• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NAJBOLJI HOROR FILM U 2004.

Started by Milosh, 10-12-2004, 18:10:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Najbolji horor film u 2004. je?

Shaun of the Dead
16 (69.6%)
Haute Tension
4 (17.4%)
The Machinist
0 (0%)
Saw
1 (4.3%)
Seed of Chucky
0 (0%)
Bubba Ho-tep
1 (4.3%)
Open Water
1 (4.3%)

Total Members Voted: 21

Voting closed: 10-12-2004, 18:10:42

Milosh

Ja glasao za "Shaun of the Dead", a mogao sam i za 'Haute Tension" koji je jednako odlican, ali ovaj mi je nekako drazi.

napomena no.1: "Bubba Ho-tep" i "Open Water" nisu iz 2004., ali tek su se ove godine pojavili kod nas, pa zato su i u konkurenciji.

napomena no.2: Ako neko misli da sam izostavio njegovog favorita, neka ga navede slobodno.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

WARLOCK

Bas sam razmisljao da postavim topic koji ce biti ove godine najbolji horror ali vec Milos  :cry:
tu ima dve stvari koji nisam mogao da odlucim shaun i tension,ipak glasao sam za zombije vise su mi dragi :P ,E tek su stigliMashinist, Saw i Chucky kod nas jos nisu mnogi gledali. Buba Ho-Tep je remek delo!Mislim da sva tri u isto vreme zasluzuje prvo mest :evil: .

marduk

Haute Tension definitivno! Za dlaku samo ispred Shaun of the Dead, koji je takodjer odlican. Bez premca. Bubba se meni nije dopao, a open water i saw nisam gledao. Yet.

Ghoul

blaga prednost za haute tension, ali shaun je prvi donjega(sic)

bubba uopšte nije u njihovoj ligi, nigde blizu
https://ljudska_splacina.com/

Will-O'-The-Wisp

Mogu samo da placem. Nigdje nisam uspio da nadjem "Haute Tension".  :cry: Dobar???

A, od ovih drugih, moj glas definitivno ide "Shaun Of The Dead".  :!:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

marduk

Quote from: "Milosh"
napomena no.2: Ako neko misli da sam izostavio njegovog favorita, neka ga navede slobodno.

A sta je bilo sa Ginger Snaps 2? Mislim da i on zasluzuje da se nadje na gornjoj listi. Bio bi odmah iza vodeceg dvojca, bar kod mene. Treci deo je takodje izaso ove godine, ali cujem da je slabiji od prva dva.

Milosh

Razmisljao sam da stavim i "Ginger Snaps 2", i jos poneki film, ali nisam hteo da pravim preterano dugacku lisu. Inace, ja mislim da je "Ginger Snaps 2" bolji film nego navedeni "Open Water", ali je potonji ipak nekako relevantniji iako se meni licno ne svidja, a uostalom neko je vec i glasao za njega. Od ostalih filmova trebali bi se pomenuti i: "Mindhunters" i "Dead End" recimo.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Mark

Quote from: "Milosh"Razmisljao sam da stavim i "Ginger Snaps 2", i jos poneki film, ali nisam hteo da pravim preterano dugacku lisu. Inace, ja mislim da je "Ginger Snaps 2" bolji film nego navedeni "Open Water", ali je potonji ipak nekako relevantniji iako se meni licno ne svidja, a uostalom neko je vec i glasao za njega. Od ostalih filmova trebali bi se pomenuti i: "Mindhunters" i "Dead End" recimo.

Pa ni  "Ginger Snaps 2"  nije iz 2004...
Odlican film though...

Ja ovako:

1) Shaun Of The Dead - ubedljivo, maestralno, zadivljujuce, genijalno!
2) Saw - 'Se7en' smek, uzbudljivo, napeto, pikantno, ali i masno!
3) Bubba Ho Tep - Koskareli i Kembel, damn you ta'hell, you...
4) Open Water - realisticno, zastrasujuce, mracno, 'hounting', sise!

thats that...

folks!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Kunac

Saglasan sam sa W-om.
Mislim da je prerano za ovaj izbor jer dosta ljudi nije pogledalo filmove> nusu stigli u bioskope a skriner kopije nece svako da gleda (a i nisu najbolja informacija o kvalitetu filma)...
A i fali naslova... npr Americki GRUDGE ili ONE MISSED CALL ili TOOLBOX MURDERS...
"zombi je mali žuti cvet"

Truba

zbog gomile nelogičnosti koji vode ka logičnom tvistu glasao sam za Šona
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Morticia

Glasala sam za romanticnu komediju.
Sa zombijima.

Ja sam ipak fan Stone Roses.
You're dead, son. Get yourself buried.

Lurd

Quote from: "Morticia"Ja sam ipak fan Stone Roses.

...oh, dear... :roll:
My trees...They have withered and died just like me.

Morticia

Quote from: "Lurd"
Quote from: "Morticia"Ja sam ipak fan Stone Roses.

...oh, dear... :roll:
A ti si fan daje strejts? Naljutice se onaj guverner Kalifornije u krznenoj suknjici.
kikiki :twisted:
You're dead, son. Get yourself buried.

Ghoul

zbog ograničene dostupnosti filmova u ovom delu sveta, još uvek je rano za POTPUNU listu najboljih filmova nastalih u poslednje 2 godine: oni će polako da 'curkaju' ovde tokom čitave 2005. a neki, bojim se, možda uopšte i ne dođu do nas.

zbog toga, ovo je lista najboljih horora koje sam pogledao premijerno u 2005. bez obzira na godinu njihovog nastanka (a neki su stari i preko 80 godina!).

od onoga što bi se sigurno našlo negde na listi, ali do 31-og dec. 2004. NISAM pogledao, pominjem A TALE OF 2 SISTERS, GRUDGE (USA),
SAW, TRAUMA, 3:extremes...

enivej, ovi su šampioni sa vrha liste:

2004 HORROR

1. HAUTE TENSION- A. Aja ****

• 2. SHAUN OF THE DEAD – E. Wright ****
    2. HELLBOY – G. del Toro ****
    3. GOLEM /1920/ – P. Wegener ****
    4. 99.9 – A. Villaronga ***(*)
    5. DOUBLE VISION – K. Chen ***(*)
    6. DRACULA: PAGES FROM A VIRGIN'S DIARY – G. Maddin ***(*)
    7. GINGER SNAPS 2 – B. Sullivan ***
    8. NIGHT OF THE DEMON- J. Tourner ***
    9. A LIVING HELL – S. Fujii ***
    10. DARK WATER- H. Nakata ***
    11. ONE MISSED CALL – T. Miike ***
    12. GOZU- T. Miike ***
    13. DEAD END – J-B. Andrea & F. Canepa ***
    14. MINDHUNTERS- R. Harlin ***
    15. SECRET WINDOW – D. Koepp ***
    16. DEATHWATCH- M. J. Basset ***
    17. SUICIDE CIRCLE – S. Sono ***
    18. PLAGUE OF THE ZOMBIES – J. Gilling  ***