to uvijek urade...hahahahha. Za mene je to prevara. Kao da ideš na Madonin koncert, a onda zatvore kapije i ne daju nikome da izađe, a na scenu izađe Ceca. Aye. 8)

Ili kad Pink Floyd s kraja šezdesetih izađe na scenu i ne odsvira See Emily Play.
Genetski četnik

Jake Chambers

Nego ozbiljno...sto rade to sa trejlerima?

ginger toxiqo 2 gafotas

Saznao sam da THE AMITYVILLE HORROR(2005) ulzazi u SCG bioskope 28.7.,i jutros sam ponovo posle nekih 15tak godina odledao izvornik.Na ovom topicu ga je neko ocenio kao dosadan,ali ja mislim da film i iz 2oo5. izgleda sasvim dobro-napet je,chist,sadrzajan,povremeno,mada umereno,spooky...Stuart Rosenberg je rutiner,covek zadaka,nesklon inovaciji i eksperimentu(iako indie,film je imao mainstream distribuciju),ali vrsni zanatlija chiji filmovi nikada ne idu ispod odredjenog(za danasnje pojmove,jako visokog) nivoa-pogledajte samo vrlo dobre naslove,oba sa Paulom Newmanom,-COOL HAND LUKE(u kome Harry Dean Stanton svira belacke gospel popevke) ili THE DROWNING POOL(udarni scenarista ovoga je bio Walter Hill)-kao i The Amityville Horror filmovi koji uspevaju da zadovolje i opshtu ali i zanrovski upuceniju i zahtevniju publiku.And that still counts for something,doesn't it???Naravno, nastavci su bili teshko svarljive nepotrebnosti,ali to je vec 167.prica.
A od rimejka,mada ga imam pri sebi ali odlazem sa gledanjem do 28.,ocekujem :?  :?  :?  :?  :?  :? :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

AND TALKING ABOUT TRAILERS-odavno je jasno da se stvar otela kontroli,da su traileri postali umetnost za sebe(godina se vec dodeljuju Golden Trailer Awards),ali mislim da su veliki studiji pobrljavili i dopustili da im se traileri udarnih naslova,svi od reda daju podvesti pod kategoruju 'teasers'!
Sto se tice DARK WATER-jos ga nisam odledao,ali bojim se da ce Walter Sallles potencijalno napetu pricu opteretiti nesuvislim apstrakcijama(bas kao sto je uradio sa HIGH ART),a Jennifer Connelly ipak preferiram sa neukrocenim obrvama(Krajishnik&Gallagher&Srbljanovic coalition) i pod vodjstvom  tate Argenta! xzzw
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Ghoul

Ja sam taj koji je kazao da je stari AMITVIL dosadan, i stojim iza toga: takođe tvrdim da je II deo, kojeg je radio daleko bolji 'zanatlija, Damiano Damiani, upadljivo najbolji film u starom serijalu, i meni draži čak i od gledljivog ali prenabudženog holivudskog rimejka...
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Quote from: "Ghoul"Ja sam taj koji je kazao da je stari AMITVIL dosadan

Skoro sam siguran da sam i ja kazao nešto slično. Ne možeš svu slavu da prigrabiš za sebe  :lol:
Genetski četnik

Black Mamba

ja se secam da su istu stvar uradili i sa The Forgotten, nekoliko ultra gotivnih scena sa trejlera kasnije nije bilo i na filmu... ne kapiram koji je to fazon, ali je ultra bzvz

Tex Murphy

PHONE - Južnokorejska verzija Ringua. Počinje dovoljno interesantno, ima nekoliko opako dobrih scena, ali u suštini - sve to je već viđeno. Doduše, gledao sam ga u društvu, pretpostavljam da se stvari mijenjaju nabolje kad je čovjek sam u mraku, tim prije što i ovde imamo posla sa onim odvratnim zaposjednutim djevojčicama i mrtvacima što izlaze odnekud na kraju filma (ovaj put ne iz bunara nego iz zida).
Genetski četnik

