• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Аксентије Новаковић

И шта си рекао - ништа.
Буди бре мало јаснији, концизнији, научи да напишеш конкретан ривју а не да муљаш.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Dybuk

Quote from: Милош БојанићЗависи шта мислиш о мачкама

volim ih :lol:

ok, hvala ti, definitivno nije prioritet, bice dana.

Son of Man

Quote from: T2 on 13-06-2016, 12:52:26
И шта си рекао - ништа.
Буди бре мало јаснији, концизнији, научи да напишеш конкретан ривју а не да муљаш.

More ne diraj mi Donalda Trampa da ti na oči ne bi pala klapna, alooo. Napisaću ti ja konkretnu čitulju, ništa se ti ne brini tužni čobanine što si od ovaca došo upravo. xseaeek

Aco Popara Zver

CELL је као пола филма, којем фали још толико материјала да би био комплетан. Претпостављам да неко ко је прочитао роман ово може да гледа сасвим другим очима, да је карактеризација боља и развијенија.

У том смислу, сама премиса филма није лоша, али превелика површност у неким тренуцима баш упропасти угођај.

Додуше, за мене је Костнеров Поштар добар, а да су га набили у 90 минута сигурно би другачије изгледало...

Овдје нема никакве разраде, просто се смјењују једва повезане сцене, и на крају се од гледаоца очекује нека емо реакција...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dybuk

Cell je sarena laza, meni nije prijao.

Ygg

I Ghoul je popljuvao Cell, i to baš momački.  :)

http://ljudska_splacina.ba/2016/06/stephen-kings-cell-2016.html

A evo prikaza još nekoliko novih horora, koje uglavnom treba izbjeći:

http://ljudska_splacina.ba/2016/06/2016-novi-horori-2-deo.html
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Aco Popara Zver

Аксентије Новаковић

Quote from: Son of Man on 13-06-2016, 16:02:24
Quote from: T2 on 13-06-2016, 12:52:26
И шта си рекао - ништа.

More ne diraj mi Donalda Trampa da ti na oči ne bi pala klapna, alooo. Napisaću ti ja konkretnu čitulju, ništa se ti ne brini tužni čobanine što si od ovaca došo upravo. xseaeek

Од тебе и Трампа - јача је бре Рампа!!!  :evil:

Иначе, почео сам да пишем сценарио за хорор филм Рампаџија, па сматрам да би ти могао да ми помогнеш.
Наиме, запело је око давања имена главном јунаку, па ако имаш неку идеју, слободно пиши.  ;)

eddie coyle

Pogledao sam budalastinu zvanu February aka The Blackcoat's daughter.

Nista grdje nego kad je film i glup i pretenciozan...

Dybuk

Scherzo Diabolico Ljudi su vec upoznati sa imenom i radom Bogliana, prvenstveno kroz sjajni Here Comes the Devil, Penumbra, Late Phases i manje uspesan ali kreativan Cold Sweat.

Skerco Diaboliko je oznacen kao komedija/horor, ali je prvenstveno prljava, niskobudzetna ekspolatacija sa narko bosovima, frustriranim cinovnicima, otmicom, sexom & nasiljem, golim grudima.
Ulazenje u detalje bi spojlovalo film jer ima dosta preokreta, ali sto se mene tice ovaj B materijal svakako nije najsjajniji rediteljev uradak, ni vizuelno, ni narativno. Vredi pogledati zbog ol aut sirovog pristupa, nasilja i ostale dobre stare prljavstine, medjutim, remek ovo nije. Pre old skul kuriozitet eksploatacije.
Od svog vizuelnog stila, pak, Bogliano ne odustaje te u tom smislu znate sta da ocekujete ako ste gledali njegove filmove (ne racunajuci Late Phases).

Аксентије Новаковић

Truba

cim vidim komedija horor brisem preskačem zaboravljam
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

eddie coyle

Pogledao sam Hush.

Ipak je u pitanju samo filmic, i to korektan, a ne nekakav maltene moderan klasik kao sto mu se pripoveda na internetu. Glavni problem je u tome sto ne moze da prevazidje svedenost premise, manijak-cura-kuca u sumi i to je to,  muku muce kako ispuniti i ovako mrsavih 80 minuta a pune ih tako sto i manijak i zrtva cesto imaju napade gluposti. Likovi su korektni ali i jednodimenzionalni, manijak je manijak a gluvonema cura je gluvonema, s tim sto i taj gimik sa gluvonemoscu u drugoj polovini filma ni ne igra narocitu ulogu.

