• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Lift u mojoj zgradi

Started by Plavi Skaut, 19-11-2004, 21:59:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Plavi Skaut

Danas udjem u lift i umjesto da me doceka miris kojekakvog pecenog mesa, peciva, aziskih i indiskih zacina, na koje sam navikla dok se vracam u 5 i sanjarim o svim tim miomirisima sve do sedmog sprata onako na smrt gladna. Umjesto toga doceka me miris pachulija i dima cigarete.. :lol:
The Four Winds

Black Mamba

groovy, znaci hipac neki, a? il hipica :lol:

Plavi Skaut

Eh, nemam pojma ko je i zasto, cini mi se da komsija sa drugog ima Dread locks  :wink:  u meni je probudilo puno sjecanja, rekapitulacija dosla na red :mrgreen:

tips za ljubitelje rekapitulacije; lift je jedno od boljih mjesta za rekapituliranje ali ne tako dobro kao orman, spajz ili kartonska kutija :wink:
The Four Winds

johnson bronson

Plavi Skaut

Pa ja bas to ne mogu da nazovem bedakom, moj sistem spoznaje je drugaciji od tvog, imamo razlicite referentne tacke.
The Four Winds

johnson bronson

ne. zamišljam neku ribu kako se zavukla u kartonsku kutiju i rekapitulira. meni se desilo u špajzu da rekapituliram. u liftu teško, pošto uvek imam viziju kako pod otpada i ja moram da se držim za ručku od vrata. u svakom slučaju tužna priča odgovara više nego bedak.

Plavi Skaut

Ja tu opet ne vidim nista tuzno????? ne mogu nazalost da te shvatim o cemu ti to a da bi ti mozda bolje shvatio o cemu ja to evo jedan dobar tekst o rekapitulaciji.

Rekapitulacija

Praksa rekapitulacije je jednostavna ali su potrebni "živci od čelika" da bi se izvela do kraja. Slijedi tekst ulomaka iz intervjua koji je Taisha Abelar dala u časopisu Dimensions:

(str. 29-31) ... Smatramo je (rekapitulaciju) kao najvažniju od svih tehnika čarobnjaštva koje smo naučili za pomicanje skupne točke (assemblage point). Rekapitulacija je najbolja za modernog čovjeka, a razlog zašto stavljamo toliki naglasak na nju - i Don Juan je na nju stavljao naglasak - je stoga jer to svatko može raditi. Ne morate biti "Čarobnjakov učenik" ili što slično. Svaki pojedinac, uz minimalni interes - čak ne treba biti apsolutno posvećen nečemu, već biti radoznao - to je dovoljno za početak. To je tehnika za brisanje ideje o sebi, ili što je to ja, u smislu sjećanja i povezanosti s ljudima koje netko ima tijekom života. A to nije samo ideja. Mislim, rekla sam ideja, ali to je energetska ideja, jer kada se netko odnosi prema ljudima, naravno da se izmjenjuje energija. Mnogo toga je izgubljeno ili ostavljeno u stvarima. Preko zabrinutosti ili dubokih osjećaja, ostavljeno je u svijetu i u ljudima. A strategija - jer radi se o čarobnjačkoj strategiji - je da se to povrati, da se dovede natrag, tako da je možete imati sada, u sadašnjosti. Zašto da lebdi u nekoj tajanstvenoj prošlosti, i da vas na neki način drži fiksiranima u mjestu gdje ste?
Postupak je da sjedite, nađete neko mjesto gdje možete biti u tišini i na miru, najbolje u nekoj kabini, ormaru ili velikoj kutiji ili čak u tuš kabini, jer vam je potreban zatvoren prostor - čarobnjaci su običavali imati svoje rekapitulacijske sanduke, u kojima bi bili zakopani, ili u pećinama. Svoju rekapitulaciju sam započela u pećini. Nešto što okružuje energetsko tijelo, tako da se postigne određeni pritisak na svjetlosnu sferu. Prije nego sjednete, vi načinite svoj popis. Popis svih osoba koje ste ikada sreli, bili s njima, imali bilo što s njima, za cijeli svoj život. Dakle, to će iziskivati određeni posao i prisjećanje. Ovo prisjećanje, samo po sebi, na neki način popušta skupnu točku. Dakle, radi se o nekoj vrsti pripreme. Vraćajući se natrag u svom umu i prisjećanje svakoga koga ste ikada poznavali, vi radite od sadašnjosti unazad, i zapisujete sve s kim ste radili, svoju obitelj, suradnike, svakoga s kim ste imali bilo što. Zapravo činite dva popisa. Prvo svoja seksualna iskustva. Svakoga s kim ste imali bilo što seksualno. A vidovnjaci uvijek tvrde da započinjete ovdje jer to je temeljna energija koja je tamo izgubljena, i ako povratite to, tada ćete imati poticaj da se sjetite ostalih ljudi.
Dakle imate dva popisa, a tada sjednete u rekapitulacijsku kutiju, pećinu ili kabinu, i započnete s disanjem. Treći element, pored popisa i kutije ili mjesta je dah. A dah je vrlo važan, jer je disanje ono što razrješava energiju. A to je već predviđeno namjerom. Naš odnos s drugima se obavlja preko energetskog tijela, a dah pokreće svjetleća vlakna. Počinjete sa desnog ramena, kamo pomaknete glavu - u stvari, to sam prilično dobro opisala u mojoj knjizi - dakle počinjete od desnog ramena, i kada ste postavili scenu s ljudima i mjestima u svom umu, sve smjestili i savršeno predočili u svim detaljima, postavite bradu na desno rame i udahnete, okrećući glavu prema lijevom ramenu, a zatim izdišete okrećući glavu prema desnom ramenu, te je vratite u sredinu. To je kao da metlom čistite scenu. Naprosto prelazite cijelu prostoriju ili osobu ili mjesto, što god. I povlačite natrag sve što je ostalo, a izdišete što je od te energije druge osobe ostalo u vama. Izdišete je i vraćate. Na neki način vi se odvajate od tog određenog susreta. A to činite sa svime.
Kada ste to napravili sa cijelim svojim životom, prilično se distancirate od svoje prošlosti koje se sjećate. Uzgred rečeno, to nije poput analize. Nije predviđeno da to bude kao samo-analiza, ali ne možete izbjeći uviđanje načina na koji djelujete i ponašate se i što se od vas očekuje, uzorak koji se oblikuje, kako izranja apsolutni uzorak. A sa disanjem, vi slamate taj uzorak. Tako da ono što stvarno želite je prijelaz u neukalupljeno ponašanje bez zadanih obrazaca, što je način na koji djeluje vidovnjak ... Sada, dok dišete, rekapitulirajući, krećući se natrag u prošlost, krećući se prema sadašnjosti, i ta intenzivna koncentracija koja je potrebna da se sjedi i predočavaju te stvari, pomalo pomiče vašu skupnu točku. Svatko tko radi rekapitulaciju, vidjet će to. Vidjet će, O bože, opet to radim, a prije deset godina sam to isto činio. Ista vrsta odnosa, opet, ista vrsta muškarca, ista vrsta žene. Znamo nekoga tko kaže da uvijek susreće problematičnu vrstu žena (smijeh). Ne znam što to znači, ali je istina. Kao da je ta osoba sudbinom natjerana da ima probleme u odnosima. Dakle, obrasci se ponavljaju, bez obzira kakvi su, a onaj tko rekapitulira, to će uvidjeti.
...Možete se služiti bilo kojom vrstom jednostavnije meditacije. Ne bih jako ušla u istočnjačke meditacijske tehnike, jer već radite rekapitulaciju i ne biste se željeli učvrstiti bilo kojim oblikom. Sve što sada činimo kao apstraktni čarobnjaci je minimum tehnike tako da se možemo osloboditi ega. Ne želimo postati teži u području ega i jačanja ega, pa smo sada "meditanti" ili "sada smo..."
(str. 32) ... Tako kada rekapituliramo, i odmičemo se od svega što se ikad desilo, mi lebdimo. Skupna točka postaje slobodna. Može se kretati, i to vrlo harmonično. Može se kretati bez uporabe droga, bez pomoći neke osobe ili Naguala.
The Four Winds

johnson bronson

jah. ok. šta je nagual?

Morticia

Quote from: "Plavi Skaut"Ja tu opet ne vidim nista tuzno????? ne mogu nazalost da te shvatim o cemu ti to a da bi ti mozda bolje shvatio o cemu ja to evo jedan dobar tekst o rekapitulaciji.
:shock:
Ovaj "dobar" text mi na trenutke tako smrdi na sektu. I samo jos reci sta/ko je taj nagual?
Mozda cu ja TADA shvatiti "jedan dobar tekst".
You're dead, son. Get yourself buried.

Plavi Skaut

Ovako, Nagual je osoba sa četiri energetska djela, i to je zapravo pitanje energetskog sklopa svjetlosnih bića....hehe nadam se da je sad  jasno.