Bilja

Gledala juce Salem's Lot, verzija 1999, glavna uloga Rob Lowe i Samantha Matis, sa Donaldom Sutherland-om u (verovali ili ne) sporednoj ulozi. GLuma je sasvim dobra, scenario prilicno razvucen ali dobro funkcionise u prvoj polovini filma. U drugoj polovini filma, meni su dozivljaj poprilicno pokvarili ne-bas-vesti specijalni (ako ih tako smemo nazvati) efekti, narocito jadni, davno vec istroseni i izlizani vampiri, koji su prestali da budu strasni negde u 80-tima a Stiven King nikako da ih se mane vec jednom. Na stranu sto je sve u vezi vampira u ovom filmu vec odavno klise, i sto je klisea uopste na tone, ali bokca mu, mogli su bar te vampire malo bolje da urade, da budu bar malo onako uverljiviji, posebni, drugaciji, umesto da izgledaju isto kao vampiri u filmovima od pre 30 godina. Samo neki novi detalj da je ubacen u ponasanju ili posebno, izgledu vampira i bilo bi mnogo bolje. Ali ne. Jedina zanimljiva stvar je sto ovi vampiri deluju neobicno humano. JOs zanimljivija stvar je sto se u Salem's Lot pri kraju filma malko brkaju vampiri i zombiji. Valjda mu to dodje slicno, sta li??????
Dok na pocetku filma ne vidimo vampire i pravo receno, nismo sigurni sta se desava, mnogo je strasnije. Kad se prvi klishe-vampir sa losom maskom pojavi, cela stvar gubi horor draz. Ili bar meni ovaj film uopste nije bio strasan, mozda zato jer sam davno napustila 80-te. Izuzev scena sa malim mrtvim Richie-jem, koji je iznenadjujuce jeziv sve dok ga konacno ne vidimo u punom sjaju lose napravljenog vampircica kad mini vampir postaje vise patetican nego strasan. Takodje, provlacenje vampira kroz usku cev je uradjeno toliko lose, toliko ocito na komjuteru, da je komicno iako je trebalo da bude jezivo. Ono sto je jos jedan problem u ovom filmu je sto ima previse detalja kojima se daje kao neki trenutni znacaj da bi posle sasvim zaboravili na njih i ostavili ih neobjasnjenim. Na primer, amulet sa djavolovom glavom koji Ruth stavlja sebi oko vrata. Ili uloga trgovca anitkvitetima kojeg tumaci Sutherland. Cemu? Pola likova ako ne i svi, preuzeto je iz raznih Kingovih romana (dragi se naspisac puno reciklira), npr Cujo, Dudley, obavezni glavni lik pisac itd. I ono sto je posebno problem kod Kinga, neobjasnjivo nerealno i neuverljivo ponasanje likova. Ima previse situacija koje prosto ne prolaze kod normalnih ljudi. SAmo jedan primer sa pocetka filma, da ne spojlerujem jos vise, je da ako pokusate da ukokate svestenika pred svedocima i uhvate vas na delu i smlave mecima ili vec necim, tesko da mozete da ocekujete da ce vasu pricu o vampririma u rodnom gradu strpljivo saslusati dobri doktor (crnac naravno) i na koncu vam poverovati.
Sto se glumaca tice, Sutherland je sjajan, kao i obicno, Lowe solidan, Mathis slatka, a klinac zapanjujuce neiritantan, cak cool donekle. Onako, gledljivo je ali meni nije uopste bilo strasno. Zabavno.
Bilja