Dybuk

Quote from: Black swan on 23-06-2016, 20:14:42
cim vidim komedija horor brisem preskačem zaboravljam

nije komedija a nije bas ni horor, al ajde ima elemenata.

ne verujem da bi ti se dopao, ionako.

Truman

Pogledao sam Penumbru, španski okultni horor. Prilično jeftino i neubedljivo ili sam ja nešto propustio. Mogao bih da  odgledam i Hipnos, ali samo zbog sexy glumice.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Dybuk

Eh, Trumane...  :lol:

Konacno pogledala Before I Wake, drzao paznju dobar deo trajanja sa nesto neubedljivijom poslednjom trecinom. Ima nelogicnosti, ali mene je sigurno zabavio, i bolji je od Hush, istog reditelja.

Bas volim ovakve bajkovite horore, Del Toro je kralj ovakvih filmova ali i Flanagan pokazuje da ume da hendluje nocne more :) decak iz sjajne drame Room koji i ovde ima glavnu ulogu je presladak! Ja bih ovo preporucila, secam se da je NGboo uporedio film sa The Other Side of the Door zbog majcinstva, i u smislu klase, s tim sto je meni Before I Wake kompetentnije uradjen, i ubedljiviji.

Truman

Quote from: Dybuk on 27-06-2016, 00:19:11

Eh Dibučice, pretpostavljam da je ovakva tvoja reakcija posledica mog površnog uživanja u ženskim atributima umesto u hororu. Verovatno me smatraš za lažnog fana horor žanra. Ne zameram ti.

ridiculus

Dok ima smrti, ima i nade.

Dybuk

Quote from: Truman on 27-06-2016, 11:20:16
Quote from: Dybuk on 27-06-2016, 00:19:11

Eh Dibučice, pretpostavljam da je ovakva tvoja reakcija posledica mog površnog uživanja u ženskim atributima umesto u hororu. Verovatno me smatraš za lažnog fana horor žanra. Ne zameram ti.

ma kakvi, ne volim ja te podele na "prave" i "lazne". malo sam iznenadjena tvojom percepcijom filma, jer je moja potpuno drugacija, to je sve.

Truman

Da li bi bila ljubazna da je podeliš sa mnom? Na početku imamo kidnapovanje one nesrećne tamnopute devojke od strane nepoznatog lica. Onda posle u toj istoj zgradi koja je valjda u međuvremenu renovirana ( ili je to neka druga zgrada što radnju čini još besmislenijom jer treba nekako prebaciti to telo u džaku) ili šta već ulazi napucana riba agent za nekretnine koja posreduje u iznajmljivanju stana. Zatim imamo nabacan okultistički motiv prizivanja stranog entiteta koji se pojavljuje na 22 godine. Gde je tu veza?
SPOILER: ok, prihvatam motiv izmišljanja likova koji su samo izraz tvog nesvesnog, ali to mora malo smislenije da se uobliči kao što je rečimo u Borilačkom klubu. Ovaj film je vrlo nekoherentan ili sam ja nešto ozbiljno propustio.

Dybuk

Trebalo bi da osvezim secanje sto se detalja tice, jer sam ga gledala pre nekoliko god, ali meni se agentkinja jako dopala, izmedju ostalog. Odlicna doza humora situacije, apsurda, ubedljivi i uvrnuti karakteri sa neocekivanim tvistom. Film jeste nadrealan ali mislim da je to njegov adut. I galerija uvrnutih likova mi je bila bas impresivna, posebno gluma agentkinje za nekretnine. Meni nije delovao jeftino (ovaj reditelj, cini mi se, radi sa relativno malim budzetima i insistira na tom indi pristupu) ali Penumbra je jos jedan od njegovih upeglanijih filmova, po mom misljenju. Za mene je, po kvalitetu, odmah posle Here Comes the Devil.

