• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Priče Washingtona Irvinga

Started by Rommel, 05-12-2004, 19:56:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Rommel

iliti TALES OF WASHINGTON IRVING
samo sam njih zapamtio iz serije animiranih klasika.....čini mi se da je uvodna špica počinjala sa knjigom malo nagnutom izvezenom gotičkim slovima vezenim u zlatu
Priče W. I. bile su samo jedna u nizu - trajala je 1h po pola sata za svaku priču - a bile su dakako priče Sleepy Hollow - o konjaniku bez glave i RIp Van Winkle o čovjeku koji je zaspao a kad se probudio vidio je neke patuljke kako se kuglaju, kuglanje je odjekivalo poput grmljavine, kad se napokon vratio među svoje u dolinu ustanovio je da je prošlo stotinjak ili više godina
ovo sam zapamtio kao izvrsnu iz te serije...da li se zvala Animated Classics?
bio je i Robin Hood i Treasure Island, i mnoge druge u trajanju od pola sata do 45 min. po priči...nažalost ne sječam se više drugih detalja, ali žarko bi volio nabaviti makar Priče WI pa je svaka pomoć dobrodošla

taurus-jor

Vashington Irving je takodje autor genijalne price Spectre Bridegroom.
Imam je u jednoj antologiji prica sa duhovima.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

rommele, preciziraj da li tražiš priče ili njihove ekranizacije?
priče imaš SVUDA na netu, uz minimum potrage trebalo bi da ih lako nađeš (na žalost, nemam ih u e-obliku, samo papir...)
https://ljudska_splacina.com/

Rommel

sorry ako sam bio nejasan...tražim prvenstveno taj crtić iz te serije, mada bi i bilo koji drugi iz te serije bio više nego dobrodošao...
nehotice sam izazvao zabunu... :oops:

Will-O'-The-Wisp

Da nisu u okviru tog serijala bili i crtaci "Korzikanska braca", "Crna lala", "20 000 milja pod morem" i slicno?!
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Rommel

Quote from: "Will-O'-The-Wisp"Da nisu u okviru tog serijala bili i crtaci "Korzikanska braca", "Crna lala", "20 000 milja pod morem" i slicno?!
moguće je čini mi se da je bila i Crna Strijela.....ali za one gore nabrojane sam siguran

Will-O'-The-Wisp

Yep, to je to. "Crne strijele" se dobro sjecam. Imam ja tih par crtanih filmova na VHS-u (originali). Nazalost, nemam one koji su bazirani na Irvingovim pricama. Ove crtane filmove su cesto davali na TV-u prije par godina. Islo je subotom, cini mi se. Na RTS-u.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

Rommel

ima li kakve šanse da se to baci u divX? :oops:  :oops:  :oops:

Will-O'-The-Wisp

Uh, nikakve. Ja zivim u zemlji koja jos nije izasla iz srednjeg vijeka, tako da ne znam nikog ko ima tu tehnologiju da to prebaci na divx.  :(  Sorry.

Rommel