• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

MATRIX JE DJUBRE

Started by Plissken, 04-12-2004, 06:21:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Plissken

Obozavam naucnu fantastiku, ali ovo....Matrix, pa to je nebulozna fekalija. Prvo, film i ima neku nazovi interesantnu radnju, ali sta vredi kada su svi likovi odvratni. Stavise, u prvih desetminuta prizeljkivao sam da svi pocrkaju, ali nazalost nisu. Anemicna odvratna riba u koznom odelu pravi sranja u vazduhu. Glupavi camuga sere nesto o filozofiji i prorocanstvu?! Prorocica, odvratna babetina, samo sto svima ne popusi. Neo, celavi blentavi lik skace preko zgrada a na kraju cak i leti?! i to sve u prvom delu. A sto se tice nastavaka, skoro nesto gluplje nisaom video.
matrix je nista drugo do perfidna propaganda za obojene. E da, a u trecem delu ona mala devojcica, plus onaj francuz, pa ona Monika Beluci! Koja plejada humanoidnih-fekaloida! Koja govna od ljudi!  vala za njih je lek VARIOLA VERA!
Can't argue with a confident man.

akhnaton

E Vala ga pogodi!!!!

Long Live Lotr and SW!!!

:evil:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

iNCUBUs

Quote from: "Plissken"...pa ona Monika Beluci! Koja plejada humanoidnih-fekaloida! Koja govna od ljudi!  vala za njih je lek VARIOLA VERA!

Ovako nešto može da napiše samo neko koga je svaka ženska osoba u njegovom životu odbila.

Ej Monika čoveče.. MONIKA!
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Plissken

Ma kakva bre Monika...zabarska kurvetina, nemoj da si smesan! A tek njene glumacke sposobnosti, ma daj covece?!
Can't argue with a confident man.

taurus-jor

Evo još jednoga. :evil:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Milosh

Quote from: "iNCUBUs"Ovako nešto može da napiše samo neko koga je svaka ženska osoba u njegovom životu odbila.

Mozda, ali ja to ipak nikad ne bih napisao.  :lol:

Nego, ozbiljno, cemu rasprave o Matrixu sada? Posle toliko vremena... Sto se mene tice, originalni film je i dalje odlican, i ne zato sto ima ne znam kakvu pricu, nista tu nije ni najmanje originalno, ali jeste vrlo promisljeno i kreativno spojeno u novu celinu, svi ti filipdikovski motivi, live action manga sekvence, reference na pop kulturu, i prezvakana filozofija/mitologija za pocetnike. I to je sve super, cist eskapizan, sjajno upakovan. Na zalost, onda su braca poceli sami sebe preozbiljno da shvataju, pa i pored toga Matrix Reloaded nije los film, ali ima veliki problem sto sam za sebe on nema bog zna kakvu svrhu bez otuznog finalnog poglavlja u koje nas uvodi, a kad je Matrix Revolutions u pitanju tu mogu i ja da upotrebim rec sranje, i mislim da ce se vecina sloziti sa mnom. Ali, generalno, ne vidim neku potrebu za raspravama na temu Matrixa, sad kad se sva prasina konacno slegla, mozda za koju deceniju kad se krene sa re-evaluacijom...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

taurus-jor

Ma, pusti Miloshe.
Vidiš da je Plissken malo nervozan. :wink:

taurus-jor

A i sajt je malo pošašaveo.
Štampa duple postove.

Morticia

Quote from: "Plissken"Ma kakva bre Monika...zabarska kurvetina, nemoj da si smesan! A tek njene glumacke sposobnosti, ma daj covece?!
STAAA?  :?

I ovde si poceo pljuvanje?  :x

Imas li ti neka pametnija posla?

SVE, ALI...  ZABARSKA KURVETINA?  

Mozes ti nju da ne volis kao zenu ali vredjanje tipa ZABARKA ili kurvetina... da li si ti normalan?!?  :x
You're dead, son. Get yourself buried.

Lurd

Ne, ne. Najbolja je "Prorocica, odvratna babetina, samo sto svima ne popusi". Skoro pa genijalno.
My trees...They have withered and died just like me.

taurus-jor

Sudeći po upotrebi termina kao što su "kurvetina", "humanoidni-fekaloidi" i "crnčuga", mora da je Plissken zaradio gadne traume iz detinjstva gledajući taj film.

'Alo, ljuuuudi? Čoveku je potrebna pomoć! Ima li ko stručan da se javi?

Milosh

Quote from: "taurus-jor"'Alo, ljuuuudi? Čoveku je potrebna pomoć! Ima li ko stručan da se javi?

Ne gledaj u mene Joco, ja ni samom sebi ne mogu da pomognem, i do guse sam u nepolozenim ispitima. :cry: ...ali, evo, neka koleginica Morticia proba da "pomogne" primenom specijalnih pedagoskih metoda (sifra: batina je iz raja izasla).  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Black Mamba

Quote from: "Milosh"ali, evo, neka koleginica Morticia proba da "pomogne" primenom specijalnih pedagoskih metoda (sifra: batina je iz raja izasla).  :lol:

evo i ja se vrlo rado pridruzujem Mortisi u "pomaganju" xjap

ovakvo lupetanje o jednom filmu i glumcima davno nisam cula/procitala... nista tu ne mozh da pomogne osim batina... ne ne......