Truman

E da, i gluma agentkinje mi nije ništa spec tj. ona sama deluje kao jeftina splavaruša...Oni drugi likovi su zanimljivi koliko-toliko, ali kao što rekoh - nekozistentan film, nabacani delovi bez konekcije. Ne smeta mi što je nadrealan već što je neubedljiv.

Dybuk

Okej, rekla bih, ovako preliminarno, da ti njegov stil ne odgovara ;)

jesi li generalno zainteresovan za spanske i filmove sa spanskog govornog podrucja?

Truman

Generalno sam više zainteresovan za italijanske, čisto zbog slušanja jezika, iako me zanimaju i španski. Tako da ako imaš neku preporuku za talijanske horore ( bilo stare ili novije ) pažljivo slušam.

Dybuk

Ima zasebna tema "italijanski horori" tu ces naci preporuke za starije, kao i tema o giallo filmovima.

evo jedan noviji: Oltre il guado (Across the River) meditativan, sa nekim paranormalnim desavanjima i elementima okultnog, nije bas pricljiv, sporijeg tempa, ali su slike i motivi izuzetno upecatljivi.  :)

Truman

Zahvaljujem na preporuci! Znam za one dve teme, imam ih odavno u ćitapu i vreme je da se aktiviraju!

Truman

Quote from: Dybuk on 27-06-2016, 15:34:03
evo jedan noviji: Oltre il guado (Across the River) meditativan, sa nekim paranormalnim desavanjima i elementima okultnog, nije bas pricljiv, sporijeg tempa, ali su slike i motivi izuzetno upecatljivi.  :)

Solidno, premda kraj nedorečen na način koji u meni ne budi interesovanje. Daću mu 7.

Dybuk

Evo nesto sto bi interesovalo i Trumana: L'arcano Incantatore (Arcane Sorcerer) oslanjajuci se na atmosferu i lepe lokacije ovaj italijanski okultni horor nema bogznasta da ponudi u smislu sadrzaja. dakle, lepa gotska atmosfera, upecatljive slike i pazljivo konstruisani momenti jeze ali na kraju bih rekla da je ipak u pitanju style over substance. ja inace slabo reagujem na italo horor, izuzev par reditelja i giallo zanra, ali evo, jedan lep hororcic iz cudnih 90tih koji preporucujem ljubiteljima sporijih, atmosfericnih filmova.

edit u medjuvremenu je Green Room postao horor :lol: pa prionite!

Truba

incantatorotore sam gledao 2-3 puta
zaboravljivo
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dybuk

Tja, gledala kasno pa pomislih da nisam u pospanosti sta propustila od radnje, izgleda cu i ja jos koji put...ali leeep! :lol:

Aco Popara Zver

И кил коменд неки крсте хорор, шо би реко ридикули, скоро па слешер, али с машинкама

На друго гледање ми страшнији но Халовин

Dybuk

Tagovan kao horor na Imdb, to ti je zavrseno :lol: ne privlaci me tema, moram da kazem. deluje ko neki tupavi sf akcijas.

elem, kad vec trazis trash na drugoj temi "predlozila" Where the Devil Dwells, pomalo opskuran B film.

Aco Popara Zver

Сф монстр робот трилеракција, главна јунакиња сајборг, и бар пола филма је без пуцњаве. Мени супер.

Робот прерастао сопствени програм и почео да се игра људским животима, мали скајнет. Јунакиња наравно зацмиздрила два пута у филму, ал опростио сам јој.

Truba

zanimljiv kill komand
izvrstan cgi

Aco Popara Zver

cgi je takav da za neke stvari ne znam dal su uopšte cgi. Izgleda opasno i svidža mi se, a pritom je i priča daleko od klasičnog gluparanja, na drugo gledanje vidi se da je i dobro strukturirana i prilično inteligentna

ovo ne treba zaobići, reko bih...

trt-mrt

Aco Popara Zver

SORGENFRI aka What We Become (2015)
www.imdb.com/title/tt3547682/

Samo za zaklete fanove zombi filmova, realno samo oni mogu da podnesu ovo... Film pokušava da bude sve, i ljubavna i porodična priča i horor, i to sa ozbiljnijim prikazom kako se država bori s epidemijom, i onda sve smutlja na kraju u žestokim skokovima da sam pomislio da je ovo možda sklepano u 90 minuta a u stvari je možda prvobitno bila serija, no imdb mi nije potvrdio nadu. Mnogo zbrkano, mada uvijek mož' se nađe nešto zanimljivo, npr neke maske i slični efekti su baš dobri, ali to su samo momenti u ovoj suštinski limunadici.

