• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

B.PALANKA: Sekirom po psima lutalicama, 100 din po crkotini

Started by taurus-jor, 15-12-2004, 19:32:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Šta sa psima lutalicama?

Ukokati ih
4 (20%)
Zatvarati ih
1 (5%)
Zatvarati pa kokati
3 (15%)
Zatvarati one koji ih kokaju, kolju i seku im repove
3 (15%)
Zatvarati one koji nabave životinju pa je napuste
4 (20%)
Davati ih na usvajanje
1 (5%)
Nemam ideju
4 (20%)

Total Members Voted: 18

Voting closed: 15-12-2004, 19:32:35

taurus-jor

NOVI SAD, 15. decembra 2004. (Beta) - Skupština opštine Bačka
Palanka već godinu dana plaća čoveka da sekirom ubija napuštene
životinje
, izjavio je danas predstavnik lokalnog Ekološkog društva
"Tikvara" Krstan Pejić. :(

On je za novosadski Radio 021 rekao da čovek, koga su angažovale
opštinske vlasti, pse lutalice ubija na surov način, a kao dokaz
koliko ih je ubio, donosi njihove repove.
:?  :?

"Takvo zlostavljanje pasa može se videti samo na Hičkokovim
filmovima", rekao je Pejić i dodao da taj čovek za svaku ubijenu
životinju dobija po sto dinara iz opštinske kase
.

Predsednik opštine Bačka Palanka Dragan Bozalo rekao je za Radio 021
da je taj način uklanjanja pasa lutalica "nasledio od prethodne
vlasti"
 :?  :x i dodao da krajem nedelje ima sastanak sa nadležnim
inspektorom, koji bi trebalo da ga posavetuje na koji način problem
može da se reši.

Krstan Pejić je naveo da je opština još pre tri godine donela odluku
da se lutalice ne smeju ubijati i dodao da je Ekološko društvo
"Tikvara" pokrenulo inicijativu za osnivanje azila za životinje i
rešavanje problema napuštenih pasa na humaniji način.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

taurus-jor

Uzasnut sam ovim postupcima.
Josh sam uzasnutiji izjavom predsednika opstine da je takav nacin uklanjanja pasa lutalica "nasledio od prethodne vlasti".

Mark

"Takvo zlostavljanje pasa može se videti samo na Hičkokovim
filmovima"

Pa sad...

Nego, posto sam nezaposlen : jel' zna neko kako najbrze stici do te ... Backe Palanke?! Sto dinara je sto dinara...

Salim se!

Pa najbolje resenje je STERILIZACIJA pasa lutalica = nema razmnozavanja = kontrolise se njihov broj koji ionako mora biti na "nekom" nivou...

:)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Lurd

Nekoliko rešenja je ovde pomešano i nije lako glasati. Slažem se za sterilizaciju, ali mislim i da treba kažnjavati one koji napuštaju svoje kućne ljubimce. Mislim da ne bi trebalo dozvoljavati svakom da ima životinju,
My trees...They have withered and died just like me.

zakk

a i kako zabraniti čoveku da ide okolo i tepa kučiće?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Lurd

Ghoul

nije problem u tome što svako može da ima kuče, već što SVAKO može da ima dete.

takođe, sterilizacija – da! ali pre svega za ljude. ako su to ljudi. mislim ti, sa sekirama.
https://ljudska_splacina.com/

igoraki

Quote from: "Ghoul"nije problem u tome što svako može da ima kuče, već što SVAKO može da ima dete.

takođe, sterilizacija – da! ali pre svega za ljude. ako su to ljudi. mislim ti, sa sekirama.

a ko ce da odradjuje ko ce biti sterilisan ?
kompetentna komisija ?
glasacemo na referendumu ?
ti ?

ma daj,ja se slazem da ljudskoj rasi treba neka vrsta prirodne selekcije,posto se sve vise debila razmnozava i pravi jos gore i nesposobnije debile,ali sterilizacija....
Sandwiches? Blimey. Whatever did I give the wife?

Plissken

Ljudi, ima nas vala mnogo. A pascadi jos vise. Pobesnela i smrdljiva pascad koja bi vas rastrgla na svakom cosku da mogu.

