• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Director's Cut or Theatrical Version???

Started by eric cartman, 11-11-2004, 16:36:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ja licno vise volim

Theatrical Version
1 (20%)
Director's cut
2 (40%)
Neodredjen
2 (40%)

Total Members Voted: 5

Voting closed: 11-11-2004, 16:36:13

eric cartman

Sta vi licno preferirate? Znam da neke osobe vise vole Director's Cut filmove , jer je reziseru data veca mogucnost umjetnickog izrazaja , dok opet drugi vise vole Theatrical Version. Dobio sam Alien a spec dvd ediciju koja ima obe verzije , i dosta extras u kojim izmejuostalog Scott Ridley kaze da su Alien Fans bili mnogo uplaseni prilikom pustanja DC verzije filma 2003 , jer su se plasili da se originalna verzija t.j. srz originalne verizije ,biti unistena. To se sa srecom nije desilo ,jer verzije nisu toliko razlicite a i kraj je isti . Scott obrazlaze to cinjenicom da  je originalni Alien sam po sebi bio perfektan , ali ga je Universal primorao na DC zbog promotivnih razloga.sa drugim filmovima to nije slucaj.
Od novijih mogu da navedem Butterfly Effect, The Dawn of the Dead , The Abyss ...gdje su Dc i TV mnogo razliciti , pogotovo zavrsetci filmova .
Screw you guys I'm goin' home

Milosh

Ufff... pa mislim da to zavisi od mnogo toga. Najbanalniji su oni primeri kada studio ne dozvoli reditelju da u bioskopsku verziju ukljuci pojedine scene zbog dobijanja odredjenog rejtinga (PG-13 umesto R ili R umesto NC-17), kao i promene (uglavnom kraja) kao posledica reakcija publike sa test projekcija. U tim slucajevima, mahom, director's cut verzije su one prave, koje nisu mogle biti prikazane u datom trenutku i u tom slucaju podrzavam citavu pricu. Potpuno druga varijanta je ono sto ja zovem "naknadna pamet" kada reditelj koji je sam prethodno izbacio neke scene u montazi odluci da ih ipak uvrsti je l ce film tako biti bolji, kompletniji, sta li vec... Medjutim, ne popravljaj ono sto vec radi kako treba, glasi jedna poslovica, steta sto se ponekad reditelji malo ne zamisle pre nego sto krenu da udovolje svom egu (ili novcaniku). Elem, imam neki osecaj da ce director's cut verzija filma Donnie Darko da upadne u ovu drugu kategoriju...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Truba

najviše volim onu verziju koju će vidjeti mnogo manje ljudi  (tipa Samo za kolekcionare verzija )
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

taurus-jor

Director's Cut verzijama ne treba apriori verovati. Neki reziseri, recimo, ne umeju da stanu, i stvarno je potrebno da im neko kaze: ej, ovo smo u filmu vech videli, ili ovo ne doprinosi prici.

Director's Cut Aliena nije Director's Cut. To je alternativna verzija, koja je napravljena posle brojnih zahteva fanova, a na sugestiju "Foksa". Perfekcionista Skot se ipak slozio, ali je ukazao da bi automatsko ukljucivanje svih odbacenih scena narushilo ritam filma. Zato je neke od njih skratio. To je, medjutim, uradio i sa postojechim delovima filma. [O tome sam detaljno pisao na topicu o Alienu]. Na kraju krajeva, sam Skot priznaje da to nije Director's Cut, i da mu je favorit stara verzija. Ukratko - radi se o "Foksovom" pokushaju da josh jednom proda isti film, shto ne znaci da mi se Alien DC ne dopada.

Director's Cut Aliens ima vishe mana nego vrlina. Osim momenta sa Riplinom kcheri i njegovim uticajem na odnos sa devojcicom gotovo sav ostali materijal trebalo je da ostane na montaznom stolu. To se narocito odnosi na paralelni prikaz onog shto se deshava na Zemlji i onog shto se deshava na Koloniji (nalazenje tudjinskog broda u pustoshi, napad facehuggera na oca male Njut).