Mislim, ima totalno suludih stvari, prvo danski gradić totalno okupira i stavi pod karantin policija/vojska. Na kraju likova nema nigdje, samo nadiru zombiji kao nalet bizona. Zaljubljeni tinejdžeri se vaćare tri minuta nakon što je curi majka preminula, pokriju je i stave cvijeće i idemo, jbt... Normalno, keva se vozdigne i napadne itd...

Nači kako su spojili donekle pametna rješenja sa ovim retardinoćama meni nije jasno. A ovo i nije prvi put da tako neke danske/holandske/njemačke filmove procijenim kao gluplje od Selo gori baba se češlja, al ozbiljno...

Dybuk

Bas sam se pitala da li da gledam, ocigledno necu  :mrgreen:

imali su Danci jos jedan stravicno los niskobudzetni zombi promasaj, Opstandelsen, ali cini se da je ovo ipak na nesto visem nivou. a imali su i vrlo dobar When Animals Dream. red kupusa, red mesa :lol:

a ja uzalud cekam pristojnu kopiju Conjuring 2 i The Shallows  :(

Aco Popara Zver

Кад Бате Животиње сну је ремек у односу на ово

Не бих ни да га претјерано критикујем, није да се нисам забавио, али као да је орор за дјецу

Truman

Odgledao La frusta e il corpo koji se na gulovoj listi najboljih italijanski horora nalazi prilično visoko. Ovo jeste klasik, no treba reći da nama mlađim generacijama ovakvi filmovi nisu preterano strašni...No ima dobrih momenata, a i (ne)očekivani kraj.

Aco Popara Zver

BASKIN o'ličan. Mis'im, ako od isprazne Hellraiser priče može nešto da se napravi onda je u tome Baskin donekle uspio. Ima tu rupa podosta, treba jedno pola sata eksplanatornih dodatnih scena dosnimiti, no možda je budžet ograničio reditelja, i ovaj uslijed toga zbrzao neke stvari. Čak, ako se malo bolje pogleda, ovdje "natprirodnog" ima tek na kašičicu, gotovo sve je realizam, tek u pojedinim scenama dobija stvarno fantastičnu crtu.

Dakle, ovo je najmorbidnija verzija neke realne satanističke sekte koju sam vidio, ono kao ritualno jedenje bubrega jer upijaju svu prljavštinu tijela, fakjealavsejtan trećeoko stajl. Nači nema nekih tupavih kvrgavih nadričudovišta, to jest, ako to želite, sve redom možete posmatrati kao psihofizičku stvarnost, ništa više od toga. Svih onih kvazifanki helrejza smorova ovdje nema. Ko uopšte ulazi u satanističke sekte pa da se nešto čudimo kvalitetom članstva.

Dal ovdje ima neke suštine, vjerovatno bi bilo nešto jasnije da imamo neki turski interpretativni ključ, pa da nešto ne bude čista eksploatacija nego da ima neke simbolike, mislim i Srpskom filmu je potreban neki etnički pristup da bi kompletirao značenje... mada, pajkani, saobraćajne nesreće, malo psihoanalitičkih snova itd... može da uveže narativ, kojem svakako i dalje ponešto nedostaje, no te rupe su donekle i namjerno ostavljene da ih gledaoci sami popune.

Mene vuče da posmatram sektu kao one Linčove žohare ispod travnjaka, i da su u tom odnosu prvi i drugi dio filma. U tom smislu izvrtanje scena ili motiva iz prvog dijela, npr. pajkanove seksi avanture i torture, ili nade i strahovi mlađanog kolege, dobijaju u drugom dijelu "kritički osvrt", u smislu da vođa nije baš kompletna budala, već da tu ima neke mračnije poente. Budući da je meni Hellraiser besmislen film to što me Baskin nije istovjetno iznervirao veliki je plus. A ovaj inyourface brutaliti svakako je profesorski urađen, Eli Rot i drugari, ako već ne znaju niš' drugo da rade, onda bar da im Turčin očita lekciju, poduči malo, obrazuje...