Bilja

Jos nesto, najnoviji horor flick The Cave slobodno NEMOJTE da gledate. Film je nevidjeno sranje, ali bukvalno nevidjeno, jer se nista ne vidi. Prvo sam pomislila da nesto nije u redu s mojim vidom jer nista nisam mogla da skontam, ni da razlikujem ko je ko, ni sta se uopste desava na ekranu. Onda sam mislila da je do lose kopije, medjutim, kritike sa rottentomatoes-a su katastrofalne, a najveci deo njih zamera i to sto je ceo film zapravo nemoguce razlikovati ko je ko i sta se desava i ko je upravo ukokan jer se sve desava... TANANANA!...pogadjate: miljama ispod povrsine zemlje i jos ispod vode pa sami izracunajte koliko je to vidljivo. Uz to, radi jos tezeg prepoznavanja likova, svi nose ronilacka odela i maske. Na stranu sto se nista ne vidi, i ceo film je crn, ali likovi su tanani k'o lutke od kartona (a mozda i tanji), totalno neinteresantni i bezizrazni pa nije ni bitno toliko razlikovati ih medjusobno. Apsolutno mi je bilo svejedno ko ce da pogine. Da stvar bude gluplja, i prica je suplja i neuverljiva, povrsna i trapava, ha, ha, grupa supermodel-like naucnika od 20 i kusur godina uz gomilu naucnih andrmolja se zakopava miljama ispod zemlje i obavestava da niko ne treba da ih trazi 15 (ili tako nesto) dana. A ovo je zato sto...?
Da imamo radnju razume se.
Elem, film je jos i za neku dvojkicu dok konacno ne bacimo okce na cudovista. Mislim da bih mogla u Photoshopu nazvrljati boljeg i uverljivijeg monstruma za jedno popodne. I to bi trebalo da je strasno? mozda bi bilo pre jedno 30-tak godina. Bilo bi bolje da ih nisu ni prikazali. I tako sam izgubila dragocenih sat i po vremena svog zivota na ovo sranje od filma. Savet: nemojte i vi.
Bilja

taurus-jor

Quote from: "Bilja"...narocito jadni, davno vec istroseni i izlizani vampiri, koji su prestali da budu strasni negde u 80-tima a Stiven King nikako da ih se mane vec jednom.

Quote from: "Bilja"Pola likova ako ne i svi, preuzeto je iz raznih Kingovih romana (dragi se naspisac puno reciklira), npr Cujo, Dudley, obavezni glavni lik pisac itd. I ono sto je posebno problem kod Kinga, neobjasnjivo nerealno i neuverljivo ponasanje likova. Ima previse situacija koje prosto ne prolaze kod normalnih ljudi.

Da li si citala Salem's Lot, pa mozes da o Kingu kao piscu izvlacis ovakve generalne zakljucke? Na zalost, pogresan je - a narocito u slucaju konkretnog dela (da su u pitanju Kingove reciklaze samog sebe iz poslednjih 10-tak godina jos i da se slozim, ali talentovani scenarista uvek moze da ispravi mane literarnog predloska).

Dakle, Kingov Salem's Lot je napisan davne 1975. godine, i to mu je DRUGO objavljeno delo - odmah posle Keri. To je bilo pre En Rajs, pre njenih "humanizovanih" vampira, pre poplave vampirskih romana uopste.

Salem's Lot je jos 1979. godine pretocen u mnogo bolju mini TV seriju sa Dzemsom Mejsnom u ulozi vampirovog sluge i Dejvidom Soulom u ulozi Bena Mirsa. Pod obavezno je nadji, pogledaj je, pojavila se na DVD-u i DiVX-u, a apsolutno izbegni duplo krachu, bioskopsku verziju, koju je Jadran film, krajem 80-tih godina, objavio na VHS-u pod nazivom "Grad vampira".

Isto tako, pod obavezno procitaj knjigu, iz mnogo razloga - pre svega da razbijes predrasude, i da vidis zasto najveci broj filmova/TV serija radjenih po Kingu ne prenose duh njegovih dela - zato sto zapostave likove, a usredsrede se na zaplet. Retki izuzeci: "Keri", "Mrtva zona", "Kristina", "Ostani uz mene", "Mizeri", "Dolores Klejborn", "Bekstvo iz Sosenka", "Zelena milja", "Nocni letac", TV serije "Tominokeri" i "Uporiste".