Morticija ovo je odlican tekst koji opisuje jednu meditativnu tehniku..ne vidim sta ti tu nije jasno..a to sto ti ovo lici na sektu pa cinilo se inkviziciji u Meksiku prije par stotina godina pa su pokusali da uniste sve i svakoga (indijance, potice od starih Azteka) koji su se bavili ovom tehnikom..nazivajuci je djavolovim poslom..inace nije prvi put da ljudi zaziru od nesvatljivog i nepoznatog.

Naghual je ucitelj koji poznaje tehniku prikradanja slobodi za one koji imaju strahovitu potrebu i volju za njom.

Da dodam naguala vise odavno nema, poslednji (Karlos Kastaneda) je davno otisao.
The Four Winds

Morticia

Razumem ja tebe i sta si htela da kazes. Da, Kastaneda je odavno otisao, nazalost poneo je sa sobom i taj Kljuc razumevanja svojih reci, koje vode ka Znanju. I da, preterala sam sa "sta/ko" ali...

Kada se takvi tekstovi izvuku iz konteksta i bez veceg objasnjenja sve dobija drugaciju boju. To onda meni postaje problem, veliki problem, jer se sve opasno priblizava tankoj liniji sa sektama, koje se skrivaju iza naziva raznih drustava, organizacija, komuna. Svi praktikuju iste principe meditacije kao procesa otvaranja uma, ispitivanja svesnog, nesvesnog, umanjivanja ega, povecavanja i na kraju efektnog duhovnog budjenja, svi praktikuju psiho analize, nakon toga ostaje samo pitanje u kom ce se trenutku sve to iskoristiti za potpunu mentalnu kontrolu i ispiranje mozga uz reci raznih ucitelja koje ukazuju sta sve ucenici treba da rade itd. znas vec. Imas transcedentalnu meditaciju, imas  sri-chinmoy, krishne... ne zelim vise ni da razmisljam ili nabrajam. Svi pocinju naivno, svi postignu nevini izgled na pocetku a onda pocinje kosmar. Tvoj tekst, tako izdvojen i oslovljen samo kao dobar tekst, me podseca samo na jos jedan prokleti letak praktikovanja kojecega.      

Da li sada razumes sta je meni smetalo?

Da stvari budu jos gore, celo pre podne sam iscitavala ispovesti mladih ljudi koji su se iscupali iz sekti. Sorry, Skaut, bila sam na ivici. By the way, Kastaneda je The Man.

Spider Jerusalem

Ko bi mogao i da zamisli da će se jedna ovako prozaična tema izroditi u tako uzbudljivu diskusiju o -- još jednom -- Kastanedi, hermetičkim naukama, izolacionim kontejnerima i negativnim jonima. Alal vera.

Ja u liftu travu ne pušim jer me komšije uvek ćape pa oće i oni a ja ne dam, a i zato što nemam lift u zgradi.

Inače, za sve zainteresovane, moja referentna tačka je totalno u kurcu. Ko ne veruje, može i da proveri. Hajl Hitler.

Plavi Skaut

Quote from: "Spider Jerusalem"još jednom -- Kastanedi, Alal vera..

Sta mogu kad`ga volim.

p.s. ima jos mlinara (osim mene) na ovom topiku. :lol:
The Four Winds

Black Mamba

kako ste dosli do Kastanede bre, a? :lol: hmmm... sutra/prekosutra bih mogla da vam se pridruzim u ovom caskanju... mislim, kad se iscedim i osusim, kad sva kisa ispari iz mene/// pokisla sam ko mis, nagutala se kise ko da sam se davila u istoj... pa jos 3 sata onako mokra gledajuci Aleksandra... al neka, vredelo je, pa makar se i razbolela :lol: 8)

al da je trollam.... dakle, Kastaneda 8)

...

Lurd

Kog Aleksandra? Pavlovića? Pa zar on nije na listi povredjenih? A sad sam se i ja zbunio, je l' si ti u Klivlendu? Odvalio sinoć Lebron, ubio kako je igrao.
My trees...They have withered and died just like me.

Morticia

Quote from: "Lurd"Kog Aleksandra? Pavlovića?

Meni zenska intuicija govori da je Mamba pre isla da gleda Aleksandra Makedonskog.

Black Mamba

ma zna Lurd kog Aleksandra sam gledala samo se pravi :lol: salim se.. jeste, u Klivlendu sam i znam da A.P. igra za nas :lol: al nista dalje ne znam, Lurd, jako slabo pratim sport

Lurd

Quote from: "Black Mamba"ma zna Lurd kog Aleksandra sam gledala samo se pravi :lol: salim se.. jeste, u Klivlendu sam i znam da A.P. igra za nas :lol: al nista dalje ne znam, Lurd, jako slabo pratim sport

Pa dobro, ali...Aca...Dva metra mišića, preplanuo, primorac (iz Bara), mlad.  :wink:

Šalim se. Nego, htedoh reći svrati do Gund arene, pogledaj Lebrona pre nego što ode. Iako ne pratiš sport NBA je dovoljno šou da ti održi pažnju dva sata, a i, veruj mi, pričaćeš unucima kako si gledala Lebrona na početku karijere. Momak u decembru puni 20 a već je legenda...