Morticia

Quote from: "Black Mamba"
Quote from: "Milosh"ali, evo, neka koleginica Morticia proba da "pomogne" primenom specijalnih pedagoskih metoda (sifra: batina je iz raja izasla).  :lol:

Moze on da se zove Plissken ali niko nije svestan na sta moze da ispadne terapija "batina je iz raja izasla" kada se sa ISTE STRANE nadju Black Mamba & Gogo-dan.
kikiki... ili mozda ipak zelite?  :twisted:
Mamba, ja kao mladja biram muziku. I biram Navras, of course.
You're dead, son. Get yourself buried.

David

Prvi je uglavnom OK, ali do jedno cetvrtine filma (do kad ne prerasta u Playstation-igricu), drugi prvih pola sata... Ocekuje se neumitno ovo-ono produkcijsko multlipliciranje, bez obzira na obecanjá orig. reziserá.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

morbius

Čuo sam zamerke drugom i trećem delu, a onda sam pogledao prvi deo koji me je svojevremeno oduševio i video potpuno iste propuste koji mi onda nisu smetali jer mi je sve delovalo potpuno novo i neobično.
Gluma je preforsirana, priča pati od niza nelegičnosti, mada je u globalu dobra i zanimljiva. Preterano se insistira na specijalnim efektima koji jesu bili odlični, ali je na njih otpadalo suviše filma. Sve u svemu, vredelo je gledati, ali bi prvi deo definitivno imao kultni status da nije nastavaka koji su ga razvodnili i u kojima su greške iz originala bile ponovljene i uvećane. Gluma svih glavnih glumaca pojedinačno je dobra, ali zajedno to nekako ne štima.
Why me?

Black Mamba

ma vi ste sasavi, keve mi.. meni je Matrix otprilike medju prvih 5 na listi najomiljenijih filmova ever... Revolutions je prilicno razocaravajuci, to im nikad necu oprostiti :roll: a Reloaded mi je za nijansu bolji od prvog dela.. jebiga, different people - different views..... ne zelim dalje da trosim reci objasanjavajuci zasto i kako na jednom ovakvom [hate] topiku

elem...

Quote from: "Morticia"
Quote from: "Black Mamba"

Moze on da se zove Plissken ali niko nije svestan na sta moze da ispadne terapija "batina je iz raja izasla" kada se sa ISTE STRANE nadju Black Mamba & Gogo-dan.
kikiki... ili mozda ipak zelite?  :twisted:
Mamba, ja kao mladja biram muziku. I biram Navras, of course.

uuuuu, kakva smrtonosna kombinacija, pa to vec nece biti neko tamo tjah-batinanje :wink: mislim, vec mi ga zao... :lol:

Martell

Quote from: "Plissken"Obozavam naucnu fantastiku, ali ovo....Matrix, pa to je nebulozna fekalija. Prvo, film i ima neku nazovi interesantnu radnju, ali sta vredi kada su svi likovi odvratni. Stavise, u prvih desetminuta prizeljkivao sam da svi pocrkaju, ali nazalost nisu. Anemicna odvratna riba u koznom odelu pravi sranja u vazduhu. Glupavi camuga sere nesto o filozofiji i prorocanstvu?! Prorocica, odvratna babetina, samo sto svima ne popusi. Neo, celavi blentavi lik skace preko zgrada a na kraju cak i leti?! i to sve u prvom delu. A sto se tice nastavaka, skoro nesto gluplje nisaom video.
matrix je nista drugo do perfidna propaganda za obojene. E da, a u trecem delu ona mala devojcica, plus onaj francuz, pa ona Monika Beluci! Koja plejada humanoidnih-fekaloida! Koja govna od ljudi!  vala za njih je lek VARIOLA VERA!
Ajd sad se lepo istrezni i pisi ponovo

Dr. Westax

Prvi nastavak mi se svidio.
Nije da sam ga obozavao, ali bio je poprilicno dobar.

Dok sam gledao drugi dio skoro sam zaspao u kinu.
Nesto tako glupo nikada nisam vidio.
Pogotovo scene partija prije borbe. Vrhunska glupost!

Treci dio nisam imao snage gledati i mislim da ni necu.
Uglavnom razocaravajuce.

Smeta mi i simbolika koju filmovi nose.
Jedini grad se zove Zion, a zna se sto je i kome Zion bio.
U drugom nastavku sam ocekivao da ce Neo izvesti Izraelce iz Egipta.
Hi-tech Stari zavjet.

Cak ni u SF-u nismo izuzeti od vjere.

Aleksandar Žiljak

E, a da li Arhitekt iz drugog dijela ustvari Vrhovni Arhitekt u masona?

Now, seriously folks!

Prvi dio je OK, iako, ako hoćete bolji film o tome što jeste a nije stvarnost onda je tu Proyasov Dark City. Drugi dio me udavio, a treći je mecha manga i zapravo je najbolji u dijelovima u kojima nema glavnog dueta. A to već samo po sebi nešto znači, ne?
A. Žiljak

...