Salem's Lot se (opravdano) smatra za jedan od najboljih "vampirskih romana", i namerno igra ping-pong sa Stokerovim "Drakulom". Jedan je od retkih romana koji su me zaista prestravili, upravo zbog ubedljivog portretisanja zlobne malogradjanske sredine u kojoj se vampir nastanio namerno, jer mu takve sredine najvise odgovaraju (spletkarenje, ogovaranje, pakost, licemerje). Nijedna od dve ekranizacije nije uhvatila ovaj momenat, niti je doslovce prenela knjigu na film.

Knjiga ce biti prevedena na srpski, pa se strpi. Prevodilac se trenutno bavi nastavcima "Mracne kule", ali je neka poglavlja "Salemovog" vec uradio.

Inace, sa tvojim prikazom serije i generalnom ocenom u osnovi se slazem, a svoje zamerke koje pripisujes Kingu treba da pripises scenaristi, kao i nemastovitim scenografima i kostimografima.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Bilja

Pogresno si me shvatio. To nije kritika Kingovog romana iz 1975 (i da, procitala sam pricu, davno i na engleskom, ali secam se da mi se tada dopala i da nema mnogo veze s filmom), nego kritika ove Kingove ekranizacije. Ne verujem nesto da su Salem's Lot 1999 uradili bez njegovog znanja i saradnje. On bi, kao i svi pisci, trebalo da zna da ono sto je prolazilo 1975 i 80-tih, jednostavno ne moze da se ekranizuje vise na isti nacin. Izmedju serijala od pre 26 godina i nove verzije filma ne bi trebalo da bude toliko slicnosti. Nova verzija trebalo bi da bude prilagodjena drugom vremenu.
To jeste zamerka upucena zapravo scenaristi i strucnjacima za specijalne efekte a ne Kingovoj prici koja je zaista dobra i za svoje vreme pravila tacno efekat kakav bi trebalo da pravi.
Verzija iz '79 jeste bolja jer nije reciklaza. Ona je pravljena u vreme kad su tema i prica bili aktuelni i uradjena je najbolje sto se moglo. Ovo sad, usprkos dobroj glumi i solidnom scenariju, ipak je previse reciklirano. Nakon 20 godina scenario i specijalni efekti nikako ne bi smeli da budu isti. Onda je to prolazilo, sada ne.
To sam htela da kazem.
Sto se tice zamerke nerealnom ponasanju Kingovih likova, ne bih zelela da budem nepravedna. Neki njegovi romani su po pitanju psihologije naprosto brilijantni i bez premca. Ali u novijim romanima ima problema. Iako mi se, na primer, Bjuik dopao, nisam mogla a da ne primetim da ponasanje likova naprosto nije realno. S druge strane, Keri je brilijantna.
Njegove romane, bas zbog bogatih unutrasnjih zivota likova, a ponekad i zbog retrospektiva u kojima vidimo izvor razloga za njihovo ponasanje i rezonovanje, tesko je ekranizovati. I ako se drzis romana nece ispasti dobro.
Opet, Keri je odlicno ekranizovana (ne mislim na novu verziju fuj!) i iako je izostavljeno dosta mracnih elemenata (roman je daleko mracniji cak i od filma) funkcionise. Bekstvo iz Shosenka je odlicno ekranizovano.
Mozda bi mogli ekranizovati izmaglicu (kod nas izdato kao roman, zapravo je prica), ali sto posto bi je upropastili. Ta prica je krajnje jeziva ali dosta toga je u glavi glavnog junaka i ako ne bi bili zaista sjajni, da ne kazem, brilijantni efekti, film bi bio propast. VEc vidim gumene pipke koje neko povlaci zicama ili kompjuterski generisane pipke kao izviru iz lazne magle. Auj!
Bilja

WARLOCK

" Dead men walking"2005 prvi rediteljski film B produkcije ,uzbudljiv za zombie fanove,sjana montazna sekvenca u stilu "dawn of dead"rimejka,ali skoro sve se desava u zatvoru..tako da bolest se siri povracenjem u lice.zvuci odvratno tako da sam se smejao..i naravno ujedanjem..mogu reci da je mnogo bolji od ostalih day of dead2,ROTLD 4,5 i vecina od ostalih zombie low budget filmova..