Black Mamba

ihh, pa mlado to za mene Lurd, eh :lol: al dobro, nije razlog da ne pogledam kako se uvija oko lopte :wink:

pa dobro onda, kad ti tako kazes vec, ce da vidim i to cudo... pa ko zna, mozda se i navucem na kosarku... hmm....

Lurd

Quote from: "Black Mamba"ihh, pa mlado to za mene Lurd, eh :lol: al dobro, nije razlog da ne pogledam kako se uvija oko lopte :wink:

pa dobro onda, kad ti tako kazes vec, ce da vidim i to cudo... pa ko zna, mozda se i navucem na kosarku... hmm....

(nisam verovao da ću ovo ikada raditi, ali)

:lol:  :wink:

taurus-jor

Quote from: "johnson bronson"ne. zamišljam neku ribu kako se zavukla u kartonsku kutiju i rekapitulira. meni se desilo u špajzu da rekapituliram. u liftu teško, pošto uvek imam viziju kako pod otpada i ja moram da se držim za ručku od vrata. u svakom slučaju tužna priča odgovara više nego bedak.

"Narednice Pinbek, lepo od vas shto ste odlucili da ocistite lift. Pod che se odvojiti za..." :evil:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Morticia

Quote from: "Black Mamba"ma zna Lurd kog Aleksandra sam gledala samo se pravi  :lol:
uuuuu   :oops: ... toliko o mojoj intuiciji  :x

johnson bronson

oćete da pričate o umetnosti, četiri energetska dela, transcendenciji i oslobađanju uma? fcuk, pričajte o košarci. umetniko br. 1 Jordan. shit. pre njega, Dr J. između, Bird i Magic, a posle? shit, LeBron vuče na poeziju što se mene tiče. Čovek ima moć. Transcenduje. to je umetnost. to je oslobađanje. a ne glupe knjige od glupih hermetičara. kad je Đorđević zabo trojku hrvatima, ozdravio sam. otvorile mi se i čakre i treće oko i unutrašnje dete i sva ta sranja. oćete da rekapitulirate? gledajte Zidana kako se kreće po terenu. Lajbnic? Bekamove duge lopte. Platonovi ideali? Bilo koja utakmica Arsenalovog tima otkad ih je Venger preuzeo. Kant, Niče? Fabio Kapelo u Juventusu, sa Zlatanom Ibrahimovićem. To je filozofija koju cenim.

Lurd

Ne bih mogao da se složim ovo za Juventus. Oni su kao Kina - ko god da ih pokori, postaje Kinez. Tako i Juve, čak i kad Kapelo uzme tim, oni i dalje igraju industrijski, na 1:0, smaraju, ne daju drugom da diše i, pobedjuju. Ne umetnost, pre neka tehnička nauka.

A Lebron...On nema ni 20 godina. E!

johnson bronson

lepo piše: kant, niče. za lepotu, tu je arsenal. ronaldinjo. zidan. kant i niče - juve.

Plavi Skaut

Moja greska, nisam ispostovala pravila..!

the rules
1.You do not talk about fight club

2.YOU DO NOT TALK ABOUT FIGHT CLUB

sad imate priliku da bljujete po topiku do mile volje ne shvatajuci nista. Vas problem.
The Four Winds

Black Mamba

ja sam kriva.. i Aleksandar.... i mi se izvinjavamo... probacu da razumem filozofiju kosarke, ali za sad mi mnogo bolje ide razumevanje Kastanede xjap so, budite dobri, guys, mojne da delimo cuske :lol: mi, zene mislim

Tex Murphy

Quote from: Lurd on 27-11-2004, 17:29:20
Ne bih mogao da se složim ovo za Juventus. Oni su kao Kina - ko god da ih pokori, postaje Kinez. Tako i Juve, čak i kad Kapelo uzme tim, oni i dalje igraju industrijski, na 1:0, smaraju, ne daju drugom da diše i, pobedjuju. Ne umetnost, pre neka tehnička nauka.

Шта ти је, има скоро 30.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

BladeRunner

Quote from: Емил Ковач on 25-07-2013, 17:18:46
Quote from: Lurd on 27-11-2004, 17:29:20

Шта ти је, има скоро 30.

Čekam deset godina za sledeći punchline!
All those moments will be lost in time like tears in rain.