I kerovi i ljudi su se previse nakotili. To je cinjenica. To nas sputava, gusi, cini nam zivot neprijatnim.

Gde god da izadjete, nalecete ili na dzukelu, ili na nekog kretena.

Penzijoneri, mentalno retardirani, pripadnici obojenih rasa, komunisti, propali studenti-paraziteri, devojke loseg, ogavnog fizickog izgleda....ljudi, pa sta ce nam to! A da ne spominjem i dzukele koje besne tumaraju ulicama! Odvratni dlakavi stvorovi koji se opoganjuju u parku gde se deca igraju!

Moja ideja za resenje ovog globalnog problema je sledeca:

1. Odvojiti kvalitetno od nekvalitetnog stanovnistva.

2. Kvalitetno stanovnistvo  preseliti u centar, a nekvalitetno na Novi Beograd. (Uz pomoc novoreformirane pubovsko-vojne organizacije)

3. (Psi lutalice se za to vreme cuvaju ulovljeni u kavezima, gde se more gladju, tj. ne hrane se taman toliko da jos vise podivljaju)

4. Pocinje ogradnja Novog Beograda ogromnim zidinama visine od dvadeset metara. Za vreme gradnje, specijalni tim policajaca-istrebljivaca eliminise svakoga ko pokusa da predje iz Novog Beograda u Centar.

5. Zidine su sagradjene. Vecina vojske se povlaci, a ostaju samo specijalni likvidatori-pubovi, koji se nalaze na zidinama, i paze da neko ne pokusa da predje.

6. Novom Bogradu se iskljucuje struja i voda.

8. Posle nkoliko dana, pobesnele lutalice se pustaju u Novi Beograd, gde izvrsavaju pokolj celog stanovnistva.

9.  Specijalni vojni helikopter nadlece zonu N.B. i ubija preostale stanovnike i pse hicima iz vatrenog oruzija.

Pa i nama konacno da svane! Necemo morati vise da stojimo u redu za ulje!
Can't argue with a confident man.

Ghoul

zapravo sam imao na umu nešto poput ovog što begunac iz njujorka /LA-ja / N. Bgd-a predlaže.

the final solution!

arya

da malo promenim temu...ali vezano je.

jeste culi za onu pricu kad je u milvokiju ili tamo negde mid-west ili istocna obala vlada grada odlucila da nagradi ljude koji istrebljuju pacove? ko ubije pacova, mora da ga donese ili da mu odsece rep da bi dobio nagradu.  u glavnom, neki car (kazu bio je srbin), je poceo da gaji pacove, tako je ubrzo postao najbolji lovac dok vlast nije shvatila o cemu se radi...

Truba

Quote from: "Ghoul"nije problem u tome što svako može da ima kuče, već što SVAKO može da ima dete.

:(  :cry:
plaćem od nesreće jer moram priznati da 100% podržavam ovog ghoula u dotičnom postu  :o
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

taurus-jor

Quote from: "Plissken"Ljudi, ima nas vala mnogo. A pascadi jos vise. Pobesnela i smrdljiva pascad koja bi vas rastrgla na svakom cosku da mogu.

I kerovi i ljudi su se previse nakotili. To je cinjenica. To nas sputava, gusi, cini nam zivot neprijatnim.

Penzijoneri, mentalno retardirani, pripadnici obojenih rasa, komunisti, propali studenti-paraziteri, devojke loseg, ogavnog fizickog izgleda....ljudi, pa sta ce nam to! A da ne spominjem i dzukele koje besne tumaraju ulicama! Odvratni dlakavi stvorovi koji se opoganjuju u parku gde se deca igraju!

Moja ideja za resenje ovog globalnog problema je sledeca:

2. Kvalitetno stanovnistvo  preseliti u centar, a nekvalitetno na Novi Beograd. (Uz pomoc novoreformirane pubovsko-vojne organizacije)

3. (Psi lutalice se za to vreme cuvaju ulovljeni u kavezima, gde se more gladju, tj. ne hrane se taman toliko da jos vise podivljaju)

4. Pocinje ogradnja Novog Beograda ogromnim zidinama visine od dvadeset metara. Za vreme gradnje, specijalni tim policajaca-istrebljivaca eliminise svakoga ko pokusa da predje iz Novog Beograda u Centar.