U svakom slučaju, ovdje ima više dobrog nego lošeg, i još je, koliko vidim, prvi dugometražni film reditelja. Pogledo sam 3-4 njegova kratka filma, to je drastično slabije, sem što mi je Screws vrlo interesantan uradak, ali postoji jedna antiturska linija, budući da mu je jedan šort provokacija muslimana s horor verzijom Kurban Bajrama, a i u drugom filmiću teroriše jednu familiju, u oba slučaja na jeftin, ali provokativan način.

Dybuk

Fin prikaz, mene su upravo te rupe u prici i nedovoljna elaboracija sprecile da se odusevim filmom. mislim, good ol ultra violence na stranu, ali dobar scenario... ipak, dopada mi se stvarni i izmastani svet. jeste neka vrsta turskog Hellraisera koji se, btw meni odlicno drzi, i prvi i drugi deo, filmovi su prilicno nasilni i nastrani.

A ja sam pogledala the Shallows, VHS kvalitet :lol: neizdrz. ovo je pristojan shark month hororcic, ako suspendujete nevericu dosta je zabavan i ultra kratak (ni 80 min) lagana survajvl prica na jednoj lokaciji, mnogo bolji od Open Water, recimo. meni je prijao.

Aco Popara Zver

Quote from: Dybuk on 08-07-2016, 14:15:32
Hellraisera koji se, btw meni odlicno drzi, i prvi i drugi deo, filmovi su prilicno nasilni i nastrani

svima je super, svi ste blesavi!

kakav bre helšmajser!  xnerd

Dybuk

Kad je nesto objektivno dobro..ima tu cheeza, naravno, pogotovo u drugom delu. ja sam bas nedavno reprizirala i iznenadila se koliko je film, hmm, intezivan. mene je prodrmao (Hellraiser) Hellbound ne toliko.

ja inace potpuno razumem to "sam protiv uvrezenog misljenja", tek na ovom forumu videh da imam istomisljenike po pitanju 80tih i slesera, ali ovome moram da priznam proper hororisticnost.

Aco Popara Zver

u stvari se mogu složiti s tobom oko toga, jer sve što se dešava u sobi, i taj ''ljubavni'' odnos je odličan, no fanovi baš počnu da dižu Hellraiser u nebesa kad se, bar po meni, pretvori u čisti black metal pozeraj, a to je već u Hellboundu odvrnuto do kraja.

Nači samo čekam da se Cradle of Filth neđe pojavi... Kenobiti me u tom smislu nerviraju, totalno su mi gej in a bed vej, a djeluje mi da to većina smatra najjačim dijelom filma, a mislim da bih bio srećniji da je to mnogo manje zastupljeno.

Son of Man

Nikad nisam mogo skapirat Hellraisere, možda to zato što nemam živaca da se udubim u radnju, nikad mi ne beše jasno šta tu ko i za čije babe zdravlje. Moro sam više čitat Barkera a ne samo drkat na onaj gej sex u polju žita....zbog Srbije samo.

Dybuk

Bato, da, ja sam prilicno cinicna prema tim ikonama, inace bi mi Majkl, Dzejson ili Ledrfejs mnogo vise znacili u zivotu :lol: dakle, kad god se kakva kreatura tog tipa pojavi, ajm lajk, super maska, idemo dalje. a Helrejzer je svakako krvav i bez sad nekih monologa jastuceta za igle. ok, dobro to i upecatljivo izgleda, ali sve okolo je svakako interesantnije.
to mi je bilo bez veze i u Nightbreed, to mi je zapravo smesno i u Baskinu. ne fasciniraju me takve stvari, ne bojim se zlih klovnova, ne gradi sebi idola bla bla :evil:

mada, treba shvatiti vecinu horor fanova u njihovoj infantilnosti, pa pogledaj superherojske filmove: svima treba neki lik za spomenik, ne mere bez taf mofoza i tijeh ikona.

Aco Popara Zver

što jes jes, shvataju ozbiljno heroje u hulahopkama!

kako se pomiriti sa svijetom matore đece...

Аксентије Новаковић

Куке из ниоткуда, тешка небулоза.
Мислим, тачно се види да је ту хелрејзер бедастоћу писао неки педер.