Ghoul

Quote from: "doktor Kunac"
Quote from: "Ghoul"
Quote from: "marduk"
Quote from: "Ghoul"zapravo, UZ japance i UZ špance i UZ engleze i UZ ponekog amera koji još nije sasvim prodao dušu i UZ ponekog francuza, NAJBITNIJA, NAJJAČA, NAJŽEŠĆA KINEMATOGRAFIJA TRENUTNO –i iz vizure horora, a i inače- jeste......

......KOREJSKA.

zapravo, oni nisu UZ ove ostale.
oni su DALEKO ISPRED I IZNAD.

A po čemu? Konkretno - šta? kako?
Daj elaboriraj...

zinite, ptići moji mali, da vam mama-ghouleta u otvorene kljuniće izbljuje već svarene naslove i elaboracije... nemoj slučajno da sami nešto malo potražite i risrčujete, daleko bilo nabavite...

Ovo sa mama 'ticom i otvaranjem kljunica je nesto nabizarnije sto sam do sada procitao na nekom forumu.

HE HE HE  :!:

Bilja

Ovih dana sam malo prekopala po pirateriji na netu i rezultati su ovakvi:
Lake Dead-kao prvo, zbog loseg tona i nerazumljivog i neartikulisanog mrmljanja likova (tesko je to nazvati glumcima) koji "glume" u ovom filmu, nisam gotovo nista razumela (piraterija sa neta obicno ne dolazi skupa sa prevodom, sorry), bar ne od onog sto se pricalo. Bilo je svakako vise akcije nego price, ali bilo je i nekih "objasnjenja" zasto i kako, ali ih uglavnom nisam razumela (nije da mislim da su i imali smisla). FIlm je dosta neoriginalan, i poprilicno dosadan (uhvatila sam sebe kako brisem prasinu dok je trajao), scenario je haotican i besmislen, neuredjen i bez kraja, sredine i pocetka, mestimicno potpuno besmislen i bez logike. Nema u ovom filmu apsolutno niceg sto bi moglo da ga izdvoji iz gomile njemu slicnih, nema cak ni autenticni niskobudzetni sarm. Dosadno, neoriginalno i smarajuce. Ne bih ga bas preporucila.

Nightmare man-malo bolji od prethodnog. Ima nekakvu pricu, ne suvise originalnu, ali bar konzistentnu sa pocetkom (uvodom), kulminacijom i krajem (pristojnim iako ne bas i originalnim). GLumci, iako totalno novi i nepoznati, nisu losi, iako jedan od glavnih glumaca tako zapanjujuce lose glumi da kvari prosek svim ostalima koji se bar trude. Pravo pitanje je sta ce taj covek uopste tu, i tu ne mislim na film, nego na celu glumacku profesiju. Ostali su relativno dobri, bar za zabavan, niskobudzetni hororcic B kategorije. U osnovi, film je solidan, zabavan, dovoljno uvrnut, sa duhovitim doskocicama tu i tamo, solidnom atmosferom i nesto akcije. Prilicno dobro za lenjo, neradno popodne ili vece, a moze i solidno da zabavi.
Ovaj bih mogla da preporucim, ali nemojte previse ocekivati.
Bilja

Mark

Gledao sam ovaj horor o ajkulama - THE BAIT (2012) -  i isključio film posle nekih pola sata. Ono je čisto gubljenje vremena i satiranje živaca! Možda to jeste ostvarenje  za one koji pate za filmovima o ajkulama, ili za one koji vole Asyilum ili Syfy filmove, ali za širu publiku The Bait je katastrofa u svakom pogledu - CGI je zaista detinjast, likovi su em stereotipni, em glupi, zaplet je prost ali i takav uopšte nema smisla ... Sve u svemu, ovo čudo nema ni jednog opravdanja zašto bi mu se posvetilo sat i po vremena koje možete utrošiti na čitanje, repriziranje nečeg vrednijeg ili bar spavanje na primer ... 