5. Zidine su sagradjene. Vecina vojske se povlaci, a ostaju samo specijalni likvidatori-pubovi, koji se nalaze na zidinama, i paze da neko ne pokusa da predje.

6. Novom Bogradu se iskljucuje struja i voda.

8. Posle nkoliko dana, pobesnele lutalice se pustaju u Novi Beograd, gde izvrsavaju pokolj celog stanovnistva.

9.  Specijalni vojni helikopter nadlece zonu N.B. i ubija preostale stanovnike i pse hicima iz vatrenog oruzija.

:|
Odličan scenario, sa prekrasssnim uplivima iz Pekićevog "Besnila" i Birsovog "Pasjeg ulja".
No, da bi bio briljantan, fali mu tačka 7. :wink:

Mark

:?

Eh, taj NBG...

Ja ne pravim TAKVE distinkcije!

Ja kao pravi stanovnik provincije - MRZIM CEO Beograd!

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

taurus-jor

Quote from: "komi"

:(  :cry:
plaćem od nesreće jer moram priznati da 100% podržavam ovog ghoula u dotičnom postu  :o

O, kako gorko tugujem nad zlehudom sudbinom druga Komija. :wink:

Martell

Kako zivim u pomenutoj B.Palanci,moram da vam kazem da su psi lutalice zaista nevidjen problem,i kako su par puta i napali,zaista sam da se to resi,pa makar i ubijanjem.Bdw,covek lose obavlja svoj posao :)

Martell

Quote from: "sgt. Mark E. Smith"
filmovima"

Nego, posto sam nezaposlen : jel' zna neko kako najbrze stici do te ... Backe Palanke?! Sto dinara je sto dinara...

uzgred,"ta" Backa Palanka ti je od Novog Sada oko 40 km zapadno.Konstantna je potraznja za vama iz vecih gradova,pa navalite. Sekiru za ubijanje pasa vi obezbedjujete :)  :)

sivka

Quote from: "Plissken"Ljudi, ima nas vala mnogo. A pascadi jos vise. Pobesnela i smrdljiva pascad koja bi vas rastrgla na svakom cosku da mogu.
...
....
....

Ohoho! A u koju kategoriji spadas, kvalitetno ili ne kvalitetno!??? Mislis da postoji garancija da izbegnes konc-lager?? Ili su to samo tvoja merila.....
Kao sala je gorko, kao scenario dobro, a kao misljenje - uzasavajuce!
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

sivka

Quote from: "igoraki"

a ko ce da odradjuje ko ce biti sterilisan ?
kompetentna komisija ?
glasacemo na referendumu ?
ti ?

ma daj,ja se slazem da ljudskoj rasi treba neka vrsta prirodne selekcije,posto se sve vise debila razmnozava i pravi jos gore i nesposobnije debile,ali sterilizacija....

Da, podrzavam tvoj stav Igoraki, u potpunosti...

Plissken

Greymalku, bices sankcionisan na jedan vrlo neprijatan i uzasavajuc nacin....

sivka

Quote from: "Plissken"Greymalku, bices sankcionisan na jedan vrlo neprijatan i uzasavajuc nacin....

... promeni u sankcionisana  :wink:
ja sam zensko od "peta do uveta" a i vise od toga, a moz' da pitas i da ti neki potvrde :wink:

plasis macku resetom  :wink:

Plissken

U tom slucaju, izvinjavam se sarmantnoj dami i nadam se da ce da mi oprosti.

sivka

zbun :oops:
a ja mislila svadja  :wink:
e, pa, srecni ti praznici  :lol:

Plissken

Srecni i tebi, da ti bude lepo, udobno i uspesno u predstojecoj godini!

Lurd

Quote from: "Plissken"Greymalku, bices sankcionisan na jedan vrlo neprijatan i uzasavajuc nacin....

Vidim još jednog idiota kome treba iščupati uši.