Po meni, matrix je dobra zabava za jedno vece, sa kvazi-filozofskom pozadinom maznutom sa Orijenta. Da je legenda-mozda zbog spec efekata i akcije, kao sto nekad bese Terminator 2, ali citao sam Invisiblese pre nego sto sam gledao Matrix i cini mi se da je bilo prepisivanja...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

marlowe

mene samo zanima da li je na kraju preziveo....

.....plissken?! :?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Berserker

Aman, dokle cete stavljati u isti kos matrix i ona dva ispljuvka snimljena samo zbog para? Matrix je film: dobra, zaokruzena celina u kojoj svako moze da pronadje ponesto za sebe. Ona dva pobacaja ne treba pominjati.

Aleksandar Žiljak

Quote from: "berserker"Aman, dokle cete stavljati u isti kos matrix i ona dva ispljuvka snimljena samo zbog para? Matrix je film: dobra, zaokruzena celina u kojoj svako moze da pronadje ponesto za sebe. Ona dva pobacaja ne treba pominjati.

Tako je!
A. Žiljak

Jake Chambers

Quote from: "Aleksandar Žiljak"
Quote from: "berserker"Aman, dokle cete stavljati u isti kos matrix i ona dva ispljuvka snimljena samo zbog para? Matrix je film: dobra, zaokruzena celina u kojoj svako moze da pronadje ponesto za sebe. Ona dva pobacaja ne treba pominjati.

Tako je!

Evo mene da rezuektujem temu :)

Ne bih se slozio sa vama, jerbo su braca valjda znala sta rade kad su pravili komplet pricu...i ocigledno je da je sve osmisljeno kao jedna cjelina. Ja sam gledao kec, dvojka mi se svidjela vise zbog boljih efekata, a na trojci sam zaspao u bioskopu. Ono cime je Matrix odusevio mase (pored ideje da ovo nije stvarni svijet) jesu efekti i slike. Treci dio je u glavnom u stvarnosti i to nam je dosadno. Film nema tipican kraj - heroj i heroina ginu, i to se meni nije svidjelo, ali tek kad sam odgledao Animatrix i vidio pozadinu cijele price shvatio sam da se film samo tako mogao zavrsiti. A jos sam skoro igrao i video igru Enter the Matrix koju su radili paralelno sa druga dva dijela, i u njoj jos ima i pravih snimaka sa glumcima, koji idu paralelno sa matrix reloaded. Sve u svemu, to je prilicno stvar ukusa, a da li je kec bio cijela prica ili ne, znaju valjda braca Vahovski...i jos jedna stvar...ko jos pravi filmove u dobrotvorne svrhe a ne da bi na njima zaradio?? Wake up, ppl! Svi snimaju da bi zaradili i tu nema nista lose.
:evil:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

Quote from: iNCUBUs on 04-12-2004, 14:26:56Ovako nešto može da napiše samo neko koga je svaka ženska osoba u njegovom životu odbila.

sad kad plisken ima curu trebalo bi da ga pitamo da li mu je matrix i dalje đubre, ili je alhemija pičke -po verovanju nekih gore- ovaj film, za njega, pretvorila u remek-delo!
https://ljudska_splacina.com/

vilja

Quote from: Ghoul on 13-11-2009, 03:07:24
Quote from: iNCUBUs on 04-12-2004, 14:26:56Ovako nešto može da napiše samo neko koga je svaka ženska osoba u njegovom životu odbila.

sad kad plisken ima curu trebalo bi da ga pitamo da li mu je matrix i dalje đubre, ili je alhemija pičke -po verovanju nekih gore- ovaj film, za njega, pretvorila u remek-delo!

Plisken bi ispao neviđena pička ako zbog pičke promeni mišljenje o MATRIXU...koji jeste sranje... :lol:

Tex Murphy

Matrix je u vizuelnom smislu prekrasan film. Plus još fenomenalno koreografisana akcija. Šta čovjek još da poželi? Ono silno filozofiranje i iritantne likove vidim kao nužno zlo.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Lord Kufer

Zanimljivo, a meni je izgledalo da je film loš upravo zbog toga što su jednu dobru ideju začinili kungfu koreografijom...

Meho Krljic

Budimo realni, kakvagod da je kung fu koreografija (a ovu je radio renomiran Yuen Woo Ping), ona na kraju izgleda smešno kada je izvodi antitalentovani Keanu Reeves.

mac

Kianu je pokršio vrat na motoru baš kad su počeli da vežbaju koreografiju, i zato nije mogao da pruži svojih 100% (koji, sasvim je moguće, i u startu nisu preterano mnogo, mislim, jedan je Džeki Čen).

Meho Krljic

Cornelius

Quote from: Meho Krljic on 19-11-2009, 10:54:31
Budimo realni, kakvagod da je kung fu koreografija (a ovu je radio renomiran Yuen Woo Ping), ona na kraju izgleda smešno kada je izvodi antitalentovani Keanu Reeves.

Jasno... Zato se Karadin i obesio (za jaja).
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.