Pa zato baš nešto razmišljam kako bi ovaj topik mogao biti pogodan za preporučivanje ili odvracanje od horor i ne-horor filmova novije produkcije.

Kao što svi vidite na ona dva topika - NOVI HORORI NA DIVIXU i NOVI NE-HORORI NA DIVIXU - jasno je da vlada hiperprodukcija i da malo ko ima vremena da odgleda sve to što se nudi.

E, sad, da ne bi bezveze gubili vreme, možda bi bilo dobro imati ovakav topik gde ce ljudi pisati STA OD SVEGA TOGA NOVOG (NE)VALJA I ZASTO.

:roll:
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Alexdelarge

The Expendables 2- teško sranje!!!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Agota

Ghoul,ti nikako da naucis da vulgarnost nije zamena za britkost.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

Quote from: Agota on 08-10-2012, 11:44:27

jer ćeš ti da mi objasniš šta je britkost?

Albedo 0

ne znam da li je ono gore vulgarno, valjda je to stvar ukusa, ali britko sigurno nije

Agota

Quote from: Ghoul on 08-10-2012, 12:07:07

Pogledaj ovo !  :)

http://www.imdb.com/title/tt0102059/

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

Quote from: Agota on 08-10-2012, 13:01:46
Quote from: Ghoul on 08-10-2012, 12:07:07

Pogledaj ovo !  :)

http://www.imdb.com/title/tt0102059/

jer u njemu nema vulgarnosti?

Agota

nema tako prizemne ,kao kod tebe ,sta je tebi prajsles, pa ,to je strasno...

Ghoul

samo još da mi objasniš razliku između prizemne vulgarnosti i te neke druge, koja nije prizemna... :roll:

poznajući opus džima abramsa, prilično sam siguran da će tu biti nekih vulgarnosti... xnerd

Albedo 0

problem je što ni to nije gledao kao klinac, sad je kasno

ali evo, ako hoće da pokuša da postane čovjek pod stare dane 8-)

Hot Shots - Ceo Film (DVDRIP) 1991

i stvarno ne znam kako scena u kojem lika šutneš u muda a iz usta mu ispadnu dva oraha nije prizemna  8-)

prizemno je genijalna  8-)

Agota

Ja zaista, necu da te ucim.
Ok, pisi kako hoces ,to je tvoje pravo.

Sledeci put samo cu konstatovati
Gle, Ghoul,na putu !   Hop, cup, preskocicu...

Ghoul

ma naravno da sam to gledo početkom 90ih, ali bilo je to 20 godina PRE nego što sam overio TOP GAN; podsetiću ga se sad kad imam u glavi još svežu referentnu tačku na koju abrams baca svoje vulgarne & prizemne fazone!

Mark

Quote from: Alexdelarge on 05-10-2012, 22:46:38
The Expendables 2- teško sranje!!!

Jeste, odgledao sam ga - ali da ga prepričam numem.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Truman

Odgledao D-TOX. Slab film, ali Stalone je pokazao da ipak nije tako los glumac...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Mark

Da se WRONG TURN odvija u Ukrajini i da vam niko ne pokaže monstrume, niti vam kaže šta ti monstrumi zapravo rade sa svojim žrtvama - dobili bi CHERNOBYL DIARIES.
E NES NI TI U BECEJ!

Tex Murphy

Quote from: Truman on 09-10-2012, 00:55:30
Odgledao D-TOX. Slab film, ali Stalone je pokazao da ipak nije tako los glumac...

Сталоне је изванредан. Видјети ЦОП ЛАНД за детаље.
Genetski četnik