Lurd

Ah, pročitao sam topik do kraja. Svako malo pa ovaj nekom preti, pomislio sam da je sad prešlo granicu.

Plissken

A ko si pa ti da nazivas druge idiotima. Ti si kao neki veliki dasa, a? Jak na recima, lik sa velikom pucom. Boss. Opaki momak u stilu Caka Bronsona. Da neces ti mozda da mi iscupas usi? Nemoj da si smesan. Ubuduce pazi koje reci koristis.

Lurd

Quote from: "Plissken"A ko si pa ti da nazivas druge idiotima. Ti si kao neki veliki dasa, a? Jak na recima, lik sa velikom pucom. Boss. Opaki momak u stilu Caka Bronsona. Da neces ti mozda da mi iscupas usi? Nemoj da si smesan. Ubuduce pazi koje reci koristis.

Brrrrr. Sav sam se usro. Ubuduće da pazim koje reči koristim ili šta?

taurus-jor

Oduvek sam voleo revolverashke razgovore. :lol:
A kad ispalite te vashe chorke zelim vam da se nadjete u nekoj kafani i napijete se kako valja i trebuje.
Srecna nova obojici.

KulFejs

Ja imam ideju. Svako ko kupi psa, registruje ga u nekoj instituciji i tako produbi rad naše birokratije. Ako mu pobegne ili ga ovaj sam pusti odrapiti ga kaznom od 1000e. Više ne bi bilo novih dzukaca a sa tim parama bi sterilisali ove postojeće i umanjili opasnost od napada na ljude.

Boban

Dobra ti ideja, ali vec je u opticaju; tako se decenijama radi u Australiji npr. Svaka dzukela ima mikrocip i ocas posla se pronadje vlasnik.

Mog burazera, dok je ziveo u Becu napao je pas u parku, napao u smislu zatrcao se na njega i lajao s rastojanja od 10 cm, bez kontakta. Burazer prijavio vlasnika i dobio odstetu od 10000 silinga.

Kod nas ne mozes uvece da izadjes i prosetas pored Save ili Dunava da tri psa ne pokusaju da te siluju.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

PTY

Iz navedenog zaključujemo da je civilizovanost proporcionalna humanom odnosu prema životinjama.   :lol:

eric cartman

A sta mislite kad vam radnik  zove off jer je u zalosti sto mu je ker umro , i jos ga morate platiti za to?Placeno odusustvo zbog gubitka clana porodice?
Screw you guys I'm goin' home

Lurd

Quote from: "jackdaniels"A sta mislite kad vam radnik  zove off jer je u zalosti sto mu je ker umro , i jos ga morate platiti za to?Placeno odusustvo zbog gubitka clana porodice?

Da. Pa? Nikada nisi imao psa ili mačku ili kućnog ljubimca?

Čoveče, da živiš 15 godina sa biljkom svaki dan i da provodiš vreme sa njom potresao bi se kada bi nestala. Šta da se kaže za nešto što ima karakter?

PTY

Dragi Lurde.
Kao osoba koja smatra da mačke (kerovi pogotovo) imaju daleko više humanih osobina nego većina homo-sapiensa, želim da ti ovde skrenem pažnju sa sićušan fakt da biješ izgubljenu bitku jerbo se upuštaš u interplanetarnu komunikaciju.   :(

Lurd

Hvala na brizi.

Možda i jeste nemoguće da jack shvati da pas ili mačka jesu članovi porodice, ali svejedno moram da reagujem.

I ja više volim pse, ali imam mačku.

PTY

Quote from: "Lurd"Hvala na brizi.

Možda i jeste nemoguće da jack shvati da pas ili mačka jesu članovi porodice, ali svejedno moram da reagujem.

I ja više volim pse, ali imam mačku.

Reč je o frustraciji.

Ne znam za srpski ekvivalent SPCA-a (šinteraj?) ali ovde se u januaru dešavaju gadne stvari; velik broj  ljupke štenadi i mačadi što su u decembru bili nečiji božićni i novogodišnji pokloni, završe u SPCA kenelima. Neke usvoje dobronamerni ljudi ali ogroman broj njih završi eutanazijom život meren tek nedeljama – keneli su prepuni i jednostavno nema mesta za sve njih. I mada su 'eliminisani' na human (ha!) način, ja imam istinskih problema da razgovaram sa ljudima koji mi nisu istomišljenici po tom konkretno pitanju.

