• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

MIAMI VICE

Started by Plissken, 10-12-2004, 21:15:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Plissken

Bilo bi predivno kada bi se ponovo reprizirala najbolja serija svih vremena: Miami Vice!

Nadam se da ovde ima jos ljubitelja ove fenomenalne serije.
Can't argue with a confident man.

Will-O'-The-Wisp

Seriju sam gledao dosta davno... Znam da sam tad bio lud za njom. Ipak, moja omiljena policijska serija ostaje "Homicide".  8)
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Plissken

"Homicide" je izvanredna serija. Ali Miami Vice, a narocito prvi serijal, je najbolja tv panduracija koju sam gledao. Plus muzika iz serije, a narocito Crockett' theme. Neprevazidjeno.

phuzzy

Miami Vice nije ni prineti vrhuncu cop-serija ikada - Starsky & Hutch.

Plissken

Miami Vice je najbolji produkt osamdesetih godina.

Morticia

Ma ne Miami vice...

Najbolja detektivska serija, kao i produkt osamdesetih, su bile Kriminalisticke price aka Crime story.

Dennis Farina je igrao FBI pandura Torella a negativca, Ray Lucu, je igrao Anthony Denison. Bila je to fenomenalna serija a kada krene spica sa  "Runaway"  Dela Shannona... padanje u nesvest. Nije smelo da se prica u sobi za to vreme. Secam se i najmladjeg pandura koji se zvao Joey, kako je bio sladak. xlove5
Crime story je trajao samo dve sezone i, koliko se secam, kraj nije u potpunosti razresen.

Najbolja neozbiljna kop serija je naravno neprevazidjeni Nik Sloter. Tu nema sta da se prica. Covek je dosao i postao legenda. Kao i njegove kosulje.

Secam se i serije Na tajnom zadatku, gde su pandurke (ili privatne detektivke?) bile manekenke i fotomodeli na celu sa najboljom cicom, njihovim fotografom. Resavale su sasvim ozbiljne price. I to mi je bilo sasvim ok.

Miami vice nikada nisam volela, ne znam zasto. Mozda zbog glavnih glumaca, mozda zbog Johnsonovih sivih odela sa roze majicama ispod i savijenim rukavima pa mozemo da vidimo belu podlogu sakoa...  :cry:  Smetalo mi je i sto kada nose pistolje uvek ali uvek su ih nosili ispred nosa. I dalje ne znam kako su gledali kroz taj isti pistolj...
You're dead, son. Get yourself buried.

Milosh

Ha! Najbolja pandurska serija, kad su osamdesete u pitanju, ubedljivo i bez konkurencije je: "Crime Story".

Sto se tice devedesetih, pored odlicne serije "Homicide", na prvom mestu je britanska: "Cracker".
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Morticia

Ha! Nastavn'ce, Milosh prepisuje!  :!:

Zaboravila sam na Homicide i ludo-sarmnantnog Crackera ali to su devedesete. Homicide je bio fenomenalan prve dve sezone kasnije je samo malo izgubio kvalitet ali je i dalje bio izvrstan.

Cracker - fenomenalno. Obozavala sam ga.

Kako se zvala britanska serija sa zenom glavnom pandurkom? Politika je pustala tik pre Crackera ili odmah nakon njega? Malo starija, plava gospodja. Poznata glumica, ne mogu da se setim imena.  :x

Milosh

Heh, telepatija, izgleda... i isti (dobar) ukus kad su serije u pitanju.  8)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

Quote from: "Morticia"Najbolja neozbiljna kop serija je naravno neprevazidjeni Nik Sloter. Tu nema sta da se prica. Covek je dosao i postao legenda. Kao i njegove kosulje.

Da podsetim, svojevremeno su u mom komsiluku, u Zarkovu, bila dva grafita koji su slavili lik i delo Nika Slotera (sada su, avaj, prekreceni):

Sloteru Niče Žarkovo ti kliče

Slotera Nika za predsednika

I sta vise reci...

:lol:

Plissken

Britanska panduracija sa plavom ribom, Helen Miren, Prime Suspects!

Pricajte sta hocete ali Don Johnson, Edward James Olmos, muzika Jana Hammera....Miami Vice-neprevazidjeno.

phuzzy

Ma sve je to bljuzgava komercijala. Pravu hardkoricu nude Starsky & Hutch.

taurus-jor

Tri put ura za Crime Story i Homicide. Miami Vice je u toj konkurenciji čist bubble gum.
A za Slotera Nika:
:|
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Will-O'-The-Wisp

Bio sam jako mali (tu oko 10 godina) kada su prikazivali seriju "Tropska vrelina", ali se dobro sjecam tropskih kosulja, Nikovog dzipa, dosadne sekretarice, onog barmena (Spajder se zvao, ako me sjecanje ne vara), kolta... E, sad, mozda sam ja ovo umislio, ali sam prilicno siguran da je tu dosta Nikovih klijentkinja pokazalo sise.  :lol:  8)
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Lurd

Quote from: "Will-O'-The-Wisp"Bio sam jako mali (tu oko 10 godina) kada su prikazivali seriju "Tropska vrelina", ali se dobro sjecam tropskih kosulja, Nikovog dzipa, dosadne sekretarice, onog barmena (Spajder se zvao, ako me sjecanje ne vara), kolta... E, sad, mozda sam ja ovo umislio, ali sam prilicno siguran da je tu dosta Nikovih klijentkinja pokazalo sise.  :lol:  8)

Umislio si, bilo je samo naznaka sisa. A i spajder nije tu bio uvek.  Ma Nik je keva...
My trees...They have withered and died just like me.

taurus-jor

Nika Slotera za reprizu! :lol:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Martell

Miami vice? Ja sam znao da je Amerika bogata,al da detektivi voze ferarije i zive na jahtama... :)

Morticia

Quote from: "taurus-jor"Nika Slotera za reprizu! :lol:
xjump