Director's Cut Blade Runnera vech je neshto drugo, i to je, mozda, prvi pravi DC u danashnjem shvatanju reci. Skot se za njega borio, i uspeo u tim nastojanjima.

Bioskopskom Donnie Darku ne fali ama bash nishta.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

quel coincidence, baš noćas sam reprizirao dir. cut blade runnera – joooj filma!
to je sigurno primer gde d.c. nešto znači. dakle, onako kako je autor u startu nešto hteo.

sve te komercijalne isprđevine poput novog aliena ili exorcista itsl. su puke mamipare za fanove.

neke autore, poput argenta recimo, besmisleno je gledati u verzijama koje nisu potpune (uncut)
https://ljudska_splacina.com/

taurus-jor

Da, Ardjento.

Ima li neki njegov film - sa izuzetkom Bird With The Crystal Plummage - da nije bio skrachivan?

Postoje filmovi kojima ni Director's Cut verzija ne moze da pomogne. Prica se da je MekTirnenov Rolerbol zestoko bio skrachen. Shteta shto premisu nisu otfikarili...

Alien 3 Director's Cut ne moze da se napravi. Kako Fincer kaze, trebalo bi spaliti negative postojecheg filma i snimiti potpuno nov.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

re: argento= ne, koliko ja znam (tj siguran sam), svi njegovi filmovi su u manjoj ili većoj meri kraćeni (čak i mačka sa 9 repova, koji mu je najblaži!) - izuzetak su 5 dana puta (naravno, jer i nije horor već istorijska komedija) i trauma.
naravno, u fantomu ili pokerašu nema šta ni da se seče, jer oba filma izgledaju kao da su pokupljeni sa cutting room poda nekog inferiornog argentovog klona.
https://ljudska_splacina.com/

eric cartman

Quote from: "taurus-jor"Director's Cut verzijama ne treba apriori verovati. Neki reziseri, recimo, ne umeju da stanu, i stvarno je potrebno da im neko kaze: ej, ovo smo u filmu vech videli, ili ovo ne doprinosi prici.

Director's Cut Aliena nije Director's Cut. To je alternativna verzija, koja je napravljena posle brojnih zahteva fanova, a na sugestiju "Foksa". Perfekcionista Skot se ipak slozio, ali je ukazao da bi automatsko ukljucivanje svih odbacenih scena narushilo ritam filma. Zato je neke od njih skratio. To je, medjutim, uradio i sa postojechim delovima filma. [O tome sam detaljno pisao na topicu o Alienu]. Na kraju krajeva, sam Skot priznaje da to nije Director's Cut, i da mu je favorit stara verzija. Ukratko - radi se o "Foksovom" pokushaju da josh jednom proda isti film, shto ne znaci da mi se Alien DC ne dopada.

Director's Cut Aliens ima vishe mana nego vrlina. Osim momenta sa Riplinom kcheri i njegovim uticajem na odnos sa devojcicom gotovo sav ostali materijal trebalo je da ostane na montaznom stolu. To se narocito odnosi na paralelni prikaz onog shto se deshava na Zemlji i onog shto se deshava na Koloniji (nalazenje tudjinskog broda u pustoshi, napad facehuggera na oca male Njut).

Director's Cut Blade Runnera vech je neshto drugo, i to je, mozda, prvi pravi DC u danashnjem shvatanju reci. Skot se za njega borio, i uspeo u tim nastojanjima.

Bioskopskom Donnie Darku ne fali ama bash nishta.
Slazem se za Alien . Taj "directors's cut " je bio samo propaganda, vjerovatno sa namjerom da se bolje proda AVP.Ali neki drugi DC su stvarno bolji od od TV.Vec pomenuti Blade Runner, pa novi DOFTD ,...

Sjecam se kao klinac da sam gledao dva potupuno identicna filmasa razlicitim 'monsterima" .Jedina razlika je bila sto je u jednom ljude napadala ajkula a u drugom barakuda-e , ako se dobro sjecam.Sve ostale scene identicne. Da li neko zna ime ovog filma ili filmova?Da li su ovo bili DC vs TV ili nesto drugo je bilo u pitanju?
Screw you guys I'm goin' home