Fizička agresija mi tu dođe kao primarni instinkt.

ps. obe moje mace su is SPCA; usvojile me na prvi pogled.

Ghoul

Pa i jack je clan SPCA = srbska pravoslavna crkva amerike.
A to se i vidi.
Iz aviona.

eric cartman

Quote from: "Lurd"
Quote from: "jackdaniels"A sta mislite kad vam radnik  zove off jer je u zalosti sto mu je ker umro , i jos ga morate platiti za to?Placeno odusustvo zbog gubitka clana porodice?

Da. Pa? Nikada nisi imao psa ili mačku ili kućnog ljubimca?

Čoveče, da živiš 15 godina sa biljkom svaki dan i da provodiš vreme sa njom potresao bi se kada bi nestala. Šta da se kaže za nešto što ima karakter?

Znaci umro ker , umro otac , umrlo dete , isti uslovi --placeno odsustvo????

Lurd

Brate, kako ne shvataš da je to individualna stvar? Znam ljude, svi ih znamo, koji suzu nisu puštali kada im je umirala rodbina i radovali se odsustvu jer su mogli da se odmore.

Kada je meni pas iz detinjstva otišao, nisam mogao da izadjem iz kuće, a kamoli bilo šta drugo.

eric cartman

Lurd , nije u pitanju zalost.I meni je zao zivotinja.Mene srce boli kad neko npr. ubije ribu bez razloga (tokom pecanja) ili kad se divljacki ponasa prema njima(ovo govorim jer sam strasveni pecaros -musicar).A da ne govorimo o psima koji su (usitinu) najbolji covjekovi prijatelji.
Sto ne shvatam je da  se meni ne pojavi radnik na posao , i da mu je obrazlozenje da je u zalsoti sto mu je umro ker.Ajde , dobro to razumijem, danasnja vremena su mnogo stresna , nekim ljudima malo fali da puknu ,  ali kad jos trazi da mu se plati to sto je bio odsutan , e to ne mogu razumjeti ,pa ga jebi...
Ovde kerovima se kupuju bozicni pokloni , slave im se rodjendani , prave se svadbe za kerove , itd...to je malo previse.

eric cartman

sivka

Quote from: "jackdaniels"..

Alo, brate, kod mene svako ko je zaposlen ima pravo i da nicim izazvan ne dodje na posao jednom mesecno i da mu bude placeno.
Ako bi taj neko imao nesrecu da mu ugine ljubimac, imao bi placena tri dana...
A jel' ti znas sta je privrzenost, tuga, ljubav....
Kad je moj Pasha /najdivniji meshanac dobermana i ovchara/ poginuo, zbog pijanih lovaca koji su "shenluchili" nedeljama nisam mogla da se oporavim.
Kad se Sintija /maca/ razbolela nisam isla na posao par dana ...
Svako prema sebi, svom srcu i savesti....

Morticia

Znaci, koliko sam ja razumela, ti volis zivotinje i zao ti ih je, dajuci kao najjaci primer za tebe - primer riba.
Ok.

Moje misljenje je da su ribe zivotinje koje ne mogu nikakav kontakt da ostvare sa svojim "vlasnicima", da se grubo izrazim, tj. sa ljudima koji imaju akvarijume. Ali, mene to ne sprecava da uzivam na kratko kada ih gledam kod ljudi koji imaju akvarijume. Niti imam zelju da omalovazavam njihov izbor kucnih ljubimaca, oni su u stanju satima da ih gledaju i da uzivaju. Super, drago mi je sto njih posmatranje akvarijuma umiruje iako bi moj izbor ipak bila zivotinja koja trckara, njusi i lunja po stanu, kuci, dvoristu, svejedno.

Sada zamisli situaciju.
Imas zivotinjicu pored sebe. Od ranog jutra je sa tobom do spavanja. Sve deli sa tobom, zavisi od tebe (hrana, voda, wc). Ti vodis racuna o njoj 24-7. Ispracuje te, docekuje te na vratima kada se vracas. Pocinjes da provaljujes njeno ponasanje, mozes da razumes kada hoce da se igra, kada hoce da spava i kada trebas da je ostavis na miru, potpuno ti je jasno kada ti pokazuje da je gladna i slicno. Uspostavljas kontakt.
Pocinjes da otkrivas karakter te zivotinje. Odprilike vec znas kako ce reagovati u nekim situacijama, dok ta ista zivotinja i dalje, u potpunosti, zavisi od tebe. Da ne komentarisem trenutke mazenja, predenja i ostalih igrarija koje npr. macke pruzaju ili prijatne setnje sa psima, mali rituali pranja sapa ispred stana ili kuce.
To je sve ljubav, iskrena ljubav koju covek pruza zivotinjama i koju zivotinje vracaju svojim "vlasnicima", svaka na svoj nacin.
Sada zamisli situaciju da ti se razboli ljubimce koje vec smatras clanom svoje porodice. Ona vesela faca te sada gleda tuzno i bolesno.
Mislis da ti je tada svejedno?
Ne!
Zelis sto vise da pomognes, ne znas kako jer ne umes da se sporazumevas sa njima vec ides na osecaj, na isti onaj osecaj koji proizilazi iz vremena koje ste proveli zajedno, iz druzenja.
I onda se desi tuzna situacijama i zivotinja ti ugine.

Na svu tu bol dodje jos neko ko ne razume tvoju posvecenost ljubimcu. Da se razumemo, ne radi se tu o parama, niko ti sa tim prokletim parama nece vratiti zivotinju ili umanjiti patnju. Samo nemoj obezvredjivati situaciju i ne brini, niko nece bankrotirati jer sa ekonomske strane sve te zivotinje (sa hranom, igrackama, vakcinama i ostalim sitnicama) ubace znatno vise para u drzavnu kasu nego sto bi ti izdvojio za taj jedan dan.
Jedan dan.

Ali, kako lepo to rece Greymalk, svako prema svom srcu i savesti.
You're dead, son. Get yourself buried.

Gwydion

To je sve zbog siromastva. nekad su u Backoj Palanci vikendom isli lovci po gradu i iz kola po ulicama i dvoristima o svom trosku odstreljivali dzukce lutalice. Sada ocigledno opstina mora da placa za to posebnog coveka. Mislim nije ni ovo resenje lose ali valjda ce nam skociti standard pa da ponovo to mogu da rade lovci.  Em bi bilo dzaba za opstinu, em imaju vecu efikasnost po jedinici vremena.

Tex Murphy

Nisam bio dugo prisutan ovde na forumu, pa totalno off topic želim da izjavim da mi je drago što se (izgleda) Gvidion vratio. Jipi!

Nekad sam imao jako malu kornjaču, zapravo nije bila moja, čuvali smo je komšiji koji je otišao iz zgrade. A kad je uginula...  :cry:  :cry:  :cry:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Gwydion

Sokiran sam. Nikad u mom zivotu se niko nije radovao kad se negde vratim...ali u svakom slucaju hvala :)

Quote from: "Harvester"Nisam bio dugo prisutan ovde na forumu, pa totalno off topic želim da izjavim da mi je drago što se (izgleda) Gvidion vratio. Jipi!

Nekad sam imao jako malu kornjaču, zapravo nije bila moja, čuvali smo je komšiji koji je otišao iz zgrade. A kad je uginula...  :cry:  :cry:  :cry:

Gwydion

Naravno da nisam. No to ne znaci da nisam, kao i obicno, dobro informisan.

Quote from: "Martell"Gwydion,jesi ti iz palanke?

iNCUBUs

Quote from: "Gwydion"Sokiran sam. Nikad u mom zivotu se niko nije radovao kad se negde vratim...ali u svakom slucaju hvala :)

Quote from: "Harvester"Nisam bio dugo prisutan ovde na forumu, pa totalno off topic želim da izjavim da mi je drago što se (izgleda) Gvidion vratio. Jipi!

Svi će da ti se raduju, dokle god ne budeš pominjao ponije  :D
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?